Nederland is stront- en strontziek van de islam

Screenshot_21

(Door: Joost Niemöller)

Nieuw onderzoek bewijst het. Maar de censuur verdrukt de stem van het volk.

In opdracht van de PVV liet Maurice de Hond een onderzoek doen over hoe Nederland nu over de islam denkt. De uitslag is vernietigend voor de Publieke Omroep, voor de kranten, voor de politieke kliek, die al sinds jaar en dag over diezelfde islam zwijgt en anderen zoveel mogelijk verbiedt erover te spreken.

Het hele onderzoek is zeer de moeite waard om te bekijken. Zie hier de hele PDF.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

42 reacties op Nederland is stront- en strontziek van de islam

  1. Jade zegt:

    Nou de uitslag moge duidelijk zijn…
    We zijn beter af, zonder islam.
    Bedankt voor het plaatsen, E.J.
    Deze sheets waren elders nauwelijks leesbaar.

    Like

    • Van Meirvenne Wim zegt:

      Ik geloof dat niemand is perfect en geloof niet wanneer je geboren word als moslim dat je per definitie slecht bent. Maar ik geloof wel dat evil word aangeleerd in de moskee. moslims vernietigen winkelruiten en schreeuwen haat voor een cartoon. Maar de genocide die we wereldwijd dagelijks op tv zien veroorzaakt door soennieten, je hoor moslims niet klagen daarover, geen kik, muisstil…..
      Islamistische Staat die doen MET VEEL TROTS op grote schaal aan folteren, moorden, verkrachten enzovoort. Voor de meeste moslims die in onze buurten wonen. IS zijn volkshelden. Ze haten homo’s, atheïsten, Joden, christenen, vrouwen bier varkens vlees, alles wat niet in hun kraam past.
      Hoe lang blijft de elite struisvogelpolitiek hun koppen in de grond steken.
      De eerste en tweede wereldoorlogen waar verschrikkelijk. Maar zullen maar kinderspel lijken tegenover de derde wereldoorlog DEZE EEUW wanneer het islam fascisme heerst en de hele wereld onder dwang zal buigen voor de gruwel van Allah.
      De westerse wereld is in groot gevaar! Het nieuw gevaarlijk en meest barbaarse fascisme in de geschiedenis van de wereld is in de maak. genaamd islam. Wat kan de wereld doen?
      In België kan je in de gevangenis voor het bekritiseren van de koran.
      Maar in Nederland hebben jullie gelukkig Geert Wilders waarvoor ik heel veel respect heb. Deze man vecht met gevaar voor eigen leven voor de toekomst van onze kleinkinderen.

      Like

    • Bij de peiling staat dit: ” Een groot verschil zien we ook als we de antwoorden vergelijken van mensen met een relatief hoge opleiding en van mensen met een relatief lage opleiding. De laatste groep staat beduidend negatiever tegenover de Islam en immigratie uit Islamitsche landen dan de eerste groep.”

      Dit is zeer eenvoudig te verklaren. De hoogopgeleiden wonen allemaal in strikt beveiligde villa’s in gebieden zoals Het Gooi! Daar zie je nauwelijks 1 moslim, laat staan dat je er last van hebt!

      Like

      • Jan Boot zegt:

        Het is een leugen dat alleen laagopgeleiden en Tokkies op Wilders stemmen. Er is een nieuwe zonde zondebok ontstaan; laagopgeleiden. Laagopgeleiden zijn makkelijke doelwitten van de media en een bijkomend voordeel is dat niemand ermee geassocieerd wilt worden. Dat is de truc, het veinzen dat Wilders stemmers dommer zijn dan de rest, sommige twijfelaars willen daar niet bij horen dus hun stem gaat naar een andere partij. Zo demoniseert de media Wilders. Ik denk dat iedereen in den Haag wel weet hoe het zit maar niemand durft te zeggen waar het op staat, behalve Wilders dan. Maar vergis je niet, Niemand weet welke weg Wilders inslaat zodra hij meer macht heeft…. In ieder geval zitten we nu sowieso op de verkeerde weg dus mijn stem heeft ie. Er is geen alternatieve partij, de rest van onze politici zijn schijtlijsters.

