Waarom moeten mannen niet gesluierd gaan?

Screenshot_29

Hind Aleryani is een journaliste en blogger uit Jemen. In een van de meest gelezen opiniestukken ooit in het Midden-Oosten gepubliceerd vraagt ze zich af waarom moslimmannen niet gesluierd door het leven gaan?

‘Toen we jonger waren speelden we samen in de tuin van mijn tante… jongens en meisjes, er was geen verschil… we groeiden samen op… we liepen, speelden, lachten… keken samen naar tv….

De dagen gingen voorbij…

Mij nicht en ik kijken uit het raam… we kijken naar de tuin waar onze neef en zijn vrienden spelen… de tuin waar we vroeger speelden… ooit waren ze onze vrienden… dit zijn de jongens waar ook wij mee speelden… wat is er gebeurd? Waarom zijn we nu gevangenen in ons eigen huis, terwijl zij buiten in alle vrijheid kunnen voetballen? Wat hebben we misdaan? Zijn we ouder geworden? Zijn onze lichamen veranderd? Zijn we lustobjecten geworden die voor andere ogen verborgen moeten blijven?

Lees verder>>>

(h/t Pieter Veenstra)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Waarom moeten mannen niet gesluierd gaan?

 1. Ja dat vraag ik me nou ook vaak af. En een andere vraag: waarom moet het altijd zwart zijn?? In Afghanistan blauw. Waarom nooit eens een leuk gedrukt stofje, wat fleurig en met bloemetjes? Waarom nooit een leuke broche op al dat zwart?

  Zwart is toch om onder te stikken in de hitte?

  Hetzelfde geldt voor de charedim, die lopen ook altijd in het zwart.
  Misschien moet de schrijfster overgaan tot het Jodendom! Dan kan ze genieten van mannen in het zwart 🙂

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Poging tot antwoord aan Hind Aleryani:
  -Omdat het vanaf de beginne al zo geweest is, dat mannen, onder meer vanwege hun fysieke bouw, merkten, overwicht op vrouwen te kunnen uitoefenen en daar grétig gebruik van gingen maken.
  -Omdat zekere personages op een gegeven moment op het idee kwamen, de aldus ontstane verhoudingen op schrift te gaan vastleggen en ze te verkopen als de wil van een Opperwezen, teneinde elk verzet bij voorbaat zoveel mogelijk in de kiem te smoren.
  -Omdat de nodige eeuwen later één of ander vies, smerig veldheertje met perverse neigingen, min of meer woonachtig in jóuw contreien, op het idee kwam om hetzelfde te gaan doen, waarbij hij zichzelf gemakshalve meteen een hoofdrol toebedeelde.
  -Omdat jullie streken, helaas voor jullie, niet zoiets als een Verlichtingsperiode hebben gekend, ten zéérste noodzakelijk om één en ander te relativeren en/of af te zwakken.
  -Omdat jullie mannen wel gek zouden zijn om uit zichzelf iets te relativeren, aangezien zij op deze manier toch maar mooi in een uiterst comfortabele positie zitten: Zij kunnen zich verbeelden, zéér nederig te dienen (allah, wel te verstaan) en wel door tegelijkertijd jullie te overheersen. -hun zg. ‘plicht.’
  -Omdat jouw mede-vrouwen zich door de eeuwen heen zó hebben laten indoctrineren, dat zij zich niet bij machte voelen, de aldus ontstane verhoudingen effectief te corrigeren en er dús maar in meegaan. -EN er nog een armzalige genoegdoening uit putten om dan maar elkààr onder controle te houden; je moet toch íets hebben.
  Oh, ja, en als ik je een goede raad mag geven: Trap vooral niet in mooie termen als “De vouw is een juweel,”en dergelijke. ERG slim bedacht -voor wie even niet dóórdenkt: Een juweel, diamant of wat dan ook in die richting, is mooi, zéker. En kostbaar, dàt ook. Maar hij lééft niet. Het is een voorwerp, met handelswaarde. Daarom kan hij ook iemands BEZIT zijn.
  Een vrouw is, even goed als een man, een mens. Mensen zijn niet verhandelbaar. Jij kunt alleen aan jezelf toebehoren.
  Dus kijk uit: Dat “de vrouw is als een juweel” is in feite totaal geen compliment. Sterker, het is de allergrofste BELEDIGING!
  Logisch dus, dat mannen, zoals ook die favoriete zanger van jou, het zelf voor geen goud zouden willen zijn.
  Ik hoop van harte, je hiermee een min of meer bevredigend antwoord op je zo gerechtvaardigde vraag te hebben kunnen geven, Hind Aleryani!

