KRO, Dromenjager en Il Luster bieden excuses aan voor (geen) foutje

Screenshot_45

Nederland, 30 oktober

Website van Woezel en Pip. “De afgelopen week hebben wij bij Dromenjager, KRO en Il Luster diverse e-mails, telefoontjes en berichten via social media ontvangen van mensen die meenden een Arabische tekst gezien te hebben in de aflevering „Tantedag” van de animatieserie van Woezel & Pip. Alle betrokkenen zijn erg geschrokken van deze bevindingen. Woezel & Pip zijn er voor alle kindjes, ongeacht afkomst of geloof en het is dan ook geenszins de bedoeling van alle betrokkenen geweest om religie of religieuze verwijzingen in onze animatieserie te verwerken.

Na onderzoek is gebleken dat de verwijzing berust op een volstrekt onbedoeld maar onfortuinlijk misverstand.” Hierbij het desbetreffende geanimeerde taartje. “Het lijkt erop dat een geanimeerd visgraatje onbedoeld in bepaalde shots gelijkenis vertoont met de Arabische tekst die sommige mensen hierin hebben gezien. Wij hebben direct actie ondernomen en de aflevering zo aangepast dat deze afbeelding geen enkele gelijkenis meer kan vertonen met de Arabische tekst en zodoende niet meer verkeerd geïnterpreteerd kan worden.” Redactie: Dus als bij u ook een denkbeeldig graatje in het verkeerde keelgat schiet, dan moet u bij de KRO, Dromenjager en Il Luster zijn. Die komen het denkbeeldige graatje persoonlijk uit uw keel halen. En uw hielen likken als u dat vraagt. Met dank aan Geenstijl.

Bron:
http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/5199#attachments
(h/t E. Eliveld)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabieren, Dhimmitude, mainstream-media, Nederland. Bookmark de permalink .

11 reacties op KRO, Dromenjager en Il Luster bieden excuses aan voor (geen) foutje

 1. Cathja zegt:

  Wat ZIJN ze weer doodsbenauwd voor de reacties van mossels! Ze weten niet hoe snel ze iets wat op een Arabisch woord lijkt, moeten aanpassen!
  Als christenen bijvoorbeeld billboards zien met godslasterlijke teksten, moeten ze voorál niet zeuren! En teksten worden niet aangepast, tot verdriet van de mensen die zich eraan stoten.
  Maar daar blijft het dan ook bij.

  Durft iemand nog te zeggen dat moslims gediscrimineerd worden?

  Like

 2. Tiny zegt:

  Ik wil ook geen arabische teksten en tekens in Nederlandse films of kinderfilms op tv zien. We zijn hier in Nederland in niet in Arabierië.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Te kinderachtig voor woorden. Laat ze maar gauw naar de Verenigde Staten verhuizen: Daar zijn zulke haarkloverijen óók schering en inslag, maar dan door christenfundamentalisten, die met name van elke -vermeende- verwijzing naar sex in kinderprogramma’s op hun achterste benen staan en er hele gedingen aan wagen! Mijn Hemel…..
  Moslims en christenfundamentalisten…..Ze zijn weliswaar niet verwant, maar zo af en toe vertonen ze toch wel de meest griezelige overeenkomsten. (Al worden ze woedend als je dat zegt.)

  Like

  • Rudi zegt:

   @Theresa Geissler 20:31
   Daar zat ik ook aan te denken toen ik dit bericht las, Theresa. Het artikel bracht lui in herinnering die het woord ‘SEX’ zagen in stofwolken en grassprieten,in tekenfilms, het bekendste voorbeeld is ‘The Lion King’.
   Ik kan me overigens niet voorstellen dat Nederlanders die het Arabisch onkundig zijn hierover geklaagd hebben. Dit akkefietje is vergelijkbaar met heel het gedoe om softijs: moslims die beledigd zijn, omdat ze het woord voor ‘allah’ ontwaren in een softijs.

   (kan het woord ‘softijsbelediging’ in Van Dale, aub?)

   Het zit allemaal in de hersenen. Ik heb maar een beperkte en gevulgariseerde kennis van psychologie, maar ‘it’s all in the mind’.
   Iemand die beledigd WIL worden ZAL zich ook beledigd voelen. Iemand die een probleem heeft met ‘seks’ ZAL struikelen over dat woord, ongeacht waar hij het tegenkomt. Net zozeer als iemand die ‘discriminatie’ denkt van bij het opstaan dit woord op zijn pad zal tegenkomen.
   Het is een idée fixe.

   Zoals we worden geregeerd door lui die de ‘pensée unique’ aanhangen, zo worden zij ook in de tang genomen door lieden met een ‘idée fixe’.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat voorbeeld van de Lion King haalde ik een paar dagen geleden ook al aan in een ander comment, Rudi. Maar wat, bijvoorbeeld, ook te denken van de kwestie met dat exclusieve parfum in een New Yorks warenhuis? Het had als label: French Connection United Kingdon, afgekort tot FCUK. Maar…….àls je de tweede en de derde letter nou eens zou omdraaien, wàt zou er dàn staan? Júist……
    Ik weet niet of je daarvan gehoord hebt, maar het werd een rèl, dat warenhuis hing een proces boven het hoofd en het label moest veranderd óf het parfum moest uit de handel!
    Man, man, je vraagt je af hoe die Amerikanen op die manier nog een beetje prettig kunnen leven! En de gevallen van incest en kindermisbruik houden ze er immers tóch niet mee tegen. Niets dan ingesleten Puriteinen-fatsoen bij die lui!

    Like

 4. baksteen zegt:

  Nu snap ik waarom Moslims geen spaghetti eten, de meest vreselijke beledigingen liggen zo maar op je bord als je er een keer met je vork er door heen gaat.

  Like

 5. baksteen zegt:

  Die mogen toch helemaal niet naar honden kijken?

  Like

 6. luckybee zegt:

  Kunnen onze kinderen dan Arabisch lezen?

  Like

 7. Marijke zegt:

  Gekker moet het niet worden…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s