Tommy, Kevin en Quilliam

Screenshot_36

Kevin Carroll (links) en Tommy Robinson

(Door: Paul Weston)

De EDL-leiders Tommy Robinson en Kevin Carroll hebben zich dus verbonden met de ‘Quilliam Foundation’, wat zowel een hoongelach van verontwaardiging van straatdemonstranten als van activisten vanuit de luie stoel veroorzaakte. Het is tot op zekere hoogte begrijpelijk dat het echte voetvolk van de Counterjihad zich gekrenkt voelt door wat het ziet als een daad van verraad, maar diegenen die beschuldigingen rondstrooien in de trant van ‘uitverkopers’ en ‘verraders’ vanuit hun online activistische  La-Z-Boy ligstoelen [te koop op internet] moeten zich grondig schamen.

Om de hoogte van de druk en de stress, die het leven onder constante doodsbedreiging met zich meebrengt, te begrijpen, moet men geleefd hebben zoals Tommy en Kevin dat veel jaren hebben gedaan. Hoe kunnen we ons echt voorstellen wat het is om te leven in een zwaar geïslamiseerd gebied en dan nog steeds hardop zijn mening te verkondigen en om het boegbeeld van een anti–islamisering organisatie te zijn?

Hoe kunnen we echt begrijpen wat elk uur van de dag voor zulke mensen betekent, als niet alleen hun eigen leven wordt bedreigd, maar ook dat van hun vrouwen en kinderen? Kunnen we ons echt voorstellen dat we bij de school aankomen en het geweld en de haat die zich op zowel onszelf als op onze kinderen richten, moeten aanhoren? Kunnen we ons echt voorstellen dat zelfs tijdens het slapen een plotselinge dreun of een knal van dichtbij het ‘een kopje kleiner maken’ van uw hele gezin kan betekenen? Ik denk dat niemand zoiets echt kan begrijpen, behalve Tommy Robinson en Kevin Carroll. En dit ging dag in dag uit, maand na maand en jaar na jaar door.

Tommy en Kev zijn niet geliefd bij de Britse staat, die hen op geen enkele manier bescherming biedt. Bovendien zijn ze niet rijk genoeg om de veiligheid en het zich vrij maken van angst te kopen. Toen Andrew Neil van de BBC monter/zorgeloos Tommy’s echte naam op de televisie aankondigde, riep hij in feite een doodvonnis over hem uit, dat bekrachtigd werd door de staat. Hier bovenop komen de voortdurende intimidatie en achtervolging door de politie, door de media, door radicale moslims en door wat de hele linkse wereld blijkt te zijn die, jammer genoeg voor ons allemaal, de absolute macht in het Groot-Brittannië van vandaag bezit.

Dus nee, ik neem het Tommy en Kev niet kwalijk als zij hun leven zowel makkelijker als langer willen maken door de English Defence League op te geven. Leven onder zo’n constante druk is onmogelijk en hoe ze het zo lang volhielden, zal ik nooit begrijpen. Ik ervoer onlangs in Walthamstow  maar een klein deel van hun dagelijks leven via de diepgewortelde haat van de door de staat gesponsorde UAF [antifascisten]. Ik ontleende mijn kracht aan deze twee mannen, die precies wisten wat er ging komen, maar die weigerden om op te geven ten overstaan van het geweld van het gepeupel en de intimidatie die dit ten toon spreidde – een vrees die we allemaal voelden als we de politieafrastering zagen doorbuigen in het bijzijn van de krijsende, loeiende, stenen gooiende, moordend gewelddadige linkse maffia – gesteund door de conservatieve premier David Cameron.

Onverschrokkenheid heeft niet te maken met een achteloos negeren van geweld, pijn en dood. Moed betekent dat men zulke angstaanjagende vooruitzichten in de ogen ziet en ertegen in opstand komt, ongeacht hoe bang men zich van binnen voelt. En deze vorm van dapperheid is vrij zeldzaam. Degenen die zoiets in oorlogstijd laten zien, krijgen vaak medailles voor moed vanwege de verdediging van hun land en ik twijfel er niet aan dat, als Tommy en Kev in de Tweede Wereldoorlog jonge mannen waren geweest, zij beiden het ‘Victoria Cross’ gewonnen zouden hebben voor hun opvallend moedige daden.

