Spanje kan de doelen van de trojka niet halen, schulden stijgen

Screenshot_37

De EU wil de steeds opnieuw terugkerende Spaanse verontschuldigingen voor het niet behalen van de gestelde doelen niet meer horen

De schuldenberg van Spanje wordt steeds hoger. Volgend jaar zou deze één biljoen euro kunnen bedragen. Daarmee is de Spaanse regering heel ver verwijderd van een evenwichtige begroting en de doelen van de trojka.

Verleden week waarschuwde de gouverneurs van de Spaanse Centrale Bank dat de regering het gestelde doel voor dit jaar opnieuw niet zou kunnen bereiken. Er zouden “bepaalde risico´s” zijn, aldus Luis Linde. Het tekort moet van 6,84% verleden jaar teruggebracht worden naar 6.5% van het BNP in dit jaar.

“De uitvoering van het begrotingsplan voor het tweede halfjaar moet door het bestuur zeer nauwkeurig opgevolgd worden om afwijkingen aan het einde van het jaar te voorkomen”, citeerde de Spaanse krant “El País” Linde. Vooral de aanhoudende recessie zou deze taak moeilijk maken, aldus de gouverneur. Hoe krap de financiële speelruimte van de Spaanse regering is, bleek al in september: een nieuwe pensioenhervorming moet de automatische aanpassing van de jaarlijkse pensioenverhogingen aan de inflatie vanaf 2014 afschaffen. Zo moet een bezuiniging van 33 miljard euro worden behaald (hier).

Voor problemen om de gestelde doelen van de trojka te halen zorgt vooral de enorme schuldenberg van het land. De gouverneur en het ministerie van Financiën houden er rekening mee dat de staatsschuld eind 2014 de 1 biljoen euro grens zal overschrijden. Om dit überhaupt nog te kunnen verhinderen, zou er zoiets nodig zijn als primaire overschotten, aldus de gouverneur van de Spaanse Centrale Bank. Maar daarvan is Spanje nog heel ver verwijderd.

Volgend jaar zal de officiële schuld ongeveer 98,9% van het BNP bereiken, deelde de regering vorige week mee. Duidelijk meer dan de geschatte 94,2%, aldus “El País”. Voor het laatst had Spanje een schuld van meer dan 100% van het BNP in het begin van de vorige eeuw. Dientengevolge kan Spanje alleen maar hopen dat de Europese Commissie haar hervorming bij de berekening van de tekorten kan doordrukken (hier). Dit zou het tekort van Spanje duidelijk verminderen.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/07/spanien-kann-troika-ziele-nicht-erreichen-schulden-steigen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, Europese Commissie, EUSSR, Spanje. Bookmark de permalink .

23 reacties op Spanje kan de doelen van de trojka niet halen, schulden stijgen

 1. oogenhand zegt:

  Spanje moet een nieuwe godsdienst hebben die Spanje in staat stelt Marokko binnen te vallen. Breek eventuele Saoedische pogingen om dwars te zitten door het Wahhabisme aan te vallen. Wahhabisme immers leert dat Allah DRIE(3) Eenheden bezit. Drie dochters voor Allah? Of bestaat God tòch uit drie Personen. Lastig, dat blijft het wel…

  Like

 2. Trucker zegt:

  Yep we zijn op de goede weg, de eurabia zeepbel zal uiteenspatten, goed nieuws voor nationalisten.
  Dra zal de KNETTERGEKKE van rompuy en zijn rariteitenkabinet met schulzen, aschroftenen en malstrommen mogen zoeken naar een andere betrekking.
  Als dat euraia circus ineenstort keren we terug naar de nationle munt, krijgen we terug grenscontroles (zou vandaag al een hekken moeten staan rond Vlaanderen met gendarmes zoals vroeger) en kunnen we zelfstandig beslissen hoeveel islam crap we nog willen, ik ben snel uitgepraat GEEN ENE.

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Geef de spanjaarden maar een reden om de gestelde doelen te halen, zolang er nog landen zijn in Noord Europa die regeringen hebben die dat apenland (en meerdere apenlanden ) bliven steunen met geld dat niet van hen is maar van hun belastingbetalers.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Ja, de schulden stijgen, wij kunnen binnenkort de portemonnee weer trekken en hier krijgen we
  via dat politiek correcte nos-journaal door Hans Knot van de DNB voorgeschoteld dat we….
  uit de recessie zijn.!! Z’n gevoel zei ‘m dat, kraaide HK om 18:00 de camera in.
  Zal ‘m maar niet mailen wat mijn gevoel op dit moment is.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @G.Deckzeijl: 22.22. uur, op 7/10. Precies wat je zegt Gerrit. Het zal erop uitlopen, dat WIJ er weer voor opdraaien. De hoer van Babylon, is onverzadigbaar. En het feest gaat maar door in Brussel!

