Prognoses voorspellen voor Marine Le Pen 25% van de stemmen bij de Europese verkiezingen

Screenshot_24

Marine Le Pen staat op dit moment in Frankrijk zeer hoog genoteerd. Het Front National twitterde vandaag dat zij bij de jongste peilingen opnieuw is gestegen en op dit moment op ongeveer 30% staat:

Marine Le Pen is volgens het opinieonderzoeksbureau BVA 4% gestegen en staat op dit moment op een record hoogte van 30%; het Front National steeg eveneens met 4% en staat nu op 28%, voor het eerst voor de socialisten.

Daarom kunnen we er van uitgaan dat de “Mitteldeutsche Zeitung” in haar klagende artikel verouderde peilingsresultaten citeert. De MZ treurt er namelijk over dat in heel Europa de rechtspopulisten een ongelooflijke groei doormaken. Men vreest nu al de resultaten van de Europese verkiezingen in het komende voorjaar:

Of het nu Tsjechië, Oostenrijk, Frankrijk of Nederland is – in steeds meer landen zijn protestpartijen, populisten en rechts-radicalen in opkomst. Er wordt zelfs al aan een internationale alliantie gewerkt.

Het schijnt een niet te stoppen trend te zijn, die zich een weg baant in de 28 EU-landen. Bij nationale verkiezingen winnen al jarenlang rechts-populistische en anti-EU partijen steeds meer terrein. Wanneer volgend jaar mei de burgers moeten stemmen voor de Europese verkiezingen dreigt hetzelfde beeld. “We vrezen dat na de verkiezingen ongeveer 20% van de afgevaardigden een rechts-radicale of eurosceptische achtergrond zal hebben”, zegt de CSU-afgevaardigde Manfred Weber. Dat zou meer dan een verdubbeling betekenen. Op dit moment zijn 60 van de 765 Europarlementariërs  onder die noemer te rangschikken.

Denk eens even goed na over de angst van de CSU-politicus! Dan vraag je je af hoever de CSU intussen naar links is gegleden om zulke fobieën voor rechts te laten zien?

Verenigd in de haat tegen de EU

In werkelijkheid zijn de zorgen van Weber niet ongegrond. Enquêtebureaus zien bijvoorbeeld het Franse “Front National” onder leiding van Marine Le Pen op dit moment bij 25% van de stemmen. En ook de Nederlander Geert Wilders staat met zijn Partij voor de Vrijheid hoog in de gunst van de kiezers. De lijst is zonder meer uit te breiden: van het “Vlaams Belang” in België via de  “Ware Finnen”  in Finland,  de “Vooruitgangspartij” in Noorwegen en de “ZwedenDemokraten”in Zweden tot aan de “Lega Nord” in Italië.

Ook fascistische groeperingen zoals de Griekse neonazibeweging “De Gouden Dageraad” in Griekenland 0f de antisemieten van “Jobbik” in Hongarije worden groter. Ze worden allemaal verenigd door haat tegen de EU, de euro en de daar aan verbonden gemeenschappelijke waarden. “Waar Europa is, daar is het probleem”, vatte eens Timo Soini, chef van de “Ware Finnen”, het karakter van zijn partij samen. Dit geldt ook voor de overige groeperingen.

Mitteldeutsche Zeitung

En daarbij ontbreekt hier nog volledig Groot-Brittannië, waar de UKIP er nu al rekening mee houdt de meeste zetels voor Groot-Brittannië (62)  te halen. Men kan er op rekenen dat in het voorjaar de rechtspopulisten de op twee of drie na sterkste fractie in Brussel worden. Terwijl de CSU waarschijnlijk aansluiting zal zoeken bij de socialistenlobby.

Ook in Duitsland moet er rekening mee gehouden worden dat de partij “Alternative für Deutschland” (AfD) het in het voorjaar zeer goed zal doen. Per slot van rekening is het thema EU het belangrijkste programmapunt van de partij.

Bron:
http://www.kybeline.com/2013/10/29/prognosen-sagen-marine-le-pen-25-bei-den-europawahlen-voraus/
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Brussel, Europa, EUSSR, Frankrijk. Bookmark de permalink .

