Laat ze elkaar in alle rust vermoorden

Screenshot_12Een droom wordt werkelijkheid: Al Qaida en Hezbollah vechten tegen elkaar

Netanyahu zou er maar al te graag op los willen gaan. Iedereen, die deze week gezien heeft hoe hij in de Knesset in de Commissie Buitenlandse Zaken en Defensie bedreigingen uitstootte, zag een aanvoerder met de vinger aan de trekker. En hij zou gelijk kunnen hebben. Israël staat opnieuw voor de mogelijkheid dat er moderne Russische wapens uit Syrië in Libanon terechtkomen, die gestopt zouden moeten worden. Netanyahu probeert boodschappen door te geven, inclusief dreigende boodschappen, aan Assad – maar die is hiervan niet meer onder de indruk. Netanyahu´s rechtstreekse appèl aan Poetin heeft ook niet veel geholpen.

CNN heeft twee weken geleden bericht dat Russische schepen militaire uitrusting naar Syrië brengen. De klok tikt en hoge ambtenaren in het Israëlische leger waarschuwen dat deze scheepsladingen zullen verdwijnen zodra ze Libanon bereiken, als ze niet daarvoor op Syrisch grondgebied zouden worden tegengehouden. Het Israëlische kabinet nadert het moment van de beslissing. Toeslaan of niet toeslaan, en welke risico´s worden daarbij ingegaan? Moet Israël zich in de kokende ketel van het Midden-Oosten storten om de wapenleveranties van van de russen via Syrië aan Hezbollah te stoppen? Bestaat er een conflict tussen de vloed aan raketten voor Libanon en het hoogste Israëlische belangenprincipe: dat de Arabische wereld “zijn eigen zaakjes regelt” en dat hij geen voorwendsel krijgt om zijn inspanningen om te leiden en zich “met ons bezig te houden”.

Iedere dag worden in onze buurlanden 400 tot 500 mensen gedood. In Tripolis, Libanon, vinden dagelijkse gevechten tussen de naburige woongebieden Jabal Mohsen en Bab-al-Tabani plaats. Daarbij worden zware machinegeweren en anti-tank kanonnen ingezet. Twee weken geleden werden daar 30 mensen gedood en raakten er 200 gewond. In Sidon bevechten pro-Syrische Nasseristische milities de soennitische beweging. De Libanese regering is verlamd en de politieke status van Hezbollah gaat langzamerhand achteruit.

In Syrië worden door de gevechten 80 mensen per dag gedood. De koerden in het noordwesten van Syrië hebben zich losgemaakt van de staat. In de an-Nusayriyah bergen, het thuisland van de Alawieten, worden voorbereidingen getroffen voor de oprichting van een onafhankelijke staat. Op de Berg van de Druzen bewapenen zich anderhalf miljoen Druzen uit angst voor aanvallen van de Salafisten. Het centrum van het land is een chaos: enkele honderden verschillende milities vechten tegen het Syrische leger, tegen regimegetrouwe milities, tegen sjiitische Irakese troepen en tegen Hezbollah. Tegen het einde van het jaar zal 20% van de buren van Jordanië Syrische vluchteling zijn, met alle economische en sociale consequenties van dien.

De wapens vormen geen existentiële bedreiging

Onder de Palestijnen is geen oplossing in zicht voor de breuk tussen Hamas en de Palestijnse Autoriteit. In Egypte is de economie en de staatsorde een chaos en op straat heerst anarchie. De moslims vallen de Kopten aan, de Moslimbroederschap bestrijdt de Salafisten, en in de Sinaï vechten de Bedoeïenen tegen het leger. Wat de Egyptenaren de meeste zorgen baart, is het feit dat Ethiopië een stuwdam aan de Blauwe Nijl bouwt. Deze rivier levert 80% van het water voor Egypte. Egypte beschouwt dit als reden om oorlog te voeren. De crisis met Israël is marginaal vergeleken met de watercrisis.

In Libië slachten de stammen en milities elkaar af. Daar worden de doden niet eens meer geteld. In de grootste Tunesische steden heerst iedere avond een uitgaansverbod. Er worden Tunesische soldaten gedood, terwijl ze vechten tegen Salafisten aan de grens met Algerije.

Irak is al in drie stukken verdeeld en de burgeroorlog is in volle omvang teruggekeerd. In het zuiden heerst een sjiitische, pro-Iraanse regering, die door Maliki wordt geleid, terwijl het centrum van het land door de Soennieten wordt gecontroleerd, waarbij gewapende milities het centrale regime bestrijden. Er vallen iedere week honderden doden, er vinden ontvoeringen en moorden plaats. De koerden in het noorden produceren en verkopen al zelfstandig olie, zonder de tantièmes aan de regering te betalen.

We zouden ook nog moeten noemen wat er in Tsjaad, Somalië, Soedan, in Aden en in Bahrein gebeurt. Al twee jaar lang staat de Arabische wereld in brand en vernietigt zichzelf, zonder dat daarvoor interventies van buitenaf nodig zouden zijn, en dit zou nog vele jaren zo door kunnen gaan.

