Voor wie zijn de Joden bang? Antisemitisme vandaag

Screenshot_20

Je zou een keer even de tijd moeten nemen om te kijken naar de ontwikkeling van het antisemitisme in de afgelopen jaren en daarna enkele feiten moeten beoordelen die daaruit voortkomen. Hieronder in het kort enkele aanknopingspunten betreffende de ontwikkeling van het antisemitisme en we stellen 1-2 vragen, die hieruit voortkomen en die we open laten. Het staat dus iedereen vrij om de antwoorden te vinden respectievelijk nog meer vragen te stellen.

Het antisemitisme in de VS:

Uit peilingen blijkt dat het antisemitisme daar minder is geworden. Daarbij is er sprake van zowel rechts-extremistisch als links-extremistisch antisemitisme – beide zijn echter sterk verminderd. Van de eens 20 tot 25% van de blanke autochtonen in de jaren-60 is nog slechts 12% “zeer antisemitisch”.

Alleen opmerkelijk: het aandeel van de blanken aan het antisemitisme bedraagt nauwelijks 9% in vergelijking met de zwarten, de Latino´s en de moslims. Onder de zwarten met weinig opleiding is bijna de helft uitgesproken antisemitisch. Maar ook een derde deel van de zwarte College-studenten is duidelijk antisemitisch.

De andere uitgesproken antisemitische bevolkingsgroep is die van de Latino´s. Bij deze groep is ook meer dan een derde deel antisemitisch: 35%.

Wat betreft de moslims zijn de meesten alleen al door de islamitische leer antisemitisch. Bovendien hebben veel zwarten zich op hun zoektocht naar een identiteit bekeerd tot de islam respectievelijk de organisatie Nation of Islam opgericht – een duidelijk uitgesproken antisemitische organisatie.

Wikipedia (De geschiedenis van het antisemitisme in de VS)

Vragen:

Opmerkelijk genoeg bevinden zich echter juist de joodse lobby´s altijd onder de ondersteuners van deze groepen. Ze ondersteunen blijkbaar die politieke krachten, die de immigratie uit Latijns-Amerika forceren.

Waarom?

Antisemitisme in Groot-Brittannië:

Nu gaan we naar Groot-Brittannië. Daar komen we te weten dat een sterke dragende groep van het antisemitisme de “linkse Trotskisten” zijn. Vooral in Schotland heeft zich rondom Galloway een sterke linkse, nationalistische beweging gevormd die de naam van de joodse oprichter van het communisme draagt: Leon Trotski. Deze beweging is: links (communisme); antisemitisch (duidelijk tegen de Joden en tegen Israël); nationalistisch (heeft als belangrijkste doel de nationale eenheid van Schotland).

Een andere groepering die uitgesproken antisemitisch is zijn de islamitische immigranten.

Bij hen is het antisemitisme en de bereidheid tot geweld (!) tegen Joden tienmaal groter dan hun aandeel op de totale bevolking:

Het aandeel van de moslims, dat voorstander is van antisemitisch geweld, is bijna tienmaal groter dan hun aandeel op de totale bevolking.

Men probeert hier sierlijk uit te drukken wat de simpele realiteit is: wanneer de moslims bijvoorbeeld 10% van de totale bevolking zouden vormen, dan zouden alle antisemieten in Groot-Brittannië uitsluitend moslims zijn. Zo eenvoudig is de rekenkundige vergelijking!

En een derde dragen van het antisemitisme in Groot-Brittannië zijn de media, met voorop de BBC:

Sinds de Tweede Intifada heeft de BBC net zoals de grootste Britse kranten dagelijks over Israël bericht, altijd tendentieus, altijd partijdig, eenzijdig. Onder geen enkele omstandigheid zal de BBC van Hamas als een Palestijnse terreurorganisatie spreken. Deze militanten worden altijd als “militanten” voorgesteld, een begrip uit het rekwisietenmagazijn van de Britse vakbonden. Men gebruikt dit begrip bijvoorbeeld voor vakbondsfunctionarissen en vertrouwelingen, die voorstander zijn van een staking.

Jerusalem Center for Public Affairs

In Groot-Brittannië, net zoals overigens in Duitsland of de VS, maken niet weinig joodse mensen onderdeel uit van de media. En ook niet weinig Joden zijn functionarissen in de linkse organisaties, partijen enz. Kijk alleen maar naar de herkomst van de partijleider van Labour, Ed Milliband. Hij is zelf van joodse komaf.

