Helmut Schmidt: “Moslims willen niet integreren en vormen een probleem”

Screenshot_23

De voormalige Duitse bondskanselier Helmut Schmidt

(Door: Michael Stürzenberger)

Is de voormalige Duitse bondskanselier Helmut Schmidt (SPD!) soms “islamofoob”? In een artikel in de “Deutsch-Türkische Nachrichten” zegt hij dat moslims zich niet zouden willen integreren in Duitsland en een probleem zouden vormen.

Zal nu de verontwaardigingmachinerie van de politiek correcte huichelaars zoals gebruikelijk worden gestart? Wordt ook hij nu als “racist”, “ophitser”, “haatprediker” en “nazi” zwartgemaakt? Worden er nu bondgenootschappen van gevestigde partijen, kerkverenigingen en vakbonden gevormd om hem de mond te snoeren? Komt hij onmiddellijk onder controle van de binnenlandse veiligheidsdienst? Komt er een SPD-royeringproces  zoals bij Dr. Thilo Sarrazin?

We mogen blij zijn dat er in dit door de massale druk van links geestelijk gechanteerde land nog hier en daar mensen zijn die na of tegen het einde van hun carrière niets meer te verliezen hebben. Die de innerlijke behoefte voelen deze geestelijke dwangbuis uit te trekken en eindelijk de feiten te benoemen. Zolang ze zich in het politiek correcte systeem bevinden, staat zoiets gelijk aan beroepsmatige, maatschappelijke en sociale zelfmoord. In de “Deutsch-Türkische Nachrichten” is te lezen:

Voormalig bondskanselier Helmut Schmidt is blijkbaar ontevreden met de moslims in Europa en Duitsland. Moslims zouden leden van een vreemde cultuur zijn en daarmee niet te verenigen met de Europese cultuur. Met Grieken, Italianen of Spanjaarden zouden er geen problemen zijn in Duitsland. Want die integreren in het verloop der tijd in de maatschappij of keren naar hun landen van herkomst terug.

Screenshot_24

Hier moet noodzakelijkerwijs aangevuld worden: zolang Grieken, Italianen of Spanjaarden geen moslims zijn, is alles oké. Als ze echter tot de islam bekeerd zijn, beginnen de problemen. Want de islam vraagt niet naar ras, nationaliteit of natie. Zodra de koranchip in het hoofd tikt, is het voorbij met het harmonieuze inschikken in de opnemende samenleving. Dan begint het 1400 jaar oude programma van machtsverovering te draaien en vormt van de daarvoor zelfstandige mensen een functionerend radertje in de constructie van deze totalitaire ideologie. Verder met Helmut Schmidt:

“Er bestaan geen grote verschillen tussen de Italiaanse, Franse en Duitse cultuur”, aldus Schmidt in gesprek met Radio Télévision Suisse. De Turkse cultuur zou compleet anders zijn. De Syrische of de Egyptische culturen zouden ook op elkaar lijken. Maar het zou “gevaarlijk” zijn als er een mengeling met vreemde culturen of beschavingen plaatsvindt.

Al in 2004 zei Helmut Schmidt tegenover het “Hamburger Abendblatt” dat het concept van het multiculturalisme “onverenigbaar zou zijn met een democratische samenleving.” “als iemand vraagt waar ter wereld multiculturele samenlevingen functioneren, dan komt men al snel tot de conclusie dat het multiculturalisme alleen vreedzaam binnen een autoritaire staat kan bestaan”, aldus Schmidt.

Eigenlijk allemaal waarheden als een koe, maar wie durft het tegenwoordig nog uit te spreken behalve een paar standvastigen, die onmiddellijk als paria´s en outlaws bestempeld worden?

Ik had in de herfst van 2008 een interview met Helmut Schmidt gelezen, waarin hij op de vraag wat hij per se nog zou willen lezen, antwoordde:

“De koran”

Daarop stuurde ik hem per post mijn korananalyse, waarop hij me al twee weken later in een persoonlijk ondertekende brief antwoordde:

schmidt-brief-g-21

In het artikel van de “Deutsch-Türkische Nachrichten” wordt als reactie op de uitlatingen van Schmidt als in een reflex – hoe zou het ook anders kunnen zijn – de oude strijdkreet van ayatollah Khomeini in het spel gebracht, de veel geciteerde “islamofobie”:

Maatschappelijke afwijzing van moslims is niet alleen in Duitsland, maar ook in andere landen van continentaal Europa wijdverbreid. Zo werd in het kader van een onlangs uitgevoerd onderzoek aan het licht gebracht dat vooral in Nederland anti-islamitische gevoelens wijdverbreid zijn. Die gevoelen beperken zich niet alleen tot Wilders-aanhangers, maar omvatten ook kiezers van de socialisten en sociaaldemocraten.

De maatschappelijke afwijzing van moslims in Europa berust puur op hun waarneembare gedrag, hun agressieve, roofzuchtige, intolerante, anderen verachtende, vrouwen onderdrukkende en geweld en moord legitimerende ideologie met ingebouwd rechtssysteem, dat lijnrecht tegenover ons begrip van recht en wet staat.

Deze kunstmatig geconstrueerde “islamofobie” bestaat niet, want de afwijzing van deze “religie” is niet een “ongegronde angst” in de vorm van een ziekelijke psychose, maar slechts de uitdrukking van het gezonde mensenverstand.

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/07/altkanzler-helmut-schmidt-muslime-wollen-sich-nicht-integrieren-und-sind-ein-problem/

Auteur: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Islamofobie", "Populisme", Cultuurstrijd, Duitsland, migrantengeweld, Moslims. Bookmark de permalink .