  Like

 3. Helena zegt:

  Hier een ouwetje van ons aller Pat, die voor hetzelfde pleit. Laat de kerels ze maar dragen.
  Ook de Femkes krijgen het weer welverdiend voor de kiezen. Ha, ha.

  Like

 4. jowitteroos zegt:

  …en dan de reacties op de site …………………

  Waarom mannen niet bedekt lopen, gewoon omdat de Moslim- man alles is in Islam en de vrouw als gebruiksvoorwerp is. Ongetwijfeld brengt haat bij mannen ook testosteron voort en krijg je van deze belachelijke regeltjes die gewoon ter plekke door een zogenaamde ‘geleerde geestelijke’ wordt bevestigt en bepaalt ( zie hier ook de teksten in Koran en de interpretaties)

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Mevrouw Hind heeft gelijk. Er is voor mevrouw een optie, dat is WEG UIT DE ISLAM! Zie tevens de bestseller van IBN WARRAQ : “Weg uit de islam- Getuigenissen van Afvalligen”. Ik heb groot respect voor iedere moslim/moslima die eruit stapt. Deze mensen dienen we te steunen waar we kunnen.

  Like

  • Jean zegt:

   Tom,
   IEDEREEN die afstand neemt van die barbaarse smeerlapperij steunen wij en IEDEREEN die blijft vasthouden aan die barbaarse smeerlapperij zal NOOIT aanvaard of getolereerd worden.
   Wij moeten die rotzooi verdrijven van ons seculier westers grondgebied, dat ze maar in Noord Afrika gaan waar een stelletje achterlijken in soepjurken alles verpest en vermoord, misschien vinden ze daar rust.
   Ik snap niet dat ze zogenaamd vluchten uit die achterlijke gewelddadige getto’s en als ze dan hier zijn starten met die rotzooi te propaganderen??? Waarom worden die niet dadelijk gearresteerd en verdreven?
   Linkse belangen?
   Als een linkse de bek opentrekt komt daar steeds een gigantische stank uit nl. geur van rotte eieren, ratten hebben ook die geur.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Jean: 16.30. uur. Beste Jean, helemaal mee eens. Als ze wensen vast te houden aan de nazi-ideologie der koran, dan kunnen ze wat mij betreft opsodemieteren, enkele reis naar Noord-Afrika Jean. We zijn het wel met elkaar eens.

    Like

 6. Ex-Moslima zegt:

  Ik kan niet wachten op de dag dat er een verbod komt op kopvodden, niqaabs, boerka’s etc. etc.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Geen godsdienst in deze wereld betekent automatisch: minder ellende.

  Like

 8. Ik geloof niet wat G. Deckzeijl denkt, dat zonder godsdienst er minder ellende zou zijn. Kijk om je heen en kijk in het verleden van niet zo lang geleden ~ meer dan genoeg ellende zonder godsdienst.

  Is er geen godsdienst (ik ben niet gelovig), dan komt er wel andere ellende voor in de plaats, daar ben ik zeker van!

  Like

  • delamontagne zegt:

   Hallo Dorith, je schreef bovenaan over die chassidim, er stond niet bij dat dit ultra-orthodoxe joden betreft. (anders zouden die “moslim-bashers” hier op dit blog nog denken dat ,t een moslim-variatie is. Ook met die grote bontmutsen op hun hoofd en dat in die hitte in Jerusalem, heeft me altijd verbaasd. -Overigens meen ik me te herinneren dat vroeger in NL bij de zwaar-gereformeerden, de mannen ook helemaal in ,t zwart gingen…………….
   shalom Bernard

   Like

   • Dus als een moslima zwarte mannen wil zien, dan heeft ze best grote keuze zie ik. Allerlei ultra orthodoxe Joodse groepen en misschien zijn er nog wat zwarte zwaar gereformeerden in NL……

    Ter attentie van Bernard de la Montagne ~
    Ik had laatst gedoe met de computer en ben al mijn adressen kwijt geraakt, en alle mails die ik bewaard had 😦 , dus als je me weer wil schrijven, mijn adres is niet veranderd.

    Like

 9. Republikein zegt:

  Mannen kunnen niet gesluierd naar de Kamasutra beurs, vrouwen wel.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Beste Hind Aleryani Dat komt om dat Allah een vrouw is namelijk een demonische jaloerse boosaardige vrouw.Ook wel bekend als Durga, Sarasvati , of Kali de vrouw van Shiva.Ze wil niet dat vrouwen door mannen aanbeden wordt alleen zij heeft het recht door mannen te worden aanbidden.en julie moeten dan voor mannen onzichtbaar zijn.
  http://www.hinduism.co.za/kaabaa.htm
  Veel lees plezier.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s