Baanbrekende krachtmeting

Screenshot_11

Brandende EU-vlag in Rome: In ieder geval zal Brussel bij de komende Europese verkiezingen een pak slaag krijgen

Verlamde, aanmatigende of verblinde regeringen tegen de belangen van de burgers. Ettelijke landen van de Europese Unie staan aan de rand van sociale explosies. Maar de media kijken liever naar de Oekraïne.

Eigenlijk zou je moeten verwachten dat politieke onlusten binnen de EU voor veel meer deining zorgen in de Duitse politiek en de mainstream media dan onrust buiten de EU-grenzen. Maar op dit moment is het, bizar genoeg, precies omgekeerd.
De oppositiebeweging in de Oekraïne vult de kranten en het belangrijkste nieuws. Dat deze beweging bij nader inzien in toenemende mate dubieus schijnt, speelt daarbij praktisch geen rol. Heel anders de toenemende instabiliteit in ettelijke grote en belangrijke landen van de EU en de eurozone. Die krijgt in het gunstigste geval alleen zijdeling aandacht in de politiek en de media. Terwijl zich hier iets ontwikkelt waartegenover de ontwikkeling van de Oekraïne voor Duitsland en de EU bijna onbelangrijk lijkt.
In Frankrijk staat volgens de huidige stand van zaken de EU-kritische en de euro sterk afwijzende partij van Marine Le Pen, het Front National, op het punt een baanbrekende verkiezingsoverwinning te behalen. Dat zou een enorme schok zijn voor de Europese machtselites, want Frankrijk is het op één na belangrijkste land van de EU en van de muntunie.
Italië, de op twee na grootste euro-economie, wordt door elkaar geschud door de beweging “Forconi” (“Mestvorken”), de jonge regering Letta maakt al een uitgeputte indruk. In Spanje staat in 2014, na het aflopen van het moratorium, de gedwongen onteigening van 350.000 huizen en woningen voor de deur, meer dan het dubbele van de sinds het begin van de crisis vijf jaar geleden al voltrokken 150.000 ontruimingen.
Hoe reageren de regeringen? Madrid smeedt schandalige plannen om de protesten illegaal te verklaren, Rome reageert eigenlijk helemaal niet meer en de regerende socialisten in Parijs schijnen helemaal geen idee meer te hebben van goed en kwaad.
Alleen Berlijn heeft blijkbaar nog een plan, alleen het is het verkeerde. Onverzettelijk het mantra van “meer Europa” volgend, heeft Merkel in haar regeringsverklaring aangekondigd tot nu toe nationale bevoegdheden in de economische en sociale politiek in Brussel te willen centraliseren. Alsof niet juist de overhaaste uniformering een van de belangrijkste oorzaken van de EU-crisis is. Onder het dank van de gemeenschappelijke bankencontrole legt ze bovendien de kiem tot een gemeenschappelijke schuldengarantie voor alle Europese banken op kosten van de Duitse spaarder.

2014 kan het jaar van spannende krachtmetingen worden. Aan de ene kant verlamde, verblinde of aanmatigende regeringen, aan de andere kant volkeren, die steeds minder geduld hebben met een politiek die in de ogen van een toenemend aantal mensen niet meer de belangen van de burgers vertegenwoordigt. De uitkomst van deze baanbrekende krachtmeting zal van invloed zijn op de toekomst van ons allen.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, EUSSR, Krankzinnigheid, landverraad, Overheid, politici, Rotzakken, Vrijheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Baanbrekende krachtmeting

 1. Tom Hendrix zegt:

  Dit gaat compleet fout aflopen. Maar weer is de gevestigde politiek, van socialisten, liberalen en christen-democraten, niet van zins om te stoppen met het heilloze experiment van de EU. De Eu zal geen vrede en rust brengen, maar armoede, onrust en opstanden. En de bojaren in Brussel, deze hypocrieten, wensen niet toe te geven, maar zullen hun fascistische politiemacht EUGENDFOR inzetten tegen de eigen burgers. We gaan als lemmingen de afgrond in…

  Like

 2. Gt zegt:

  Reken maar niet dat die socialisten hun hachje kunnen redden, de man in het zwarte gewaad met sikkel hangt boven hun hooft. In mijn optiek zal 2014 een rampjaar worden en we zullen het mee maken want dit blijft niet goed gaan.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  In 2014 Armageddon!

  Like

 4. dgneree zegt:

  in Spanje dus een half miljoen gezinnen dakloos! en de banken een half miljoen woningen en huizen rijker.
  De steden krijgen dus weer sloppenwijken om zich heen, net als onder Franco

  Like

 5. luckybee zegt:

  De Media’s zullen op een dag ,met een kater wakker worden.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Wat ik hier nog niet gezien heb. Er komt per 1-1-2014 weer een nieuw E.U. lid zijn hand ophouden. Letland ! Het 18e land in de reeks, of is het het 19e land ? Ik ben de tel denk ik kwijtgeraakt. Als de E.U. zo maar door blijft gaan, lappen ze ooit de Arabische staten er ook nog bij !

  Like

 7. Peter Selie zegt:

  Nogal zeker van zijn zaak. Ik in tegenstelling tot Mark Auber ben dat niet. De peilingen wijzen inderdaad op winst voor de anti-Europapartijen. Wat mij betreft kon het dus wel eens aardig tegenvallen, althans voor de PVV.
  Ze zullen van alles verzinnen die fascistische club in Brussel om democratische partijen te verbieden. Straks mogen wij niet eens meer vermelden, dat in islamitische landen Christenen worden vervolgd, gediscrimineerd en vermoord. Dat mag allemaal niet meer vermeld, laat staan aangeklaagd worden.
  Bovendien als Wilders en zijn club zich in de toekomst niks gelegen laat liggen aan zijn kiezers dan kon het wel eens afgelopen zijn met hen. Ik ga me in elk geval eens informeren wat de club van Daniel v.d. Stoep te vertellen heeft.

  Wie niet horen wil moet maar voelen!

  Like

 8. fleckie zegt:

  “De oppositiebeweging in de OEKRAÏNE”, daar wordt via de massamedia de AANDACHT op gevestigd, ( waarschijnlijk wordt dan ERGENS ANDERS!” DE KOOL KLAARGESTOOMD”.?!)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s