De Telegraaf, opmerkelijk stupide

Screenshot_49

(Door: Peter Rissing)

Nederlands zogenaamde meest ‘rechtse’ krant geeft een staaltje achterlijkheid weg door in het tv-nieuws met een volgens hen “Opmerkelijk en ook schokkend” bericht te komen (vanaf 2:40).

Een kort filmpje laat zien hoe ook kleuters worden gebrainwashed in haat en de vernietiging van Israël  De bijgesproken tekst luidt: “Geen zwembad en ijsje maar een mitrailleur en loopgraven. Op het zomerkamp van de Islamitische Jihad worden 50 onschuldige Palestijnse kinderen opgeleid tot ware gevechtsmachines. Zelfs 6-jarigen neem deel aan de opleiding van de radicale groepering die uiteindelijk Israël wil gaan vernietigen.”

Op zich verschrikkelijke beelden over kinderen op een beïnvloedbare leeftijd.

Maar wat zo ‘opmerkelijk stupide’ is, is dat dit voor iemand met een klein beetje algemene ontwikkeling totaal niet ‘opmerkelijk’ is. Het is een heel oud verhaal, het enige opmerkelijke aan dit bericht is dat het een keertje ontglipt is aan de censuur van de MSM die de Nederlandse burger minimaal en selectief informeert over wandaden van de islam.

Alleen even Googelen onder ‘child soldiers Hamas’ brengt duizenden berichten over deze islamitische traditie. Bijvoorbeeld:

en

Screenshot_51

En dat brengt ons bij de volgende stupiditeit van de Telegraaf. Traditiegetrouw draait ook deze krant voorzichtig om het woord Hamas heen, de aanstichter van deze al jaren voortdurende kindermishandeling. Verder worden de begrippen ‘islamitische jihad’ en ‘radicale groepering’ voorzichtig en ‘politiek correct’ over de tekst uitgesmeerd. (Dit waarschijnlijk ook om de 65.000 ondertekenaars van de petitie die de katholieke anti-semiet Van Agt weer naar onze 2e kamer bracht niet voor het hoofd te stoten).

Concreet had door de Telegraaf gesproken moeten worden van: Hamas, de radicale islamitische jihad groepering, indoctrineert kinderen om vrede in het Midden-Oosten onmogelijk te maken. Probeer mij maar eens het tegendeel te bewijzen.

Huiswerkopdracht.

Zoek naar overeenkomst in het gedachtegoed van:

Hamas ( http://midnightwatcher.wordpress.com/2013/06/13/islamic-jihad-camp/)

 

Dries van Agt  ( https://ejbron.wordpress.com/2013/06/13/dries-van-agt-de-slang-heeft-opnieuw-gesproken/)

Nederlandse jihadisten in Syrië ( www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1347752, vanaf 13:25)

en formuleer in één zin wat opmerkelijk is aan die overeenkomst.

Screenshot_50

Door:

Peter Rissing

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", mainstream-media, Naïviteit, Nederland. Bookmark de permalink .

32 reacties op De Telegraaf, opmerkelijk stupide

 1. BertG. zegt:

  Een paar dagen geleden hebben ik en andere hier al links over achter gelaten op deze site.
  Met foto’s er bij. Blijkbaar is het weer niemand opgevallen.
  Maar goed dat er nu item over is. Alleen het stond er al eerder op.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Het zijn de zelfde linkse Journalisten die daar werken als in andere kranten, waar om denk je dat ze anders zouw zijn?

  Like

 3. Dorith zegt:

  Toch goed dat het in de veel-geleesde krant van Nederland staat?
  Beter laat dan nooit, zou ik denken.

  Like

 4. Dorith zegt:

  Moet waarschijnlijk zijn “veel-gelezen krant”. Sorry voor het onder ABN niveau na 47 jaren weg van Telegraaf en Holland. (Thuis werd trouwens nooit de Telegraaf gelezen, wel Het Parool zoals het goede Mokummers betaamde)

  Like

 5. Helena zegt:

  Omdat jullie ons benadelen, discrimineren, afslachten, terroriseren, bestelen, belachelijk maken zijn wij zielig en staan volledig in ons recht om jullie de strot door te snijden??

