PVV en democratie

Screenshot_35

Het programma van de PVV is er op gericht om de bevolking van Nederland op eerlijke wijze te laten profiteren van de geneugten die genoten kunnen worden. De PVV is NIET een partij die functioneert op de wensen uit de bevolking, omdat de partij geen leden heeft en dus niet een achterban heeft om te raadplegen. Tot nu toe hebben we er op moeten vertrouwen dat de partij het beste met ons voor heeft. Als we afgaan op de peilingen dan zien we dat dit vertrouwen in ruime mate aanwezig is. De demonstratie op de Koekamp heeft aangetoond dat er een ruime belangstelling is voor de PVV en …. dat men er wat voor over heeft. Bijvoorbeeld van 1 tot ruim 3,5 uur in bus of auto. En toch…

Wat weten we van het functioneren van de PVV ?

We weten heel veel. De televisie levert via Politiek24 ruim inzicht in het werk van de Tweede Kamer en van de vele commissies van de Tweede Kamer. Daar kunnen we de leden van de fractie aan het werk zien. Dat is eigen waarneming. Degenen die gebruik maken van deze mogelijkheid hebben uit de eerste hand dat de verslaglegging van de mainstream-media (tv-radio-kranten en bladen) niet in overeenstemming is met wat er gebeurt. Er wordt gekleurd verslag gedaan. Minpuntjes worden extra aangezet om de PVV in een kwaad daglicht te stellen. Boven verhalen worden koppen geplaatst die iets anders suggereren dan wat men (vaak bedekt) aan reële gebeurtenis wil rapporteren. Hieruit kan opgemaakt worden dat een stroming in de Nederlandse samenleving, het links politiek correct establishment dat sterk de media beïnvloedt, er alles aan doet om de PVV tegen te werken. Is het bang voor een partij als de PVV?

Onvrede over het onvoldoende democratisch gehalte van de PVV

De media schilderen de PVV af als een ondemocratische partij. In zekere zin is dat juist, maar in hoeverre geldt dat ook voor de andere partijen? De media en politieke commentatoren hebben kilo’s boter op het hoofd met steeds maar te hameren op het ondemocratisch zijn van de PVV. Ongeveer 2% van de bevolking heeft een ‘verenigingsband (lidmaatschap) met een partij’. Daaraan afgemeten bestaat er in Nederland geen enkele echte democratische partij. We zien op de tv beelden van  congressen van politieke partijen. Grote zalen gevuld  met een mensenmassa. Althans, dat is het beeld dat op het netvlies blijft hangen. Wat heeft dat echter te betekenen tegenover een potentieel kiezerstotaal van miljoenen stemgerechtigden? Het absoluut overgrote deel van de bevolking is NIET geïnteresseerd in de politiek en nog minder in de partijen. Gelet op het feit dat een lidmaatschap van een politieke partij niet gratis is, kan gesteld worden dat de meerderheid van de bevolking liever de rol van profiteur speelt.

Screenshot_36

Toch roep om democratie

De kwestie Bontes – en de eerdere uittredingen van fractieleden – met de argumentatie van de heer Bontes (terecht of onterecht) dat hij uit was op verbetering van het democratisch gehalte van de PVV, benadrukt het naar buiten komend signaal dat zowel intern als extern de wens bestaat dat de PVV wat doet aan democratisering. Wat dat betreft hoeven we ons geen illusies te maken. Wilders heeft valide argumenten om de huidige situatie te handhaven. De fractie heeft het signaal van Bontes NIET overgenomen. Sterker, de fractie staat achter het model van Geert Wilders.

Van onder af

Als de top de partij NIET van boven af wil en kan omvormen tot een LEDENpartij, zoals de andere politieke partijen in Tweede Kamer en de overige volks vertegenwoordigende organen, is het wellicht mogelijk om er een democratische zuil van onder af NAAST te zetten. Wat let ons om een grote landelijke vereniging op te richten die alternatief de rol van de ledenpartij overneemt. Ik twijfel er niet aan dat daar belangstelling voor is. Ik heb ook een zeer intrigerende, pakkende naam voor deze vereniging, die garant staat voor een grote deelname. Deze naam wil ik delen met een te vormen initiatiefgroep. Niet eerder, omdat er dan gevaar bestaat dat kapers de naam voor o.a. internetgebruik vastleggen.

Is er behoefte aan een vereniging naast de partij?

Geen twijfel mogelijk. Op allerlei plaatsen op het internet, waar mensen hun hart kunnen luchten, wordt gesproken/geschreven over de PVV en een steeds terugkerend onderdeel daarvan is dat de PVV geen leden heeft en dus een eenmanspartij is. En toch staat de PVV bovenaan in de peilingen. Ook op het blog van E.J. Bron is deze kwestie een met de regelmaat van de klok terugkerend onderwerp. Overwegend is men wel voor een ledenpartij, omdat we nu eenmaal vertrouwd zijn met het beeld van politieke partijen met een strakke ledenstructuur. Anderzijds zien we ook hoe bij die partijen vaak het leden-/bestuursapparaat rollebollend over de straat gaat. En … hoe daar vreemde vogels infiltreren in het apparaat om zand in de machine te gooien.

Wie bindt de kat de bel aan?

De vraag is of er uit de deelnemers van ons blog een initiatiefgroep gevormd kan worden om een begin te maken met een vereniging van PVV-aanhangers. Ik zal het via de commentaren wel van u vernemen. Contacten kunnen gelegd worden via de webmaster, die me verzekerd heeft dat te regelen. Wie durft, kan en wil?

Screenshot_33

Door:
Th.M.van Baarle
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

85 reacties op PVV en democratie

 1. peterselie1 zegt:

  Er moet alles aan gedaan worden om deze Eurofielen op andere gedachten te brengen mijns inziens. Het is twee voor twaalf.

  Like

 2. Marc Bouwman zegt:

  Volgens mij bestond er al zoiets als een vereniging van aanhangers. Kennelijk beklijft zo’n oplossing niet.

  Persoonlijk vind ik, als Wilders wil voorkomen dat tegenstanders via lidmaatschap door infiltratie de partij overnemen, hij en de zijnen ook zelf een vereniging kan oprichten. Dan is de voeling van aanhangers met de partij groot en worden vijandige overnames van de partij voorkomen.

  Overigens, in de tijd vlak voor de oprichting van de PVV overwoog hij een landelijke beweging op te zetten. Hij koos uiteindelijk voor het partijmodel. Maar waarom nu niet alsnog die beweging, naast de partij?