        Like

  2. Pingback: BOINNK!!! | De islam komt ons de nek uit aldus een onderzoek

  3. Tistochwat zegt:

    Die foto…
    Net een lugubere ‘dark rider’ uit ‘Lord of the Rings’.

    Like

  4. Westbound zegt:

    Nederland is ook stront- en strontziek van de miljardenwegsluizing naar andere ‘zwakkere’ landen.
    Daarnaast is Nederland stront- en strontziek van alle belastingregeltjes.
    Een groot deel van Nederland is tevens stront- en strontziek van Rutte.

    Like

  5. Als het volk het zo strontzat is, waarom potverdorie dumpen ze niet deze regering en hiermee dus de dodelijke Pro-islamitische EU!!!

    Like

    • Tistochwat zegt:

      Ik moest opeens aan dit plaatje denken:

      Like

    • henk schroemges zegt:

      Omdat Nederland altijd al het braafste en volgzaamste jongetje uit de EU-klas was en is.
      Verder blijken de Nederlanders ook overal bekend te staan als zijnde angstig, huichelachtig en laf; maar vooral altijd wegkijkend en goedpratend. Dat is waarom wij ook zo’n regering hier altijd krijgen. Een land krijgt de regering die het verdient en kennelijk verdienen wij (voorlopig nog althans)niets beters.
      Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat dit mogelijk kan veranderen als de armoede nog drastischer toeneemt. Wellicht dat we zullen veranderen als we met z’n allen wekelijks op weg moeten naar de voedselbanken hier.

      Like

  6. Theresa Geissler zegt:

    Ja, het is waar: Wat laten wij in deze schijndemocratie al jarenlang met ons sollen!
    De waarheid wordt verdraaid, resultaten van onderzoeken als dit worden weggemoffeld….Zijn die lui in Den Haag op de één of andere manier uit op een toestand zoals in Zweden? En met welk doel? Maar helaas hebben ze pech: Zweden -en Noorwegen- ontberen op dit moment de juiste politicus, helaas voor hen, maar wij niet! Geert heeft dit onderzoek toch maar doorgezet èn ervoor gezorgd dat het bekend werd! Ontken het nu nog maar eens! En, zogeheten regering, stelletje dhimmi’s, het is thans raadzaam om het niet naast je neer te leggen en je te bezinnen op maatregelen, want als hier straks onverhoopt tóch de pleuris uitbreekt, zal het Nederlandse volk jullie weten te vinden!
    Aan de slag. Laat zien wat je met deze bevindingen doet.

    Like

    • Koloth zegt:

      Theresa maak je geen illusie, er gebeurd helemaal niets.
      Het Nederlandse volk vindt het wel best zo, kijk naar de landelijke demonstratie tegen de regering: 1 Juni Den Haag 150 demonstranten, ja het is om te huilen.

      Like

  7. luckybee zegt:

    Ik ook heb ze strond ziek. Het liefste zie ik ze in de woestijn , kreperen

    Like

  8. Jean zegt:

    Proficiat Joost Niemöller,
    Graag zou ik dezelfde vragen willen stellen aan ALLE Vlamingen, wedden dat de anti islam cijfers hier nog een stuk hoger liggen.
    Laten we ons eens NIETS aantrekken van die EU lullen en gewoon overgaan tot actie w.w.z. ALLE moslims die weigeren zich aan te passen aan ONZE normen, waarden én seculiere wetten incl. ALLE criminele moslims incl. ALLE niets bijdragende moslims te verwijderen uit Vlaanderen, Nederland en ALLE andere landen die het wel gehad hebben met dat achterlijk gewelddadig barbaarse zootje ongeregeld.
    Europa is een verzameling van ONAFHANKELIJKE SECULIERE STATEN en dat willen en zullen we zo houden wat die dementerende EU lullen daar ook mogen van denken, aan die bende is er maar een antwoord nl. OPSODEMIETEREN DECADENTE PARASIETEN.

