De Olympische vlam en de politieke correctheid

Screenshot_13

Enige tijd geleden hebben de media uitvoerig bericht over de spectaculaire ruimtereis van de Olympische vlam, maar nu hoor je daar niet zoveel meer over. De fakkel met het Olympische vuur maakt nu een lange tocht door Siberisch Rusland. Op 11 november is de fakkel vanuit Magadan aangekomen in Anadyr in de regio Chukotka. De geplande feestelijke activiteiten in Anadyr moesten wel een dag worden uitgesteld vanwege het slechte weer. De regio Chukotka was namelijk getroffen door een verschrikkelijke sneeuwstorm die wel vijf dagen aanhield. Eerst moest de sneeuw in de straten van Anadyr worden geruimd voordat de feestelijke intocht kon plaatsvinden.

In de hoofdstad van Chukotka werd de vlam door 50 fakkeldragers, onder wie een aantal plaatselijke atleten en kunstenaars, door de straten gedragen. Op foto’s die in de lokale pers verschenen zien we hoe de Olympische vlam voor het belangrijkste deel op een traditionele hondenslee door de sneeuw wordt voortbewogen:  Roman Kopin, de gouverneur van de regio, vertelde de pers dat de organisatie al het mogelijke had gedaan om van de fakkeloptocht in Anadyr een feestelijke gebeurtenis voor de bewoners te maken. “Miljoenen mensen over de hele wereld zullen nu horen over Chukotka, de plaats waar de wereld een nieuwe dag begint” aldus de gouverneur. Die woorden lijken niet terecht, want inmiddels is de Olympische vlam zonder enige aandacht van de internationale pers al weer uit Anadyr vertrokken en aangekomen in Elizovo op het schiereiland Kamchatka. Aldaar werden de fakkeldragers feestelijk verwelkomd door dansende kinderen. Op 13 november gaat de fakkel verder naar Petropavlovsk-Kamchatsky, waar op het dorpsplein een groot feest met de Koryakse dansgroep “Mango” gepland staat. Of dat allemaal als gepland doorgang kan vinden is echter onzeker omdat een cycloon in Kamchatka opnieuw voor een sneeuwstorm kan zorgen.

(Noot vertaler: De fakkel reist nu per hondenslee door het besneeuwde Rusland, maar er was wel enig oponthoud vanwege een verschrikkelijke sneeuwstorm die vijf dagen achtereen heeft geduurd. Juist nu de tocht van de Olympische fakkel interessant begint te worden, hoor je daar opeens niets meer over in de kranten en op de tv. Sneeuwstormen en barre koude passen niet in het plaatje van de zogenaamd opwarmende aarde, en daarom worden zulke dingen maar liever doodgezwegen.)

Screenshot_14

Bron:
http://www.rg.ru/2013/11/11/reg-dfo/ogon-anons.html
(h/t Tistochwat)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in klimaat, mainstream-media, political correctness, Rusland, Westen. Bookmark de permalink .

7 reacties op De Olympische vlam en de politieke correctheid

 1. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Ik begrijp, dat de Olympische fakkel (uiteraard) op weg is naar Sjotsji. Die fakkel wordt toch altijd ontstoken In Delfi!?- daar vandaan naar Sjotsji is maar een sprongetje over de Zwarte Zee. Maar hij gaat helemaal via Siberie begrijp ik uit dit stuk, getiteld “De Olympische vlam en politieke correctheid”.
  Dan denk ik, de bovenstaande zin “Sneeuwstormen en barre koude passen niet in het plaatje van de zogenaamd opwarmende aarde, en daarom worden zulke dingen maar liever doodgezwegen” lezende: “Hup daar gaan we weer!”
  Die zin getuigt eerder van leken onbegrip, dan van enig inzicht.
  Ik beweer hierbij niet, dat er sprake is van opwarming van de aarde – over de hele wereld zijn echter wel wetenschappers van diverse pluimage al jaren bezig waarnemingen te verrichten om mogelijke veranderingen op tal van fysische, biologische en ecologische gebieden te kunnen traceren, maar daar gaat ’t me nu niet om. Het gaat me om het “leken vermoeden”, dat als de aarde zou opwarmen er geen zware sneeuwstormen (in Siberie notabene, waar de winter al omstreeks half november invalt) zouden plaatsvinden. Alsof door die opwarming we overal dan een soort “Benidorm” weertje zouden krijgen. En dat die sneeuwstormen in Siberie het ontkrachten en dat er “dus” geen sprake van opwarming zou kunnen zijn.
  In klimaatsveranderingsmodellen is het daarentegen heel wel mogelijk dat binnen een globale opwarming het op sommige plaatsen op aarde kouder wordt dan “vroeger” of “normaal”
  Kortom, aangehaalde bovenstaande zin is volstrekte onzin.