Kortom, Tommy Robinson en Kevin Carroll zijn de moedigste en de meest rechtschapen mannen die ik ooit heb gekend. Ik ben bevoorrecht en vereerd dat ik hen tot mijn vriendenkring kan rekenen. In het gezicht van het echte, werkelijke kwaad en de terreur zijn zij in verzet gekomen en dat kan hen worden toegerekend. Het is niet aan ons om hen te bespotten en hen te beschuldigen van verraad op de manier waarop veel reageerders dat nu doen.

We hebben geen idee wat hun echte plannen voor de toekomst zijn, maar ik denk niet dat zij ook maar een seconde weglopen voor de strijd die zowel de 21e eeuw en de toekomst van de westerse beschaving zoals wij die kennen, zal bepalen. Mijn diepgeworteld gevoel is dat ze tijd proberen te winnen, hun leven willen verlengen, misschien zelfs een paar Pond willen vergaren om hun toekomst veilig te stellen en wie kan hen dit, reëel bezien, kwalijk nemen?

Intussen zal de EDL doorgaan. Tommy mag dan het boegbeeld zijn geweest, maar zonder de duizenden dappere volgelingen die hun persoonlijke veiligheid en hun vooruitzichten op een baan op het spel zetten, ter verdediging van hun land en hun cultuur, zou de EDL nooit iets hebben bijgedragen. Een organisatie die zich op straat manifesteert heeft voetvolk nodig en deze mensen zijn niet van plan om weg te gaan, alleen maar omdat hun leider is afgetreden. Er zullen meer Tommy Robinsons en er zullen meer Kevin Carrolls komen die nu hun belangrijke plaats zullen innemen. De strijd zal doorgaan en alleen de toekomst zal het naar voren komen van nieuwe leiders laten zien.

De grote Engelse filosoof Roger Scruton heeft eens gezegd dat als woorden niet meer het gewenste effect hebben dan zullen woorden worden vervangen door daden. Mijn politieke partij, Liberty GB, geeft de woorden aan, maar de liberale elites die ons besturen, luisteren nog niet. Ze zullen uiteindelijk natuurlijk moeten luisteren. Ze kunnen onze vreedzame en tolerante benadering niet voor altijd negeren, maar ondertussen is het essentieel dat de EDL doorgaat met het aanwezig zijn op straat, blijkbaar de enige route die buiten het verkiezingsjaar en de stembus voorhanden is.

Mijn laatste woorden wat dit betreft zijn dan ook dat ik Tommy en Kev het allerbeste met hun nieuwe richting wens (die volledig kan verschillen van wat sommige van de tegenstanders denken dat die is) en ik wil de EDL vragen om snel vervangende leiders te kiezen die beschaafd zijn en welbespraakt , deskundig en geloofwaardig. De grootste gave van Tommy was, afgezien van zijn moed die grensde aan zelfmoord , zijn vermogen om onder vijandige mediavragen kalm te blijven en het feit dat hij kennis had van onbetwistbare feiten over het echte kwaad dat het islamitisch fundamentalisme en de politieke islam zijn.

We hebben behoefte aan een politieke partij, zoals Liberty GB, maar we hebben ook mensen nodig die op straat aanwezig zijn en die de linkse verrader tussen verkiezingen door niet kan negeren. Onder ons gezegd, we zullen bewijzen dat we niet te stoppen zijn, maar we moeten allemaal samenwerken om ons land te verdedigen. Alleen de tijd zal leren of Tommy en Kev de juiste richting zijn ingeslagen, maar inmiddels moet de EDL doorgaan, hij moet goed worden geleid, hij moet de waarheid blijven vertellen en hij moet blijven handelen met opvallende moed.

Laten we allemaal samenwerken om ervoor te zorgen dat dit gebeurt.

Screenshot_37

Paul Weston van Liberty GB

Bron:
http://libertygb.org.uk/v1/index.php/home/root/news-libertygb/6104-tommy-kevin-and-quilliam
Auteur: Paul Weston

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in English Defence League, Groot-Brittannië, Islamisering, Vrijheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Tommy, Kevin en Quilliam

 1. God wat ben ik blij met dit artikel van Paul West… ik kOn het gewoon niet geloven dat Tommy ‘over zou zijn gelopen’ naar de islammers… wèl is het idd zaak die gore gladjanussen in de smiezen te houden want dat zijn voor mijn gevoel gewoon islammers die taquiah hoog in hun vaandel dragen!