    Like

  9. Trucker zegt:

    Moedeloos wordt je (zelfs als Rechtse islmamofoob) als je leest dat tot -hoogste cijfer- 69 (NEGENENZESTIG) % de kans klein acht dat er bij jullie een aanslag zal gepleegd worden, wil wel opmerken dat de moord op Theo Van Gogh een AANSLAG was maar heden ten dage is het pas spectaculair genoeg voor de DOMME kiezer als er minstens tientallen doden vallen.
    Rampzalig dat tot -hoogste cijfer- 68 (ACHTENZESTIG) % geen imigratiestop nodig acht voor islamieten…
    Hoogste cijfer hier 32 (TWEEENDERTIG) % dent dat de islamieten die in de verschillende wereldsteden aanslagen plegen geeen deel uitmaken van een geheel…GODVERDOMME het geheel is islam.
    De rest van de cijfers geef ik geen commentaar want het is een verloren zaak met zo’n KUDDE ISLAMOFIELE LINKSE MULTIKULLERS (hij/zij/jong/oud maakt zo goed als geen verschil).
    Naast deze ronduit alarmerende hoge cijfers van lieden die ronduit gezegd PRO islam zijn lopen er de traditionele weet niet/geen mening lieden rond dat zijn de echte domme idioten of de echte platte opportunisten die wachten en kijken uit welke hoek de wind waait.
    Nog een voetnoot, de talloze rechtsen die PVV stemmen en tegen de “moslim” (lees islamiet) zijn maar dan wel op vakantie gaan naar een arabisch lenteland (of een kebab gedoe binnenstappen zijn ook niet te tellen en dat is even erg als de IDIOTE DOMME kiezers die PRO islamiet zijn want ook zij financieren hun eigen ondergang, dat ze daar eens over nadenken.
    Tot slot, dit zal in de media zelfs niet de minste rimpeling veroorzaken, in Vlaanderen is de slachtpartij op de Britse militair en de overige aanslagen reeds vertikaal geklasseerd door de media, en iik de fundamentalist erdogan wordt amper genoemd, het gaat om “protesten”…Zo kennen we ze wel de het tuig dat de hournalisten heet.

    Like

    • Jan Boot zegt:

      Helemaal mee eens. Wat als er nog eens dubbel zoveel moslims in Europa wonen over pakweg 20 jaar? Ze eisen nú al onderwerping aan hun ideologie!
      Als we nog lang wegkijken is het leed niet te overzien en de ellende niet meer terug te draaien. Hoe kúnnen mensen nog geloven dat de moslims uiteindelijk opgaan in de Europese samenleving? We zijn al drie of vier generaties verder en ze bijten zich alleen maar méér vast in hun middeleeuwse waanzin…

      Like

  10. koddebeier zegt:

    ‘De uitslag is vernietigend voor de Publieke Omroep, voor de kranten, voor de politieke kliek, die al sinds jaar en dag over diezelfde islam zwijgt en anderen zoveel mogelijk verbiedt erover te spreken’.
    Kan je nagaan hoe door en door verrot het systeem is. Let op beste mensen Nederland is GEEN democratie !!! Er is maar één democratie in Europa … en dat Zwitserland !

    Like

  11. Koloth zegt:

    Nederland is er helemaal niet strondziek van anders stemden ze wel massaal op de PVV.

    Like

  12. Tom Hendrix zegt:

    Dit zijn nu de gevolgen van het marxistisch cultuurrelativisme. De mars door de instituties, door Nieuw Links in gang gezet sinds 1968, heeft voor de socialisten dit opgebracht. Totale invloed in alle geledingen van het maatschappelijke middenveld, waardoor een conservatief geluid niet meer aan bod kan komen, en de islamisering zijn gang kan en kon gaan.

    Like

  13. Einstein: “The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch them without doing anything!” (“De wereld zal niet vernietigd worden door degenen die kwaadaardig zijn, maar door degenen die toekijken zonder een vinger uit te steken!”)

    Like

  14. Jan zegt:

    Rusland gaat ook over zijn nek van moslims. Hier illegalen en masse opgepakt op een markt en afgevoerd. Opvallend, geen links k..volk aanwezig om te hinderen.