  Maar natuurlijk willen we eigenlijk vrede. Bleeeh

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Dat is waar. De absolute hoofdreden dat ik na jaren de Telegraaf heb opgezegd was hun meer dan ziekelijke (nep)Oranjegezindheid, die me letterlijk en figuurlijk de strot uit kwam. Maar aan de andere kant zou je juist op grond daarvan wel een beetje mogen verwachten, dat ze zich op andere punten behoudender zouden opstellen dan andere bladen: Niet zo 100% pro-Palestijns en anti-Israël. Dat blijken ze dan niet te durven, niet zoals je zou denken. Ook vallen ze Wilders nu en dan echt wel in de rug aan, maar ik dacht eigenlijk, dat dat door zijn Oranje-kritische(r) houding kwam. Niet echt dus, het blijkt allemaal te liggen aan angst om al te veel van de heersende tendens af te wijken. Big Brother is watching you anno 2013. ….Laat maar weer zitten. Hoe lang zou het duren voordat de EU -desnoods EU afdeling Nederland- een “Ministerie van Waarheid” gaat oprichten?

  Like

 7. Wie beweert dat de Telegraaf rechts is? Een meest linkse krant,als deze, die elk woord van kritiek over de moslims gelijk verwijdert, is er niet!

  Like

 8. Dorith zegt:

  Meneer BertG, het kan niet vaak genoeg getoond en beschreven worden! En ik denk dat het hier speciaal om de Telegraaf gaat. Daar zijn ze minder vlot dan u……….
  En dankzij het internet heb ik al een tijd geleden allerlei postings gezien over deze zomerkampen, over tv-programma’s voor kinderen, over liedjes die de kinderen leren, boeken die ze lezen of voorgelezen krijgen, moeders die trots zijn als hun zoon sterft als “martelaar” etc etc etc

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Als het een realiteit is dat Israel vernietigd gaat worden door Hamas, zou in feite God NIET bestaan. De Israelieten zijn immers Gods volk, die op zijn beurt er voor zorg zou dragen dat – het volk Gods – beschermd zou worden tegen zijn tegenstanders. Als we een vergelijk maken met de tweede wereldoorlog met de SS soldaten, zien we weer iets. Ik heb een documantaire van Discovery over dit soort soldaten. Ze waren zeer streng geselecteerd op hun mogelijkheden, kregen een uiterst harde training, waren enorm gehard, en zelfs voor den Duvel nog niet bang.
  Ze streden met een ware doodsverachting ! Maar hoe gaat dat aflopen met Moslims strijders die al als kind opgeleid werden tot harde beroepskillers ? Geen leger ter wereld zou ze nog ooit de baas kunnen. Misschien zelfs nog fanatieker dan die SSérs. Is Israel de opmaat, Spanje, Engeland, of Duitsland ? Wie het weet mag het zeggen. Feit is dat de Islam gelimineert dient te worden, wil de mensheid niet aan diezelfde Islam ten onder gaan.

  Like

 10. Wij zijn verkeerd bezig. En met wij bedoel ik de beschaafde mensen die inzien dat de islam een verachtelijke vorm van fascisme is. Steeds weer zien wij de echte problemen en vertellen wij elkaar wat er fout is. Op een of andere manier komt het niet over bij de MSM. Het maakt niet uit of men links is of rechts, katholiek of protestant, iedereen tuint er in.

  De islam is een vorm van fascisme en die moet bestreden worden. Net als de vorige keer toen De Telegraaf en ook de Vara aan de verkeerde kant stonden, staan zij nu wéér aan de verkeerde kant. We hoeven van hen niets te verwachten, we moeten ook geen hoop hebben dat dit gaat veranderen.

  Wij moeten daarom een andere strategie gaan bewandelen. Niet langer elkaar overtuigen, maar harde en doelgerichte acties om de islam te bestrijden. Dat halfzachte gezever moet maar eens afgelopen zijn, zien we ergens een moskee dan doen we aangifte bij Meld-Misdaad Anoniem! Zien we een islamitische school dan doen we aangifte bij jeugdzorg. Zien we een islamitische slagerij dan doen we aangifte bij de Voedsel en Waren-autoriteit. Verzin zelf maar meer voorbeelden, er zijn er nog tientallen!

  Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   Volledig met je eens VanhetgoorVanhetgoor… WIJ weten het nu wel, ik kèn àl die filmpjes, de zgn ‘dapper paalesteinen, die voor oorlogslachtoffer spelen, al of niet krijsend en bij t idee dat ze buiten de camera’s zijn, lachend vd brancards stappen en voor het ‘volgende lijk in een episode fungeren’ die gewèldige moeders die hun zonen opofferen omdat zij zelf dan GELD krijgen en niet te vergeten AANZIEN!! Hoe meer zonen hoe meer kans op ‘martelaarschap’…

   Ik zelf ben er ook heel erg voor om alle ambtenaren in Den Haag te gijzelen en ze ‘overhoren’ op hun ‘kennis’ over de islam en de uitwerking ervan op het belastingbetalende Nederlandse Volk, hun WERKGEVERS!

   Ik ken genoeg mensen inmiddels die na jàren getreiterd te zijn door turken, marokkanen en andere islamieten, eindelijk konden verhuizen, maar volledig getraumatiseerd zijn er door…. en zijn er tàlloze voorbeelden aan te dragen, tàlloze!

   islam en de islammers moeten gewoon vd aardbodem verdwijnen!

   Like

 11. Tiemen Veenstra zegt:

  Elk land krijgt de pers die het verdient. Het Nederlandse volk heeft er geen enkele behoefte aan geïnformeerd te worden over zaken die ver van hun bed gebeuren. Ook in mijn eigen omgeving merk ik dat de rolluiken meteen omlaag gaan, zodra ik weer eens over de islam begin. Het verwijt dat de Telegraaf opmerkelijk stupide is, is hier dan ook niet op zijn plaats. Anders vaak genoeg wel, hoor…. 😉

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  De Telegraaf, is net als de andere kranten in NEDERLAND, volkomen geinfecteerd met de rode en politiek correcte bacillen. Ik lees de Telegraaf wel nog, om de uitstekende commentaren te lezen van Bob Smalhout. En heel soms staan er toch enige rechtse reacties, bij de pagina waar de ingezonden stukken staan. Maar voor de rest, heult ook deze krant met de LINKSE/RODE KERK en de politiek correcte kaste!

  Like

 13. Jan zegt:

  Das heißt Schnee von gestern

  Like

 14. Op een enkele uitzondering na (zoals Elsevier) is de media in Nederland zó gemanipuleerd dat er alleen selectieve berichten worden geplaatst en alles wat het destructieve beleid van onze “bestuurders” betreft gelijk onder het (oosterse) tapijt wordt geschoven! De minachting voor de waarnemings- en rationele vermogens van het volk druipt hier van af!

  Like

 15. Het is hier nog steeds dat “Clubje achter de heg” dat denkt dat de wereld alleen uit ons land bestaat! Er zijn inderdaad genoeg mensen die niet verder lezen dan hun neus lang is en schijnbaar NOOIT van internet hebben gehoord, laat staan dat ze weten hoe dit werkt!

  Like

 16. Rudi zegt:

  @Tiemen Veenstra 18:47
  U schrijft: “Het Nederlandse volk heeft er geen enkele behoefte aan geïnformeerd te worden over zaken die ver van hun bed gebeuren.”
  Ik zou hierop willen inpikken, als u mij toestaat. Als het over die dingen gaat die in het politiek-correcte straatje passen, dan ligt ‘het Nederlandse volk’ blijkbaar wél wakker van wat er ver van hun bed gebeurt. Althans, zo zie ik het. Denk bv. aan ene Zorreguieta die lid was van de regering Videla in Argentinië in de jaren zestig en zeventig. Denk aan het liedje ‘Signalen’ of ‘Als het net even anders was gegaan’ van ’s lands wandelende geweten Herman van Veen. Je kan heel lang wachten tot hij liedjes gaat schrijven over onrecht in de moslimwereld.
  Maar dat is nu net het punt: de media, de culturo’s en de politiek bepalen (in grote mate) waar we wakker van horen te liggen.