  Uiteindelijk hebben Wilders en de PVV twee belangen:
  – voeling houden met de eigen achterban
  – rekrutering van bewindspersonen

  Daarnaast heeft de PVV-aanhang duidelijk behoefte door de PVV gehoord te worden, en moeten Wilders en PVV hun public relations eens flink opvijzelen.

  Oprichting van een vereniging door de PVV zelf zou in een klap zowel belangen van partij als aanhang oplossen, en tegelijk tegenstanders de wind uit de zeilen nemen wanneer ze stellen dat de Wilders dictatoriale neigingen zou hebben.

  Nou maar hopen dat Wilders en Bosma dit advies ter harte nemen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zeer juist, Mijnheer Bouwman; in de één of andere vorm moet er toch een brug geslagen worden naar de kiezers.
   Vroeg of laat is dat ècht nodig.

   Like

   • Marc Bouwman zegt:

    In het verleden heb ik wel vaker gemaild. Nooit enig respons gehad.

    Like

   • Monalisa zegt:

    dat is jammer dat is de kwaal van geert maar van fleur krijgt u zeker bericht terug, Hoop ik

    Like

   • Monalisa zegt:

    Marc Bouwman maar dat kreigt u ook niet van die andere partijen je kan ze mailen tot je een ons weegt het antwoord blijft uit,dat geld voor elke partij.

    Like

  • Th.M. van Baarle zegt:

   Als ik het goed begrepen heb komen Wilders en zijn fractiegenoten al tijd te kort met wat ze op hun ‘werkprogramma’ hebben staan. Denk ook eens aan het zoeken en screenen van kandidaten. Daar zou een, zoals door mij bedoelde vereniging, mogelijk hand en spandiensten kunnen bewijzen.
   Een vereniging van aanhangers kan ook ledenraadplegingen houden d.m.v. internet-enquettes, Eén vandaag doet dat al heel uitgebreid en snel. Dat zou dan ook iets zijn wat in eigen hand kan gebeuren.
   Een vereniging kan ook een regelmatige nieuwsbrief verzorgen enz.enz.
   We kunnen dat niet allemaal in de schoenen van de fractie schuiven.
   U ziet kennelijk zo’n vereniging wel zitten maar wil dat Wilders dat zelf doet. Zou hij dan nog aan zijn buitenlandse contacten toekomen? We willen wel van de EU af als dictatoriale club van autocraten.maar de vrijhandelszone onder welke naam moet toch wel blijven en dat vereist een internationaal samenwerkingsorgaan, dus zijn de buitenlandse contacten ook van levensbelang.

   Like

   • Marc Bouwman zegt:

    Hij zal het niet zelf hoeven doen maar iemand, jij bijvoorbeeld, met deze taak belasten. Waar het om gaat is dat de PVV als partij een band met zijn achterban legt en daarmee communiceert. Dat zo de PVV zo nu en dan signalen van buiten oppikt en er iets mee doet, zonder dat hij de partij last krijgt van vijandelijke overnamen.

    Ik meen het als ik zeg dat zo’n aanpak voor de PVV een uitgelezen oplossing biedt voor zowel contacten met de achterban, de werving van bewindspersonen én de partij toch in eigen hand houden.

    Feitelijk, op iets grotere afstand bezien, zou elke partij een dergelijke dubbelstructuur moeten kennen. Want ook PvdA en GL hebben in het verleden te maken gehad met vijandelijke overnames in gemeenten of deelgemeenten.

    Dus Wilders heeft gelijk als hij de huidige partijstructuur, zoals andere partijen die hanteren, naar de prullenbak verwijst. Maar er moet wel iets voor in de plaats komen dat recht doet aan zowel partij en programma, en de achterban.

    Bovendien, vele geschikte kandidaten voor bestuursfuncties zien af van kandidaatstelling omdat de PVV in de media zo negatief afgeschilderd wordt. Lidmaatschap van een parallelle organisatie, naast die van de partij dus, vergemakkelijkt mogelijk de contacten met de partij. Een proto-kandidaat staat dan niet direct in de schijnwerpers terwijl tegelijkertijd voor hij of zij zich geleidelijk kan verzekeren over zijn of haar kansen en waarderingen van en door de partij voor hem of haar.

    Als de PVV dit doet, en het lukt, dan kunnen Wilders, Agema en Bosma langzaam aan de teugels laten vieren en ook anderen met ideeën ruimte geven. Want daar moet het toch eens van komen, als de PVV langer dan twee decennia mee moet gaan.

    Like

   • Heb jij vroeger bij de Douane op Sectie 14 gewerkt, dan ben ik je uit het oog verloren.

    Like

  • Tiny zegt:

   Hier ben ik helemaal mee eens.

   Like

 3. Paardestaart zegt:

  Hm, als je bedenkt wat een natte pijlen de uitdagers zijn gebleken heeft Wilders groot gelijk – voordat er voldoende non-pc kader is in Nederland dat je zonder je hart te hoeven vasthouden om een boodschap kunt sturen moet er nog wel wat water onder de brug door… De PVV was al drie keer de weg van de LPF gegaan als niet iemand de touwtjes stevig in handen had gehouden.

  Ik begrijp dat gedrep om democratie in een partij eigenlijk niet goed.. niet van het publiek, tenminste..
  Je kunt op vent en op een programma stemmen en er zodoende voor zorgen dat die – jouw- stem gehoord wordt; hoe democratisch wil je het hebben?
  En denkt de tribune nou dat het er bij de gewone partijen democratisch aan toe gaat omdat er leden zijn, met inspraak?? Over de SP zal ik het maar even niet hebben, en de PvdA spreekt ook voor zich, maar we weten toch wel dat de mainstream -partijen allang het EU-model hebben aangenomen: de ballottage-democratie? “Uit dit lijstje mag u kiezen volk, never mind dat wij er niets en niemand van uw gading op gezet hebben”?
  (Onder het motto: “Zegt u nou zelf, u wilt toch ook veel liever bestuurd worden door mensen die er verstand van hebben”? 😀 )

  Like

 4. Republikein zegt:

  Positief plan!