Waarom zouden we hen dus, vanwege enkele rusteloze generaals en een schietgrage minister-president, een reden geven om zich samen rondom de enige gemeenschappelijke noemer die ze hebben te scharen – rondom de haat tegen Israël? Laat ze elkaar in alle rust vermoorden. De voor Libanon bestemde wapens zijn gevaarlijk, maar vormen geen existentiële bedreiging. Het gaat niet om de Iraanse bom.

Bron:

http://aro1.com/lasst-sie-in-aller-ruhe-sich-gegenseitig-umbringen/#more-26274

Vertaling: Renate

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4391453,00.html

Auteur: Alex Fishman

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Arabische wereld, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Krankzinnigheid, Midden-Oosten, Moslims, sjiieten, soennieten. Bookmark de permalink .

22 reacties op Laat ze elkaar in alle rust vermoorden

 1. Lucie zegt:

  Ja,laat ze maar hun gang gaan…………….

  Like

 2. Wans Horst zegt:

  De haat kent bij de gasten geen grenzen…

  Like

 3. Marc Bouwman zegt:

  De laatste alinea komt aardig overeen met mijn analyse bij het artikel ten aanzien van Melanie Philips. Vanwege het, op dit moment, beperkte gevaar van Hezbollah voor Israël, stelde ik toen dat er twee alianties uit de bus kunnen rollen:

  – Rusland, Iran, Hezbollah, Assad, Sjiietische Irakezen met Israël
  – VS, Engeland, Frankrijk, Saoudie-Arabië, Syrische opstandelingen en Hamas

  Dit alles gebaseerd op de haat die sjiieten en soenieten jegens elkaar hebben. Anti-semitisme en anti-westers sentiment waren al die tijd afleiders van deze oorlog.

  Natuurlijk fronst iedereen de wenkbrouwen: Israël aan de zijde van Iran? Maar is dat vreemder dan Israël aan de zijde van Saoudie-Arabië? Oppervlakkig gezien lijken de twee vijanden inwisselbaar.

  In eerdere commentaren bracht ik de onmogelijke situatie voor de Israëlisch met de Palestijnen naar voren. Het idee lag hierin dat het voortbestaan van Israël enigszins zekerder lijkt wanneer er een twee-staten-oplossing zou komen. Dit zou een eensgezind front van de volledige Arabisch-islamitische wereld (een front dat Israël zeker het leven zou kosten) kunnen voorkomen.
  Een alliantie met Rusland en Iran is dan minder onlogisch dan het op het eerste gezicht lijkt.

  Anderzijds:
  Als Israël zich allieert met de VS en Saoudie-Arabië, zou een twee-staten-oplossing met Abbas (misschien zelfs met Hamas!) steeds waarschijnlijker worden: Israël zou eerder gehoor kunnen vinden voor haar voorwaarden tot veiligheid van staat en burgers.
  Met andere woorden: de huidige oorlog tussen soenieten en shiieten creeërt kansen voor Israël. Een zorgvuldig overwegen, ook door Netanyahu, is zeer op z’n plaats.

  Like

 4. Helena zegt:

  Behalve dat de christenen in al die genoemde landen er natuurlijk het meest onder te lijden hebben.
  Voor de rest heb ik er ook geen problemen mee hoe meer moslims ELKAAR afslachten hoe beter het is.

  Like

 5. Henny Clemens zegt:

  Moeilijk uit elkaar te houden al die groepen en geloofsfanaten, maar vreemd omdat het allemaal moslims zijn, dacht ik, maar als zij zichzelf zo graag willen afmaken vind ik dat prima.
  Als het maar niet overslaat op europa, en de moslim’s hier niet gaan kopiëren.
  Het is het probleem voor de islam daar!
  Nu maar hopen dat de westerse wereld eens wijheid toont en zich geheel afzijdig houd, geen wapens levert en Israéll aub ook buiten de geloofsgekte ziet te blijven.
  Toch zou dit, gevoelsmatig, voor mij het prille begin van de derde wereldoorlog kunnen zijn.
  Vreselijk wat een wereld, wat een gekte!

  Like

  • BertG. zegt:

   Was dat maar waar, dat het alleen daar een probleem is.
   “Als het maar niet overslaat op europa, en de moslim’s hier niet gaan kopiëren.
   Het is het probleem voor de islam daar!”
   Ze nemen het probleem simpelweg mee en gaan hier verder. Desnoods nog even een uitstapje naar Syrië om vervolgens het geleerde hier weer in de praktijk te brengen.
   Ze vechten niet alleen daar mekaar de tent uit. Wij zitten er ditmaal midden tussen in.

   Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  De wens dat ze elkaar afslachten is niet nodig. Het gebeurt zonder deze wensactiviteit al geruime tijd. Vooral in Irak.
  Kwalijke bijkomstigheid is dat naar Europa uitgeweken aanhangers van de ene soort moordenaars hier aanhangers van een net iets andere soort killers tegen kunnen komen. Het risico is dan dat we ook hier het Allahu Akbar gaan horen als dat tenminste niet overstemd wordt door het geweervuur.
  Het lijkt me toch wenselijk om drastisch werk te maken van de remigratie van deze woestijnnomaden. En die Syriëgangers/jihadisen? Laat ze lekker daar blijven. Kunnen ze delen in de pret.