    Like

  15. Jan, zoals de Russen het doen, zal dit hier met dit illegalen-pamperbeleid NOOIT gebeuren!

    Like

  16. Trucker zegt:

    @ Jan 2 juni 2013 om 22:18

    Yep, was Poetin geen communist ik had bewondering voor de man, no nonsens aanpak in Rusland wat betreft criminelen of islamieten.
    Kunnen ze in eurabia een lesje van leren hoe je islamieten aanpakt, zonder de gekende linkse multikullers die jammeren.
    De Rus is pragmatisch en is geen zachte heelmeester die stinkende wonden maakt maar amputeert onmiddelijk het zieke weefsel.

    Like

    • Joop Klepzeiker zegt:

      Yep, zo pragmatisch dat hij syrie en iran steunt.

      Ben je en beetje op de hoogte met wat er allemaal in het midden oosten plaats vind op het ogenblik

      Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @Trucker 22.18. uur, op 3/6. Mee eens Trucker. Poetin heeft tenminste ballen, hij zei terecht over terroristen van de haatbaardensekte: ” We zullen ze opjagen en mollen tot op het schijthuis”. Dat is de enige taal die MOSLIMS begrijpen!

      Like

  17. Grosp zegt:

    Die demonstratie op 01 juni was idd geen succes maar wacht nog even.
    Dat aantal gaat geheid groeien naarmate de keel van de burger verder wordt dichtgeknepen

    Like

  18. guusvelraeds zegt:

    Begrijpen jullie nu waarom het christendom in positieve zin onvergelijkbaar is met de islam. Een hond in een moskee is ondenkbaar. In een RK kerk is de hond gewoon een van de schepselen van God.

    Like

  19. Trucker zegt:

    @ Joop Klepzeiker 3 juni 2013 om 13:54

    LEREN LEZEN voordat je commentaar geeft dat kant noch wal raakt.
    Ik heb het over de PROBLEMEN IN (nogmaal IN) Rusland waar hij korte metten maakt met islamieten.
    Wat ik verder denk over de situatie in de arbische lentelanden hoef je men commentaren maar te lezen.

    Like

  20. Tistochwat zegt:

    Vanmorgen de laatste nieuwsbrief van de PVV gelezen. Geert Wilders schrijft:
    “Ik zal het kabinet met deze feiten confronteren
    en eisen dat we de islamisering van Nederland nu eindelijk stoppen. Er is
    lang geroepen dat anti-islam-ideeën extremistisch zijn. Nu blijkt dat ze
    gedragen worden door de meerderheid van ons volk!”

    Ik ben benieuwd hoeveel tegenwerking hij hierbij weer krijgt van het stel leugenachtige roofzuchtige landverraders in Den Haag!

    Like

  21. maarten klein zegt:

    Vrede = weg met moslims

    Stem PVV

    Laat alle linkse maar bij mij in den Haag lopen zonder bescherming of camera dan zullen ze zich direct aansluiten bij de PVV.

    Haal zo veel mogelijk mensen over bescherm onze toekomst van onze kinderen. Die de dupe zijn van deze mislukte multiculturele samenleving

    Like

  22. uitdedoofpot zegt:

    Lees het boek ‘Eurabië’, dat is een aanrader. Het boek beschrijft dat islamisering van Europa niet het gevolg is van het handelen van naïeve politici, maar juist een bewuste keus.

    Like

  23. Jan zegt:

    Eis tot 50 maanden cel Culemborgse jeugdbende
    De bende hield Culemborg in zijn greep en zorgde voor veel onveilige gevoelens en onrust. Vooral bewoners in de toch al zo geplaagde wijk Terweijde moesten het ontgelden. Alleen al in de eerste helft van 2012 verdrievoudigde daar het aantal inbraken tot 73, op een wijk van een vierkante kilometer met iets meer dan 1200 woningen.

