Poetin dreigt terroristen met “totale vernietiging”

Screenshot_22

Vladimir Poetin

De chef van het Kremlin toont kracht: Rusland zal “vastberaden en onverbiddelijk” tegen terroristen optreden. Duizenden politiemensen kammen de regio Wolgograd door. Poetins prestigeproject moet niet in gevaar komen.

Na de beide zelfmoordaanslagen in Wolgograd heeft Rusland duizenden extra politiemensen naar de regio gestuurd. Ongeveer 5200 politieagenten en soldaten moeten naar mogelijke handlangers van de daders zoeken en het openbare leven met de jaarwisseling veilig stellen, deelde het ministerie van Binnenlandse Zaken volgens het persbureau Interfax mee. President Vladimir Poetin verzekerde de familieleden van de minstens 34 doden en 72 gewonden van de beide aanslagen van snelle hulp.

De chef van het Kremlin dreigde de mannen achter de schermen van de aanslagen met vergelding. “Wij zullen de strijd tegen de terroristen consequent tot hun totale vernietiging voortzetten”, zei Poetin in zijn nieuwjaarstoespraak. Het waren de eerste openbare uitspraken van de president over de aanslagen.

Wolgograd en enkele andere steden zegden Oud en Nieuw feesten om veiligheidsredenen en als teken van rouw af. In Moskou wilden echter duizenden op het Rode Plein in het centrum het Nieuwe Jaar begroeten – onder drastisch verscherpte veiligheidsmaatregelen.

Het aantal doden bij de terreuraanslagen was uiteindelijk gestegen naar 34. Drie zwaargewonden waren in het ziekenhuis overleden, deelde het ministerie van Burgerbescherming mee. In totaal kwamen er bij de bomaanslag op een trolleybus 16 passagiers en bij de aanslag op het station 18 mensen om het leven, waaronder ook politieagenten. Ze zullen postuum onderscheidingen krijgen van de staat. De Russische regering stelde ook onmiddellijk 2,2 miljoen euro voor de nabestaanden beschikbaar.

“We zullen alle gedupeerden van deze onmenselijke daden ondersteunen en alles weer opbouwen”, kondigde Poetin aan. Hij bevond zich op het tijdstip van uitzending van de toespraak in Chabarowsk in het oosten van het land. De toespraak werd om middernacht plaatselijke tijd in het verre oosten uitgezonden op televisie.

Zorgen om veiligheid tijdens de Olympische Spelen

De aanslagen binnen slechts 24 uur voeden de zorgen over de veiligheid van de Olympische Winterspelen, die in februari in Sotsji aan de Zwarte Zee plaatsvinden. Radicale islamieten uit het conflictgebied Noord-Kaukasus hadden gedreigd de wedstrijden te torpederen. De Winterspelen gelden ook als prestigeproject van Poetin. Wolgograd, dat tot 1961 Stalingrad heette, ligt ongeveer 700 kilometer verwijderd van Sotsji. Tot nu toe heeft niemand de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist.

De VS boden Rusland voor de Olympische Spelen een nauwere samenwerking in veiligheidskwesties aan. Washington zei Moskou “volledige ondersteuning” bij de voorbereiding van de Spelen toe, deelde het Witte Huis mee. Van zijn kant bood Poetin de Amerikaanse president Barack Obama in een nieuwjaarsbrief een constructieve dialoog in internationale kwesties aan.

In de deelrepubliek Dagestan in de Noord-Kaukasus kwamen ondertussen drie mensen door bommen om het leven. bovendien raakten er vier politieagenten gewond, toen er een bom onder hun auto explodeerde. In het gebied komt het bijna dagelijks tot gevechten tussen (vert.: islamitische!) extremisten en soldaten.

Bij razzia´s in Wolgograd werden minstens 87 mensen opgepakt met ongeldige documenten, zei de woordvoerder van de politie, Andrej Piliptsoek. Het Kremlin heeft na de aanslagen opdracht gegeven om de veiligheidsmaatregelen in het hele land te verhogen.

Bron:
www.handelsblatt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Rusland, Terrorisme. Bookmark de permalink .