  Like

 2. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Ik heb zo-even nog gezocht op “winter in Siberie” en vond onderstaande site:
  http://forum.fok.nl/topic/1739332

  Op deze site stond ook een fraai kaartje waarop te zien was, dat Chukot en Anadyr in het uiterste
  Noordoosten van Siberie, ruim boven de Poolcirkel liggen. Bovendien stond er ook onderstaande tekst op deze site. Het lijkt me, dat die tekst niets aan duidelijkheid te wensen overlaat. Doe er uw voordeel mee – en hoedt u voor onbedachtzame uitspraken, op welk terrein dan ook.

  “In november zakken de temperaturen in het koudste dorpje van Siberië al ruim onder nul. De afgelopen drie nachten is het kwik tot onder de -45.5 (°C) gekropen. Op 2 dagen na is het in november tot -40 (°C) gekomen. En de echte wintermaanden komen er nog aan. Het hele jaar door kan het vriezen in Oymyakon. De warmste maand is juli, maar zelfs dan kan het kwik nog zakken tot bijna -9 (°C) (laagst gemeten temperatuur in die maand). De koudste maanden zijn Januari en Februari met een gemiddeld minimum van -51,2 (°C) in Januari en -48,2 (°C) in Februari.”

  Like

 3. Trucker zegt:

  Hopla we krijgen weer het GELEUTER over de “opwarming van de aarde” lobby.
  TO HELL with this crap.
  De aarde was er voor de mens is “uitgevonden”, en de aarde zal er ook nog wezen nadat de laaste mens (zal zeker een islamiet zijn) zijn laaste ademtocht uitblaast.
  Wat een geleuter, wat een pretentie om te stellen dat de mens de ondergang van de aarde kan bewerkstelligen.
  Wat een geldverslinde bullshit, wat een ongelooflijke bron van inkomsten voor alle leuteraars die zich met die opgeklopte larie en apekool bezig houden, voorreerts de oplichters zoals gore al uit de US, daarna al het geldruikende zooitje lees politiek en…en daarna alles wie op een gemakkelijke wijze centen wil binnenrijven, van wetenschappers over professoren tot (zelfverklaarde) deskundigen en tot slot de zakemlui die het grote geld ruiken.
  Talloos zijn ze zij die op de kar van het klimaat hysterie gedoe springen en men wordt verketterd als men twijfels heeft over de bullshit theorieen die onder impuls van gore al uit de USA zijn opmars deden, wat velen verzwijgen is dat die oplichter gore al zijn filmpje in Groot Britgane (hij ging met zijn filmpje leuren als een ordinaire marktkramer bij kinderen op school notabene) nog vertoond de tientallen onwaarheden (verdraaide cijfers/ platte leugens/ verkeerde voorstelling van statistieken) moet duiden of niet mag vertonen .
  Dit heb ik nog nooit gehoord in de media, ach nee het zou het verhaal (niks meer dan dat een verhaal) van die onbaatzuchtige filantroop gore al uit de US onderuit halen en dat mag niet, wat ook niet mag is duiden hoe die ordinaire oplichter gigantische energie rekeningen heeft door zijn way of life en voor een verplaatsing met zijn Learjet van jetje geeft.
  BAH wat een CRAP wat een gezeik, ik stook nog altijd in mijn tuin mijn rotzooi op en als er een groene op mijn terein wil komen is hij dom (ze hebben het al gepoogd maar ingezien dat het niet verstandig was).
  Echt daar wordt ik laaiend woest over die gigantisdche zwendel.
  Goed op topic : olympische spelen…a piece of crap, die godvergeten bende hypocrieten zoals de heilige rogge jacques, in China hebben ze honderduizenden verdreven (letterlijk) om het olympische gedoe te kunnen bouwen, mensen die er 60 70 80 jaar woonden…geen probleem oppakken en afvoeren naar een andere bestemming en wie weigerde, tja fijngevoelig is de chinese overheid niet dus die verdwenen letterlijk.
  Die bekakte rogge jacques met zijn falsetstemmetje krom Engels sprekend de chinezen loven voor het “fantastische dorp dat ze gemaakt hebben voor deze mooie spelen” Godeverdomme en zijn klep houden over de duizenden doden en de honderduizenden gedeporteerden.
  Ik herinner me nog Munchen “de spelen gaa door” zelfs op het bloed van de Israelische doden, zwijg mij over het zooitje .50 opstellen en sproeien maar over het Goddeloze zooitje niks respecterende clubje van hypocrieten