  Like

 2. bobzelf zegt:

  NOU ALS HET OVER MOED EN RUGGENGRAAT GAAT , HOOP IK DAT ALS GEERT
  EN NIGEL DOOR DE GESCHIEDENIS GELIJK KRIJGEN ( EN ZE HEBBEN OOK GELIJK )
  DE SCHILDERIJEN VAN BEA BILDERBERG , LANDGENOTEN U KUNT ALLEMAAL DE TYFUS KRIJGEN OPENBAAR VERBRANDT WORDEN ,EN ER STANDBEELDEN VOOR DE NIEUWE VADER DES VADERLAND WORDEN OPGERICHT !!!
  IK HEB NU ONDERHAND WEL GENOEG LEUGENS GEHOORD !!!
  WAT EEN COMPLEET GEKKENHUIS HEBBEN ZE ERVAN GEMAAKT !!
  BEN BENIEUWD WANNEER DE EERSTE DODE VALT !!!

  Like

 3. nn zegt:

  Hartelijk dank voor dit begripvol artikel. Eén ding is zeker: er moet enorm op die twee, Tommy Robinson en Kevin Carroll, ‘ingepraat’ zijn anders had dit nooit mogelijk geweest Ik denk dat we ons daarvan ook moeilijk een voorstelling kunnen maken. Eigenlijk is het ook helemaal niet zo logisch wat ze doen:: als ze uit de EDL stappen omdat die te radicaal geworden zou zijn hoeft dat nog helemaal niet te betekenen dat je onmiddellijk toenaderling tot de tegenpool zoekt!. Dat is weer een hele andere stap.

  Like

 4. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Nu rijst de vraag: kunnen moslims bekeerlingen vertrouwen? Is alleen de mannelijke lijn twijfelachtig, of ook de vrouwelijke lijn? Welke moslims hebben wit privilege? Abdul-Jabbar van der Ven, Fawaz Jneid, of Coskun Çörüz?

  Like

 5. misschien wel hierbij???
  ‘Kenmerk’ daarbij is vaak (helaas niet vaak genoeg, was het maar een standaard feit) dat ze elkaar vertrappelen… dat zijn er dan toch weer alvast 2 miljoen minder… ja ik weet het, een DRUPPEL op de gloeiende plaat maar ach… toch weer 2 miljoen…

  je moet het ‘kleine’ ook eren nietwaar!
  Twee miljoen moslims maken zich op voor bedevaart naar Mekka!! http://www.standaard.be/cnt/dmf20131013_00788074

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Allereerst: Dank je, Wachteres, voor de vertaling van dit uiterst belangwekkende artikel.
  En bovendien: Dank aan Paul Weston. Ik ben ontzettend blij, dat een politicus van dit kaliber de moeite heeft genomen om op deze onverkwikkelijke zaak zijn licht te laten schijnen!
  Niet, dat Mr. Weston mij ook maar een ogenblik heeft hoeven overtuigen: Alles wat hij hier uiteen zet was mij persoonlijk wel gaandeweg duidelijk geworden, zodra ik de kans kreeg, de berichtgeving hieromtrent van de afgelopen paar dagen te laten bezinken.
  Tommy en Kev treft geen schuld. Men kan slechts begrip hebben voor hun situatie en het vreselijke dilemma waar zij ongetwijfeld voor hebben gestaan.
  Het is verschrikkelijk, dat een positieve protestbeweging, symbool van de Britse ‘working class’, thans is “onthoofd,” maarde schuld daarvoor moet niet bij deze mannen worden gelegd, maar bij het verrotte Britse establishment, de ‘so-called’ regering die, gebruikmakend van een tactiek, die ‘Big brother’ ze niet verbeterd zou hebben, deze mannen vleugellam heeft gemaakt. Een eersteklas proeve van Volksverraad!
  Temeer, daar het heeft plaatsgevonden ten overstaan van de kennelijke protégé’s van deze so-called regering, de onbeschaamde, arrogante, hypocriete, perverse moslimkliek, die nu eenmaal, ten behoeve van de alleszins twijfelachtige EU-politiek bevoorrecht schijnt te moeten worden boven de eigen autochtone bevolking.
  Er wordt een spel gespeeld met de autochtone Europeanen. En een zeer kwalijk spel.
  Wat Nederland betreft: Wij moeten nu meer dan ooit de vinger aan de pols houden en ervoor waken, dat dit soort praktijken zich niet , en in ieder geval niet in deze mate, bij ons gaan voordoen.
  Wat de EDL in Groot-Brittannië betreft: Val niet uiteen; Mr. Weston heeft er vertrouwen in, dat U kunt overleven; beschaam dit vertrouwen niet!
  Wat Tommy en Kev betreft: Het is jullie schuld niet; Ik hoop, dat jullie op den duur de goede beslissing kunnen nemen;
  Wat Paul Weston betreft: Als ik Britse was, kreeg U en alleen U mijn stem. Ik hoop, dat onze voorman, Geert Wilders, de juiste beslissing zal nemen en zal overgaan tot samenwerking met U.
  Verder……Geen woorden meer over voor deze geschiedenis. Het is verbijsterend.
  Voor sommige vormen van volksmennerij ZIJN geen woorden…..