  Like

 5. nn zegt:

  De PVV is een zeer democratische partij! Je weet namelijk waarop je stemt. Er is een partijprogramma dat NIET door een willekeurige bijeenkomst van partijleden aangetast kan worden. De democratie schuilt in het feit dat je vrij op een partij kan stemmen en NIET in een democratische partijstructuur. Al die zogenaamd democratische partijen moeten dan eens uitleggen dat op geen enkele partijraad besloten is om de islam tot erkende godsdienst te maken, om eindeloos islamieten binnen te laten …. etc etc, er zijn derhalve zeer, zeer veel belangrijke zaken waarover nooit op partijbijeenkomsten besloten wordt!! Partijbijeenkomsten zijn geen reële afspiegeling van de stemgerechtigden, en beslissingen over wezenlijke zaken houden ze buiten dergelijke bijeenkomsten! De PVV is derhalve de meest democratische partij: je weet waarvoor je kiest!

  Like

  • Th.M. van Baarle zegt:

   En toch is er een onbevredigend gevoel bij de aanhangers van de PVV. Het zou alleen al goed zijn om je hart te kunnen luchten. Als we dan ook nog weten dat er aandacht aan besteed wordt is dat dubbel meegenomen.
   Een verkiezingsprogramma wordt slechts éénmaal in de 4 jaar opgesteld (althans als een kabinet de rit uitzit).
   Via adviezen van die beoogde losstaande vereniging kunnen wel adviezen leiden tot tussentijdse bijstelling. En die adviezen kunnen wel zeker een democratische herkomst hebben. .

   Like

   • nn zegt:

    Er is misschien een onbevredigend GEVOEL maar bij de zogenaamd democratische partijen wordt dat opgelost door een schijndemocratie, dat is wat ik betoog. De belangrijke beslissingen worden daar net zo min door de leden op partijbijeenkomsten genomen, waar bovendien slechts een selectie van de leden aanwezig is.
    Een vereniging (zonder stemmingsbevoegdheden) zou ik wel toejuichen, ik kan me goed voorstellen dat PVV-stemmers graag ergens een contactpunt willen hebben, bijvoorbeeld voor studiebijeenkomsten over de PVV politiek.

    Like

 6. luckybee zegt:

  In een oorlogstijd bestaat er geen democratische partijen. en wij zijn onder de attacken van de Islam.Dus in oorlog.

  Like

  • Marc Bouwman zegt:

   Gedurende WO2 waren Engeland en de VS florerende democratieën. Bovendien kan je op democratische wijze op elke partij naar keuze stemmen. Je stelling is onjuist.

   Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Interessant initiatief Hr. van Baarle. Zowaar begrijp ik hoe link een ledenpartij kan zijn. Zie maar de herrie bij de 50 PLUS club. Dus in die zin kan ik Dhr. Wilders toch begrijpen, dat hij deze rotzooi ook niet bij de PVV wil. En inderdaad, wat is het democratische gehalte bij de zgn. democratische partijen dan/ Wat stelt dat voor bij b.v. de VVD momenteel, waar velen knoertgiftig zijn over de nivelleringsagenda van Rutte cum suis. Neen, we hebben geen DEMOCRATIE in NEDERLAND, maar een PARTICRATIE, waarin een bepaalde elite-leden bepalen wat de koers is bij deze zgn. democratische partijen. Voor mij is de huidige structuur van de PVV derhalve aanvaardbaar.

  Like

  • jowitteroos zegt:

   Geheel mee eens. Ik hoor die geluiden ( een enkele misschien) niet van PVV-ers om de PVV (nog) democratischer te maken.Men behoeft alleen al de punten van de PVV betreffende EU, islamisering en islam en Israël naast de rest van de partijen te houden om de werkelijke democratie te zien!

   Ach nog even en dan zijn we de ‘gewenste’ hoofdstad van de EU, althans als ik die Eurofielen mag geloven, en dan hebben we alleen een ‘stadsbestuur’ nodig.

   Like

  • Th.M. van Baarle zegt:

   En dus starten?

   Like

 8. tjonge zegt:

  grappig, nu die bontes de “democratie-kwestie” van de pvv aangezwengeld heeft, dat er weer in eens allerlei “ideeën” onstaan om de pvv te “helpen”.
  zag ook op elsevier dat Afshin Ellian zich ook “druk” maakt om het welzijn van de pvv.

  pvv, gewoon doorgaan zo als je nu gaat, al die gasten die vinden dat het zogenaamd democratischer moet, die willen alleen maar de pvv opblazen door mollen !

  Like

 9. KeesvanD zegt:

  Goed initiatief. Tijd voor zo’n groep. Kan ook de PVV helpen bij zoektocht naar geschikte politici. Of oplossingen/alternatieven aandragen voor de PVV. Roept u maar!

  Like

 10. bobzelf zegt:

  nou van mij , bobzelf , mag Geert gewoon zijn gang gaan !!!

  Ik ben tegen de islam, de grenzen mogen /moeten van mij ook dicht !
  Ik wil als een speer uit het gekkenhuis EU !!
  Ik wil mijn mooie keiharde gulden terug !!
  ik wil ogenblikkelijk stoppen met geld sturen voor ontwikkelingshulp , NU VANDAAG NOG !
  WEGGEGOOID GELD ,TOT DE LAATSTE EURO/GULDENB AL 50 JAAR !!!

  Ik vind de rest van de partijen , optreden als LANDVERRADERS !!, DAN WEL NSBers !!

  DUS IS GEERT de man van mijn hart, en ik ben blij dat er 1 man , hij dus !!, voor
  de nederlandse burgers de kar wil trekken , met gevaar voor eigen lijf en leden !!

  Want wie komt deze kanjer dan helpen ???
  EEN SOORT HANS VAN BAALEN FIGUUR ????( KOTS ,braak )

  Ja, daar zitten we op te wachten !!
  Zulke figuren is 1 goeie kreet voor : VUILNISMAN MAG DEZE ZAK OOK MEE !!

  Steun geert Wilders , zoniet dan is alles in nederland over en sluiten !!!!

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Als PVV stemmer maak ik geen enkele zorg over het democratisch gehalte van de PVV.
  Partijen die zogenaamd wel democratisch zijn, blijk dat alleen maar schijn te zijn

  Like

 12. Dr. Kwast zegt:

  Een leden club heeft weinig zin. Als ik naar de makkers kijk die er uit zijn gezet. Deze personen zijn toch best lang familie geweest. Rebelleren doen zij die vinden dat het anders moet, ook zij die al langer mee draaien. Het is jammer voor hen die er naar streven om een sterke partij te maken, er zal altijd ongenoegen zijn. De mens is eenmalig in zijn zijn. Ieder heeft zijn motieven om in een partij te zitten. Om een partij op te richten heb je als mens behoorlijk wat charisma nodig en het ook kunnen behouden. Geert Wilders is eenmalig, wij staan allemaal achter hem, als onverhoopt wat met hem gebeurt is het uit. Of er dan iemand is die het over kan nemen is de vraag, het afwachten kan dan beginnen wie er sterk naar voren komt met de juiste instelling.