15 reacties op Helmut Schmidt: “Moslims willen niet integreren en vormen een probleem”

 1. Anneke zegt:

  Het zoveelste artikel, waaruit men kan opmaken dat de oud-‘staatsgedienden’ zichzelf totaal TEGENSPREKEN; incl. hun partij. “Als ze überhaupt nog lid zijn…”. Waarschijnlijk zijn het al vaker elkaars RIVALEN. Op de fluwelen-zetel gedraagt men zich totaal anders, heeft men een totaal andere visie. Zit de ‘dienstperiode’ erop, dan ineens ziet het publiek een héél andersdenkend persoon. “Slap karakter, het fluwelen inkomen telt ‘hoger’, dan de mentaliteit/visie…van de persoon in kwestie…Jo-jootjes, marionetjes van de NWO-gekken achter de duistere schermen”.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Prima web master, dat dit geplaatst is. Een ex. rode Bondskanselier, die wakker is geworden. Nu, Herr Schmidt, als U achter uw mening blijft staan- waarvoor respect mijnerzijds- dan gaat U nog last krijgen van uw ex kameraden van het ROTFRONT SPD. Dat zal ze niet lekker zitten, de socialisten. Ben benieuwd of Dhr. Schmidt bij zijn mening blijft.

  Like

 3. Helena zegt:

  Ja prima hoor, allemaal waar. Alleen had dit fossiel hier niet aan kunnen denken toen hij nog een vinger in de pap had?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Helena 18.19. uur. Precies Helena. Wij hebben ook zo’n figuur, Frits Bolkesteijn, nu grote woorden over de Multi-culti, maar toen hij er iets aan kon doen, als Kamerlid, hoorde je dit fossiel ook niet.

   Like

 4. Jean zegt:

  Ook hier in de lage landen weten velen dat maar…
  Eerst de Carrière en dan pas de Barrière.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ik geloof dat Helmut Smidt pragmatieker als Willy Brand is.Maar hij is ook een Marxist.

  Like

 6. Henny Clemens zegt:

  Helmuth Schmidt heeft gelijk, jammer dat hij daar zo laat mee naar buiten durft te komen en wij daardoor al vet in de ellende van de islam zijn beland.
  Nog even een dicussie gehad met koning Willem- Alexander die was niet erg blij met de fotoscoop van Wilders.
  En kon ook niet begrijpen dat Wilders de moslim aanvalt, willem verweet Wilders dat hij altijd beweert niet de moslim aan te vallen. Maar de moslims en de foto van Wilders op de grote zwarte steen in mekka omringd door de stroom mekka gangers vond willem niet leuk.
  Ik antwoorde dat het jammer is dat hij de humor van een cartoon op een geloof hem niet beviel, maar dat ik hem niet hoorde over het feit dat Wilders al jaren 24-7 bedreigd wordt met de dood.
  Juist u moet toch weten dat een inbreuk op je prive leven erg zwaar kan wegen.
  Na nog wat kleine tegenwerpingen ging ik weer even aan het werk en toen ik het later even terug wilde zien waren mijn tweets weg!!!!!
  Al het andere stond er nog, maar die was weg????
  Maar goed willumpie kan dus niet tegen de waarheid en nu geloof ik de theorie dat Wilders niet gewenst was in het gevolg van het huwelijk en dat de Graaf is geofferd.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Bitte Sehr.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  De Europese Unie wil de verkoop van menthol sigaretten gaan verbieden. Je vraagt je af waar bemoeien deze lieden zich mee. Hoe dan ook, Helmut Schmidt is zijn hele leven een fervent liefhebber geweest van menthol sigaretten. Wat wil nu het geval. Vanmiddag hoorde ik op de radio dat Helmut Schmidt vooruitlopende op deze maatregel inmiddels 200 sloffen menthol sigaretten heeft ingekocht. Hij hoopt zo voldoende voorraad te hebben tot minstens zijn honderdste levensjaar. In elke slof zitten gemiddeld 10 pakjes sigaretten van 6,50 Euro per stuk.
  Komt in totaal neer op z’on 13.000 Euro. De oude socialist moet een goed pensioen hebben.

  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/helmut-schmidt-hortet-angeblich-200-stangen-menthol-zigaretten-a-910182.html

  Like

 9. bobzelf zegt:

  een wakker geworden duitser ???
  Je verwacht het niet he ??
  beetje laat misschien toch die ene hersencel maar weer aangezet !

  Like

 10. peter selie zegt:

  Er waren mensen die dat veertig jaar geleden al wisten, maar ja dat waren gewone mensen, dus bruinhemden met zulke ideeën. Nu politici hadden de almacht en daarvan zien en voelen we nu de consequenties. Maar zij zijn niet verantwoordelijk en genieten van een ongekort pensioen en wij zitten met de gebakken peren.

  Destijds had men geen arbeidskrachten nodig, maar kregen een uitkering in ruil voor hun stem. Waar denk je anders dat die eindeloze stoet met profiteurs ook direct alle rechten kreeg en over plichten wordt nooit gepraat.

  Dankzij de ‘vooruitstrevende linkse politiek’ zijn we beland waar we nu zijn in de oeverloze ellende.
  Peter

  Like

 11. Guus geweldig.Iedereen kan wel tellen maar zodra het over inkomens gaat valt er dikwijls een grote stilte zowel bij links als bij rechts.Ik droom van een partij die ook vecht voor arbeiders maar dan niet de huidige partijen. Maar het zal bij een droom blijven, vrees ik.

  Like

 12. henk schroemges zegt:

  Nou daar komt Helmut (Schnautze) Smidt toch wel heel en veel te laat achter. In zijn tijd als Kanzler was deze situatie al heel duidelijk merkbaar voor een ieder die een beetje kritisch naar de massa-immigratie ook in Duitsland keek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s