  Like

 4. De Paus zegt:

  Volgens Erik Bink uit Mokum zouden Tsjoekotka en Anadyr ruim boven de poolcirkel liggen. Dit is feitelijk onjuist: Anadyr ligt op 64 graden en 47 minuten noorderbreedte juist iets ten zuiden van de Poolcirkel. http://nl.wikipedia.org/wiki/Anadyr_%28stad%29. De wikipedia zegt er letterlijk dit over: “Anadyr ligt net onder de poolcirkel en heeft een subarctisch klimaat”. De gemiddelde temperatuur in november bedraagt minus 15,2 graad Celsius. Omdat de stad aan zee ligt valt het weer daar, zeker in november, echt niet te vergelijken met de koudste nog bewoonde nederzettingen in het binnenland van Siberië zoals Oymyakon en Verkhoyansk. Erik Bink heeft de mond vol over “volstrekte onzin” en “onbedachtzame uitspraken”, maar daarmee karakteriseert hij toch vooral zichzelf. Hij heeft kennelijk moeite om de kaart goed te lezen die hijzelf heeft geproduceerd, hij schijnt te denken dat heel Siberië een arctisch klimaat heeft (dat er ook nog zoiets als een subarctisch klimaat bestaat, wist hij vermoedelijk niet). Even de term “Anadyr” intypen op de zoekmachine van de wikipedia was voor hem te veel moeite?
  Ik vind het wel een goed artikel. Wat je ook over het huidige Rusland mag denken, de Russen doen hun best om van de tocht met de Olympische fakkel een groot feestelijk gebeuren te maken. Maar na de berichtgeving over de fakkel in de ruimte wordt de hele fakkeloptocht opeens compleet doodgezwegen in de grote media. De huidige gouverneur (die kennelijk Roman Abramovitsj http://nl.wikipedia.org/wiki/Roman_Abramovitsj ) is opgevolgd, had zo gehoopt dat de aandacht van de wereldpers op zijn regio gevestigd zou zijn. Hij had daar nog zo zijn best voor gedaan, maar Tsjoechotka wordt eenvoudigweg doodgezwegen. Dan vraag je je toch af, waarom?
  Kort geleden was er veel aandacht in de pers voor de bosbranden in Australie. Die zouden te maken hebben met de opwarming van de aarde. Nu ondergaat dat land de koudste novembermaand sinds vele jaren, maar daar schrijft de pers niet over. Ik denk dat deze mevrouw Tistochwat groot gelijk heeft. Als de grote media iedere hittegolf op de voorpagina zetten en bijna alle nieuwsberichten waarin sneeuw en koude voorkomen, doodzwijgen, krijgt de gewone burger, die voor zijn nieuwsvoorziening op deze media is aangewezen, de onjuiste indruk dat de aarde steeds verder opwarmt. Dit is niet het geval, volgens veel geleerden staan we juist aan de vooravond van een nieuwe Kleine IJstijd http://www.weatheraction.com/displayarticle.asp?a=598&c=5

