Leed van christenen in moslimlanden mag niet worden verwaarloosd

Screenshot_28

(Door: Halal Naoum Néhmé)

Miljoenen christenen zijn in moslimlanden het doelwit van discriminatie, onderdrukking en geweld. Waarom neemt het Westen, ondanks vele alarmerende publicaties, het tragische lot van christenen in islamitische

Het fenomeen ‘christofobie’ breidt zich snel uit. Terwijl de islam steeds meer voet aan de grond krijgt in Europa, worden de laatste groepen christenen in het Midden-Oosten en andere delen van de islamitische wereld verjaagd of vermoord.

Deze christenvervolging, in de westerse media onderbelicht, varieert van belemmering van geloofsuitoefening en liturgieviering tot intimidatie, sociale uitsluiting, fysiek en psychisch geweld, aanslagen, verminking, ontvoering, verkrachting, levende verbranding, gedwongen bekering en ophanging.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

6 reacties op Leed van christenen in moslimlanden mag niet worden verwaarloosd

 1. Helena zegt:

  Wat is die Hala toch een geweldige meid!!
  Er staat niets in het artikel dat jullie en ik al niet wisten, maar hoe fantastisch ze het onder woorden brengt en de wereld ingooit. TOP TOP TOP Klasse!!!
  Ik las bij de reacties op Elsevier een oproep om dat artikel door te sturen naar iedere politiek partij, dat ga ik zeker doen.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Helena 13.52.uur. Heel goed plan Helena! Ik vind het te schofterig voor woorden, dat zich christelijk noemende partijen als het cda en de cu, geen enkel kritisch woord hierover laten horen. Kijk, dat socialisten en links-liberalen NIETS ermee doen, kan ik nog ergens begrijpen, maar het cda, en de cu, die van de toren blazen over hun christelijkheid, hypocrieten zijn het. En wel helemaal het cda, want die laten MOSLIMS toe in hun partij!

   Like

   • Helena zegt:

    @Tom. Alle politieke partijen hebben op hun site een “kopje” standpunten.
    Dit is die van de PvdA. http://www.pvda.nl/standpunten/internationaal/Mensenrechten
    Zolang ze dit soort dingen op hun website zetten kun je ze er ook op aanspreken.
    Werkelijk een schot voor open doel.
    VB van mijn mail naar de PvdA.

    Op uw website las ik onder het hoofdstuk standpunten o.a. het volgende: “De PvdA vindt dat mensenrechten niet alleen bij brandende kwesties aan de orde moeten komen. Voortdurende aandacht voor de rechten van de mens dient een hoeksteen van ons buitenlands beleid te zijn, zowel nationaal als via de Europese Unie. De bevordering van mensenrechten leidt niet alleen tot de verbetering van de levens van vele miljoenen wereldburgers: het is een bijdrage aan de versterking van de rechtsstaat en dus aan internationale stabiliteit”.

    Sinds enige tijd ben ik donateur van Open Doors.
    Open Doors is een christelijke hulpverleningsorganisatie die op de bres staat voor de 100 miljoen vervolgde christenen wereldwijd. Via deze organisatie was ik dus al al op de hoogte van dit vreselijke gegeven. Er leeft bij mij dus ook al enige tijd verbijstering over het feit dat dit humanitaire drama zowel door de media als door de politiek zo goed als genegeerd wordt.
    Vandaag las ik op de site van Elsevier een artikel van Hala Naoum Néhmé over dit humanitaire drama dat zich wereldwijd aan het voltrekken is. Voornamelijk, in 90% van de gevallen, in de islamitische wereld. Het was voor mij ondanks mijn voorkennis schokkend dit artikel te lezen maar aan de andere kant ben ik heel blij dat er eindelijk aandacht aan deze algemeen genegeerde humanitaire ramp wordt besteed.
    Ook de schrijfster van het artikel verbaast zich over het gebrek aan belangstelling en actie vanuit de westerse wereld en vanuit de politiek. Het artikel stuur ik met dit bericht mee, ik verzoek u vriendelijk de inhoud van dit artikel tot u te nemen. Ik citeer het laatste stukje ervan hier.

    "De reden dat ook de Nederlandse samenleving zich de christofobie moet aantrekken, ligt in het feit dat godsdienstvrijheid een wezenlijke liberale waarde is die Nederland door de eeuwen heen een toevluchtsoord maakte van onderdrukte religieuze minderheden. En als godsdienstvrijheid hier waardevol wordt gevonden, moet zij dat elders ook zijn.

    Bovendien schrijft Artikel 100 van de Nederlandse Grondwet voor dat de Nederlandse overheid zich wereldwijd moet inzetten ten behoeve van de internationale rechtsorde. Dit houdt meer in dan het sturen van legertroepen naar brandhaarden zoals Afghanistan, om daar de Taliban te verjagen. Landen die volgens het internationale strafrecht misdaden tegen de menselijkheid plegen of ongestraft laten, worden daarop ook aangesproken.

    Er is moed, doorzettingsvermogen en geloof in de eigen principes nodig. Nederland kan een leidende positie spelen, gezien de historische lotsverbondenheid met religieuze tolerantie. In 1523 schreef Erasmus een brief aan de Franse vorst Frans I om hem tot vreedzaam handelen te bewegen.
    Erasmus riep daarin machthebbers op ‘zich als ernstige artsen de moeite te getroosten om de kreunende wereld bij te staan’. In die kreunende wereld mag het leed van christenen, wier geloof wezenlijk onderdeel is van de westerse beschaving, niet worden verwaarloosd ".

    Einde citaat.

    Gezien het PvdA standpunt m.b.t. mensenrechten verbaast het mij nog meer dat ik vanuit uw politieke organisatie nog nooit kamer vragen over dit onderwerp heb gehoord.

    Wij kunnen het ons niet veroorloven dit vreselijke humanitaire drama nog langer te negeren en kritiekloos toe te kijken.

    Door middel van dit bericht verzoek ik u dan ook dringend dit vervolgen van christenen, met als doel het uitroeien ervan, dit humanitaire wereldwijde drama tot uw belangrijkste politieke issue te maken.

    Uw antwoord zie ik met belangstelling tegemoet.

    link naar artikel: http://www.elsevier.nl/Juist/blogs/2013/7/Christenvervolging-in-moslimlanden-1299750W/

    Like

 2. Links haat christenen en heeft het te druk met Israel bashen.

  Like

 3. luckybee zegt:

  IK heb ook een hekel aan Maxisten.Aan alle Marxisten.

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  @Helena 19.01. uur. Bedankt hiervoor Helena. Wat mij het meest tegen staat, is de oorverdovende stilte vanuit het CDA en de CU. Waarom laten zij onze mede-christenen zo in de steek! Ik denk dat de socialisten ook volkomen zijn geinfiltreerd in deze partijen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s