   Like

 5. Q zegt:

  Geen zorgen mensen. Mijnheer Knot heeft het gevoel dat we uit de crisis aan het groeien zijn.

  Als hij nou eens wat verstandige dingen zou zeggen
  dan zou ik hem misschien wat minder op zijn uiterlijk beoordelen. Maar goed, het is natuurlijk niet diplomatiek ofzow om hem gewoon rechtuit te zeggen dat hij zijn verstand niet gebruikt. Ik hoop maar dat ik hem nooit tegen hoef te komen, anders maak ik hem nog aan het huilen.

  Like

 6. baksteen zegt:

  Trojka hier Trojka daar, kijk daar loopt een bedelaar,
  Trojka hier Trojka daar, nee het is een Hagenaar.

  Like

 7. baksteen zegt:

  En dan hebben we hier een tekort van 2,5% volgens recente berichten, nee! roept Distelflower, dat is maar tijdelijk en we moeten uiters voorzichtig zijn, die bezuinigingen/hervormingen zijn echt heel erg nodig.
  My ass, hier worden hervormingen doorgevoerd omdat Brussel dat wil terwijl er begrotingstechnisch helemaal geen extra bezuinigingen nodig zijn.
  Dat de windmolengekte financieel helemaal uit de klauwen gaat lopen is opzet om ons land op het gebied van welvaart op het niveau van Bulgarije te kunnen gaan hervormen.
  Wat een ratten.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Benieuwd wanneer dat pseudo-cryptische geouwehoer over godsdiensten(3 eenheden zus, 3 eenheden zo) ‘ns een keer ophoudt. Hoe dan ook…
  Voor jullie informatie: Geert Wilders en z’n PVV bekijken het in het vervolg maar. Onthou ‘t maar: we worden gewoon BELAZERD waar we bij zitten. Hier is het keiharde bewijs op PDF.
  http://tinyurl.com/ll66g8a
  Ik laat me door niemand op voorhand verdacht maken en al helemaal niet door 150 zwaarbetaalde IDIOTEN.
  Als ze criminelen, terroristen of fraudeurs zoeken moeten ze gvd niet bij mij zijn.
  Naar mijn stem kunnen ze fluiten. De shredder is geduldig.
  Voor de liefhebbers:lees mijn comment>>
  http://tinyurl.com/oefyobv

  Like

 9. bobzelf zegt:

  Whahahahahahahha, en dan in 2011 al gaan roepen , het keerpunt is bereikt , vanaf nu gaan we de goede kant op !!

  OOK ZO’N MOOIE DOODDOENER : ER IS LICHT AAN HET EIND VAN DE TUNNEL !
  Nou vroeger al van mijn vader geleert : Er is licht aan het eind van de tunnel !!!!!!!!
  LOPEN VOOR JE LEVEN , ALTIJD DE KOPLAMPEN VAN !!! EEN SNELTREIN !!!

  Geweldig ALLES en dat ook WERKELIJK ALLES wat er de afgelopen 10 jaar gezegd en voorspeld is , door Brussel , met voorop Baroso , daar is WERKELIJK NIETS MAAR DAN OOK HELEMAAL NIETS VAN UITGEKOMEN !!
  Goed he, moet je bij je baas proberen , !!! had je al een paar jaar op straat gestaan .

  Dus het kan niet rot genoeg gaan met de Spaanse Economie , PLEUR MAAR OM !!!
  LAAT DE PANIEK MAAR UITBREKEN !!

  DOEN WE GAUW DE GRENZEN DICHT , schoppen alle landverraders in afwachting wat hun straf gaat worden in Scheveningen in de gevangenis ,met zijn vieren op een kamertje , kunnen ze onder elkaar nog effe bespreken en zich afvragen hoe je :
  WIR HABEN ES NICHT GEWUSST , ook al weer overtuigend uit moest spreken !
  En hoe GESCHOKT ( OOK ZO’N DOODDOENER ) ZE WEL NIET WAREN , en ze dit natuurlijk nooit verwacht hadden , en of ze niet snel nog even een commissie samen kunnen stellen om in de praatgroep te bespreken !!
  want misschien komen we dan wel beter uit de crisis .
  Want we moeten natuurlijk niet de toekomst van onze kinderen op het spel zetten !!

  O , NEEEEEEEEEEEEEEEE , wat zijn jullie gloeiende, gloeiende , godver, de godver DAN AAN HET DOEN ??????

