Netanyahu krijgt het aan de stok met Arabische parlementariër (+ video)

Screenshot_22

Jamal Zahalka (links)

De islamitische parlementariër Jamal Zahalka heeft in het Israëlische parlement verklaard, dat de Arabieren al voor de Joden in Israël geleefd zouden hebben. En ze zouden hier ook nog leven als er geen Joden meer zouden zijn. Deze uitspraak zorgde voor een storm van verontwaardiging. In een voor hem ongebruikelijke actie stond minister-president Netanyahu op, liep naar het spreekgestoelte en antwoordde Zahalka: “Het eerste deel van de toespraak is niet waar en het tweede zal nooit waar worden.” Veel parlementariërs stonden op en applaudisseerden, hoewel dit tegen de regels van de Knesset is. Kort daarna publiceerde Netanyahu de woordenwisseling op Facebook en Twitter. Naftali Bennet, de Israëlische minister van Economische Zaken en Handel, schreef op Facebook trots te zijn op Netanyahu.

Moshe Gafni, de leider van de United Torah Judaism (UTJ), benadrukte: “Wij (de Joden) waren hier als eerste, want de Torah zegt het zo.” Minister van Financiën Yair Lapid, die het zo goed als nooit eens is met Gafni, verraste met een luid “Dat is juist!”.

Video (h/t Helena):

Voor een ander soort gespannen zenuwen zorgen op dit moment de onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen. Tijdens een ontmoeting tussen Israëlische en Palestijnse leden van de commissie ter beëindiging van het conflict, werd in de Knesset de Palestijnse vlag gehesen. Al in 1999 werd de Palestijnse vlag hier opgehangen, toen de toenmalige president van de Knesset Avraham Burg zijn Palestinse ambtscollega Ahmed Qurei ontving.

Ongeveer 30 van de 120 parlementariërs begroetten de delegatie in de Knesset. Hilik Bar van de Arbeiderspartij en voorzitter van de commissie hoopt dat er bij een tegenbezoek in Ramallah net zoveel personen op hen wachten. Het moet afgewacht worden of bij het bezoek van de Israëlische delegatie in Ramallah voor het eerst sinds jaren de Israëlische vlag gehesen wordt. Dat werd weliswaar door de voormalige Palestijnse parlementariër Mohammed Madani beloofd. Maar kritische stemmen, zoals die van de journalist Elias Zananiri, uiten zich voorzichtig: “Laten we eerst maar eens zorgen voor een eigen staat met een vlag en dan zullen we graag het hele jaar de Israëlische vlag hijsen.”

Bron:

Israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabieren, Israël. Bookmark de permalink .

14 reacties op Netanyahu krijgt het aan de stok met Arabische parlementariër (+ video)

 1. Ex-Moslima zegt:

  Lang Leve Israël !!

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Ooit een Jood iets van gelijke strekking in een Arabisch parlement horen vertellen? Dat dit kan in het Israëlisch Parlement is het ultieme bewijs dat Israël apartheid staat een vuile links Arabische leugen is. Mijn haat op Israël vijandige links en de genocidaal Israël hatende moslim neemt beangstigende vormen aan.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @guusvelraeds 16.44. uur. Daar heb ik momenteel ook behoorlijk last van Guus. Maar de RODEN WILLEN en zullen het niet WETEN, en zullen Israel blijven demoniseren. Met voorop de SSer van NEDERLAND Frans Timmermans!

   Like

 3. john zegt:

  Wat een bewonderswaardig man, die Benjamin Netanyahu. Zo zouden er hier meer moeten zijn.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Een nog zeer jonge Netanyahu (28 jaar) zet verhelderend de kern van het probleem in het Midden Oosten uiteen. Van de aanloop naar nieuwe besprekingen voor een 2 staten oplossing moeten we niet teveel verwachten, zeker als je weet dat dit slechts een tussen stap is naar de door de Arabische wereld gewenste vernietiging van Israël.

  Like

  • Helena zegt:

   Wat een vondst deze video! Veel dank.
   Geweldig hoe die arabier op het laatst op zijn plaats werd gezet, de haat spetterde van zijn gezicht af, totdat hij door had dat de camera hem vol in beeld had.
   Wat een andere tijd, hij werd (gemeend volgens mij) bedankt voor zijn aanhaling uit de bijbel (gaat heen en vermenigvuldig u). Het meest opvallende natuurlijk dat zowel Amerika als Europa in die tijd tegen de oprichting van een aparte staat voor de arabieren waren.

   Like

  • jowitteroos zegt:

   Geweldige video, geweldige vent, geweldig Israël!

   Like

 5. Paulus zegt:

  Ik ben geen Israëli, maar ben ook trots op hem. Wat een leider.

  Like

 6. Henny Clemens zegt:

  Top reactie van Netanyahu!
  En wat die arrab zegt is nul en van geen enkele waarden.

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  O ja, natuurlijk hulde voor Bibi. Een man naar mijn hart! Shalom Israel!

  Like

 8. Republikein zegt:

  Natuurlijk hulde, maar wel wat luider graag, het draagt en houdt niet op bij Gaza.

  Like

 9. Helena zegt:

  Ik weet het niet meer zeker of ik deze nou al had geplaatst of niet. Doe het nog maar een keer.
  1000 intellectuelen uit 30 landen hebben bij de EU een petitie ingediend waarin ze zich uitspreken
  TEGEN de boycot van Israël. Vreemd dat wij daar niets over gehoord hebben, vind je niet?
  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/1000-intellectuals-from-30-countries-protest-eu-settlements-boycott/2013/08/01/

  Ik heb er zelf ook een commentaar onder geplaatst omdat de mensen zich daar ook afvragen hoe die EU nu zo stom kan zijn en hoe ze het moslim probleem hier willen oplossen( ha,ha,ha)
  De tekst van het verdrag van Straatsburg in het Engels heb ik eronder gegooid, deze.
  http://mijnvrijdenkersruimte.blogspot.nl/2013/05/the-resolutie-van-straatsburg-tekst.html

  Like

 10. Schitterende video, wat me eraan verbaast is dat dit dezelfde man is die nu bereid blijkt te zijn om maar liefst 104 misdadigers vrij te laten met als enige doel weer vredesbesprekingen te kunnen beginnen.
  Zeker hij zou moeten begrijpen dat besprekingen waar zulke vergaande en absurde eisen aan voorafgaan op voorhand gedoemd zijn te mislukken.
  Het enige waar dat toe kan leiden is nóg verdergaande eisen.
  Het lijkt mij niet aannemelijk dat hij daar nog voldoende steun onder de bevolking voor zal kunnen vinden, vergeet niet dat na de teruggave van de Gazastrook het enige dat Israël terugkreeg waren bommen en granaten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s