    In sommige woningen werd 6 keer ingebroken. Bij Marokkaanse huishoudens werd niet ingebroken. Bewoners die naar de politie wilden, vreesden een steen door de ruit of een autobrand. Na de aanhoudingen in de overwegend Marokkaanse groep nam het aantal inbraken af.
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/22197414/__Tot_50_maanden_eis_cel_jeugdbende__.html

    Like

  24. Jan zegt:

    Geen betere maatschappij dan een blanke, Christelijke en westerse. De Javastraat als voorbeeld hoe westerse maatschappijen kapot gemaakt worden door islamieten.

    Domweg ongelukkig in de Javastraat
    In Amsterdam-Oost is het ideaal van de ‘melting pot’ verdwenen. Zelfhaat en verwarring in een multicultistraat.

    Star Mahmoud heeft makkelijk praten. De restauranthouder komt uit Irak en hij rept dus probleemloos van ‘domme Turken en Marokkanen’.
    De domme Turkse en Marokkaanse winkeliers in de straat begrijpen het niet. Ze zien hun omzet al jaren dalen en het enige wat ze kunnen verzinnen is hun groente en fruit nog goedkoper te maken. Dom. ‘Ze zijn zo naïef te denken dat het ooit weer goed komt. Maar dat komt het niet. Ze moeten zich aanpassen.’
    ‘Vroeger liepen er op een middag als deze drommen mensen door de Javastraat. Dat is al lang niet meer zo en dat komt door de economische crisis, maar ook door de winkels. Er is veel te weinig variatie. Dit is geen winkelstraat meer, maar een komkommerstraat. Er moeten meer Nederlandse winkels komen. En snel ook, het is een waardeloze straat geworden.’

    De Javastraat moet blanker worden, daar zijn verrassend veel betrokkenen het over eens.

    ‘In de winkeliersvereniging bleken de cultuurverschillen niet te overbruggen,’ zegt interieurwinkelier Erik Vos. ‘De etnische minderheden in de straat zullen met hun tijd mee moeten. Veel van die mensen doen nergens aan mee, wat je ook voorstelt. Ze vragen alleen wat er voor hen in het vat zit. Daarom overwegen we nu een aparte vereniging voor blanke winkeliers op te richten. Echt waar.

    Lees verder op:
    http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Domweg-ongelukkig-in-de-Javastraat-1.htm

    Like

  25. Jan Boot zegt:

    The Shoe Bomber was a Muslim
    The Beltway Snipers were Muslims
    The Fort Hood Shooter was a Muslim
    The underwear Bomber was a Muslim
    The U-S.S. Cole Bombers were Muslims
    The Madrid Train Bombers were Muslims
    The Bafi Nightclub Bombers were Muslims
    The London Subway Bombers were Muslims
    The Moscow Theatre Attackers were Muslims
    The Boston Marathon Bombers were Muslims
    The Pan-Am flight #93 Bombers were Muslims
    The Air France Entebbe Hijackers were Muslims
    The Iranian Embassy Takeover, was by Muslims
    The Beirut U.S. Embassy bombers were Muslims
    The Libyan U.S. Embassy Attack was by Musiims
    The Buenos Aires Suicide Bombers were Muslims
    The Israeli Olympic Team Attackers were Muslims
    The Kenyan U.S, Embassy Bombers were Muslims
    The Saudi, Khobar Towers Bombers were Muslims
    The Beirut Marine Barracks bombers were Muslims
    The Besian Russian School Attackers were Muslims
    The first World Trade Center Bombers were Muslims
    The Bombay & Mumbai India Attackers were Muslims
    The Achille Lauro Cruise Ship Hijackers were Muslims
    The September 11th 2001 Airline Hijackers were Muslims’

    The Bombay & Mumbai India Attackers were Muslims

    The Achille Lauro Cruise Ship Hijackers were Muslims
    The September 11th 2001 Airline Hijackers were Muslims’

    Think of it:

    Buddhists living with Hindus = No Problem
    Hindus living with Christians = No Problem
    Hindus living with Jews = No Problem
    Christians living with Shintos = No Problem
    Shintos living with Confucians = No Problem
    Confusians living with Baha’is = No Problem
    Baha’is living with Jews = No Problem
    Jews living with Atheists = No Problem
    Atheists living with Buddhists = No Problem
    Buddhists living with Sikhs = No Problem
    Sikhs living with Hindus = No Problem
    Hindus living with Baha’is = No Problem
    Baha’is living with Christians = No Problem
    Christians living with Jews = No Problem
    Jews living with Buddhists = No Problem
    Buddhists living with Shintos = No Problem
    Shintos living with Atheists = No Problem
    Atheists living with Confucians = No Problem
    Confusians living with Hindus = No Problem