  Like

 13. Het lijkt er sterk op dat dit idee op poten is gezet door Bontes. Ik citeer hier een paar stukjes uit commentaren in Elsevier waar ik VOLKOMEN achter sta!:

  – “Het geval Bontes bewijst dat het PVV model werkt Een politieke partij moet zich kunnen verweren tegen figuren die de partij instabiel willen maken of om willen vormen naar hun persoonlijke model. Het alternatief is ten onder gaan aan interne toestanden die breed en gretig in de pers worden uitgemeten,”
  – “De opzet van PVV-Wilders is anders en niemand is verplicht mee te doen, er op te stemmen of zich anderszins voor de PVV in te zetten!”
  – “Afgunstige figuren als Bontes die al te graag bij P & W En DWDD aan schuiven om hun grieven en vuil te spuien, dienen zonder pardon verwijderd te worden!”
  – “Het is goed dat de PVV maar één leider heeft, 2 kapiteins op een schip werkt niet!”

  Partijvorming heeft zijn langste tijd gehad!
  I rest my case!

  Like

  • Th.M. van Baarle zegt:

   Beste realpredictor.
   Dit idee is geheel en alleen afkomstig van mij.
   Bontes ken ik niet, heb ik nooit ontmoet en dat zal ook niet gauw gebeuren.
   1e citaat: vind ik ook. rest citaten\; open deur.
   reopen your case,
   Er wordt door mij geen partijvorming beoogd.
   De vele aanhangers die graag bij de PVV-familie willen horen krijgen op deze wijze een thuis zonder dat het model van Wilders wordt aangetast.
   Het is in de toekomst een zaak van Geert in hoeverre hij een dergelijke vereniging aanvaardt als aanvulling van zijn systeem zonder dat deze vereniging stemrecht krijgt in zijn verkiezingsvereniging.
   Al naar gelang de inventiviteit en inzet van de leden van deze vereniging kan dit de PVV opstuwen naar een groter aandeel in de zetelverdeling in vertegenwoordigende organen.

   Like

 14. John Rambo zegt:

  Waarom is iedereen zo voor democratie?
  Omdat de meerderheid van stemmen gelden?
  Als de islam er nou eens in slaagt om de meeste stemmen te behalen..?
  Democratie betekent ook dat iedereen een klein beetje over jou leven te zeggen heeft.
  Als we “demokraties” besloten hebben dat stofzigers nog aar 900 Watt vermogen mogen hebben, wie ben jij dan om daar tegenin te gaan?
  Of we kiezen iemand, die iemand kiest, en zij besluiten dat voor ons.
  Het maakt niet uit: Jij besluit he-le-maal niks, nergens over.

  Like

 15. Harry zegt:

  Persoonlijk denk ik dat Geert Wilders de beste visie heeft op hoe een nieuwe partij een succes kan worden .
  Ondanks een aantal akkevietjes uit het verleden doet ie het prima in de peilingen .
  Zegt dat niet genoeg ?
  We hebben de LPF ter ziele zien gaan , Brinkman kwam nergens , Verdonk ook al niet .
  50+ begint ook al te stuiptrekken .
  En de PVV ? Still going strong . Kennelijk is het recept prima . Nog even de ingrediënten perfectioneren .
  Wilders is natuurlijk een buitengewoon intelligente man , lijkt me nuttig om hem zoveel mogelijk te faciliteren , liever dan als een zwerm voetbalsupporters langs de zijlijn allerlei adviezen toe te roepen . En ons kennende ( hoewel de homogeniteit op deze site opvallend goed en groot is ) zal de een het ene willen en de andere weer wat anders . En wat is dan de resultante ?
  Dat ie naar niemands pijpen danst , een berg gefrustreerde goedwillende supporters achterlatend , die gedesillusioneerd afstand gaan nemen van de partij .
  Dat is waar ik bang voor ben .
  Vraag me af of we door de PVV meer bekendheid en goodwill te bezorgen bij het grote publiek , hem en de partij ( en uiteindelijk onszelf ) niet een betere dienst bewijzen .

  De tijd is kennelijk nog te kort geweest om een oersolide kader te vormen .
  Laten we hem de tijd en rust gunnen om dit te verwezenlijken .
  En deze organisatievorm voorkomt dat groeiende egootjes ZIJN partij kapen .

  Zelfs de pvda , die toch uit een giga-poel kan vissen , is niet eens in staat om een stel briljante politici klaar te stomen voor de politiek .
  Als ze zelfs een Vogelaar moesten gebruiken kun je toch wel spreken van een welhaast dodelijke bloedarmoede .
  En insiders zeggen dat het een vreselijke slangenkuil is binnen die partij .
  Na tientallen jaren in de politiek is het dus nog een rotbende .
  Zitten er nog volop minkukels tussen . ( En dieven ).
  Geleid door een (ex-) terrorist.

  Geef Geert de tijd !

  P.s. Ik heb een levensgrote verkiezingsposter van Wilders in mijn kantoor hangen , mijn bescheiden bijdrage .
  En het grappige is dat vele klanten , ook steenrijke en hoogontwikkelde- me zachtjes toevertrouwen dat ze ook Wilders stemmen , alleen pas nadat ze zich er van vergewist hebben dat er niemand meeluistert .
  Die zijn ” de schaamte ” nog niet helemaal voorbij .
  Ik allang !

  Like

  • bobzelf zegt:

   goed gesproken , vriend !!!
   helemaal mee eens !!
   laten we hem steunen met zijn allen !!
   Op wie had u anders gedacht te gaan stemmen ????

   Like

  • Th.M. van Baarle zegt:

   @ Harry – Je schreef:
   “Vraag me af of we door de PVV meer bekendheid en goodwill te bezorgen bij het grote publiek, hem en de partij ( en uiteindelijk onszelf ) niet een betere dienst bewijzen.”
   Dat is uiteraard een voornaam punt in de activiteiten van die vereniging van aanhangers. Zoiets kun je ongetwijfeld beter met een gezelschap dan op je eentje.