Vraag:

Waarom is dat zo? Waarom zouden de Joden zich dat zelf aandoen?

Antisemitisme in Saoedi-Arabië:

Het antisemitisme in Saoedi-Arabië heeft een absoluut karakter. Er bestaat geen maar… Christen mogen niet naar Mekka, voor de joden is echter heel Saoedi-Arabië taboe:

Personen met een Israëlisch regeringsstempel in hun paspoort of personen die openlijk joods leven, worden het koninkrijk niet binnengelaten. In de jaren-70 moesten buitenlanders, die wilden werken in het koninkrijk, een schriftelijke verklaring ondertekenen dat ze niet joods waren.

Wikipedia

Vraag:

Desondanks bedrijft Israël en het internationale wereld Jodendom een politiek, die vaak bijna overkomt als een zichtbaar bondgenootschap met Saoedi-Arabië, terwijl islamitische landen, waarin joodse gemeenschappen bestaan, radicale vijanden worden.

Waarom?

Daarbij hebben we o.a. landen zoals Zwitserland en Nederland weggelaten. Ook Duitsland hebben we weggelaten, want hier zouden de verwikkelingen uit de tijd van het Derde Rijk teveel informatie hebben geleverd, die ons door hun hoeveelheid een heldere kijk op het internationale antisemitisme ontnomen zouden hebben.

——————————————————-

Om het gemakkelijker te maken de antwoorden te vinden, hieronder een oude joodse mop uit de Zesdaagse Oorlog:

Itzik zit in de loopgraaf in de woestijn van Sinaï en bukt bang, want Ali komt er in zijn tank met veel lawaai aan om Itzik met loopgraaf en al plat te walsen. Itzik durft zelfs niet eens meer te kijken en steekt zijn hoofd in het zand, net als een struisvogel.

En plotseling is het stil.

Itzik doet langzaam zijn hoofd omhoog en kijkt over de rand: Ali Hassan is met zijn tank 50 meter voor de loopgraaf blijven staan.

Itzik krijgt langzaam weer moed. Hij staat op en vraagt: “Wat is er aan de hand?”

Ali Hassan: “Ik heb geen benzine meer”

Itzik: “Kopen?”

Het is niet altijd allemaal logisch wat de geschiedenis voortbrengt. Niet altijd gewoon een samenzwering, niet altijd logisch – het gebeurt gewoon. Omdat de mensen niet anders kunnen.

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/06/02/wen-furchten-die-juden-antisemitismus-heute/#more-45660

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Israël, Joden, Saoedi-Arabië, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

16 reacties op Voor wie zijn de Joden bang? Antisemitisme vandaag

 1. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Kan de Antifa haar Joodse leden nog vertrouwen, nu Antisemitisme vooral wordt aangetroffen bij “slachtoffers van racisme”?

  Like

 2. Roni Thome zegt:

  De titel van het artikel heeft een vraagteken: Voor wie zijn de Joden bang? Het antwoord hangt af van het soort Joden. De Israëlische Joden kunnen zich niet veroorloven voor iemand bang te zijn. Zelfs niet voor de duivel. Men heeft vijanden en met vijanden spreekt men door een loop van een geweer, kanon of bommenluik in een bommenwerper. Bang zijn in de Darwinistische wereld heeft een betekenis: ophouden te bestaan!. Voor de andere groep Joden, die buiten Israël leven, is in de laatste vier decennia eigenlijk weinig veranderd. Dezelfde mensen die uit ideologische gronden vijanden zijn geworden van hun eigen autochtone volk en eigen natiestaat, zijn vanzelfsprekend ook vijanden van de Joden. Dat geldt vooral voor aanhangers van politiek correcte multiculturele signatuur. Men kan de linkse kringen vergelijken met een besturingsprogramma van een computer (Windows. Mac OS of LINUX) die ondersteuning geeft aan de Islamisering van Europa. Jodenhaat hoort erbij. Zonder de linkse WINDOWS kan de applicatie ISLAMISERING niet draaien.
  Het is mij een raadsel waarom Joden, als blanken, ondersteuning geven aan mensen die ze vijandig zijn? Bijvoorbeeld de zwarten, Latino’s en de moslims in de VS. Zijn ze van de pot afgerukt? Wat bezielt iemand om steun te geven aan zijn eigen vijanden? Natuurlijk hebben de Niggers en Latino’s hekel aan ze. Niemand kan respect tonen voor een kruiperig gedrag. De tijd is afgebroken voor deze organisaties om van strategie te veranderen. Niet meer bemoeien met zielige minderheden. Laat ze in hun eigen stront zakken. ‘Mind your own business’