  Like

 7. Henk.V zegt:

  De analyse van Paul Weston kan ik grotendeels onderschrijven.
  Duidelijke is het dat de levens van twee -inderdaad- dappere strijders voor de vrijheid van Groot Brittannië en het behoud van het Engelse karakter van dat land , door de politiek correcte overheden en media tot een volslagen hel is gemaakt.,

  Wat politiek correct met degenen doet die het multiculturele waanidee niet onderschrijven staat feitelijk gelijk aan moord. In elk geval is er Steeds – sprake van karaktermoord die zich in toenemende mate ook ook ontwikkelt tot aanzetten tot moord, zoals wij ook in het geval van Pim Fortuyn overduidelijk kunnen zien.
  Links hitst op en of uit eigen kring/ of uit de ”bevriende” kring van fanatieke vrienden van links, de jihadisten komt er wel iemand opdagen die ”een goede daad wil verrichten” om het land te verlossen van een boosaardig iemand.

  Ook Wilders moet zijn bestaan in zwaar beveiligde onderkomens doorbrengen. Dankzij links!
  Links is zo weerzinwekkend en zo ongelofelijk schijnheilig dat je vaak je oren en ogen niet vertrouwt.

  De EDL leiders zijn dus door links verpulverd en dat moet ons doen beseffen dat wij, wanneer wij vrij willen kunnen leven het linkse gedachtegoed MOETEN elimineren en vervangen door gezond menselijk verstand.

  Wat ik mij wel blijf afvragen is hoe de Tommy Robinson en zijn collega er toe konden worden gebracht om onderricht te ontvangen in de ”ware bedoelingen van de islam”

  Zij die de geschiedenis kennen en de gebeurtenissen die zich in de wereld van de islam voltrekken en die steeds plaats vinden uit naam van de islam ooit een beeld zouden kunnen creëren van een religie die de vrede zoekt en compatibel zou zijn met onze democratische wereld..

  Daden spreken werkelijk meer dan woorden!
  alles wat wij hier hebben uitgezet en geanalyseerd is gebaseerd op wat iedereen kan waarnemen!

  Robinson zal worden blootgesteld aan hersenspoeling ,aan onophoudelijk taqqiya gepraat, waarbij alle geordende kennis waarover hij zou moeten beschikken zal worden aangevallen. De moslims die zijn kennis op peil moeten brengen zullen proberen zijn wereldbeeld ondersteboven te keren.Dat is de manier waarop de ”verrijkers van onze cultuur” te werk gaan.
  Zij die in hun denken niet heel sterk in de schoenen staan gaan in zo’n geval voor de bijl.

  Ik twijfel niet aan Tommy’s moed en integriteit, maar van de diepte van zijn kennis kan ik mij geen helder beeld maken. Daarom wacht ik de resultaten van zijn cursus , vervuld van onaangenaam voorgevoel af. Hij is een doener, geen denker..

  Ik hoop dat ik de plank mis sla!