   Like

   • Harry zegt:

    @ Hr Van Baarle ,

    Ik kreeg eigenlijk het idee dat men Wilders vanaf de zijlijn wilde proberen bij te sturen , dat lijkt mij persoonlijk geen goed plan .
    Zoals we onlangs met de overigens zeer gewaardeerde Hr Pennings mee mochten maken .
    Lost niks op !
    Als het gaat om de PVV in zijn algemeenheid te promoten , ben ik daar uiteraard helemaal voor .
    Denk niet dat we ons teveel op moeten dringen .
    Wilders is al een hele tijd bezig om gemeenteraadsleden en mogelijk kamerleden op te leiden , hij is zeer wel in staat om eventuele talenten er zelf uit te vissen .
    Als we ons er WEL mee gaan bemoeien varen we in het kielzog van Hero Brinkman en Bontes , dat moeten we niet willen .
    Laten we met ons gedoe dat kleine beetje vrijheid dat Wilders nog heeft , hem niet lastig vallen of trachten te beinvloeden .

    Steun , in welke vorm dan ook lijkt me prima !

    Like

   • bobzelf zegt:

    Ik ben het helemaal met U eens !!
    waar ik in mijn leven ook ALLEMAAL mee bezig geweest ben ,
    Uiteindelijk maakt er 1 , de dienst uit !
    en zoniet dan ontstaat er altijd herrie !
    en die herrie figuren zoeken dan weer medestanders !
    Geert heeft alle punten waar we allen graag naar toe willen , op de rit staan !
    Steun deze kanjer , want anders zijn we straks aan draaikont/draaideur , de man van het referendum ( NOT !!! ) OVERGELEVERD die droplul van Pechthold ,de veilingmeester !!
    nou Pinokkio de man van 100 antwoorden waarvan 105 leugens hebben we al meer dan genoeg fratsen van gezien !!
    En de mussolini van de PvdArmoede, ( arie de vreemdgaander ) daar zit u toch ook niet op te wachten !!
    Dus Geert ga vooral door , en help ons uit dit gekkenhuis !!
    groeten Bob

    Like

 16. star zegt:

  Dat geneuzel over democratie komt er steeds weer als mensen niet genoeg macht krijgen in de partij en inderdaad zouden ze als de LPF al helemaal ten onder zijn gegaan aan geklooi van haantjes die via Wilders een kans kregen om iets te zijn, (voor die tijd waren ze niet zoveel-) en die ineens als ze zich hebben verzekerd van een plek en een riant wachtgeld “democratie’ willen. Nou de laatste is er heel democratisch uit gezet.Niet met algemene stemmen maar zoals het de democratie betaamt, met het meeste aantal stemmen.En dan gaat de man niet weg, neen want het betallt zo lekker om te blijven zitten, dat hebben we al door, dat is niet nieuw.

  Like

 17. Pieter Nokkio zegt:

  Star, Harry, Kwast, Bob, Realpredictor: groot gelijk, dank voor de verwoording van ook mijn mening. Stop met politiek correct zijn, dat is de dood van de ware democratie. Democratie begint met vrijheid, vandaar dat in het hele Midden-Oosten maar een democratie bestaat, en dat is Israel, dat helaas een hek om lastige gebieden moest zetten om aanslagen vanuit het verzonnen volk verder te voorkomen. In de EUSSR hebben we al lang geen democratie meer, zie het jongste referendum over de ‘grondwet’ van Brussel. Hoe lang nog, deze terrEUr…

  Like

 18. Ik ben het volledig met de visie van Geert Wilders eens!

  Hij laat keer op keer zien dat hij exàct weet hoe de zaken in elkaar steken.
  Hij legt ìedere x de vinger wéér op de zere plek en benoemt het!

  Deze man is gewoon een BRILJANT staatsman!

  Ik kan het wel blijven herhalen wat ik al zo vaak heb gedaan, ‘Geert Wilders weet precíes hoe hij moet handelen’!
  Ik denk niet dat een van ons of iig ik om maar bij mijzelf te blijven, aan hem kan tippen.

  De PVV steunen? Doe dat door op de PVV te stèmmen en donaties over te maken en door je bijval te laten blijken en voor mijn part te schrijven over je eigen eventuele geniale invallen/voorstellen of whatèver dan ook!

  ik wil graag Harry’s opmerking herhalen van ‘Geef Geert de TIJD en er aan toevoegen
  Laat je STEUN BLIJKEN door hem te laten weten dat je achter de PVV staat!
  Dat je LOYAAL bent en blìjft óók als het tij soms gekeerd lijkt te zijn en wat het FN en het VB betreft, ìk en ik weet ook van véle ànderen, sta ook dààrin àchter hem en de PVV!

  Het zou Nigel Farrage sieren als ook hij dit inzicht zou hebben want Farrage is in wezen alleen EU gericht terwijl beide, zowel de EU als die islamisering nèt zo gevaarlijk zijn.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Laat er geen enkele twijfel over bestaan dat de webmaster van deze site voor de volle 100% en méér achter Geert Wilders en de PVV staat!!!

   E.J.

   Like

   • bobzelf zegt:

    en Hr. Bron , voor U neem ik zeer zeker diep mijn petje af, met een diepe buiging !!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dragen ze dan petten in de Oekraïne!!?? 😆

    Like

   • bobzelf zegt:

    WHAHAHAHA , nou meer ijsmutsen en bontmutsen !!!
    is bij soms -34 af en toe wel nodig , hoewel de stadsverwarming is aangegaan ( gratis )
    op 15 oktober tot 15 mei en dan zie je de eerste al met ijsmutsen , whahahahaha
    want hier hebben ze besloten dat als je van de andere kant wel schoenen mag maken en leren jassen , je ook de bontzijde maar beter kunt gebruiken , grinnik !
    Ja, hier doen ze niet zo moeilijk !!!

    Like

   • Carla Mol zegt:

    Ik ben en word zo blij van alle artikelen E.J. Bron: Chapeau!!! Met al uw artikelen! Joost Niemöller, idem! Bobzelf, idem! Geef Geert de tijd! En met vele reacties hier. En ik hoop dat ik het mee mag maken, ben 65! Met zoveel goeie mensen MOET het toch lukken! Mijn zoon die flyert voor Geert, zijn eigen PVVDaily heeft op FB en na Pim Fortuyn, van het eerste uur Geert “fan” is. Dit moet gewoon lukken! Dat geeft de burger moed en hoop. (en ik als ex pvda…mea culpa…)

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Carla Mol

    a. Fijn dat u zo blij wordt van alle artikelen. Wijzelf op de site worden er soms heel erg depressief van… 😦

    b. U als ex-PvdA… Schaam u niet mevrouw, op deze site wordt door menig ex-PvdA´er gereageerd! Kregen allemaal last van “voortschrijdend inzicht”! 😆

    Webmaster E.J.

