Failliete hoofdstad Berlijn – politieagenten moeten kogelvrije vesten weer inleveren

Screenshot_1

Een Duitse politieagent met een kogelvrij vest bij de bondskanselarij in Berlijn

Met het motto “We zijn weliswaar arm, maar sexy” omschreef burgemeester Wowereit van Berlijn (SPD) eens het levensgevoel van de hoofdstad. Voor de Berlijnse politie klinkt dit motto echter als spot: vanwege de slechte financiële situatie moet zij haar kogelvrije vesten weer inleveren.

Vanwege de slechte financiële situatie in de hoofdstad moeten politieagenten in Berlijn hun kogelvrije vesten weer inleveren als ze een andere functie krijgen of naar een ander bureau worden overgeplaatst. De “Bild”-Zeitung van vandaag citeerde uit een interne circulaire, waarin de nieuwe regeling werd aangekondigd. “Gezien de begrotingssituatie is een uitrusting met kogelvrije vesten niet mogelijk voor alle politieagenten”, staat er in de circulaire.

Volgens een aanwijzing van de staf van de president van de politie moeten de agenten in het vervolg “naar behoefte” worden uitgerust. “We vinden het belangrijk, dat collega´s met riskante werkzaamheden het best uitgerust zijn”, zei de woordvoerder van de politie Stefan Redlich tegenover de “Bild”-Zeitung. Daartoe zouden agenten op patrouille en rechercheurs behoren. Redlich beloofde: “De veiligheid van de agenten wordt nog steeds gegarandeerd.”

In 2013 had de politie 1590 kogelvrije vesten gekocht. De ongeveer 16.000 politieagenten kunnen hier eentje van aanvragen. “Een andere mogelijkheid is om een vest privé te kopen”, zei een inspecteur van politie tegenover de “Bild”-Zeitung. Een goed vest kost ongeveer tussen de € 700,- en € 1300,-. “De politie geeft hierop subsidie van tot € 800,-.” Omdat de politie van Berlijn niet voldoende vesten heeft, moeten vesten die al gedragen zijn nu worden ingeleverd. “De vesten zijn moeilijk schoon te maken. Blijkbaar werd er bij de aanwijzing geen rekening gehouden met het hygiënische aspect”, aldus de inspecteur.

Bron:

Focus.de

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn, Krankzinnigheid, Socialisten. Bookmark de permalink .

14 reacties op Failliete hoofdstad Berlijn – politieagenten moeten kogelvrije vesten weer inleveren

 1. luckybee zegt:

  Wat kan je van een Marxist verwachten?

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @win 14.15. uur. Dat meent U niet…of toch wel? Nou dat zou best kunnen, dankzij de meerderheid der LINKSEN in onze 2e slaapkamer, en bij de ” rechterlijke macht”, c.q. Justitie. Want MUZELMENSEN zijn bij de RODEN en hun MATTIES het geliefde soort mensen, die willen ze graag alles geven waarom ze vragen, zelfs al moeten er NEDERLANDERS voor vermoord worden, dan nog. En de pvda zag dat het goed was, en het cda,vvd,gl,cu,sp,pvdd. Wat een land hiero-kots!

   Like

 2. Jean zegt:

  Met LINKS is het alleen maar ellende en miserie, de burgers die nog steeds een stem geven aan die linkse rotzooi zijn geen trap onder hun ….. waard, die zijn nog meer blind dan een mol, ze gaan op het linkse geluid af, ze wandelen regelrecht naar hun ondergang zonder het te zien, ze ondergraven de basis van ons bestaan én toekomst.
  Kijk naar die furher Samsommmmmm of de pitbull Toebak zonder tanden uit Leuven, één blok ellende maar super in het parasiteren en het vernietigen van onze welvaart én veiligheid.
  Hoelang gaan wij die islamlovers hun vernietigingswerk nog verder laten zetten? Het is anders reeds 5 minuten over 12 met dat zootje ongeregeld in heel noord/west Europa.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jean 14.25. uur. Zo is dat beste Jean! Ziehier wat de RODE EUSSR, en de MASSA-IMMIGRATIE van de MUZELMANNEN ons gebracht heeft. En dat gaat maar door, de RODEN ondersteund door links-liberalen, liberalen en linkse-christen democraten WILLEN ONS KAPOT EN MONDDOOD MAKEN. Steeds meer krijg ik begrip voor Poetin, die in Rusland gezegd heeft tegen de moslims: AANPASSEN OF ANDERS OPSODEMIETEREN! En niet goedschiks dan maar met geweld. We moeten van dat tuig af!!

   Like

   • Lucie zegt:

    Zou willen dat die slome grijnzende Rutte,net als Poetin,dat ook eens zou zeggen.
    Maar nee,dat hoef je van die angsthaas niet te verwachten.
    Die blijft wel mee heulen met de vijand.

    Like

 3. Theodoor zegt:

  Prachtig toch, de roden kunnen niet besturen, ze willen wel, baantjes en zo, maar nee dat lukt ze echt niet. Het geld geven ze aan de verkeerde dingen uit, zie hiervoor onze voormalige knettergekke minister met haar pracht/krachtwijken.
  Ook de socialistische gedachtepatronen van Merkel zal Duitsland arm maken, evenals de keuze van groene (linkse) energie.
  Ze doen maar, Europese bewoners zullen eerst diep moeten buigen voordat de huidige socialistische ziekte verdwenen is.

  Like

 4. JiepMK zegt:

  Verkopen detailhandel vandaag en die vielen behoorlijk tegen. Geen plusjes, geen ge-zijlijn, nee, gewoon dalende bestedingen. Ook in de minst zwakke economie van eurozonie.
  http://www.bloomberg.com/news/2013-07-31/germany-s-retail-sales-unexpectedly-declined-in-june.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s