EU-landen mogen visumplicht tegenover Balkanlanden invoeren

Screenshot_28

Het Europees Parlement heeft ingestemd met een regeling, volgens welke de lidstaten tijdelijk de visumvrijheid voor mensen uit de Balkanlanden mogen opheffen. Aanleiding voor de verdragsveranderingen is de toename van de vluchtelingenstromen.

De EU-landen mogen in het vervolg de visumplicht voor staatsburgers van meerdere Balkanlanden weer invoeren. Het Europees Parlement heeft groen licht gegeven voor een desbetreffende verandering. Aanleiding voor de restrictievere immigratiepolitiek is het gestegen aantal vluchtelingen, dat via voormalig Joegoslavië de EU binnenkomt.

Het verplichtende afgeven van visa voor een korte tijdsduur voor vijf Balkanlanden werd niet zo lang geleden besloten. Voor Macedonië, Montenegro en Servië gebeurde dit in 2009, Albanië en Bosnië volgden een jaar later. De verleden jaar geregistreerde stijging van asielzoekers heeft de EU-landen er nu toe gebracht zich in te zetten voor een mogelijke tijdelijke herinvoering.

Het nu door het Europees Parlement goedgekeurde voorstel is het resultaat van onderhandelingen die twee jaar duurden, bericht de EU-Observer. Daarin wordt het de Europese Commissie mogelijk gemaakt de bestaande visumvrijheid in bepaalde gevallen tijdelijk te stoppen. Als een lidstaat dus een tijdelijke herinvoering van de visumplicht aanvraagt, heeft de Europese Commissie het beslissingsrecht daar over.

De overeenstemming steunt op een meerderheid van de eerder rechts gerichte en liberale fracties in het Europees Parlement. Tegenstanders van de nieuwe regeling spreken echter van een vrijwillige opgave van het medebeslissingsrecht van het Europees Parlement.

De grote meerderheid van de asielzoekers in Europa komt via de westelijke Balkan op EU-gebied. Minder dan 5% van de aanvragen wordt gehonoreerd. Vorig jaar was het aantal vluchtelingen uit de vijf westelijke Balkanlanden met 49% gestegen. Het grootste aantal met meer dan 10.000 asielzoekers per maand werd bereikt in de maand oktober. Bij elkaar kwamen er 53.000 asielzoekers vanuit die richting, in vergelijking met de 335.365 mensen die in totaal in de EU-landen asiel aanvroegen.

Veel landen maken zich vooral zorgen om de slechte omstandigheden in de Kroatische asielprocedures. Dat land kwam op 1 juli als nieuwste lidstaat bij de EU.

Screenshot_29

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/07/09/eu-staaten-duerfen-visa-pflicht-gegenueber-balkan-staaten-einfuehren/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, EU, Hypocrisie, Immigratie. Bookmark de permalink .

10 reacties op EU-landen mogen visumplicht tegenover Balkanlanden invoeren

 1. bobzelf zegt:

  U WORDT DUS MOMENTEEL COMPLEET GEREGEERD DOOR een ongekozen GEKKENHUIS !!!!!!!!
  GRENZEN DICHT , we hebben het zelf met die geweldige beste regering al moeilijk genoeg !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Bobzelf 19.44. uur, op 9/7. Hi Bobzelf, blij dat je weer onder ons bent Bob. Inderdaad, een open gekkenhuis is het geworden, en wel door de EUSSR. En waarom komen deze vluchtelingen hier naar toe, dat is simpel: sociale uitkeringen, die ze in hun thuislanden hetzij niet hebben, of waar die aanmerkelijk lager zijn!

   Like

 2. Anneke zegt:

  “Hé, gaat de deur langzaam-aan wat dichter en wordt misschien wel gesloten voor veel radicale islamitische ‘gelukszoekers’ “. De islam is in veel Balkanlanden enorm gegroeid en eigenlijk al (enigzins) overheersend, méér dan hier in de Westerse hoek. De EU laat nu eveneens ’t oh zo ‘sociale-gezichtsmasker’ vallen èn zal vanuit de socialistische hoek zeer zeker meer bekritiseerd gáán wórden…”Effe verder nadenken…beste mensen”. Héél veel verworvenheden (zowel positief, als negatief) zullen verdwijnen en zo worden de socialistische dromers OOK met hun neus op de feiten gedrukt. Helaas zijn zij merendeels niet zo vlot van begrip, zij zullen ’t meer moeten hebben van het fysiek – en psychisch ‘aan’voelen. “Specifiek op financieel – en politiek-niveau”.

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  Dat moet niet tijdelijk maar voorgoed zijn en dan ook voor Turkije en Marokko en nog meer van dat soort landen. We moeten trouwens tegen de EU zeggen: “we bepalen zelf voortaan wie we binnen laten of weigeren” en we weigeren verdere bemoeienis van de EU hierover. Baas in eigen huis!!!!

  Like

 4. Linsky zegt:

  Misschien omdat we al genoeg vredelievende allochtone inwoners hebben…………
  Sindsdien is er tenslotte niks veranderd..
  Gruwelijke beelden die niet op de televisie mochten getoond worden omdat het niet door echte autochtonen werd gepleegd. Ook op het programma GEZOCHT werden deze beelden nooit getoond. We natuurlijk als de moegetergde politieman zich verdedigt en een van die mannen een klap geeft, dan staat heel Eurabië en Arabië in brand.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Linsky 20.48. uur. Hi Linsky, waren het onze lichtgetinte Marokkaanse kansenparels? Zelf weet ik het zeker, omdat de RODE NOS en de VARA dit weigert te tonen op de tv. Maar voor Marokkanen in het Nieuws, hoef ik maar naar “Opsporing Verzocht”, te kijken. Kots!

   Like

 5. Avidia zegt:

  Dit is te erg voor woorden, vuile rotzakken zijn het, ik heb er geen woorden voor, gauw een borreltje inschenken voor de schrik.

  Like

 6. Makropoelos zegt:

  Je zou er van aan de drank raken, want met 1 borreltje kom je er niet om al deze rottigheid uit Brussel te vergeten. Oprotten met die rattentroep. het is de hoogste tijd.
  Grenzen dicht en er zelfstandig weer tegen aan.

  Wat houd ons tegen?

  Like

 7. henk schroemges zegt:

  Inderdaad ja, wat houdt ons tegen?
  Natuurlijk onze schaapachtige, meelopende en buigende onderdanigheid van een massa leeggeroofd zijnde Nederlandse belastingbetalers. In geen enkel ander EU-land laat de bevolking zich zo makkelijk ringeloren als in dit polderlandje. Mogelijk dat ze tzt wellicht achter een ander EU-land aanlopen om zich eindelijk eens te verweren door een groep zakkenvullers en landverraders die ons al tig jaren de les lezen. Straks wellicht als de armoede en ellende onverdraagzaam is geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s