“Palestijnen” klagen Israël aan voor de Verenigde Naties

Screenshot_35

De vertegenwoordiger van de “Palestijnen” bij de VN, Riyad Mansour, heeft Israël beschuldigd van “oorlogsmisdaden”. Tijdens een bijeenkomst van de VN-veiligheidsraad in New York verklaarde Mansour dat Israël nog steeds “nederzettingen” op de “West Bank” zou bouwen, land in beslag zou nemen, de bewoners zou verdrijven en joodse extremisten ondersteunen, die “Palestijnen” zouden “terroriseren”. Waarnemers zien in Mansours toespraak een doelbewuste provocatie voor het begin van nieuwe vredesgesprekken.

De vertegenwoordiger van de “Palestijnen” benadrukte dat de basis voor alle gesprekken met Israël de grenzen van 1967 zouden zijn. Jeruzalem zou de hoofdstad van “Palestina” zijn. Mansour noemde de joodse “nederzettingen” de “belangrijkste belemmering voor de vrede” en “sabotage van een twee-staten-oplossing”. Mansour prees de beslissing van de Europese Unie om joodse “nederzettingen” in de “Palestijnse gebieden” uit te sluiten van alle financiële hulp.

Screenshot_1

Riyad Mansour

De Israëlische VN-ambassadeur Ron Prosor tekende protest aan. Hij benadrukte dat de beslissing van de Europeanen de Amerikaanse vredesinspanningen geschaad zou hebben. Proso bekritiseerde de “eenzijdige VN-rapporten” over het Israëlisch-Palestijnse conflict. Daarin zou ieder terras vermeld staan dat door de Joden op de “West Bank” aangelegd zou worden. Terreuraanvallen op Joden zouden echter volledig worden verzwegen. De Veiligheidsraad zou eveneens geen woord hebben besteed aan het feit dat de “Palestijnse” terreur tussen 2011 en 2012 verdubbeld zou zijn.

Screenshot_2

Ron Prosor

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/25968/Default.aspx?utm_source=news&utm_medium=email&utm_campaign=624&utm_content=original

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Israël, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Palestijnen” klagen Israël aan voor de Verenigde Naties

 1. Cathja zegt:

  Wat een walgelijke zak, die Mansour! Smerige Jodenhater! De regering in Israël moet zich niets aantrekken van zijn misselijke aantijgingen en ze moeten ook maar de VN de deur wijzen. Die zijn totaal niet onpartijdig! Als je geweld tegen Joden verzwijgt, maar wel alles wat Israël in hun ogen verkeerd doet in de openbaarheid brengt, stel je als organisatie niets voor.
  Israël zit in een niet benijdenswaardige positie! Je zult je maar altijd moeten verdedigen, terwijl het zo duidelijk is als wat dat Israël uitsluitend zijn rechtmatig grondgebied bewoont. Dat die Palestijnen het land willen inpikken, welk land het Israëlische volk tot grote bloei hebben gebracht (“de woestijn zal bloeien als een roos”), is goed te merken. Zo gaat het in Europa ook met moslims. Ze laten de heidenen voor zich werken, maar willen zelf de vruchten plukken!
  Ik hoop dat Israël stand houdt!
  Hopelijk staan er nog zeer velen achter hen.

  Like

 2. KCMO zegt:

  Provocatie…? Ja maar al te graag.
  Zijn we meteen van de onderhandelingen af. Me dunkt dat Gaza nu met de Egyptenaren aardig is afgesloten.
  Ik, dat ze over een maand niet meer kunnen peopen van de honger.
  En ik gun het ze, het niet meer kunnen peopen en de honger.

  Like

 3. Roni Thome zegt:

  Ze doen maar!. In een ‘Apenheul’ als de VN, kunnen de Palestijnse Bavianen goed met soortgenoten opschieten. Ze begrijpen elkaar.

  Like

 4. Azraël zegt:

  De palestijnen sturen weer op een ‘neen’ aan. Hopelijk wordt nu eens echt druk gezet op hen.
  Maar ik vrees dat de int. gemeenschap er zo weer instinkt.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Wat die Palestijnen niet vertellen is dat het zogenaamde bezette gebied van oudsher altijd al van de Joden is geweest. Zij hoeven alleen maar de geschiedenisboeken er op na te slaan. Ik hoop dat Israel bij de komende onderhandelingen zich dus glashard opstelt, en die Palestijnen laat verrekken met hun smerige eisen. Het zou goed zijn dat Israel eens op een goede dag de Palestijnse Staat volledig anexeert en lak heeft aan de wereldse opinie. Het moet eens en voor altijd afgelopen zijn met dat tuig dat zichzelf de Palestijnse Staat durft te noemen, maar wat in feite grond is die van Israel gestolen is !

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  De Israëlieten staan volledig in hun recht. Bij het verdrag van San Remo, zijn aan Israel rechten toegezegd met betrekking tot het land waar ze verblijven. En de VERENIGDE NAZIES erken ik, net als de communistische EUSSR NIET! Deze VN zijn de moslimkontlikkers van de wereld geworden, een vilein verraderlijk gezelschap!

  Like

 7. Republikein zegt:

  Dat Israel stand zal houden is toch voorspeld door de grootste ziener?
  Europa zal ten onder gaan, verslagen door de Antichrist.

  Like

 8. Urbanus zegt:

  Maar goed gelukkig hebben wij niet van die gasten binnen onze grenzen. Oh wacht….

  Like

 9. Derk zegt:

  Toch wel erg vreemd, dat van 1948-1967 nooit is geeist van Jordanie/Egypte dat een “Palestijnse” staat opgericht diende te worden. Ze waren toen zeer tevreden met die 2 “bezetters”!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s