Nederlanders willen juist méér steun aan Israël

Screenshot_5

Een opvallende uitkomst van een recente representatieve enquête onder de Nederlandse bevolking: een groot aantal Nederlanders vindt dat Nederland Israël meer steun zou moeten geven, meer dan aan de Palestijnen.

De enquête werd onder 4200 personen gehouden, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het CIDI en het afscheid op 11 november van directeur Ronny Naftaniel.

De meeste respondenten (33%) vinden dat Nederland beide partijen gelijk zou moeten behandelen. Toch vindt 16% dat Nederland meer steun moet geven aan Israël dan aan de Palestijnen. Slechts 9% vindt andersom, dat Nederland de Palestijnen meer moet steunen. Nog eens 36% vindt dat Nederland zich afzijdig zou moeten houden. Dit zet de plannen van de Nederlandse regering om juist Israël eenzijdig negatief te behandelen en zelfs te boycotten wel in een heel vreemd daglicht. Slechts 9% van de Nederlandse bevolking staat daar achter!

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Nederlanders willen juist méér steun aan Israël

 1. aquarius4422 zegt:

  De MSM hebben dus gefaald met hun anti Israël leugens. De schuld van dat (door hen) vervloekte internet waar de ware feiten te vinden zijn.

  Like

 2. Martha N zegt:

  Velen van ons Nederlanders staan achter Israel.
  In Israel zijn er echter ook verschillende stromingen die het NIET met elkaar eens zijn.
  Israel moeten we niet verheerlijken.
  Bouwen in de Gazastrook kunnen ze niet laten…
  Dat de Palestijnen GEEN vrede willen (de oproerkraaiers) dat weet onderhand toch wel iedereen.
  Ik blijf (hoewel ik niet geloof aan welk geloof dan ook) achter Israel staan EN om weer terug naar Nederlandse bodem terug te keren, die voor mij bijzonder belangrijk is: achter Geert Wilders!

  Like

 3. Hans zegt:

  Alleen steun aan Israel

  Like

 4. Th.M. van Baarle zegt:

  Er hoeft geen ingewikkeld betoog opgezet te worden om begrijpelijk te maken dat het begrip en de sympathie voor een geciviliseerde samenleving zoals Israël, de enige democratie in het Midden Oosten, logischer is dan dat voor een stel barbaren in de islamitische landen.
  Dag in dag uit worden we geconfronteerd met onthoofdingen, stenigingen, zelfs kruisigingen. Laatst zag ik een foto van een hele serie kruisen op een rij in Iran waaraan veroordeelden waren opgehangen.
  Het is onwaarschijnlijk dat deze middeleeuwse samenleving in redelijk korte tijd zich aanpast aan een beschavingspeil vergelijkbaar met de onze. Het zal niet lang meer duren voordat het besef door zal breken dat deze beschavingsvormen niet verenigbaar zijn en we de aanhangers van beide strikt van elkaar moeten scheiden.
  Velen zullen de daarmee samenhangende noodzaak van grootscheepse repatriëring van grote aantallen islamieten naar hun oorsprongsland als onhaalbaar beschouwen. De realiteit zal aantonen dat het onvermijdelijk is.We kunnen op de lange duur niet leven met een blijvende dodelijke dreiging voortkomend uit een groepering uit onze eigen samenleving.

  Like

 5. Anneke zegt:

  HaleluYah Amen….Israel is lang zo gehaat niet, als men meende. Nld heeft heel wat decennia’s een vriendschappelijke band met Israel opgebouwd. Al wilde de politici ineens een heel andere koers gaan varen; de gem. NL-burger heeft meer positieve feelings voor de Parel aan de Middelandse Zee. “Het bedrog is aan de verliezende hand…”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s