    Muslims living with Hindus = Problem
    Muslims living with Buddhists = Problem
    Muslims living with Christians = Problem
    Muslims living with Jews = Problem
    Muslims living with Sikhs = Problem
    Muslims living with Baha’is = Problem
    Muslims living with Shintos = Problem
    Muslims living with Atheists = Problem
    MUSLIMS LIVING WITH MUSLIMS = BIG PROBLEM

    **********SO THIS LEAD TO *****************
    They’re not happy in Gaza
    They’re not happy in Egypt
    They’re not happy in Libya
    They’re not happy in Morocco
    They’re not happy in Iran
    They’re not happy in Iraq
    They’re not happy in Yemen
    They’re not happy in Afghanistan
    They’re not happy in Pakistan
    They’re not happy in Syria
    They’re not happy in Lebanon
    They’re not happy in Nigeria
    They’re not happy in Kenya
    They’re not happy in Sudan

    ******** So, where are they happy? **********
    They’re happy in Australia
    They’re happy in England
    They’re happy in Belgium
    They’re happy in France
    They’re happy in Italy
    They’re happy in Germany
    They’re happy in Sweden
    They’re happy in the USA & Canada
    They’re happy in Norway & India
    They’re happy in almost every country that is not Islamic! And who do they blame? Not Islam… Not their leadership… Not themselves… THEY BLAME THE COUNTRIES THEY ARE HAPPY IN!! And they want to change the countries they’re happy in, to be like the countries they came from where they were unhappy and finally they will be get hammered
    !!!!

    Islamic Jihad: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    ISIS: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Al-Qaeda: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Taliban: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Hamas: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Hezbollah: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Boko Haram: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Al-Nusra: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Abu Sayyaf: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Al-Badr: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Muslim Brotherhood: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Lashkar-e-Taiba: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Palestine Liberation Front: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Ansaru: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Jemaah Islamiyah: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    Abdullah Azzam Brigades: AN ISLAMIC TERROR ORGANIZATION
    AND A LOT MORE!!!!!!!

    Think about it……..

    Like

  26. AntiDenk zegt:

    Het islamitische geloof met hun normen en waarden past niet in Nederland, strookt tegen het Nederlandse geloof, de Nederlandse normen, Nederlandse waarden en Nederlandse wet.
    De islam hoort dus niet in Nederland.
    Belachelijk en ronduit gevaarlijk en uitermate dom dat islamieten een regeringsfunctie kunnen hebben. Te gek voor woorden!
    Laat Nederland a.u.b. Nederland zijn, ook straks nog voor onze kinderen!!!
    En ja, met Sinterklaas en zwarte piet, Pasen, Pinksteren en Kerstfeest.
    Wij, Nederlanders zijn TE tolerant, en onze kinderen moeten hier straks voor boeten.
    Vecht a.u.b. Voor het behoud van Nederland!!!
    Buitenlanders moeten zich aanpassen aan ons en onze normen, waarden, wet en geloof respecteren. Ze moeten vloeiend Nederlands spreken als ze hier willen blijven wonen en ja, ook werken en niet hun handje voor de bijstand op houden en bergen kinderbijslag en enorme en diverse toeslagen ontvangen. Dit kunnen wij toch niet meer verantwoorden aan onze werkende kinderen. Laten we de regels sterk aanscherpen.
    Crimineel of geen baan als buitenlander > terug naar je eigen land.
    Hou op met die voorkeursbehandeling. Geeft onze echte Nederlanders de voorkeursbehandeling.
    Nederlanders hebben Nederland opgebouwd. Laten wij het zo houden.
    Wees selectiever en strenger.
    En die Denk > weg ermee! Dat kan echt niet.

    Like

Plaats een reactie