    Like

   • bobzelf zegt:

    NOU LIEVE DAME, WELKOM BIJ DE CLUB !!!!
    zou zo maar zeggen neem je hele familie mee !!!
    wij zijn er nog niet mee klaar !!!
    blijven stoken , en reageren , en stuur uw reactie gelijk door naar alle
    regeringspartijen !! 5 minuten werk, !!!

    Alleen al de reactie van de VVD iedere keer !!
    DANK U VOOR UW REACTIE, enz. enz.
    dan neem je echt met plezier en een grote glimlach een bakkie pleur !!
    groeten bob xxx

    Like

   • Monalisa zegt:

    Carla Mol wel kom bij de club ben ook PVDA mens geweest 35 jaar lang, eigenlijk te lang maar het werd met de paplepel ingegoten door onze ouders,je moet socialist zijn!!!!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Tsja…ik zeg al niks meer…. 😆

    Like

   • Monalisa zegt:

    E.J. Bron dat hoeft ook niet, maar ik heb ook lol hoe ik zie dat ze berg afwaarts gaan.

    Like

  • Wesley zegt:

   Helemaal mee eens Scar! PVV en de rest die het niet snapt, weg ermee !

   Like

  • bobzelf zegt:

   op de schouders !!!
   geweldig gesproken !!!
   gr. bob

   Like

 19. Republikein zegt:

  Starten, en snel!

  Like

 20. Harrie Custers zegt:

  Mooie meningsvorming hier. Je kunt iets wat je de moeite waard vindt op velerlei manieren steunen. Een vereniging kan daarin juist hinderlijk zijn, o.a. voor ieders vrijheid en daadkracht.

  Like

 21. Prima verwoord Scarlatti Bombatti e.a. Ik sluit me er volledig bij aan.

  Vraag aan dhr. Th.M. van Baarle: bent u in het verleden voorzittter van Realisten Nederland en Groen Rechts geweest? Zo ja, bent u dan nog net zo monarchistisch als destijds?

  Like

  • Th.M. van Baarle zegt:

   Beste Ronald
   Mijn idee, voorstel was/is gericht op de toekomst. Ik heb niet zoveel behoefte aan oude koeien. Laat die maar in de sloot.
   En voor de goede orde. Ik ben en was noch monarchistisch, noch republikeins. Beide systemen hebben voor- en nadelen.
   Het ideale systeem is sociocratie maar dat is slechts uitvoerbaar in een kleine gemeenschap. Het zwitserse systeem gaat een stuk in die richting dmv het gebruiken van referenda.
   Wilders wil uitsluitend een mandaat van de kiezers op zijn verkiezingsbeloften.
   Dat kan gerespecteerd worden. Daarnaast kan de aanhang een vereniging plaatsen (dus een initiatief van onderop) om steun te verlenen en de aanhang toch een vorm van participatie te geven. Het maakt de uitgebrachte stem enigszins duurzamer.
   Democratie is de minst slechte vorm van regering/volksvertegenwoordiging. (Churchill als ik me niet vergis). Het meest problematisch is het bijna totale gebrek aan interesse bij de bevolking. Daar is de praktijk van het politieke bedrijf voor een groot deel schuld aan.

   Like

 22. toetssteen zegt:

  @Harrie Custers
  Joekel van een fout. Verenigingen hebben leden, een stichting niet. Daarom lijkt een vereniging op het eerst oog democratischer, waar dat is onzin.
  Zelf een stichting voor ouders van gehandicapte kinderen, ik moet er niet aan denken dat anderen dan belanghebbenden hierin zouden kunnen infiltreren. Want dat is namelijk de nare praktijk.
  Overigens heeft deze stichting beslist wel het principe van hoor en wederhoor, kortom samen sterk.

  Leden in een partij, dat is een lachertje! Hoeveel mensen zijn lid, juist ja, een marginale club en die zullen dan besluiten kunnen en mogen nemen voor 95%? Het is maar wat u democratisch wenst te noemen.

  Nee, pak dan het Zwitserse systeem, iets wat Wilder nastreeft. Dat zou al een kilometer verder op een weg zijn waar de burger er echt toe doet.

  Like

  • Harrie Custers zegt:

   @toetssteen. Klaarblijkelijk heb ik mij niet goed uitgedrukt. Ik deel dus uw mening.
   Ik vind een vereniging hooguit in schijn democratischer.

   Denk aan die partij-congressen van CDA en PVDA. Slechts de leden mogen hier stemmen. Alle andere kiezers zijn uitgesloten.

   Dan uit oogpunt van Wilders. Hij kan nu gaan staan voor wat hij belangrijk vindt. Onversneden. De kiezers bepalen met hun stem of zij dat ook als hun belang zien.
   @marc bouman Bij een vereniging verandert de focus van Wilders. Hij zal dan niet alleen zijn aandacht moeten geven aan die groep en luisteren. Hij zal ook de spelregels van de vereniging moeten accepteren en respecteren qua besluitvorming. M.a.w. hij zal (deels) moeten gaan staan voor compromissen. Dan verliest hij aan kracht.
   De leden hebben ieder ook hun eigen agenda en belang. En nee, dat hoeft helemaal geen betere afspiegeling te zijn van de samenleving of m.a.w. meer kiezers op te leveren.

   Door niet lid te zijn van een politieke partij of vereniging voel ik ook zelf meer vrijheid. Ik hoef mij niet te conformeren. Ik kan in vrijheid stemmen voor diegene wiens programma het beste bij mij past.

   Tot slot. Ik stem zelf niet (meer). Waarom? Omdat de zeggenschap op deze manier een illussie is. Door te stemmen geef ik het systeem de (schijn)legitimatie mij te vertegenwoordigen. En dat is dus in de praktijk niet zo. Ik ben voor stemmen met mijn portemonnee en/of met mijn voeten. Dat gaat nog verder dan een referendum.
   Wij allen zijn vrij en soeverein, er staat niemand boven ons. Ook niet bij de gratie God’s of vanwege afstamming van wie dan ook.
   Zo lang we dat zelf niet meer beseffen of “geloven”, blijven wij onze vrijheid overdragen aan heersers, voor schijnzekerheid. Anderen bepalen dan de contracten en voorwaarden en wij mogen de rekeningen betalen.