  Ik heb eens een verhaal over de Deense rabbijn (ik denk Bent Melchior) gehoord dat hij, in zijn stomme kop, haalde om een goed woord te doen voor tien Palestijnen die de Deense regering van plan was linea rectra naar de zandbak terug te sturen. Toen hij werd gevraagd waarom hij dat deed, zei hij : Ja! Ze beginnen met hen en eindigen met ons. Een antwoord dat ik als een grove belediging ervaar tegenover de Denen. Denemarken was en is een van de beste landen waar Joden kunnen wonen. Mits ze wonen tussen autochtone Denen en niet in een multicultureel safaripark.

  Over Engeland kan men een ding zeggen: het is een verloren land. Het lijkt een huis vol termieten die ieder moment kan omvallen. Dat geldt niet enkele voor de Joden, maar voor de rest van de bevolking.

  Like

 3. nancy stelder zegt:

  Dit zette ik gister op FB:

  ” Ik lees net in een interview van Jeroen Krabbe het volgende: citaat Afijn, ik realiseerde me ineens dat ik m’n keppeltje pas opdeed op het moment dat ik naar binnen ging. En dat ik dat dus niet had opgedaan toen ik van huis ging. Heel erg vind ik dat. Het is niet zo dat ik bewust dacht: als ik het opzet, word ik uitgescholden, maar… Ik weet het niet. Ik wil geen aanstoot geven, of zoiets. Toen ik twintig was en net van de toneelschool kwam, speelde ik een hoofdrol in Shakespeare. Ik werd een instantsucces, de wereld lag aan m’n voeten. In die tijd gaf ik een heleboel interviews en ik weet nog goed dat mijn moeder me waarschuwde: ’Nooit in een interview vertellen dat je Joods bent!’ Zij was zo gewond uit de oorlog gekomen, dat ze wel had afgeleerd Joods te zijn. Ik moest aan haar woorden denken, met dat keppeltje laatst. Of ik het de volgende keer wel op straat op doe? Jawel. Ik denk het wel. Dat ding moet toch af en toe gelucht worden.”

  Als ik dat lees kan ik zo ontzettend kwaad worden. Hoe is het hier zover gekomen. Keppeltje versus BOERKA. Waarom nemen de Joden niet meer stelling. Heb als eens eerder het CDI gebeld met die vraag en krijg daar een vaag antwoord op. De angst zit zo diep en die kan ik natuurlijk, en gelukkig maar, me nooit eigen maken, maar TOCH. STAND UP!!!ik hoor ze alleen als het gaat over het verbod op ritueel slachten. Wat is dan belangrijker je leven in vrijheid of geen kosher vlees. Maar ik zal het wel niet begrijpen

  Like

  • Roni Thome zegt:

   Jeroen Krabbe of iedereen die zich als Jood identificeert, mag best een keppeltje op zijn hoofd dragen als hij de straat op gaat. Maar, zodra hij dat doet, kan hij beter zijn Walther PPK, Beretta, Magnum of ‘Desert Eagle’. meenemen. Tegenwoordig bieden een ‘pippa’ (pistool in Papiamento) en God (als hij dat wil) meer bescherming dan de Staat. Ik heb gehoord dat In Israël wordt – als grap – altijd gezegd: Jij kan beter je onderbroek thuis vergeten dan je wapen. Klinkt misschien wat cru, maar dat is de wereld die onze ‘Gutmenschen’ voor ons hebben gecreëerd. In hun liefde voor de Derde Wereld, hebben ze besloten de Savannah en de jungle naar ons samenleving te brengen. Maar in plaats van mooie vogels en prachtige bloemen hebben ze gevaarlijke beesten geïmporteerd. Ook in de jungle is het levensgevaarlijk zonder wapens of machetes rond te lopen.

   Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:

  Hier een berg info op een rijtje, lees ook eens wat over de usa zal voor sommigen een deur openen, niet allen de usa hoor maar eigenlijk voor de gehele westelijke wereld.

  Gewoon onderaan de pagina op continue klikken

  Heer Bron veel om te vertalen maar het lezen meer dan waard

  http://www.southerninstitute.info/holocaust_education/ds1.html

  Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  We hebben gewoon willens en wetens joden laten afslachten terwijl we er heel veel hadden kunnen redden.

  LEZEN !!!!!!!!!!!!!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Joop Klepzeiker 01.50. uur. Helemaal waar Joop. En de Nederlander van nu, is helaas in meerderheid even slap als tussen 1940-1945. De goeden uiteraard niet te na gesproken. Angst voor baantje, voor verlies vrienden, voor niet bij de groep behoren etc. Nederland anno 2013!

   Like

 6. Vandaag gaan we kort zijn. Het antisemitische reptiel Van Agt , welks kop ik al een paar keer heb proberen te verpletteren in verschillende stukken – Jezus Christus, mán, klaag me toch eens aan! – krijgt vooral op “de Joop” steeds meer gelegenheid zijn Jodenhaatgif te spuien. Ik heb zeer onderlaatstelijk nog een artikel gewijd aan zijn smartelijke aanklacht tegen Israël omdat een Palestijnse terrorist zichzelf dood dreigde te hongeren. Volgens Van Agt had-ie eigenlijk nauwelijks iets misdaan, deze Samer Issawi. Hij zou alleen maar betrapt zijn op wapenbezit en op overtreding van een straatverbod. Vanwege het leugen-rumoer dat collaborerend links en “de Palestijnen” aan het maken waren over Issawi en nog drie van zijn collega-Joden-uit-elkaar-rijt-hobbyisten, worden die suffe Joden in Israël eindelijk ook weer eens wakker en krijgen we de informatie die we nodig hebben om het antisemitische lasterliegen aan de kaak te stellen: Issawi was een bommen-maker en bommen-leverancier voor moordaanslagen op Joden.

  Like

 7. Jan zegt:

  Antisemiet Obama verraad geheime Israëlische militaire bases aan de vijanden

  U.S. publishes details of missile base Israel wanted kept secret
  The Obama administration had promised to build Israel a state-of-the-art facility to house a new ballistic-missile defense system, the Arrow 3. As with all Defense Department projects, detailed specifications were made public so that contractors could bid on the $25 million project. The specifications included more than 1,000 pages of details on the facility, ranging from the heating and cooling systems to the thickness of the walls.
  http://www.mcclatchydc.com/2013/06/03/192895/us-publishes-details-of-missile.html#.Ua4pRL1NKrv

  Geheel volgens traditie: gewoon de ander het mes in de rug zetten zoals de gek het deed met iedereen.

  Like

 8. Jan zegt:

  Patrick Mercer, MP tegen IDF-soldaat:
  “You don’t look like a soldier to me. You look like a bloody Jew”

  Like

 9. Pingback: Het nieuwe racisme van Zuid-Afrika: “Schiet de Joden dood!” | E.J. Bron

 10. Jan zegt:

  Bevordering antisemitisme onderdeel van schoolcurriculum in de ‘common core’ (basiskennis voor hun opvoeding)in Albany: denk als een nazi en beschrijf waarom Joden rotvolk is

  Students in some Albany High School English classes were asked this week as part of a persuasive writing assignment to make an abhorrent argument: “You must argue that Jews are evil, and use solid rationale from government propaganda to convince me of your loyalty to the Third Reich!”

  Students were asked to watch and read Nazi propaganda, then pretend their teacher was a Nazi government official who needed to be convinced of their loyalty. In five paragraphs, they were required to prove that Jews were the source of Germany’s problems.

  In February, a Manhattan teacher caused an uproar after fourth-graders were given a math problem based on how many daily whippings a slave received.

  In January, Georgia educators attempted to teach division to elementary school students by asking how many beatings per day former slave and abolitionist leader Frederick Douglass received.
  http://www.timesunion.com/local/article/School-apology-Think-like-a-Nazi-task-vs-Jews-4428669.php#photo-4366034

  Ziek links volk

  Like

 11. Pingback: New York wordt antisemitisch | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s