Ayaan Hirsi Ali: “Welke groep leiders spreekt namens de islam?”

Screenshot_10

“Alle moslims gelijkstellen met terrorisme is stupide en verkeerd. Erkennen dat er een verband is tussen de islam en terreur is echter passend en noodzakelijk. Natúúrlijk heeft een terrorist die zich op Allah beroept wel iets met de islam te maken”, schrijft Ayaan Hirsi Ali.

Ik heb dit eerder gezien. Een moslimterrorist vermoordt in het Westen een niet-islamitische burger en vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap haasten zich om ieder verband met zichzelf en hun geloof te ontkennen. Nadat de Britse soldaat Lee Rigby vorige week in de Zuid-Londense wijk Woolwich met hakmessen om het leven was gebracht, stond Julie Siddiqi als vertegenwoordiger van de Islamic Society of Britain al snel bij de microfoons om te verklaren dat alle goede moslims “doodziek” waren van deze aanval, “net als iedereen”.

Dit gebeurt iedere keer weer. Moslimmannen in pak met das of vrouwen met stijlvolle hoofddoeken worden erop uitgestuurd om de wereld te verzekeren dat zulke aanvallen niet bij de echte islam horen en dat het hier gaat om ontsporing en ontaarding van het ware geloof.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Ayaan Hirsi Ali: “Welke groep leiders spreekt namens de islam?”

 1. nancy stelder zegt:

  Ik neem het de westerse leiders wel degelijk kwalijk Hirsi, en niemand anders. Zij hebben dit laten gebeuren en laten het nog steeds gebeuren. Het is net als opvoeden, duidelijke grenzen stellen, gebeurt dat niet dan krijg je een wangedrocht van een kind. En die hebben we nu in overvloed.

  Like

  • Anneke zegt:

   @nancy stelder, inderdaad…kijk alleen maar naar het gedrag van de ‘gemiddelde’ moslim. Gedraagt zich als een klein -, oververwend -, veeleisend kind. Géén degelijke Westerse -, Europese structuur meegekregen en nu is het ‘bingo’. Héél jammer, maar in de tijden dat de ‘gastarbeiders’ en massa Europa kwamen ‘binnenlopen’, was er helaas in ons ‘Vrije Westen’ al geen structuur meer. “Alles moest kunnen, – mogelijk zijn”. Ieder mens moet zijn wil/- weg maar uit kunnen stippelen….Vrijheid Blijheid, is jammer genoeg een grote ELLENDE aan het worden. “De puinhopen van Van Rompuyn en z’n kornuiten kunnen we (binnenkort) met z’n allen gaan opvegen….”

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Nancy Stelder 17.14u. Precies datzelfde dacht ik bij het lezen van dit artikel. Ayaan is een fijn en moedig mens, op de eerste plaats omdat ze openlijk afstand heeft durven nemen van de Islam, wat niet velen met haar achtergrond haar kunnen nazeggen. Zij heeft die moed echter ook gehad doordat ze van meet af aan vervuld is geweest van diepe dankbaarheid jegens het westen, eerst Nederland, later de Verenigde staten, omdat het haar de vrijheid bleek te schenken, waarnaar ze, bewust of onbewust, sinds jaren had gesnakt. Het was het westen, dat haar uit haar liefdeloze ouderlijke sfeer had weggehaald, het was het westen, dat haar had behoed voor een ongewenst huwelijk en dat haar tevens de garantie gaf dat zoiets nooit meer zou dreigen. Praktisch alle facetten van het leven in het westen spraken haar aan en zij moet het feit, dat zij daar nu ook haar deel van had ervaren hebben als een Godsgeschenk! Zij was al een zelfbewuste vrouw, die haar lot in eigen hand had durven nemen. Nu werd haar zelfbewustzijn door de veranderde omstandigheden nog meer aangewakkerd, zelfs zoveel, dat zij zichzelf op een gegeven moment durfde te bekennen, dat zij geen moslim meer wilde zijn en, nog sterker, dat zij hier voor uit durfde komen!
   Haar dankbaarheid jegens het westerse systeem moet zo groot geweest zijn, dat het door niets kapot te krijgen was -en is.En wat voor een systeem geldt, geldt vanzelfsprekend ook voor de managers van dat systeem, de westerse regeringsleiders dus. Ik moet zeggen, dat ik dit van haar begrijp. Zeker door haar ogen bezien.
   Maar voor ons ligt het anders. Westerlingen, in het westen opgegroeid, zijn niet vergroeid met knechting van het individu. Wij zijn opgegroeid met het principe van vrijheid, openheid en eigen verantwoordelijkheid. Het heette hier altijd officieel dat er vrijheid van drukpers was. -Nu zal dat, zeker achter de schermen niet altijd geklopt hebben, maar goed, dat was de officiële lezing. In mijn jeugdjaren werd ons altijd voorgehouden:Dat was het kenmerk van het vrije westen. Er werd niet tegen ons gelogen. In het Oostblok, ja, dààr wel, maar niet hier….Enfin, we namen dat ter harte en waren er trots op. Maar we vonden het tegelijkertijd ook vanzelfsprekend. We dachten dat het hier nooit anders zou zijn. En nu…….Allerlei mensen worden in ons land toegelaten met normen en waarden, die haaks staan op die individuele vrijheid, ze proberen die ook aan ons op te dringen en de overheid treedt er niet tegen op, zoals we aanvankelijk misschien nog verwachtten. Bepaalde dingen kun je opeens niet meer hardop zeggen, je moet steeds meer slikken….En dan blijkt opeens, wat we eerder nooit gedacht hadden, dat de regeringsleiders dingen voor ons verzwijgen. Of dat althans proberen, omwille ‘van de lieve vrede.’ Ja, hoor eens, daar zijn we niet volwassen voor geworden! De linksen pikken het, natuurlijk; die hebben zich al sinds jaren het valse ideaal aangemeten, met alle volkeren één te willen zijn.Vroeger noemden ZIJ zich kritisch, maar dat zijn ze nu niet meer. Nu zijn diegenen kritisch, die hun individualiteit wensen te behouden, die op deze manier op het spel staat.
   Ik begrijp Ayaan’s standpunt in deze: Zij ziet het vanuit een totaal ander perspectief. Maar van U en mij is het eveneens te begrijpen, dat wij deze leugens, dit gedraai van onze regeringsleiders NIET pikken. Wij mogen dit zelfs niet. Voor de toekomst van de volgende generaties.