   Like

   • Marc Bouwman zegt:

    De vereniging zal los staan van de partij. Leden van de vereniging zullen de partij nooit kunnen overnemen. Besluiten van de vereniging zullen het karakter van advies hebben. Als bij die adviezen ook de stemverhoudingen binnen de vereniging gepubliceerd worden kan Wilders of iemand anders binnen de partij dit advies binnen de partij als programmapunt of discussiepunt accepteren. Of niet. Wilders of de PVV hoeven zich slechts beperkt met de vereniging te bemoeien. Compromissen zijn dus niet aan de orde, tenzij de partij daar zelf voor kiest.

    Wat niet stemmen betreft: dat heb ik in de jaren ’90 ook tien jaar lang niet gedaan. Domweg omdat geen enkele partij mij kon bekoren. Totdat het islamprobleem op de politieke agenda kwam.

    Los van politieke voorkeuren pleit ik al jaren voor het vertalen van blanco stemmen in blanco zetels. Dat vergroot namelijk de concurrentie tussen politieke partijen en zal leiden tot duidelijker profilering van partij, of mogelijk zelfs de vorming van schaduwcoalities waarlangs de kiezer zijn keuze voor deze of gene partij kan laten gelden.

    Like

 23. schnoebel zegt:

  Zelf heb ik geen behoefte aan een vereniging. Een vereniging behoeft een bestuur en leden die contributie betalen. Ik vind dat je dat geld beter rechtstreeks naar de partij kunt overmaken. Trouwens, ik denk niet dat Wilders er blij van wordt. Een club van PVV-sympathisanten waarop hij geen enkele invloed heeft. In een vereniging komen altijd types bovendrijven die hunkeren naar macht en aanzien en die het wenselijk achten hun mening publiek te maken. Wilders krijgt voortdurend mails van mensen met “goede adviezen” die dan dikwijls ook nog beledigd zijn als hij die niet beantwoordt. De arme man heeft al genoeg te stellen met zijn fractieleden. Trouwens er bestaat toch al zoiets als “vrienden van de PVV?”

  Like

  • star zegt:

   Een vereniging klinkt eenvoudig maar dat is het niet.Bovendien ben je dan wel verplicht een bestuur te hebben én jaarlijks een vergadering te beleggen met de leden.Nou ik heb bij de dierenbescherming al gezien wat een wonderlijke leden er op kwamen draven en wát voor vergaderingen dat opleverde.Om over het gekissebis in een bestuur maar te zwijgen als de voorzitter alles naar zich toetrekt,gewoon mensen opzij zet, achter de rug van mensen om van alles bedisselt en alles beter weet.Ik was met een paar maanden vertrokken.Zonde van mijn tijd, niet mee te werken. IK werk al 52 jr in de zorg en moet de 1e ruzie nog krijgen, maar met die club had ik elke week mot kunnen hebben.En een onmachtig hoofdkantoor kan er dan ook niets mee.Dat moeten we Geert niet aan willen doen.
   Een stichting heeft wel degelijk statuten nodig waarin omschreven staat wie wat waar.Maar dat houdt mensen niet tegen om hun ellebogen te gebruiken.En ik denk dat dit allemaal nou precies is wat Geert zo goed weet en dat hij daarom gaat zoals hij gaat.Niet ideaal, zeker als mensen ophouden loyaal te zijn.Hij zou wel een goede “schaduw” kunnen gebruiken en al helemaal een communicatieadviseur.Ik ben docent en weet maar al te goed, dat hoé je zaken verwoordt, heel veel -zo niet alles- uitmaakt.Tot nu toe wordt Geert alleen in de rug gebeten door mensen die hem ineens niet meer mogen omdat hij niet doet wat zij willen en dan ineens een boel commentaar hebben.Dán ineens verschijnen ze bij Pauwel en Wauwel, het moment om interessant te doen, het ziín is nog wat anders.We hebben al die dombo’s voorbij zien komen.

   Like

 24. Avidia zegt:

  Ik voel hier niets voor, ook in een ledenpartij kunnen confrontaties ontstaan en dominerende leden, of zelfs infiltranten, laat maar mooi zoals het is.

  Like

 25. Martha N zegt:

  Ik ben een beetje laat geloof ik of is het vroeg.
  Ik sluit me aan bij het geschrevene en het voorstel.
  In ieder geval komt er zoiets van de grond, zijn er alvast twee leden bij. Mijn man en ik.
  De rest van de familie zal ook wel volgen.
  Bedankt voor het goede stuk en gedachte TH., dat het een succes mag worden.

  Like

 26. dgneree zegt:

  Ik denk dat de PVV veel baat kan hebben bij een ondersteunende vereniging. Het kan als doel hebben om
  1: De mensen te informeren over wat de PVV aan het doen is als tegenwicht voor de schofterige berichtgeving in de ‘kwaliteitsmedia’.
  2: fungeren als een denktank voor de PVV. Wilders heeft meer gemotiveerde mensen nodig die kunnen onderzoeken en uitzoeken.
  3: een kweekvijver voor politiek talent en een bron van nieuwe ideeën en oplossingen.

  Bert Bron heeft mijn emailadres. Ik hoor graag of dit initiatief voortgang vindt. en ik wil graag actief meedenken en meedoen. Het is wel mijn ervaring, dat zoiets heel zorgvuldig moet worden opgezet, zodat het niet verwatert en zelf verzandt in voortdurend meningsverschil, iets waar men in NL nogal goed in is. Mensen op 1 lijn krijgen is in het huidige Nederland vrijwel een onmogelijke opdracht, aangezien de mensen via het tegen elkaar uitspelen van (minderheids)groeperingen al 40 jaar tegen zichzelf worden opgezet.

  Like

 27. dgneree zegt:

  @Populistische Omroep Nederland,
  Je reactie verbaast me een beetje. Zelf probeer je tot nu toe vruchteloos een rechtse zender op te zetten. Zou een vereniging of stichting zoals hier geopperd niet ook een prima ‘kweekvijver’ zijn voor journalistiek en ander talent evenals een platform voor een rechtse zender?

  Like

 28. Th.M. van Baarle zegt:

  Tussenbalans.
  Bedankt deelnemers aan de discussie tot zover.
  Ga gerust nog een tijdje door. Ik volg het met belangstelling.
  Ik begrijp dat er wel animo is om iets op te zetten al is dat gevoel niet algemeen.
  Zoals we vrijwel allemaal loyaal de keus van Geert Wilders accepteren van zijn manier van de democratie toepassen, respecteer ik ook dat er zijn die mijn idee niet zien zitten.
  Degenen die wel mee willen doen verzoek ik dat via een mailtje aan de webmaster op te geven met de toestemming om mij de contactgegevens te geven.
  We kunnen daarna op korte termijn een volgende stap zetten.
  Alvast bedankt en tot later.
  .

