EU-Schulz over de jeugdwerkloosheid: Duitsland mag geen jonge Spanjaarden halen

Screenshot_19

Martin Schulz verzet zich tegen het werven van jonge Spanjaarden voor de Duitse arbeidsmarkt. Dit zou de situatie in Spanje zelf nog erger maken. Zonder goed opgeleide jonge arbeidskrachten zou de economie van Spanje helemaal niet meer op de been kunnen komen.

Ursula von der Leyen, de Duitse minister van Werkgelegenheid en Sociale Zaken (CDU), wil 5000 jonge Spanjaarden naar Duitsland halen. Hier moeten de werklozen eindelijk een baan vinden. Maar de president van het Europees Parlement, Martin Schulz (SPD), vindt deze overhaaste actie maar niks. De Spanjaarden moeten in hun land blijven.

Dinsdag werd in Parijs gesproken over het enorme probleem van de jeugdwerkloosheid in Europa. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble waarschuwde zelfs voor het uiteenvallen van de EU (hier). Alleen al in Spanje is één op de twee jongeren werkloos. De recessie in het land is groot, veel jonge Spanjaarden zijn zeer goed opgeleid, maar vinden geen werk. Maar het idee van de minister van Werkgelegenheid en Financiën von der Leyen om jonge Spanjaarden naar Duitsland te halen, is niet doordacht genoeg, zei Martin Schulz tegen DLF:

“En wat me een beetje ergert, is, dat het idee dat men met de uitnodiging van jonge Spaanse vrouwen en mannen naar Duitsland, die daar een baan vinden, het duurzame probleem in Spanje zou kunnen oplossen. Integendeel zelfs: als daar dus mensen naartoe gaan met ideeën om duizenden van zulke arbeids- en opleidingsplaatsen voor jonge Spanjaarden in Duitsland beschikbaar te stellen (…) dan heeft men immers, dan versterkt men immers een van de grootste problemen, namelijk het verlies van goed gekwalificeerde mensen aan een land, dat op den duur, als het economisch weer op de been dient te komen, precies deze jonge mensen nodig heeft.”

Von der Leyens plan zou “volledig contraproductief” zijn, aldus Schulz (meer hier). Men zou veelmeer moeten proberen om de Middellandse –Zee-unie krachtiger te maken. Juist voor de landen aan de rand zouden de Noord-Afrikaanse landen hele goede handelspartners zijn. Men zou deze alleen moeten stabiliseren. In het geval van Spanje zou ook een vrije handel van de EU met Latijns-Amerika “van grote betekenis” zijn. Dit zou de economie van het land kunnen helpen. Echter alleen maar wanneer er desbetreffende goed opgeleide arbeidskrachten in Spanje aanwezig zouden zijn, aldus Schulz. Want, als de economie zich dan zou herstellen, “dan zitten de goed opgeleide ingenieurs (…) in Duitsland, terwijl ze in Spanje nodig zouden zijn.”

In dit verband bekritiseerde Schulz ook de reddingspolitiek van de EU. Deze zou uiteindelijk ook schuldig zijn aan de hoge jeugdwerkloosheid. Maar om deze te bestrijden, daartoe zou de EU niet echt bereid zijn:

“De garanties voor de beveiliging van het bankensysteem bedragen 700 miljard, 6 miljard voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid”, dat is minder dan 1%. Ik wil het als volgt samenvatten: als we niet begrijpen dat onze jonge generatie minstens zo systeemrelevant is als banken, dan weet ik niet hoe lang deze lankmoedigheid nog voortduurt.”

Screenshot_18

Bron:

http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2013/05/52435/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, EUSSR, Spanje. Bookmark de permalink .

6 reacties op EU-Schulz over de jeugdwerkloosheid: Duitsland mag geen jonge Spanjaarden halen

  1. Geert zegt:

    Smerige hufter, je haalt liever niet westerse kansloze parasitanten binnen, die het werk moeten gaan doen.

    Like

  2. Dr. Kwast zegt:

    En die dat niet kunnen en willen.

    Like

  3. Fred zegt:

    Volkomen wereldvreemd deze man. Om niet te zeggen een rat.
    En ook nog eens tegen de EU gedachte van open grenzen.
    Laat die jongeren maar in een ander land werkervaring opdoen daar zijn ze bij gebaat omdat het in eigen land door toedoen van diezelfde EU een puinhoop is.
    Altijd nog beter dan kansloze islamieten uit een achterlijk land importeren die hier nooit een poot zullen uitvreten en onze duur verworven sociale verworvenheden zullen afbreken.

    Like

  4. oogenhand zegt:

    Reblogged this on oogenhand and commented:
    Zozo, migratie was toch goed voor de landen waar de migranten uit kwamen?

    Like

  5. Peter Selie zegt:

    Je vraagt je af in de unie van vrij verkeer en diensten van de aangesloten landen waarom wel
    als raven stelende en overlast veroorzakende Roemenen wel van toepassing is en niet voor werkwilligen Spanjaarden? Lebe Europa weg met de EU!!!!!!!!!

    Like

Plaats een reactie