  Bob gaat een weekie of 3 Griekenland onveilig maken , kijken hoe de mensen op straat slapen , de bedelaars wat te eten geven , en de gewone Grieken steunen die helemaal naar de kloten zijn geholpen , door HUN EIGEN STELENDE REGERING en Onze geweldig Trojka , de wijze mannen !!!! WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Idd. geweldig dat we uit de recessie zijn.
  WE zijn meteen schatrijk of vergis ik me???
  Uit de recessie wil zeggen dat we voor het eerst na tig maanden een hoger BNP hebben dan de maand ervoor.en de overheid iets zou kunnen overhouden m.a..w. dat de staatsschuld minder snel zou stijgen.
  Ik blijf ervan overtuigd dat de €uro tegen de wand rijdt en dat het sneller gaat dan velen denken.
  Maar ja hoop doet leven zegt men wel eens en
  Een kinderhandje is gauw gevuld.

  Like

 11. luckybee zegt:

  Zo dra de Arabieren probeerden Andalusie terug te veroveren zullen de Spanjaarden wel anders gaan piepen.

  Like

 12. Ekster zegt:

  Meneer Knot baseerde zijn mening dat we uit de crisis zouden zijn op “zijn gevoel”. Het moet niet veel gekker worden.. een bankdirecteur met gevoel…laat me niet lachen! Daarbij komt dat de man opvolger is van beroepsleugenaar Nout Wellink. Als Knot van hetzelfde kaliber is als Wellink weten we zeker dat hij maar wat uit zijn nek kletst. Dit soort praatjes hebben we iets te vaak gehoord om ze nog langer serieus te nemen.

  Like

 13. bigljohn zegt:

  Nederland en Duitsland zijn DE kandidaten om als bijna enigen te moeten gaan betalen voor Spanje. Ergens anders slaagt de E.U. er niet meer in om geld weg te halen. Volgend jaar alweer 6 miljard bezuinigen, of wordt het misschien 60 miljard bezuinigen ? Sprookjesvertellers en volksverlakkers Rutte en Samson zullen alles uit de kast gaan trekken om deze mogelijke nieuwe super-bezuinigen te gaan goedpraten. Het laatste woord over die bezuinigingen is nog lang niet uitgesproken. Alles wat we nu al hebben bezuinigd (150 Miljard, i.p.v Ruttes belofte eenmalig 18 Miljard) is slechts een heel pover beginnetje ! En die achterlijke kiezer zal er met zijn linkse stemgedrag telkens weer voor zorgen dat Nederland zeer gewis naar de kloten gaat !

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bigLjohn: 12.01. uur. En weer ben ik het volledig met jou eens John! We razen in sneltreinvaart richting afgrond, met GEEN dank aan de EU!

   Like

 14. Jean zegt:

  Die Spanjaard toont E.T. de rode kaart maar omdat Spanje blut kan hij geen rode kaart kopen dus doet hij het symbolistisch, er is wél geld om voor één voetballer 100.000.000 euro te betalen (van mensenhandel gesproken) en een andere voetballer ± 2.000.000 euro per maand te betalen en dat land vraagt hulp van ons?
  Ik zou tegen die Spanjaarden zeggen: “dans maar de bolero maar jullie krijgen van ons géén euro”.
  Wat een ravage is die bende criminelen van dat EU gedrocht toch aan ’t maken! En maar vreemdelingen erbij en maar plunderingen van de OCMW kassa’s en maar allochtonen knuffelen én maar Europeanen brengen tot zelfdoding omdat ze het niet meer zien zitten.
  Wat zou het prettig zijn de schijnheilige Drievuldigheid te zien bengelen aan een strop.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Aan allen: H.Knot wordt door bijna alle financieel specialisten die ik vanmorgen op de radio hoorde, tot aan z’n enkels afgebrand. Buiten dat bemoeit hij zich met zaken waar hij geen verstand van heeft, sterker: ik ben me in alle ernst af te vragen waarom ze die vent op zo’n hoge post geparkeerd hebben. Knot gaat over de banken, niet over de huizenmarkt, niet over banen en niet over de politiek.

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  …ik ben… moet zijn: ik begin

  Like

 17. Dr. Kwast zegt:

  Hier gaat ook veel geld heen, arme nikkertjes.
  Meer Afrikaanse miljardairs dan gedacht
  http://www.spitsnieuws.nl

  Waar voorheen werd gedacht dat tussen de 16 à 25 superrijken op het Afrikaanse continent woonden, blijken er zeker 55 mensen minimaal 1 miljard

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  Ga jij zeker in je eentje vast een begin maken…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s