21 reacties op Prognoses voorspellen voor Marine Le Pen 25% van de stemmen bij de Europese verkiezingen

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Kijk, hier word ik nou blij van. Laat de conservatieve, en de nationalistische partijen maar goed winnen. Misschien begint vanuit het land van Marianne- de Franse Republiek- de victorie! Goed nieuws in mijn optiek!

  Like

 2. Tiny zegt:

  Betreffende de AfD zou dat wel eens waarheid kunnen worden. Zeker na dat afleidingsmanoeuvre in Brussel vanwege het afluisteren van Merkel, waar Mw. Merkel echter stilletjes haar zogenaamde tegenstand tegen de bankenunie heeft opgegeven en verklaard/besloten heeft dat de Duitse spaarders en belastingbetalers de banken moeten gaan redden. Natuurlijk gezamenlijk met de Nederlandse, Finse en Oostenrijkse bevolking uiteraard. De bankenunie is dus een feit dames en heren.
  ( http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/29/merkel-gibt-widerstand-auf-deutsche-muessen-europas-banken-retten/ )

  Voor Marine Le Pen is het te hopen. ER moeten in dat door en door socialistische bolwerk Frankrijk nog veel meer medestanders komen. Maar ze is zelf Française, ze zal wel weten haar landgenoten op de juiste manier te bespelen.

  En hopelijk hebben we hier het Bonte debacle dan weer goed achter de rug.

  Like

 3. Jean zegt:

  Nu nog de PVV en het VB samen met Duitsland, Oostenrijk en G.B. en dan vuurwerk zodat dat EU gedrocht gesloopt wordt want het is één leugen, bedrog en profitariaat.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Een heel goede foto van Marine, dit affiche. Zou het misschien een goed model zijn voor het schilderij van Jack Terrible?

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Hopelijk krijgen zij en haar collega-anti-€uropartijen nog veeeeeeeel meer stemmen.

  Like

 6. Lucie zegt:

  Als die hufters maar niet net als bij de laatste verkiezingen de boel besodemieteren in maart.
  Ik heb nog altijd het gevoel dat ze toen een heel smerig spel gespeeld hebben.
  Twee weken voor de uitslag werd de PvdA plotseling heel groot,terwijl dat eerst de SP was.
  Ik vertrouw die gore bende voor geen cent,in Brussel zit hetzelfde tuig,en deze keer gaat het natuurlijk vooral om Brussel.
  Nu weer de PVV de hele dag zwart maken,ze weten niet hoe ze deze partij kunnen kleineren.
  Het zijn allemaal criminelen in Den Haag en Brussel en de media doet er dik aan mee,natuurlijk voor een riant inkomen.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  Nogmaals: La Marseillaise! Allemaal meezingen. 😆

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Wachteres: 22.08. uur, op 29/10. Dat zal er gewis van komen. Het GEDROCHT EUSSR, zal leiden tot sociale onrust, nog meer verarming van de burger, en opstand.

   Like

 8. Helena zegt:

  De Vlaamse Volksbeweging (VVB) wil samen met haar Europese partnerorganisaties in Catalonië, Schotland, Süd-Tirol, Nederland en in nog veel andere gebieden minimum één miljoen Europese handtekeningen verzamelen voor “het recht op zelfbeschikking van de Europese volkeren”. Deze petitie is de aanloop naar een Europese manifestatie in Brussel op zondag 30 maart 2014.

  Samen met Catalaanse, Baskische en Schotse partners richtte de VVB de “European Partnership for Independence” op. Waarom/Vanwaar de noodzaak/Wat wil EPI bereiken?

  EPI is een Europese samenwerkingsverband van bewegingen (geen partijen) voor onafhankelijkheid. Baskenland, Vlaanderen, Catalonië en Schotland staan volgens ons het dichtst bij een mogelijke onafhankelijkheid. Daarom hebben we deze vier landen samengebracht. We kunnen heel veel leren van elkaar en samen staan we sterker.

  Wat is het verschil met ICEC?