  Like

 8. Petrossa zegt:

  er loopt hier iemand rond die jarenlang al onder veel ergere constante dreiging gewoon doorgaat.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Weet ik niet helemààl zeker, Petrossa: Onze Geert Wilders -want je bedoelt hem, ongetwijfeld- heeft wat dat betreft heel wat voor zijn kiezen gekregen , dat is waar, en zijn vermogen om overeind te blijven is bewonderenswaardig, laat daarover geen misverstand bestaan, maar hij is wèl een erkend politicus, die de noodzakelijke beveiliging gekregen hééft en intussen ook de bijval geniet van bepaalde aanzienlijken, overal ter wereld. Tommy Robinson en Kevin Carroll zijn weinig meer dan ‘working class’ nekuitstekers aan wie veel minder aandacht besteed wordt, anders dan door groepen die hun bloed wel kunnen drinken. Daar staat (te) weinig positieve aandacht tegenover. Van niemand, want ook van de kant die de hunne zou moeten zijn is de dreiging aanwezig. Om de haverklap worden ze gearresteerd en in de bak gegooid, hun gezinnen krijgen van niemand ondersteuning, ga er aan staan! Geert heeft één proces achter de rug, maar bleef tussentijds althans buiten de gevangenis, daarvan was zelfs nooit sprake, ook niet als het tot een veroordeling gekomen zo zijn. De Britse regering heeft een bijzonder smerig spelletje gespeeld door juist deze dappere, maar relatief kleine jongens zonder middelen van betekenis aan te pakken; Men wíst, dat die tenslotte door gebrek aan essentiële steun te breken zouden zijn. Het is gewoon een eerste klas rótstreek!
   Je kunt stellen: Voor Geert is het onnoemelijk zwaar, maar hij heeft support van betekenis. Deze jongens hebben dat miet.
   Voor hen moet het niet slechts onnoemelijk zwaar, maar onmènselijk geweest zijn.

   Like

 9. Linsky zegt:

  Subliem pleidooi….

  Maar euhe, om onderricht te ontvangen in de ”ware bedoelingen van de islam”?????
  Was ie daar dan niet van op de hoogte?
  Was dat juist niet waar hij tegen ageerde?
  Is ie tot de slotsom gekomen dat ie het al die tijd verkeerd zag, meningen verkondigde op basis van te weinig informatie en derhalve zijn achterban vals voorlichtte?

  Ik zou me kunnen voorstellen dat als je vrouw, cq kind(eren) in gijzeling zijn genomen dat je je zonder slag of stoot overlevert aan de vijand…..
  Daarvan is echter niks vernomen.

  Blijft over:
  In het geheim gehersenspoeld….of zwaar gechanteerd met al dan niet ‘ware’ feiten, door de oppositie’s….( MI5/links/islamisten…

  Natuurlijk is er ook de mogelijkheid dat hij de zaak denk te kunnen omkeren en als infiltrant de moslimbeweging van binnenuit op te blazen….maar daartoe is natuurlijk geen enkele mogelijkheid…dat is blijkens bijv. de firma Al Qaida echt éénrichtigverkeer! Waar dan bij komt dat het in diepste wezen toch verraad is aan de eigen principes……!

  Blijft over als meest waarschijnlijke oorzaak; totale verwarring, mentale wanhoop en geestelijke destructie … 😦

  We zijn echter hoe dan ook enorm veel dank verschuldigd aan deze goede man voor zijn inspiratie en geleverde gevechten.
  Persoonlijk had ik hem willen adviseren ‘in ruste’ te gaan en de strijd verder over te laten aan hen die daar wel de kracht, het inzicht en energie voor hebben.
  Nu echter, met deze beslissing vrees ik het allerergste voor zijn algemene en geestelijke welzijn, wat enkel draaglijk is in de overtuiging dat elke ziel hier is met haar eigen ‘blauwdruk’.

  In elk geval, heel erg bedank Tommy, voor wat je wel goed deed in de strijd ‘tegen’ die verderfelijke ideologie!

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ Linsky, goed om weer iets van jou te horen.

   Ook ik denk dat Tommy en Kevin de druk en de dreiging niet meer aan konden en wie zal hen dat kwalijk nemen? Wat zij hebben meegemaakt daar kunnen wij alleen maar naar gissen en waarschijnlijk had ik dit ook niet aangekund.

   Dreigende gevangenisstraffen, druk op en dreiging voor je gezin, het ergste wat een mens kan overkomen. Het linkse duivelse tuig en al diegenen die door hen zijn gehersenspoeld, weten echt wel wat zij doen. Degenen die niet in hun multicultisamenleving geloven en de gore moed hebben om zich daar [hoe wagen ze het!] tegen te verzetten, moeten worden vernietigd.