22 reacties op Poetin dreigt terroristen met “totale vernietiging”

 1. E.J. Bron zegt:

  Wat na het lezen onmiddellijk opvalt: De schrijver van dit artikel uit het Duitse “Handelsblatt” krijgt het voor elkaar om slechts één keer een verwijzing te geven naar de islam en/of moslims. Hij gebruikt één keer het woord “islamist”. Voor de rest is er in het artikel sprake van “extremisten” en “terroristen”! 😦

  Like

  • Tiny zegt:

   Dan was deze journalist nog een uitzonderlijke uitzondering op de regel. In de Duitse MSM wordt NOOIT over dé islam en islamisten gesproken. Niet in de kranten, tijdschriften en ook niet op radio of TV.

   Like

  • Trucker zegt:

   Tja ik peins dat de brave man heel goed luistert naar de openbare KRomTroep BRT die kennen dat truukje van de foor ook zeer goed en dus denkt de domme kijker/luisteraaar/lezer “het is altijd maar wat daar” maar weten niet dat het om islamieten versus Vrije Westerse Wereld gaat omdat het weinig subtiel gewoonweg niet verrmeld wordt.
   Nu op het 18h00 nieuws met berichtgeving over de oorlog in de Centraal Afrikaanse Republiek was het ook van “rebellen” en “opstandelingen” en gisteren kwaakten ze in TGV tempo over “etnische spanningen” en “geweld TUSSEN een minderheid en de andere inwoners”… (acht die capitals nodig om hun objectivieteit te onderlijnen)
   BRT en correcte informatie…het zal eerder vriezen in de hel, maar voor mij is dat niet zo erg (niet dat vriezen hé) daar ik voor binnen of buitenlandse informatie de weg naar Rome ken en er zijn vele wegen die naar Rome leiden 😉
   Als Poetin zijn speciale troepen (met ondersteuning van de FSB) eroverheen walsen kan hij beter gewoonweg doorgaan tot brussel en straatsburg om het clubje despoten dat eurabia op poten stelt uit te schakelen.
   Gisteren aardige (korte maar beter dan niks denk ik dan) geziebn over de Kozakken, nu Poetin Rusland terug op de wereldkaart zet is het nooit vergeten leger van deze mannen terug in de belangstelling komen te staan en daar heeft de islamiet wel schrik van,.
   Dat er op deze blog reageerders zijn die Poetin zelfs nog niet het voordeel van de twijfel gunnen (ergo, stalin een monsterlijke paranoide psychopatische massamoordenaar in één zin noemen met Poetin…) lig ik niet wakker van om twee reden men kan geen omelet bakken zonder eieren breken én…én veel belangrijker (is iets dat ik trouwens koester) het doel heiligt de middelen.

   Like

  • Jean zegt:

   E.J. Bron,
   Wanneer volgt deze werkwijze in heel Europa???
   Het is anders de enige werkbare methode.
   Extrimisten en terroristen zijn ALTIJD moslims maar dat wisten we al jaaaaaaaren.

   Like

  • Marc Bouwman zegt:

   Alert, jouw opmerkingen. Maar wat dacht je ervan dat Poetin spreekt over ‘totale vernietiging’ van terroristen zonder daarbij Saoudie-Arabië te noemen. Dit land heeft afgelopen juli, in een poging de Russische steun voor Iran en Assad te ondermijnen, direct bedreigd met bomaanslagen in Sotsji, waarbij ze klip en klaar vermeldden dat zij volledige controle hadden over terroristen in Dagestan en Tjetjenië. Nu het eenmaal zover is hoor ik Poetin niet over vergeldingsacties naar de Saoedisch. Waarom niet, vraag ik mij dan af.

   Like

 2. Jade zegt:

  Interessante ontwikkelingen daar in Rusland.
  Daar zouden onze weekdieren in Den Haag
  eens een voorbeeld aan moeten nemen.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Gevoel voor aangeboren bacil, niet bewust aanwezig, echter latent parasiterende afbreuk op grijze gezonde massa! Overigens, meestal niet erg veel, wel qua massa.