  De voorbije twee jaar kreeg EPI zo’n weerklank dat er nood was aan uitbreiding voor grotere acties. Omdat we EPI (een langlopend project) zelf niet wilden uitbreiden, werd ICEC opgericht.

  ICEC staat voor International Commission of European Citizens en is bedoeld als een verzameling van vertegenwoordigers uit socio-culturele, economische en politieke middens uit alle Europese hoeken. Academici, zakenmensen, kunstenaars, politiek actieve organisaties maken er deel van uit. Hier werken dus wel politieke partijen aan mee en zo krijgen we ook medewerking uit landen als Duitsland.

  Met welke vraag trekt men in heel Europa de straat op?

  Ik ondersteun het initiatief dat het zelfbeschikkingsrecht van de Europese volkeren binnen de Europese Unie erkend wil zien als een fundamenteel mensenrecht en wens dat de Europese instellingen alle Europese burgers en hun naties ondersteunen als ze dit recht wensen toe te passen.

  Waarom is dat zelfbeschikkingsrecht van de volkeren in de Europese Unie zo belangrijk?

  Zelfbeschikkingsrecht is een universeel mensenrecht. Dat staat zo in de statuten van de Verenigde Naties. Die kan je niet negeren omdat het een lokaal land zoals bijvoorbeeld Spanje politiek beter uitkomt.

  Wat is het doel van deze Europese handtekeningenactie?

  In de Europese wetgeving wordt hierover niets gezegd. Dat kan niet. In 2014 is er een referendum in Schotland, in 2015 misschien in Catalonië. Wat gebeurt in Vlaanderen na de verkiezingen van juni 2014. Hoe zal de EU reageren op een mogelijke onafhankelijkheidsverklaring? Ook de EU moet de universele mensenrechten nakomen. We willen dat de Europese Commissie dit recht bespreekt, behandelt en inschrijft in de Europese wetten.

  Hoe kan ik meewerken?

  Surf naar http://www.zelfbeschikking.eu en daar kan je online tekenen. Wie dat liever op papier doet, een telefoontje naar het VVB-secretariaat (03/320.06.30) volstaat om papieren petitielijsten te ontvangen. En hou alvast zondag 30 maart 2014 in je agenda vrij voor onze Europese gezamenlijke manifestatie in Brussel.

  Tekenen kan via de link hieronder
  http://www.zelfbeschikking.eu

  Like

 9. luckybee zegt:

  Geert Wilders en de PVV kan wel een sterke bondgenoot goed gebruiken den ik.

  Like

 10. Martha N zegt:

  Allons enfants de la patrië, le jour de gloire est arrivé
  HET is tijd Marine ook een kopje kleiner te maken! Zoals ze met Geert Wilders doen. Zwart maken is in, dus zwart maken die Le Pen en die Wilders.

  aanhaling stukje tekst van het Franse Volkslied:
  Wat! Deze buitenlandse groepen
  zullen de dienst gaan uitmaken in ons land.
  Wat! deze bedreigende huurlingen
  zullen onze krijgshaftige zonen terneerslaan.
  Grote God, door de geketende handen zullen
  onze voorhoofden onder het juk buigen.
  De verdorven despoten zullen
  de meesters van het lot worden.

  Martha N:
  Het is ook hier zover, ze zijn er al en hebben zich meester van ons gemaakt… Strijden wij door..! Geeft niet op…!

  HOLLANDS Vlag
  Hollands vlag je bent mijn glorie
  Hollands vlag je bent mijn lust
  ‘k Roep van louter vreugd victorie
  Als ik je zie aan vreemde kust
  ‘k roep van louter vreugd victorie
  Als ik je zie aan vreemde kust
  Op de zee en aan de wal
  Hollands vlag gaat bovenal
  Op de zee en aan de wal Hollands vlag gaat bovenal

  DEZE (ONZE) VLAG WILLEN ZE VERVANGEN DOOR DE EU VLAG!
  WIJ Strijden voor ONS Vaderland… en staan achter Wilders…!

  Like

 11. Jan zegt:

  Fransen komen tot de ontdekking dat hogere belastingen hier protest tegen eco-taks, verlies aan banen oplevert

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s