  Like

 7. Wans Horst zegt:

  De heilige jihad mag van mij best voltrekken, zolang ik als heiden er maar geen last van heb.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Wat een geweldige religie van de vrede, is de islam toch-PvdA modus uit. laat ze s.v.p allemaal uit Europa optiefen, en zich gezellig af gaan maken in Arabirië, win-win situatie voor ons1

  Like

 9. henk schroemges zegt:

  Laat ze niet alleen hun gang gaan met het uitroeien van elkaar maar stook deze brand nog ietwat op door slimme en vooruitziende akties vanuit Israel. Ook hier zal het intellect zegevieren.
  Tegen de tijd dat het echt kritisch gaat worden- t.w. de kernbom in Iran- dan plotsklaps massaal en vernietigend toeslaan.
  Wacht dit maar rustig af.

  Like

 10. Pierre zegt:

  Met plezier gelezen . Dit stemt mij vrolijk en ik zal er nog eentje op drinken

  Like

 11. bigljohn zegt:

  Zowel Assad als de rebellen moeten van zoveel mogelijk wapens voorzien worden. En zoveel mogelijk moslimsstrijders moeten vanuit Europa daarheen trekken. Hoe meer moslims er verdwijnen in de strijd, hoe beter. Eerst kwamen de moslims naar Europa, om vervolgens weer terug te keren naar de zandbak, om tenslotte nooit meer terug te keren. Als alleen de moslim vrouwen hier over blijven, sterven ze vanzelf uit. Er is geen betere moslim dan een dode moslim.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn 14.49. uur. Inderdaad John, win-win situatie. Laat alle booslims lekker naar Syrië vertrekken, dan kunnen ze “kogels koppen”, bij ome Assad. Even serieus, Assad is een dictator en geen “frisse jongen”, maar….de leipe HAATBAARDEN SALAFISTEN zijn 1000 keer erger.

   Like

 12. win zegt:

  verstandige woorden

  Like

 13. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Zoals ik zei, het negeren van de burgeroorlog in Syrië betekent nog meer oorlog in de Islamitische wereld. Alleen bekering tot een nieuwe godsdienst kan hun redden. Uiteraard is de hel eeuwig.

  Like

  • BertG. zegt:

   Maar goed dat je het niet vergat om het even te vermelden dat de hel eeuwig is.

   Is jouw nieuwe godsdienst nou weer iets anders dan luckybee beweert of zitten daar toch wel weer enige raak vlakken in. Ik vraag het maar. Allebei even fanatiek.
   Of hou jij er nou weer een hele nieuwe stroming op na wat er nou wel en niet deugt?
   Het wordt wel moeilijk omdat allemaal door te krijgen. Iedereen heeft ze eigen waarheid en interpretatie van dat dikke boek.

   Veel zal het niet uitmaken want jullie blijven het toch wel volhouden.
   Dus een antwoord zal ik niet krijgen.
   Maar het wordt wel stront vervelend. en daar ben ik niet de enige in inmiddels.

   Like

   • BertG. zegt:

    typisch dat jou afsluiting altijd, Uiteraard is de hel eeuwig is.
    Op andere site laat je het blijkbaar wel uit je hoofd om dit te vermelden om een of andere reden. Heel typisch.
    Er zit dus iets heel bewust in om het de enne keer wel te doen en bij een andere site bewust niet. Wel eens over nagedacht , oogenhand?

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @BertG 19.09. uur. Ook ik denk af en toe dat ik tekst zit te lezen, van mensen die opgesloten zitten in paviljoen 9, van het gekkenhuis. Maar ja, laat ons er maar mee lachen Bert, sommige mensen zijn niet te redden hoor.

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat is nou net het laatste wat ik wil. Mensen redden. Laat ieder ze eigen leven leiden.
    Maar de extreme overdreven behoefte die sommige hebben om hun waarheid op te dringen, valt erg op en komt bij nogal storend over.

    Like

 14. felix zegt:

  Een goeie moslim is een dooie moslim. Ze zijn al de 100.000 gepasseerd, op naar het half miljoen..

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   felix 17.38. uur. Kan ik mij wat bij voorstellen. Ik heb de situatie nog voor ogen van de burgeroorlog in voormalig Joegoslavië. Daar zijn de muzelmannen door onze verraders van politici, ook de handen boven het hoofd gehouden, terwijl het MOSLIMGEDROCHT ORIC, vuile smerige moordenaar, 100 SERVISCHE DORPEN uit had GEMOORD. En mochten wij dat weten, NEEN, dat werd door de RODE OMROEPEN NOS,VARA, vakkundig buiten het nieuws gehouden!

   Like

 15. Jan zegt:

  Frankrijk op zijn beurt gaat nu een poging doen om Israël te liquideren door het Libanese leger van zware wapens te voorzien:

  The French government decided to provide the Lebanese army with heavy weapons to boost its military performance.
  France decided in light of the meetings to supply the Lebanese army with anti-tank missiles and sophisticated surface-to-air missiles.
  http://www.naharnet.com/stories/en/89721

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s