  Like

 17. guusvelraeds zegt:

  De effecten van de islamitische radicalisering (wat wij radicaal noemen is in islamitische termen een ware moslim) zullen in stijgende lijn binnen nu en 10 jaar de hoofdtoon gaan voeren in de Europese straten. Al het politiek correct in de watten leggen van de zogenaamde gematigde soldaten van Allah de afgelopen decennia in Europa heeft en zal niet kunnen verhinderen dat het allah hu akbar geloei steeds luider gaat klinken. Alle voortekenen zijn aanwezig: Als slechts een half procent van de aanwezige moslims in Europa het serieus neemt met het volgen van hun profeet Mohammed in al zijn daden dan hebben we 27000 radicale moorddadige (uiterst goede moslims) rondlopen in de Europese straten. De stuk lopende economie zal de laatste zet in de rug zijn waardoor we niet meer in staat zijn de islamitische monden te vullen via de gratis geld verstrekkingen. Steeds brutaler opererend islamisme in het midden oosten dat na alle reeds veroorzaakte moorddadige tumult niet anders kan dan de ingezette aanval voorwaarts blijven continueren. Alleen naïeve mensen denken dat het na Syrië stopt. Niet zolang de financiering vanuit het Wahabitische Saoedi Arabië blijft doorgaan. Velen weigeren de connectie te onderkennen tussen Al Qaida, Moslimbroederschap, Hamas, P.L.O. en P.A. en het Wahabisme op het Arabisch schiereiland. Een op drift geraakte islamitische Jihad zal alleen te stoppen zijn met rigoureus tegen geweld. Ook schijnt niemand te willen begrijpen dat het conflict in het midden oosten een puur religieus/politiek conflict is dat zijn aanvang nam met de misdadige groot moefti van Jeruzalem Amin Al Husseini. Om land heeft het nooit gegaan alleen het herstel van de totale islam is het doel. Dat de grondgebieden in het Midden Oosten na overname door de islam in een economische steentijd terug zullen vallen is een absolute uitkomst. Overal waar de islam heerst is armoede, onderdrukking, schending mensenrechten enzovoorts. De islam heeft op het gebied van algemeen maatschappelijk welbevinden voor alle deelgroepen in door haar onderworpen gebieden in de hele geschiedenis nog nooit iets gepresteerd. Zij die dat wel vinden mogen dat aantonen, maar kom a.u.b. niet met de onzin van het oude Andalus. Juist daar werd de voorloper van de Jodenster geïntroduceerd. Christenen werden verplicht herkenbaar te zijn aan een blauwe band op hun kleding en Joden aan een gele band. Een westerse samenleving die weigert te benoemen dat islam het verderf van de wereld is zal haar eigen ondergang bewerkstelligen. De islam zal op gelijke voet benaderd moeten worden als het nationaal socialisme en internationaal socialisme/communisme van weleer. Veel mensen denken dat de mensheid met de 1ste en de 2de wereld het ergste gehad heeft wat betreft geweld op grote schaal. Zij vergissen zich! De islam zal de gewelddaden en de onmenselijkheid van de 1ste en 2de wereldoorlog verre overtreffen zodra ze een kans krijgt. Vergis U niet in de toekomst die komen gaat zowel de religieus/politiek kwaadaardige waanzin van de Iraanse sjiieten alsook het kwaadaardig gezwel van het wahabisme zal pas stoppen als de wereld die het christelijk/joods humanisme als uitgangspunt onderschrijft zegt tot hier en niet verder.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @guusvelraeds 20.17. uur. Inderdaad, als we kijken wat het MOSLIMVARKEN ORIC tijdens het Joegoslavië conflict heeft uitgespookt, dan kan men aanvoelen wat eer dadelijk bij ons te gebeuren staat! Deze vuile smerige MUZELMAN, deze OORLOGSMISDADIGER had 100 Servische dorpen uitgemoord! En wat deed de vuile westerse politiek, ten aanzien van deze ORIC, HELEMAAL NIETS! Deze moordenaar kreeg 2 jaar, en lachte zich kapot, over ons zwakke, laffe westerse regeringen! Zo gaat dat rollen met de moslims!