   Mijn eerste reactie was ook, waarom trekken zij zich niet gewoon terug en laten, althans voorlopig, het veldwerk aan anderen over. Als je je overgeeft, of gedwongen wordt je over te geven aan moslimfundamentalisten, die ook nog de steun hebben van de overheid, god-betere -het, dan moet je wel sterk in je geestelijke schoenen staan.

   Ik wens Tommy en Kevin het beste en ik hoop dat ze ongeschonden en zelfs sterker uit deze strijd tevoorschijn komen. Wat zij in het verleden gepresteerd hebben, daar kunnen wij alleen maar grote bewondering voor opbrengen En ik hoop dat ze, ook in de toekomst, de gelegenheid hebben om mee te werken aan de bevrijding van GB en van ons geliefde Europa.

   MOGEN ALLE LANDVERRADERS KRIJGEN WAT HEN TOEKOMT; HET UITEINDELIJKE EN GRUWELIJKE BESEF DAT ZE HUN LANDGENOTEN EN HUN KINDEREN EN KLEINKINDEREN LETTERLIJK TERUGGEBRACHT HEBBEN NAAR DE GEWELDDADIGE VOOR-MIDDELEEUWEN EN HEN DAARDOOR DE HEL OP AARDE HEBBEN BEZORGD.

   Like

   • Linsky zegt:

    Dank je Wachteres.
    Je ziet me niet zo vaak, maar ik ben er wel hoor… 🙂

    Ik ben bang dat Tommy een beetje aan het Stockholmsyndroom is gaan lijden…..
    😦
    Met die MK-Ultra methodes van tegenwoordig kunnen ze zonder probleem talloze sub-persoonlijkheden creëren hoor. En die moslims hebben daar zelfs nog veel simpelere manieren voor………

    Like

 10. mensen, kijk en luister deze video van vanochtend aub!!

  Like

  • Marc Bouwman zegt:

   Dit lijkt een hoopvolle gang van zaken. Robinson houdt hier vast aan al zijn eerdere standpunten aangaande de radicale islam. Tegelijk stelt hij af te zien van uitlatingen die de ‘gewone’ moslim krenken.

   De interviewster, in gesprek met Hasan van de Quilliam Foundation, stelt dat moslims willen niet over radicalisering praten en vele moslims zouden Quilliam niet als een vertegenwoordiging zien en als een aanval op moslims ervaren. Hasan ontkent dit laatste uiteraard, zegt dat Quilliam niet alle moslimgroeperingen vertegenwoordigt en deze groeperingen andersom ook niet alle moslims vertegenwoordigen. Hij zegt dat het islamisme in de UK een veiligheidsprobleem voor dat land oplevert. Vervolgens stelt hij dat de EDL een snaar raakte bij de autochtone Britse bevolking door hun onrust te vertolken. Hasan kraakt hier het handelen van de EDL als zodanig niet af. Dat is wel hoopgevend. Vervolgens stelt Hasan dat nu, anno 2013 dus, een explosieve situatie is ontstaan nadat een aantal aanslagen op moskeeën heeft plaatsgevonden door mensen die stelden zich verbonden voelden met de EDL. Hasan stelt nu dat zijn samenwerking met Robinson en Carroll bedoeld is om de lont uit het kruitvat te halen en de rust enigszins terug te brengen.

   Als dat het doel van het uittreden van Robinson uit de EDL verklaart, dan kan ik er wel begrip voor opbrengen: het heeft geen zin in het land een full blown burgeroorlog te laten ontstaan.

   Tegelijk, als de interviewster Robinson vraagt of hij bereid zou zijn zijn dochter een moslim te laten huwen, tackelt Robinson het probleem dat alle tot de islam bekeerde autochtone dochters de toegang tot hun eigen familie wordt verboden, en dat dit onacceptabel is voor welke autochtone vader of moeder ook.

   Uiteindelijk wonen we met ons allen niet in Engeland. Misschien is de situatie daar ontvlambaarder dan hier?

   Ik dank Scarlatti voor dit interview: Robinson lijkt niet verloren, maar een strategische zet te doen. Laten we de komende zes maanden maar bekijken waar dit toe leidt.

