Nederland. Overleden in december 2013 te Brussel

Screenshot_27

(Door: Joost Niemöller)

Morgenochtend is er een plenaire vergadering van de Tweede Kamer over de Europese Raad van 18 en 19 december. Op de agenda staat dan het kabinetsstandpunt over de zaken die op deze Europese Raad besproken zullen worden. Daarover is de afgelopen dagen het nodige te doen geweest. Is hier sprake van een sluipende bevoegdheidsoverdracht naar de EU bij het economisch beleid?

Zeker.

Het gaat hier in het bijzonder over de invloed van de EU op de economische hervormingen van de lidstaten. Daarover staat in de brief van het kabinet:

Het kabinet steunt het idee om Europese governance ten aanzien van structurele hervormingen te versterken en ziet contractuele afspraken over hervormingen als potentieel nuttig instrument hiervoor.

Met andere woorden: dit kabinet is er voorstander van dat de EU meer invloed krijgt op de economische hervormingen van de landen, en is het eens met de invoering van zogeheten ’contractuele afspraken.’ Dit zijn niet zomaar ‘contractuele afspraken’, maar deze zijn ‘politiek bindend.’ Maar, zegt het kabinet daarbij, die moeten tot stand komen in ‘onderlinge overeenstemming’ en met ‘volledige betrokkenheid’ van de nationale parlementen:

Het gaat wat het kabinet betreft bij eventuele contracten om politiek bindende afspraken waarbij ownership voorop staat, en die alleen in onderlinge overeenstemming tot stand kunnen komen met volledige betrokkenheid van nationale parlementen.

Joost Niemöller

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, landverraad, Nederland, Overheid, politici, Socialisten. Bookmark de permalink .

23 reacties op Nederland. Overleden in december 2013 te Brussel

 1. Joost Visser zegt:

  Brussel heeft haast om zoveel mogelijk te regelen voor de verkiezingen in mei 2014.
  – Budgetrecht is weggeven in de zomer;
  – Solidariteitswetgeving in de maak (lees: strafbaarstelling islam- en EUkritiek);
  – Onderhandelingen die geheim zijn in het kader van een handelsovereenkomst met de VS;
  – Bankenunie informeel al gereed.

  Kortom, overgeleverd aan het grootbedrijf en de banken met een elite die zichzelf vult met geld, mogen de burgers tegen minimumlonen concurreren met Bangla Desh, en het vergiftigde voedsel verplicht eten van Monsato. Dit alles kritiekloos te ondergaan.

  2014 wordt een roerig jaar. Geloof niet dat de mensen het nog zullen pikken als in de loop van het jaar voor velen de consequenties duidelijk worden. Begint al met het loonstrookje eind januari gecombineerd met de hogere lasten.

  Het zou mij niet verbazen als niet alleen Wilders 24 uur bescherming geniet, maar het merendeel van het kabinet in 2014. Uiteraard betaald door ons.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   “2014 wordt een roerig jaar. Geloof niet dat de mensen het nog zullen pikken als in de loop van het jaar voor velen de consequenties duidelijk worden. Begint al met het loonstrookje eind januari gecombineerd met de hogere lasten.”

   Wat gek toch dat de meeste sukkels pas eind januari 2014 zullen zien (of nóg niet, natuurlijk) dat we op de fles gaan, terwijl dit toch al lang overduidelijk is.
   Ik ben benieuwd of er een revolutie komt; zou de eerste keer zijn dat ik zoiets meemaak.
   Ik zou heel erg graag aan het touwtje van de guillotine trekken!
   Is zo’n guillotine trouwens ook geen handig hulpmiddel voor de islam? Hoeven ze de onthoofdingen niet meer handmatig uit te voeren met die botte kromzwaarden.

   Like

  • Monalisa zegt:

   joost vissser ik kopieer u stukje en plaats het op wuz kijken of het geplaatst word ,dan weet u wie u stukje gepikt heeft.

   Like

 2. Avidia zegt:

  ze kunnen beslissen wat ze willen daar in Brussel, ik doe toch niet wat ons opgedragen wordt, ik zal juist het tegenovergestelde doen, ongehoorzaam heet dat.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Prachtig, Avidia, ik zou dat ook zo graag doen, maar als ik geen belasting betaal, komen de roofridders in Den Haag het geld en/of spullen bij me halen ‘in naam des konings’!
   Die zak hooi vindt het helemaal niet erg dat zijn ‘onderdanen’ worden leeggestolen; als hij het zélf maar heerlijk heeft op deze aarde.

   Like

 3. luckybee zegt:

  Nederland in Brussel overleden? Nee Nog lange niet;Er is ook nog de PVV en Wilders,die zullen Nederland weer beter courieren.

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Met 35 zeteltjes kunnen we veel met hem lachen, mar hij kan niets voor elkaar krijgen.

   Like

   • bigljohn zegt:

    Vooral niet als hij bij de volgende verkiezingen door alle andere politieke partijen geboycot wordt, en voor de PVV weer de gedoogrol is weggelegd. Als trouwe PVV stemmers zien wij er dit weer van komen. De smeerlap Rutte zit (volgens geruchten) te zinspelen op een volgende kabinet met de VVD. Om het even met wie de VVD moet regeren, en ook om het even dat daarvoor alle principes van de VVD overboord moeten worden gegooid. Als de VVD maar weer kan regeren en Rutte een zo wit mogelijk voetje bij Brussel kan halen. Rutte zinspeelde ook over een opvolger voor hem die over zeer goede kwaliteiten moet beschikken. Zodat Rutte voor de VVD een jofel baantje in Brussel gaat krijgen.

    Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  De huren gaan onherroepelijk omhoog. Nep-socialist Duivesteijn(die eerder kraaide dat hij zo begaan was met volkshuisvesting..kuch) heeft zich in z’n zak laten schijten door S.Blok en loze beloftes geaccepteerd.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3563758/2013/12/18/Senaat-achter-woonakkoord-na-draai-Duivesteijn.dhtml

  Like

 5. topsporter zegt:

  Die zgn. nieuwe structuren van de europese samenleving door parlementen toegestaan, opgezocht, zijn strijdig met dat wat het volk wil.
  Dat moet uiteindelijk tot geweld leiden.
  Ze proberen dat te voorkomen door de samenstelling van de bevolking te veranderen.
  Het volk wil niet dat we met minder democratie worden opgescheept!
  Ik ben erg nieuwsgierig wanneer de eerste corrupte politicus voor de guillotine staat.
  Wel eerst de rolex van zijn/haar pols afhalen.
  U weet wel de rolex dat is zo,n horloge door arabische sheiks rondgestrooid.
  Nee hoor geen corruptie, het is maar een cadeautje, dat tot minder democratie meer horigheid leidt.
  Hoe langer de lijn tussen laten we zeggen Barosso en de kiezer, dat is wat ze daar in Brussel serveren.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Jan Jaap de Ruijter trekt deze conclusie (jouw Url); Moslims kunnen blijkbaar veranderen: laat dat dan het nieuwe frame zijn. Nu, ik kan garanderen dat moslims zich niet laten veranderen, maar zichzelf blijven. Dat betekent gezworen trouw aan de verzen in de Koran, en hun missie; Van Europa een tweede Iran maken. Jan Jaap de Ruijter verbonden aan de Universiteit van Tilburg is een echte professor in de weetnikskunde.
   Diederik stapel was er ook zo eentje. Stapel gek !

   Like

 6. Theodoor zegt:

  We leven in een periode dat er afgerekend wordt met politici die het volk belazerd hebben. Bananenrepubliek acties kun je dan verwachten. Ook hier?
  Ik ben benieuwd of het Nederlandse volk het nog langer pikt.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  De UITVERKOOP is al begonnen in 2012. Kan mij vinden in de conclusies van Dhr. Niemöller, maar door ondertekening van het WURGCONTRACT ESM, heeft JUDAS RUTTE, ons land vorig jaar materieel gezien al overgeleverd aan de COMMUNISTEN der EUSSR te Brussel. Zolang er geen MASSAAL VERZET door de burgers van Nederland zal plaatsvinden, gaat het GEDROCHT EU ons compleet slopen en verarmen!

  Like

 8. baksteen zegt:

  Een verdrag duurt zo lang als deze is te handhaven, als we het echt zat zijn en onze politici zich niet meer aan de idioterie willen/kunnen houden kan Brussel daar niets aan doen. Dus moet er, voordat de boel uit de hand loopt, een flink leger opgebouwd zijn en daar werkt men dan dus ook hard aan.

  Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  We are grateful to the Washington Post, the New York Times, Time Magazine and other great publications whose directors have attended our meetings and respected their promises of discretion for almost 40 years….It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we had been subjected to the lights of publicity during those years. But, the world is more sophisticated and prepared to march towards a world government. The supernational sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national autodetermination practiced in past centuries.” David Rockefeller.

  Like

 10. Jean zegt:

  Die EU misdaadorganisatie is de doodsteek voor de Europese burgers.
  Misdadigers worden beschermd en belastingbetalers worden beroofd.

  Like

 11. martha zegt:

  Thank God dat wij Joost Niemöller hebben.

  Dat was wel even schrikken vandaag, hoewel Joost ons al voorbereid had
  in zijn vorige stukken.

  Aansluitend:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/12/EU-parlementarir-Alle-rekeningen-nu-vogelvrij-ook-onder-100000-euro

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @martha: 17.50. uur. Beste Martha, vroeger bestonder er ROOFRIDDERS die de mensen bestolen en bedrogen, ze zijn nooit weggeweest, nu zijn het RODEN,LIBERALEN,CHRISTEN-DEMOCRATEN en GROENEN=POLITICI, die ons volkome UITPERSEN. Gore vuile schoften dat zijn het!

   Like

 12. bigljohn zegt:

  De goeden gaan altijd het eerst, zegt men wel eens bij een overlijden. De kwaaie (Brussel) komt ook nog een aan de beurt als laatste in het rijtje. Zo gaat het in het bedrijfsleven ook. Eerst regelmatig ontslagen (de kleintjes er uit), en vervolgens komt het failliet van het bedrijf zelf (de grote). Maar vraag maar niet hoe Europa dan er uit zal zien na het overlijden van Brussel. In ieder geval de hele infra structuur naar zijn malle grootje, en de Moslims die dan vrij spel zullen hebben. Voor dit scenario hoef ik geen helderziende te raadplegen. In ieder geval een toekomst die nog veel erger er uit ziet als de meest enge horror film.

  Like

 13. Martha zegt:

  Ja Tom ik ben het volledig met je eens.

  Like

 14. Avidia zegt:

  bigljohn zegt:
  18 december 2013 om 19:06
  Ze kunnen ons niet tegenhouden, als er massaal op Wilders wordt gestemd: verspreid het woord!!!
  Ik doe in ieder geval niet wat de EU mij opdraagt, juist het tegenovergestelde, en ik blijf hopen op onze Wilders, de enige partij tegen de EU, daar hoef ik dus niet lang over na te denken, bovendien vind ik Wilders de enige echte persoon die ons land verdedigd tegen al die andere eurofielen, EEN MAN voor Nederland en dat is meneer WILDERS!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s