Leerlingen in Berlijn keren de openbare scholen de rug toe

Screenshot_45

Het openbare schoolwezen in de Duitse hoofdstad Berlijn in het slop. Groot aantal buitenlanders, ongemotiveerd personeel, geweld en gettovorming domineren veel Berlijnse scholen, die openbaar bestuurd worden. Als reactie daarop vertrekkensteeds meer Berlijnse leerlingen naar privéscholen, omdat daar de behoeften van leerlingen en ouders naar op de behoefte georiënteerd onderwijs in een geordend en sociaal en cultureel milieu veel meer bevredigd wordt dan op door de Berlijnse senaat bestuurde openbare scholen.

Op dit moment krijgt al één op de tien leerlingen in Berlijn les op een privéschool. Na de basisscholen krijgen nu ook de scholen voor voortgezet onderwijs te maken met de “vlucht naar de privéscholen”. Daartegen neemt echter het verzet van de linkse onderwijsideologen in Berlijn toe. Vooral senator van onderwijs Sandra Scheers (SPD) en haar afdeling schoolbestuur willen de privéscholen financieel en organisatorisch uithongeren, om zodoende een verdere uitbreiding te verhinderen.

In Berlijn bezoeken al 30.000 leerlingen een privéschool

Op dit moment bezoeken al meer dan 30.0000 leerlingen een privéschool in Berlijn. De afgelopen twee schooljaren bedroeg de toename van nieuwe privéscholen meer dan 25%, tendens stijgend. Door middel van een vijfjarige wachttijd voor de vergoeding van personeelskosten wil SPD-senator Scheers samen met haar linkse onderwijsdeskundigen nu de privéschoolsector stoppen. Scheers en haar medestrijders hopen met deze maatregel veel nieuwe oprichtingen te voorkomen en daarmee het aanbod van extra privéscholen in te dammen. Terwijl senatoren van onderwijs in het verleden ieder jaar het beschermheerschap over de “dag van de vrije scholen” in Berlijn op zich hadden genomen, weigerde Scheers dat dit jaar om ideologische redenen. Nu is er binnen de coalitie een conflict uitgebroken tussen de SPD en de CDU, omdat de CDU de privéscholen wil blijven ondersteunen.

Bron:
http://www.unzensuriert.at/content/0014215-Sch-ler-Berlin-kehren-den-ffentlichen-Schulen-den-R-cken

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Vrijheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Leerlingen in Berlijn keren de openbare scholen de rug toe

 1. Geert zegt:

  De video zegt genoeg, gefaciliteerd door de grootste schoften na de tweede wereld oorlog.

  Like

 2. Engeland is al hetzelfde laken en pak. Openbare scholen zijn zo slecht en van laag niveau geworden dat je wel kiest voor of thuisschool of privé onderwijs

  Like

 3. Dat autochtone leerlingen vertrekken wensen de allochtonen… ze spelen dus in hun straatje, letterlijk en figuurlijk.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Kijk, dit krijg je uiteindelijk als je denkt alles maar binnen te kunnen halen! De échte Duitsers kiezen eieren voor hun geld, en laten hun kinderen niet meer naar die ‘gemengde scholen’ gaan, als ze het tenminste financieel kunnen behappen. Groot gelijk! Als jongeren in aanraking komen met die ‘cultuurverrijkers’, kan daarvan een hele verkeerde invloed uitgaan! Ouders zien het onheil aankomen en maken heel bewust een andere keuze.
  Dat die SPD-senator nu alles op alles zet om de privé-scholen de poot dwars te zetten, zegt alles over de mentaliteit van deze senator. Die deugt niet! Als je je meer inspant voor buitenlanders dan voor je eigen volk, dan heb je aan laatstgenoemden heel wat uit te leggen.
  Ik hoop dat in steeds meer dorpen en steden in Duitsland de ogen wijd open gaan, en men gaat inzien dat zó doorgaan eindigt in een catastrofe!
  Je kunt nu eenmaal niets positiefs verwachten van medemensen die jouw wortels niet hebben en jouw geschiedenis niet delen, maar die ook niet willen integreren in hun nieuwe thuisland.
  Ze willen alleen maar PROFITEREN EN REGEREN !!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Cathja: 17.22. uur. U zegt: ” Ze willen alleen maar PROFITEREN en REGEREN!” Dat is helemaal waar. Buiten dat wil dat soort onaangepaste moslims ons ook nog vermoorden, als wij niet wensen te knielen voor de SATAN allah!

   Like

  • louis-portugal zegt:

   Niet regeren Cathja maar commanderen.

   Like

  • guusvelraeds zegt:

   De socialist is vooral bang dat hij de greep op de scholen verliest, want dan kan hij de school niet gebruiken als socialistisch indoctrinatie instrument. In privé scholen hebben ze natuurlijk niet meer de vinger in de pap zoals vanouds wat betreft het manipuleren van les inhouden en het nivelleren van het prestatie plafond. In het socialisme moet iedereen een diploma kunnen halen al is het met een vlag die de lading niet dekt. Uiteraard alles overgoten met de juiste mening.

   Like

 5. Jean zegt:

  Komt ook hier en zelfs sneller dan die rode en groene kruipdieren kunnen snappen.

  Like

 6. realist zegt:

  de multiculturele samenleving,wat een verrijking toch?stem aub massaal op partijen die dit links fascisme willen stoppen.pvv,vlaams belang,front national,librtygb,liga nord,….

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Dacht ik het niet…
  I’ll be back..!!!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21984691/___Terminator__wil_presidentschap__.html
  Pikant:Obama is ook niet in de USA geboren.

  Like

 8. fleckie zegt:

  Een getto wat een streng van andere bewoners gescheiden, door een MUUR omringde wijk,waar men de Joden dwong te gaan wonen, Meestal enkele duizenden in een enkele straat,met een paar dwarsstraten,dus kan men de situaties HELEMAAL NIET met elkaar vergelijken.!

  Like

 9. Gelovig OUD-MARINIER zegt:

  Ik ben en blijf van mening dat wanneer ik of wie dan ook verkast naar welk land ter wereld dan ook, IK als ook die ander , zich heeft aan te passen aan de geldende wet en regelgeving. Dus OOK wat scholing/educatie betreft . Lijkt me toch niet zo moeilijk om EXTRA leerkrachten aan te stellen om deze “minderheden” te helpen bij school / taal problemen , zodat de autochtone kinderen GEEN achterstand oplopen noch het niveau van onderwijs daalt. Verder , heb ik gemerkt dat , bij terugkomst in NL in 2009 t/m 2012 , autochtone kinderen al NET zo praten als allochtone kinderen . (Voorbeeldje : NL meisje ziet N. Afrikaans klasgenootje en roept : ” He Mo, waar ga je ? ” ) ….???????? Je gaat je toch echt afvragen , waar dit naar toe moet , wanneer de autochtone bevolking zulk slecht Nedrlands spreekt. Diep treurig om zulk taalgebruik te moeten horen.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Ook bij ons zijn de meeste openbare scholen door Marxisten gerund. Hun leerlingen worden voor al voor de invoering van de Marxisme opgeleidt, dat betekent dat ze ter voorbereiding van de Dictatuur van het Proletariaat geschoold worden. dat is de macht van de Despoot te vorderen en smaakelijk voor ze te maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s