Nieuw boek van Bat Ye´or: “Understanding Dhimmitude”

Screenshot_23

Gedeelte van een boekbespreking door Mordechai Nisan bij Frontpage Magazine.

De boeken van Bat Ye´or over islam, Jihad, dhimmitude en de ineenstorting van het Oriëntaalse christendom, over Eurabië en de islamitisch-christelijke antizionistische alliantie vormen samen een oeuvre van historische omvang en geleerde betekenis.

In een periode van ongeveer 30 jaar schreef zij 5 belangrijke boeken, die met krachtige bewijzen de historische vervolging van de Joden en christenen (dhimmi´s) onder de islamitische heerschappij onderbouwen en het huidige Arabische project van de islamisering van Europa en het Westen beschrijven.

De “kleine, tere en schuwe vrouw”, zoals ze zichzelf beschrijft in haar laatste boek “Understanding Dhimmitude”, die als jonge vluchteling uit Egypte naar Engeland kwam, heeft (samen met haar overleden man David Littman) buitengewoon veel energie gestoken in de voorlichting van een generatie, in verzwegen verhalen, kwaadaardige misleidingen, achterbakse, voortdurend toenemende langdurige processen, verraderlijke elites en menselijk lijden, die blijkbaar onopgemerkt zijn gebleven door het publieke bewustzijn.

Nu heeft Bat Ye´or haar lezers een samenstelling over “21 lessen en gesprekken over de positie van niet-moslims in islamitische samenlevingen” onder de titel “Understanding Dhimmitude” aan de hand gedaan.

In dit boek wordt de situatie van de onderdrukte en vernederde dhimmi´s beschreven, die geen waardigheid en rechten bezitten en die onder “Allahs religie” platgedrukt worden.

Anders dan in haar andere boeken, die de omvang en de horror van de islamitische onderwerping en verachting van de “ongelovigen” in het verleden tot nu beschrijven, biedt het boek zijn lezers een inkijk in de historische wereldwijde Jihad en zijn streven naar een kalifaat voor de mensheid.

De enige legitieme religie is en was altijd de islam. En zijn heilige mandaat is, zoals zij al in het jaar 2003 tijdens een discussie in de St. Paul´s Cathedral in Londen zei, niet meer en niet minder dan de wereldheerschappij en de invoering van het koraanse recht.

Screenshot_25

De belangrijkste onderwerpen die Bat Ye´or in haar boeken behandeld heeft, kun je als volgt samenvatten:

1. De islam eist in zijn religieuze doctrine en zijn civilisatorische doelen een superieure status door zijn Antieke voorgangers, het Jodendom en het christendom, te vervangen en te verdringen.

2. De islam bezit van oorsprong een “regime van de dhimmitude [boven de lagere en getolereerde niet-moslim staand] ontwikkel;d, de wetten van de dhimmitude…de mentaliteit van de dhimmitude” (pag. 118), dat onzekerheid en onderdrukking op de oerbevolking van de Oriënt/het Nabije Oosten uitoefende.

3. Het lukte de islam om een situatie te laten ontstaan op een manier dat “het gehele Oriëntaalse christendom werd vernietigd” (pag. 40), een soort “religieuze zuivering”, die zich tot op de dag van vandaag voortzet.

4. Er bestaan geen steekhoudende bewijzen van de “mythe van een heerlijke islamitisch-christelijke symbiose” of van een “gouden tijdperk in het Nabije Oosten” (pag. 161). Noch in het verleden noch in de huidige formuleringen en nakomelingen, zoals de euro-Arabische dialoog en de alliantie van de civilisaties, welke afleidingsmanoeuvres m.b.t. de islamitische verovering zijn.

5. De islamitische Jihad-mentaliteit van de verovering overweldigde het oostelijke christendom en richt zich nu op “het christelijke Westen” (pag. 83) – met het doel “ons allemaal te dwingen in de schaduw van de dhimmitude in Europa te leven.” (pag. 52).

6. Met het oog op de islamitische Jihad “vertegenwoordigt Israël de nationale bevrijding van een dhimmivolk” (pagt. 55), omdat het de Joden gelukt is om zich te verheffen boven de macht van de islamitische onderdrukking en vernedering om zijn onafhankelijkheid in zijn traditionele thuisland veilig te stellen.

“Understanding Dhimmitude” is hier verkrijgbaar:

http://www.amazon.com/Understanding-Dhimmitude-Bat-Yeor/dp/1618613359

Screenshot_24

Bat Ye´or, schrijfster en historica

Bron:

http://europenews.dk/de/node/70077

Bron oorspronkelijk artikel:

http://frontpagemag.com/2013/mordechai-nisan/understanding-dhimmitude/

Auteur: Mordechai Nisan

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude. Bookmark de permalink .

12 reacties op Nieuw boek van Bat Ye´or: “Understanding Dhimmitude”

 1. Republikein zegt:

  Indrukwekkende samenvatting.Meer zeggen kan ik niet, want dan ben ik over een week nog bezig met een comment.Wel nog dit. Is dit voorbestemd, en zo ja, waarom.Ik bedoel dat er veel mensen zijn die zeggen dat we dankbaar moeten zijn dat wij in deze periode leven,omdat er zoveel gebeurt.Ik hou het maar op het einde der tijden.Geen prettig vooruitzicht.

  Like

 2. felix zegt:

  Godverdergodver.. wat moet je eigenlijk begrijpen van “dhimmitude “, Kom in verzet en wel heel vlug voordat het te laat is ….

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Felix 22.03u. Je hebt gelijk, maar eer iemand in verzet kàn komen is het toch nuttig, te doorgronden waaróm hij of een ander in ‘dhimmitude’ vervalt. Iets aanvoelen betekent nog niet altijd dat men het ook onder wóórden kan brengen. En argumenten zijn voor verzet broodnodig.

   Like

 3. guusvelraeds zegt:

  omdat het de Joden gelukt is om zich te verheffen boven de macht van de islamitische onderdrukking en vernedering om zijn onafhankelijkheid in zijn traditionele thuisland veilig te stellen.

  Deze zin omvat het gehele Israël – Palestijnen probleem in notendop. De islamitische entiteit kan het niet verkroppen dat de in zijn ogen minderwaardige Jood een soevereine natie gesticht heeft in voormalig door islam gedomineerd gebied.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Ook niet, sorry rechtmatige oc.
  Ik stop met drinken.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Snelle webmaster.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s