   Like

   • Fijn dat je dit ook zo ‘leest/hoort/ziet’ als ik deed Marc Bouwman! Ik was als een kind zo blij dat ik me niet kon voorstellen dat Tommy zich zo maar aan die islammers gewonnen zou hebben gegeven. Voelde me er gewoon ellèndig onder. Ondanks de reacties die niet mijn ‘vreugde’ delen ben ik het nog steeds wel. Ook als ik zijn tweets lees dan denk ik ‘hij gaat het van binnen uit aanpakken’ en idd Marc, laten we het idd maar eens aankijken!
    Voorlopig is deze man een held en die Kevin ook, ik hoop het ook te zijn als het nodig blijkt te zijn….

    Like

 11. Voor ik naar bed ga wil ik wel even gezegd hebben dat ik BLIJ ben met deze video en de uitspraken van Tommy Robinson!!! Yèèèhhhh!!!

  TOMMY Robinson???
  as I dont want to use ur REAL name,

  I LOVE you as I can see you still are fighting the right course!!!!

  Like

 12. wim van rooy zegt:

  Wie ook maar enig idee heeft van de geschiedenis van de perfiditeit van de Britse politiek en de inlichtingendiensten, wéét dat hier veel stront aan de knikker is. En dat Tommy en zijn maat géén schuld treft.

  Like

 13. Helena zegt:

  Zelf ben ik iets minder enthousiast dan Scarlatti, ik blijf ambivalente gevoelens houden.
  Ik denk dat Tommy het misschien wel goed bedoelt maar sluit me aan bij HenkV en Linsky.
  Hij maakt ook in deze video weer onderscheid tussen islam en extremisme, terwijl we toch allemaal weten dat dit onderscheid niet bestaat. We zullen zien hoeveel moslims zich achter dit initiatief scharen. That’s the question, I guess.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En ik ben, om eerlijk te zijn, helemaal niet enthousiast.
   Bekijk het eens zo: Als Tommy door de Britse autoriteiten met rust was gelaten, als ze hem níet om de haverklap in de gevangenis hadden gegooid voor het verbaal provoceren van moslims en het lopen door no-go area’s (Want wat heeft die jongen nou verder helemaal gedààn) en als de politie iets alerter had gereageerd op signalen dat zijn gezin werd bedreigd, kortom, als hij niet overal zo alléén voor gestaan had, als hij ècht de vrije keuze had gehad, zou hij deze stap dan óók genomen hebben?
   Nee.
   Dit is gewoon een dwingen van de instanties: Hij moét en hij zàl vriendelijker gaan denken over moslims. Erkènnen, dat ze geen gevaar zijn.
   En, neem me niet kwalijk, dat hèbben die instanties niet te doen.
   Gedurende je hele jeugd zitten ouders en opvoeders al in je innerlijk te wroeten. Op een gegeven moment moet dat gewoon eens afgelopen zijn, zó eenvoudig ligt het.
   Toen dat in de jaren ’60 en ’70 achter het IJzeren Gordijn gebeurde, hadden we er zó’n bek over (Althans, behalve de echte linksgekkies, maar zelfs de -redelijke- PvdA’ers keurden dat toch af.)
   Dat gebeurt nu, een béétje subtieler,wéér, besef dàt wèl!
   Alles om de moslims maar te pleasen.
   Laat iedereen er tegenover staan, zoals hij wil, maar ik denk er het mijne van en dat is niet positief.
   GB had die jongens gewoon met rust moeten laten en die radicale krijsers moeten aanpakken, dat is echt alles.

   Like

 14. luckybee zegt:

  Het beste is , dat de Engelsen net als eens de Pilgrimfathers,bij ons met de PVV verbinden.Geert Wilders is de garantie dat hij niet met moslims gaat verhandelen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, Luckybee, dat deden de Pilgrimfathers uiteindelijk óók niet, hoor!
   Ze hebben het een aantal jaren geprobeerd, omdat ze hier tenminste met rust gelaten werden, maar de Nederlanden bevielen ze toch niet. Daarom dropen ze maar af naar de “Nieuwe Wereld.”
   En als je ziet, wat een verpreutste, bigotte samenleving ze van de VS hebben weten te maken, kan ík alleen maar zeggen: Goddank.
   Die mensen deugden gewoon niet voor een beetje pragmatische samenleving, ook in de 17de Eeuw al niet.

   Like

 15. jowitteroos zegt:

  ………………waarschijnlijk zullen Kevin en Tommy en hun familie/gezin nu wel beveiligd worden en/of geen bedreigingen meer ontvangen………………………….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s