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Idd. en wat nog overbleef van Yoegoslavië werd voor een groot gedeelte plat gegooid door de V.S. CLINTON) met Nederland en een rest van Europa erachteraan.
    Mensen die zich verdedigden tegen de moslims daar zitten nog altijd vast in Den Haag.
    Nog altijd moeten wij troepen leveren om te voorkomen dat de moslims weer beginnen te moorden.

    Like

  • Helena zegt:

   Ik zou bijna zeggen, “nu doet u het weer!” maar dan dus wel in heel erg positieve zin.
   Misschien bent u al druk bezig met zulke dingen, dat weet ik niet, hoewel ik hoop van wel, maar ik wil u nogmaals vragen om uw talent alstublieft te gebruiken om de boodschap wijd, wijder, wijdst te verspreiden!

   Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   “”Een westerse samenleving die weigert te benoemen dat islam het verderf van de wereld is zal haar eigen ondergang bewerkstelligen. De islam zal op gelijke voet benaderd moeten worden als het nationaal socialisme en internationaal socialisme/communisme van weleer.”
   Exact, een betere en beknopter samenvatting van de tegenwoordige tijd heb ik tot op heden niet gelezen. Dank, en ook alle andere reageerders op deze naakte waarheid.

   Like

  • friki zegt:

   guusvelraeds om 20.17 uur

   Ik ben bang dat U gelijk heeft.!

   Like

 18. Sinds de (ongekozen) “Open grenzen” is Nederland in een record tempo aan het verpauperen. Schelden, bespugen, zakkenrollen, overvallen, geweld, doodschoppen, wordt steeds meer het gebruikelijke straatbeeld! VOOR DE CONSTATERING HIERVAN HEB JE GEEN KRANT NODIG!

  Like

 19. Martien Pennings zegt:

  Ik zal het nog maar eens één keer zeggen, terwijl ik eigenlijk heel druk ben met allerlei andere “belangrijke” zaken, die misschien ook wel écht belangrijk zijn: Bert je onderhoudt een site die de Grote Geschiedenis zal ingaan.
  Tenminste . . . . . . als de islam NIET wint.
  Heb ik zo voldoende gezegd?
  Lijkt me wel.
  Toch?

  Like

 20. @ Martien Pennings
  Volkomen met je eens Martien, volkomen.
  En, och bestond elke dag maar uit 48 uur.
  Maar, kijk nog eens in je in-box.

  @ Dorith 15:44
  Ja, uiteraard goed dat het in nu eens in de Telegraaf staat.
  Daarom kon ik dit stukje schrijven.
  Maar het is een schandalige waarheid die al jarenlang op straat ligt.
  En als een krant die dat pretendeert niet te weten, het als “opmerkelijk en schokkend” brengt zegt dat veel over de mate waarin de Telegraaf slechts het publiek bespeelt.
  De Telegraaf streeft niet naar objectieve berichtgeving maar naar gemêleerd berichtgeving die de meeste lezers brengt.

  Verder dank aan alle reageerders voor reacties en aanvullingen.

  Like

 21. louis-portugal zegt:

  Peter ik vind het überhaupt al heel wat dat er in zo´n krant eens iets over geschreven wordt.
  En idd. helaas willen de meeste mensen er niets van weten want waarom zou je je druk maken over de ver van mijn bed schow als het niet van john de Mol of een of ander lichtzinnig niveau is.
  Ze hebben al zoveel aan hun hoofd wat ze niet bevatten kunnen.

  Like

 22. friki zegt:

  Louis-portugal 12.04,

  Het is blijkbaar zo erg aan het worden dat het niet meer helemaal te verdoezelen valt, dus besluiten ze het langzaam hier en daar te vermelden, met de bedoeling zich in te dekken als het toch anders zou kunnen gaan dan de mainstream laat zien. Je weet maar nooit.!

  Like

 23. Pingback: De effecten van de islamitische radicalisering | Nageltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s