Miljoenen Syriërs op de vlucht

Screenshot_47

Het Zaatari vluchtelingenkamp in Jordanië is het tweede grootste van de wereld: het strekt zich tot 8 kilometer ver uit om de 160.000 vluchtelingen te herbergen.

De VN verwachten tegen eind dit jaar 3 miljoen Syrische vluchtelingen en 4 miljoen ontheemden in eigen land. ‘Als we niet uit dit eenrichtingsstraatje geraken, wordt het de ergste vluchtelingencrisis die de wereld ooit gekend heeft’, stelt Kristalina Georgieva, EU-commissaris voor Humanitaire Hulp en Burgerbescherming.

Een jaar nadat het tweede grootste vluchtelingenkamp ter wereld, Zaatari, net over de Syrische grens in Jordanië op 28 juli 2012 geopend werd, wijdt de Guardian een hele dag berichtgeving aan de miljoenen Syriërs die verplaatst werden door de burgeroorlog. De VN Hoge Commissaris voor Vluchtelingen (UNHCR), Antonio Guterres, registreerde reeds 1,6 miljoen Syrische vluchtelingen, ondergebracht in doorgaans krakkemikkige kampen in Libanon, Jordanië, Turkije, Irak en Egypte. Hun aantal is dit jaar spectaculair gestegen. Twee derde van de vluchtelingen zijn vrouwen en kinderen.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Miljoenen Syriërs op de vlucht

  1. dutchess43 zegt:

    Allemaal heel zielig, vooral omdat het vrouwen en kinderen betreft.
    Maar wat moeten wij dan doen?
    Ze allemaal maar naar Europa halen?
    Geld hebben we genoeg immers, en plaats en ruimte te over ( not)
    Er blijft op deze manier geen Syriër meer over in eigen land.

    Like

    • onbegrijpelijk zegt:

      nee, europa is beslist geen optie. Ook amerika niet. het gaat om… vluchtelingen die gevaar lopen. Dit heeft niets te maken met beter financieel leven. Hoe verschrikkelijk het ook is, wat ik mij heel goed besef, dan zijn landen als bangladesh, of ergens in afrika meer dan voldoende. Als amerika en europa daar aan zouden meebetalen, zijn ze zelfs goedkoper af dan ze voorgoed op te nemen, want teruggaan zullen ze nooit meer en zitten wij ermee opgezadeld. Er is elders ruimte genoeg. Al zou bijv. bangladesh als arm land 500$ per persoon ontvangen, dan help je ook nog eens hun economie en daar zal de overheid aldaar verdomde blij mee zijn.

      Like

  2. Willie zegt:

    Dutchess : Ze allemaal maar naar Europa halen? Nee, zeker niet , maar een goeie optie zou zijn dat Europese legers die slagers aldaar het zwijgen oplegt . maar ja , die heulen mee met hen , ze leveren zelfs zware wapens aan die low lifes

    Like

  3. Republikein zegt:

    De mensenrechten organisaties, althans de burocraten van deze dhimmi groeperingen onder de vlag van de VN, gaan straks eisen dat wij ze gaan opvangen,Deja vu ?

    Like

    • Republikein zegt:

      De meeste medewerkers doen wel goed werk, denk ik, maar die staan heel laag op de ladder. Ze zijn niet allemaal slim, maar dat is een andere discussie.

      Like

  4. guusvelraeds zegt:

    Aangezien al deze door islam besmette landen niet in staat zijn fatsoenlijke samenlevingen op te bouwen is er eigenlijk maar een optie. Deze landen aan zichzelf overlaten, geen hulp bieden en geen inmenging. Hoe erg en onmenselijk dat ook is. Des te eerder bereiken ze de totale ineenstorting van hun islamitisch religieus/politieke en sociale structuren. Daarna misschien kunnen ze ademvrijheid krijgen en een eerste voorzichtige stap te zetten naar seculiere in aanzet humane samenlevingen. Deze mensen zullen aan den lijve moeten ondervinden dat islam en een staatsinrichting gerelateerd aan islam een doodlopende weg is. Hoe meer hulp de westerling biedt des te trager het proces tot ontmanteling islam zal verlopen en hoe langer de bevolkingen in ellende zullen verkeren. Pas weer samenwerken met hun als ze fatsoenlijke samenlevingen gecreëerd hebben. De olie wordt toch wel aan ons verkocht. Wat moeten ze er anders mee, want olie is hun enige lifeline naar overleving. Wij hebben niet hun nodig, maar zij hebben ons nodig en dat wij ons door hun laten chanteren is dan ook absoluut een verkeerde politiek.

    Like

Plaats een reactie