   Like

 2. jowitteroos zegt:

  “Alle moslims gelijkstellen met terrorisme is stupide en verkeerd”

  Islam is gelijk te stellen alleen al m.b.t. zijn leer, dus een ieder die zegt een moslims te zijn is of een terrorist, of een terrorist in spe of weet niets van Islam af.

  AUB niet nog meer zogenaamde leiders namens Islam of Leiders namens de moslims……………want dat zijn diegenen die ervoor moeten zorgen dat ons het zand in de ogen gestrooid wordt of blijft zitten.

  Like

 3. Helena zegt:

  Gatver, daar gaan we weer! Ayaan “of all people” zou toch moeten weten dat hetgeen zij voorstelt “allah” onmogelijk is. Er is maar ÉÉN ISLAM.

  De reacties op het artikel bij de volks(verlakkerij)krant zijn ook weer om vrolijk van te worden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @ Helena 20.27u. Je hebt natuurlijk groot gelijk, Helena. Ik heb ook nog even geaarzeld of ik dat in het voorgaande comment nog zou meenemen.Maar ik had daar inmiddels zoveel ingestopt, dat ik dacht: Laat maar éven zitten. Dus wel goed, dat jij het nu doet, want ik besef het heus wel.
   Hoe ze tot die uitspraak kwam, snap ik ook niet helemaal. Ik wil wel voorzichtig opperen, hoewel je me er niet op moet vastpinnen,dat zij zich op de één of andere manier MISSCHIEN niet bewust is van het bestaan van “Het Project.” Zij heeft de Islam opgelucht van zich afgeschud en zich in dergelijke dingen mogelijk niet meer verdiept. Ja, en dan ziet ze op het oog twee soorten moslims: De terroristische soort en de tóch niet-terroristische soort. Dat lijkt dan de realiteit te zijn, maar de onderliggende dimensie ontgaat haar. Nogmaals, iik weet het niet, hoor, maar het zou kunnen. Je doet toch een poging om een verklaring te vinden voor zo’n uitspraak, die je, zeker van zo iemand, inderdaad wat rauw op het dak valt.
   Wat we ons voor ogen moeten houden is, dat Ayaan ook maar een mens is zoals jij en ik. Ze is niet onfeilbaar; ze heeft haar zwakke plekken, zoals iedereen. Iemand tot profeet of messias verklaren is het onverstandigste, wat we kunnen doen. En onze eigen conclusies blijven trekken is uiterst belangrijk!

   Like

 4. Lucky9 zegt:

  Het moet exegetisch niet veel gekker worden want anders komt Luckybee hier zijn verzen neerpoten, als ware het verzinsels uit de heilige koraan.
  Bij de weg, het nieuwe testament is helemaal niet nieuw maar allengs al twee millennia oud! Het is dus de hoogste tijd dit relikwie het “vernieuwde oude testament” te gaan noemen. Er is is namelijk niets nieuws aan dit testament. Het is zonder meer oud!
  Toen ik de verdediging opnam voor Ayaan, werd ik op staande voet geband op talloze islamofiele fora en niet de minste!
  Dat was mijn breekpunt. Géén genade, vanaf dan was het menens!
  Fuck de islamofielen, kill islaam!

  Like

 5. Avidia zegt:

  Theresa Geissler zegt: 29 mei 2013 om 20:45

  Theresa, dit is precies wat ik had willen schrijven, bedankt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s