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ De Paus

   Bedankt, heer Paus, dat u mij gelijk geeft.
   Uw commentaar is trouwens schitterend!
   Vooral onderstaande passage is uiterst vermakelijk
   “Hij heeft kennelijk moeite om de kaart goed te lezen die hijzelf heeft geproduceerd”

   Like

 5. treintrien zegt:

  Natuurlijk schommelt het klimaat. Dat doet het ook al een paar miljoen jaar 🙂 Ik geloof een grote ijstijd of zes. Je weet wel. Van die grote stenen in Drenthe. En de oorsprong van de duinenrij in Limburg. Duh. Het probleem is dan ook niet, dat het klimaat verandert. Het probleem is dat we in de laatste pakweg vijftig jaar álle mensen, óveral ter wereld, in leven willen houden. Oók op plekken die eigenlijk niet geschikt zijn om te wonen (te dicht bij de kust, te laag gelegen, of gewoon al eeuwen kutweer: Siberie, anyone?).

  Laat die milieualarmisten éérst maar eens met kloppende data komen.
  De meetpunten weer laten voldoen aan de normen en zo. Als een meetpunt vijftig jaar geleden midden in de weilanden lag en nu midden in een stad, dan heeft dat gevolgen voor de temperatuur. Dat snap ik. Maar om dat nou op een zorgelijke klimaatverandering te gooien? Mwoah, beetje magere basis.
  Ik zou het boek even moeten opzoeken voor de precieze fouten en manipulaties in de rauwe data, maar daar heeft een Nederlands journalist letterlijk een mooi boekje over opengedaan. Hij erkent dat er iets gaande is met dat klimaat en dat dat gevolgen heeft, maar zet vragen bij de manier van onderzoeken. Een eyeopener, vond ik. Heel helder, voor de toch best ingewikkelde stof.
  http://www.bol.com/nl/p/de-staat-van-het-klimaat/1001004011164561/

  Ik blijf het trouwens zeggen dat ik het persoonlijk heel arrogant vind, dat die nietige mensjes echt denken dat ze invloed hebben op het klimaat. Dan overschat je jezelf als mensheid behoorlijk. Het was toch rond 1600 of zo dat we de laatste kleine ijstijd hebben gehad? Denk aan die prachtige schilderijen van Avercamp, die pas geleden nog zijn geexposeerd ergens. http://nl.wikipedia.org/wiki/Kleine_IJstijd Zou het niet zo kunnen zijn, dat de laatste paar eeuwen een zorgelijke ópwarming van de aarde zijn geweest? Wat is het ‘basisklimaat’? Ik kan met mijn paar jaartjes Nederlandse Letterkundestudie zo’n beetje elke stelling van die opwarmingswetenschappers afschieten, omdat hun premissen zó vaag zijn. Dát vind ik pas zorgelijk, eigenlijk. Die mensen hebben daar voor geleerd! Zes jaar ongeveer! En dan kunnen ze niet eens hun eigen stellingen beargumenteren!

  Ik vraag me dan ook al een tijdje af, wat hun oplossing gaat zijn als we een nieuwe ijstijd krijgen: “Komop jongens! Winden laten!” of zo? 😉 Want tegen die tijd denk ik dat het gas wel op is… en de olie misschien ook. Dus allemaal autorijden kan dan niet meer 😉
  Voor de ondernemenden onder ons: die kunnen vast extra windende bonen gaan kweken. 😉 Extragraties tip van deze treintrien 🙂

  Like

 6. luckybee zegt:

  De Olympische Vlam is ontstoken ter ere van Apollo een van de Goden van Griekenland. Heeft onze God dat niet verboden om naast hem nog een andere God aan te bidden?Lees de 10 geboden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s