Nederland schendt internationaal recht op “Westbank”

Screenshot_19

Aan Nederlandse bedrijven wordt door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken afgeraden om mee te werken aan openbare voorzieningen in Judea en Samaria (de ‘Westbank’), zoals openbaar vervoer en waterzuivering, zo meldt de firma Haskoning. Het ministerie schendt daarmee het internationaal recht. Dit was het oordeel van het Franse Gerechtshof van Versailles in mei 2013 in een vergelijkbaar geval, de aanleg van een tramlijn in Oost-Jeruzalem.

Het Gerechtshof oordeelde – heel logisch – dat Palestijnen net als iedereen recht hebben op openbare voorzieningen en dat Israël met de aanleg van voorzieningen juist handelt volgens de Geneefse Conventies. Israël zou volgens de uitspraak van het Gerechtshof integendeel in strijd met het internationaal recht handelen als Israël de Palestijnen geen toegang tot voorzieningen zou geven, maar alleen aan Israëli’s.

Zo een racisme tegen Arabieren zou toch afschuwelijk zijn? Maar een dergelijke apartheid is dus wat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken blijkbaar wil aanmoedigen.

Het wordt nog vreemder. Het gebied waar het om gaat is het zogenaamde gebied C, waar Israël volgens de Oslo-akkoorden rechtmatig het bestuur uitoefent. Deze Oslo-akkoorden zijn gegarandeerd door de VN en de Europese Unie – inclusief Nederland. Nu werkt Nederland echter het Israëlische bestuur aldaar tegen. Ook hierdoor handelt Nederland dus in strijd met internationale verdragen, en dus het internationaal recht.

Ook inhoudelijk is het een onbegrijpelijk advies. Meer dan tweehonderdduizend mensen – vooral Palestijnen – hebben last van de vervuiling, door het ontbreken van goede waterzuivering. Daardoor is de betreffende Kidron rivier nu feitelijk een open riool, dat stankoverlast geeft, het grondwater vervuilt en water verspilt. Het ministerie wil dat blijkbaar laten voortduren en zo de Palestijnen bewust laten lijden onder voortdurende milieuvervuiling.

Bovendien is dit nu juist een project waar de Palestijnse Autoriteit en Israël goed samenwerken, vanwege het gemeenschappelijk belang. Maar die samenwerking wil het ministerie blijkbaar frustreren.

Tot slot zou het opvolgen van dit advies van het ministerie ook nog ten koste gaan van de werkgelegenheid in Nederland, in deze crisistijd.

Hoe is het mogelijk dat het Nederlandse ministerie een advies afgeeft dat humanitair, juridisch en economisch niet te verdedigen is?

Bron:

http://likud.nl/2013/08/nederland-schendt-internationaal-recht-op-westbank/

LIKOED

 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestina", "Westbank", antisemitisme, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

12 reacties op Nederland schendt internationaal recht op “Westbank”

  1. bobzelf zegt:

    Nou sinds De EURO , DE EU , BRUSSEL , HET OMKOPEN VAN CROATIE , HET ENVELOPJE MET 600 MILJOEN AAN UKRAINE , HET TEKENEN NA 62.9 % VAN HET NEDERLANDSE NEE , van de leugen van Lissabon , het zonder referendum tekenen van het
    E.S.M. , het landverraad van 90 % van onze regeringsleiders ???????????????????
    het weggooien van de complete DEMOCRATIE door onze landverraders , alles is goed als het maar een mooie baan oplevert !!!
    De leugens van pinokkio , etc . etc
    DUS DENK IK DAN :
    JE VERWACHT HET NIET HEEEEEE ????????????

    Like

  2. bobzelf zegt:

    IS DAT GIFGAS OOK PLAATSELIJK TE GEBRUIKEN ????
    EN DAN ZET IK ER GEWOON MIJN NAAM BIJ , DAN HOEVEN ZE NIET ZO TE ZOEKEN , WIE HET GEDAAN HEEFT ???
    1 RITJE , den Haag , wassenaar , brussel en klaar is Cees / dan wel Kees !
    ZORG GEWOON DAT DE CAMERA’S ALLES OPNEMEN , nou wat kan dat opleveren?? , het doden van landverraders , wat oud SSers , en geschifte figuren !!
    Ik pleit onschuldig en een standbeeld !!!!