  Like

 29. Willemientje zegt:

  Een vereniging met leden is een wespennest, ik denk dat de PVV meer behoefte heeft aan mensen die flyeren tijdens de verkiezingscampagne, mensen die de verkiezingsposter voor het raam hangen, etc,een vereniging die zich verbind met de PVV zonder dat Wilders daar bemoeienis mee heeft kan ook schadelijk zijn, er zullen ook weer mensen met “schandalen”naar buiten gaan komen, het is een duivels dilemma, want iedere rechtgeaarde PVVer wil graag iets doen, De PVV zou misschien wel zijn gebaat met mensen die net als bij de PVDA langs de deuren gaan, dan bereik je misschien meer mensen met de juiste informatie, maar wie durft, ik geef ook eerlijk toe dat ik geen posters voor het raam hang, zolang mijn twee zonen hun zaak hebben op dit adres, het blijft een klein dorp, al vind ik dat wel laf van mezelf, verder neem ik zo als jullie weten geen blad voor de mond, we zullen moeten wachten tot de PVV een volledig geacsepteerde partij is in dit land, en hoe groter we ze maken, hoe sneller dat gebeurt

  Like

 30. Jurgen zegt:

  Klinkt als een goed initiatief. Ik zou mij zeker hiervoor aanmelden.

  Like

 31. @ dgneree, 1 november 2013 om 12:02
  Laat ik beginnen met de historicus Koen Vossen (de Volkskrant van 25 oktober) te citeren: “Wilders en Bosma zijn overtuigde aanhangers van het model van de ledenloze partij, waarin ze zelf alle regie kunnen houden. Dat laten ze niet zomaar schieten. Al is het maar omdat steeds blijkt dat het 99 procent van de PVV-kiezers helemaal niets kan schelen.” Het artikel gaat verder: ‘Dat laatste is ook de ervaring van Oege Bakker en Geert Tomlow, de PVV’ers die in 2011 probeerden de partij te democratiseren. Na een half jaar stopten zij alweer met hun Vereniging voor de PVV omdat zich nog geen dertig PVV-stemmers hadden aangemeld.’

  Nog geen 30 leden! Kortom, de leiding van de partij wil het niet, de overgrote meerderheid van de fractie wil het niet en een nog veel grotere meerderheid van de stemmers wil het niet. Als er dan na de schadelijke affaire-Brinkman, gegeven het bovenstaande, nog mensen zijn die hier over dooremmeren, dan mag je vraagtekens zetten bij hun goede bedoelingen en/of hun verstandelijke vermogens.

  Over Hero Brinkman heb ik verder uit betrouwbare bron vernomen dat hij als fractievoorzitter in de Noord-Hollandse Staten geen tegenspraak duldt en als een absolute despoot te werk gaat. De heer Van Baarle, die hierboven aangeeft geen oude koeien uit de sloot te willen halen, heb ik een jaar of vijftien geleden leren kennen als iemand die dusdanig monarchistisch was dat een kritische column van mij over Beatrix absoluut niet in het ledenblad mocht verschijnen (of moet ik zeggen: ‘dusdanig democratisch’?). Hetgeen voor mij mede reden was om Groen Rechts vaarwel te zeggen. Kijk, als zo iemand voor wat meer democratie moet zorgen, dan ben ik op mijn hoede. En haal ik graag een oude koe uit de sloot. Je kunt wel raden wat ik op de stelling van de week heb gekozen.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Maar geert krijgt al genoeg van mij, als iedereen eens die 100 euro zou storten dan kom de PVV verder, nu niet er zijn rijken die hem steunen!.

   Like

  • Th.M. van Baarle zegt:

   Mijn geheugen is niet meer wat het heel vroeger geweest is maar toch nog wel zo goed dat ik me niet herken in wat hiervoor wordt beweerd. Ronald haalt geen oude koe uit de sloot maar schept en smijt met modder.
   Het is mij eerlijk gezegd iets te populistisch. Ik verdoe er verder maar geen tijd aan.

   Like

 32. Annechien zegt:

  Ik ben het helemaal met Willemientje eens.
  Er is trouwens al zo’n constructie geweest, de vrienden van de PVV, niets geworden!
  Met flyeren, posters en langs de deuren gaan om de mensen te overtuigen bereik je veel meer.
  Stort af en toe wat op de rekening, zodat ze meer geld hebben voor promotie, of bijeenkomsten.
  We kunnen de PVV helpen vanuit ons zelf!!!

  Like

  • Willemientje zegt:

   Annechien, wat wel mogelijk zou zijn, is om per regio vrijwilligersteams op te zetten, die mee gaan helpen campagne te voeren, en langs de deuren te gaan, daar zou ik me van harte voor inzetten, de PVDA heeft daar jarenlang veel kiezers mee gewonnen, zo’n netwerk zou wel nuttig zijn, de mensen kunnen dan ook zien dat wij gewoon normale Nederlanders zijn, geen tokkies , het proberen waard

   Like

 33. bobzelf zegt:

  Zie mijn reactie hier boven !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.51 uur
  Geert de baas , and that;s it !!!
  Alle ideeen van die malloot met dat rare haar , sta ik voor de volle 100% achter !
  en zie !!!!! , voor er ook maar iets opgestart is , HERRIE IN DE TENT !!!
  DUS ZOEKEN WE WEER VRIENDJES , EN DE ANDERS DENKENDEN OOK !!
  RESULTAAT nogmeer HERRIE IN DE TENT !!!
  Steun geert , en roep dat luid op je werk en tegen al je kennissen , pletter al je emails naar de regeringspartijen !!
  Blijf ze lastig vallen !!!
  Ik steun geert , en tot nu toe nog geen seconde spijt van gehad !!!

  Like

 34. @ Th.M. van Baarle, 2 november 2013 om 13:55

  Heel verstandig, laten we er verder maar geen tijd aan verspillen. U weet hoe het zit. Ik weet hoe het zit. En de lezers vragen zich misschien af waarom u gelijk (1 november 2013 om 12:29) over ‘oude koeien’ begon, nadat ik alleen nog maar had geïnformeerd of u nog net zo monarchistisch bent als destijds. Toch wel een beetje vreemde reactie als we sinds destijds (een jaar of vijftien geleden) totaal geen contact meer hebben gehad…

  Like

 35. Republikein zegt:

  Komt goed!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s