    Like

  3. baksteen zegt:

    Hoe dat mogelijk is? Voor een antisemiet en dito handelend ministerie is dat geen enkel probleem.
    De staat heeft haar oude weg blijkbaar weer gevonden na een tijdelijke dwaling en pakt die met verve op. We weten dat daar geen geldig excuus voor nodig is.

    Like

  4. Bob Fleumer zegt:

    Omdat onze regering bestaat uit een stelletje heel domme mensen zonder enige visie of overzicht wat betreft internationale relaties en daarmee schaden zij de enige democratie in het midden oosten, hoe stom wil je het hebben?
    Opzouten die ploeg en snel!

    Like

  5. Dr. Kwast zegt:

    In Nederland worden deze groepen en aanhang van Mo in de watten gelegd. Palestijnen zijn aperte wezens. Hier schreeuwt men moord en brand als Israël hen wat aan doet. Maar om daar de helpende hand te bieden, dat is toch Israël helpen dat is voor links uit den boze. Dan liever de wet over treden. Recht waar heb je het over.

    Like

  6. Tom Hendrix. zegt:

    ALLEMAAL MOGELIJK GEMAAKT DOOR DE LAPZWANS DE SS er TIMMERMANS van BuZa.
    Deze vent van de Partij van de Allahtonen is een perverse anti-semiet.

    Like

  7. Theresa Geissler zegt:

    Onze regering lijdt dusdanig aan het pro-Palestijnenvirus, dat ze zichzelf in deze vergaloppeert en niet eens doorheeft, waarmee de Palestijnen nu eens echt geholpen zouden zijn.
    Ernstig, hoor! Je ziet dat bij meer virussen, dat ze in een bepaald stadium de hersenen aantasten. Een héél alarmerend symptoom!
    Het zal mij benieuwen, hoe lang het nog duurt voor onze bewindslieden rijp zijn voor het gesticht!

    Like

  8. Jan zegt:

    Tussendoortje: Nieuw olieveld ontdekt voor de kust van Israël
    A newly discovered field off Israel’s coast may have a significant amount of light crude oil – the kind of oil that international producers use to make most of the world’s gasoline.
    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171307#.Uh4txeVNKDc

    Like

    • Republikein zegt:

      Dat is meestal het geval met grondstoffen, grenzen bestaan dan niet, en dat is maar goed ook. Ook met stammen heb je dat, maar dan komen knappe koppen lijnen trekken en krijg je gedonder.(Afrika 1918) Eurabia is ook een geforceerd project van knappe koppen. Die lui spreken vaak vanuit de hoofdstad van dit nieuw werelddeel de onderdanen emotioneel toe alsof de hemel binnen bereik is.Dan zou juist een grens gesteld moeten worden, maar dat blijft helaas uit.Olie en Israël, het lijkt een lichtpuntje, dat daar maar veel van is.

      Like

  9. Cathja zegt:

    Nederland behoorde altijd tot de vrienden van Israël. Is het dan niet schaamteloos dat ons eigen Ministerie van Buza deze voorzieningen wil tegenwerken? Sinds de PvdA in de regering aan de touwtjes trekt, is de relatie tussen Israël en Nederland niet meer wat het geweest is. Ik schaam me hier oprecht voor!
    Ik hoop dat de bedrijven het advies van het Ministerie naast zich neerleggen, maar wel schriftelijk vragen waar men zich mee bemoeit. Iedereen heeft het volste recht om zaken te doen met landen waar geen algehele boycot op rust, zoals bijvoorbeeld Iran.
    In plaats van verheugd te zijn dat Israël en de Palestijnse autoriteiten met dit project goed samenwerken, krijgen ze toch weer kritiek.
    Israël kan het blijkbaar nooit goed doen.

    Like

  10. dgneree zegt:

    Hoe is het mogelijk?

    Palestijnen moeten slachtoffers blijven en in belabberde omstandigheden verkeren, dan kan men tenminste Israël de schuld daarvan geven.

    Like

Plaats een reactie