  Like

 4. Republikein zegt:

  droom

  Like

 5. Sjaak zegt:

  God zij dank hebben we aan Poetin eentje die niet lang fakkelt !
  Men kann gedeelte mening zijn Maar wat de strijd tegen
  de Islaam aan gaat is hij als enige die garandeert wat onderneemt !
  En daar kann het gebeuren dat de Islaamterror naar het westen
  wandelt en dan is het voor de linkse Europa verkwanselaars te laat !
  Poetin heeft natuurlijk door zijn alliantie met Assad het probleem
  dat de negative oorlogsmisdaden tegen hem werken ! Maar het
  is ook al bekent en door opnamen bewezen dat de fanatische
  moslimoppositie niet daar voor terug schrikken hun eigen vrouwen
  en kinderen te offeren en alles daaraan doen om alle schuld op Assad
  te schuiven ! Fakt is dat middelerweile de hele westerse beschaavde
  wereld alleen haat en verachting voor de moslim heeft !
  En een ding is zeker wie het amen in de kerk ! Het jaar 2014 ziet er
  duister uit voor de Moslim en de vele offers die daardoor noch hun
  leven daarvoor moeten laten !

  Like

  • Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

   @Sjaak,
   Heerlijk dat Nederduits en dat bedoel ik als compliment 🙂
   Allen nog een gelukkig nieuwjaar en moge het goed voor ons uitpakken.
   Beetje vroeg want ik ga zo vieren bij de buren, nu kan het nog.

   Like

 6. GT zegt:

  Kijk dit is vast beraden taal van Phoetin, die moslim extremisten vernietigen daar kan ik aan toe voegen kam heel Europa uit, inclusief Nederland niet tevergeten. Want ook jawel hier zitten de stille slapers in die zogenaamde haathutten (moskeeën) genaamd. En de politieke huichelaars vroeg of laat worden jullie van je bedje gehaald want waarom hoorden we niets meer van die Algaida gelieerde brul apen in DenHaag, niets meer van gehoord zouden jullie eens geen haast maken deze op te pakken.Enne Pechthold waar was je, je had toch je mond vol van rechts extremisme he je weet wel die zo genaamd met die vlaggen wapperden toen Wilders zijn Speech voltrok waar was je nu, niet thuis dus ! Nee nu had je kunnen in grijpen slappe hap uit DenHaag.
  Dit was een heel andere vlag hoor, en wat ze vertolkten loog er niet om, nu Europa ik wens alle goede recht geschapen eerlijke mensen het aller beste voor 2014 maar ik kijk er anders tegen aan. Want die multicultie droom gaat onze toekomst vernietigen, mede veroorzaakt door 50 jaar socialisme aan de macht, dit gaat gestopt worden maar………zal vele doden tot gevolg hebben in Europa en zo zie ik het…………..Duitsland heeft de tweede wereld oorlog niet verloren hoor,denk hier maar eens over na, ik denk dat er mensen zijn op dit forum die begrijpen wat ik bedoel wat voor een krachten er verder mee deden (devisies) …..en industriëlen !
  Nu Nederland, het allerbeste …..want we zullen het nodig hebben al denk ik zelf dat het telaat is om alles terug tebrengen zo als het was, of zoals ik hier voor benoemde het zal zijn met bloed rode tranen!

  Like

 7. wouteenhoorn zegt:

  We weten toch allemaal wie hij bedoelt. En extremisten en terroristen lijkt mij ook duidelijk. Is het nou nooit goed? En het Handelsblatt zal de schrijver wel instructies gegeven hebben.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  En gelijk heeft Putin.
  Hij heeft er geen enkele behoefte aan zich door dat schorem te laten dirigeren.

  Like

 9. Trucker zegt:

  Gisteren aardige korte (maar beter dan niks denk ik dan) documentaire gezien over de Kozakken

  Zetduivel zit op mijn schouder sorry krijg hem/haar niet weg

  Like

 10. Theodoor zegt:

  Wetje maken voor mensen van het bloedige geloof zonder geldige documenten is vast wel ruimte te vinden in de taiga.

  Like

 11. Fred zegt:

  Als je Poetin kwaad maakt berg je dan maar.
  Ik denk en hoop dat die haatbaarden het niet makkelijk zullen krijgen.
  Ze zullen het merken en niet zo zuinig ook.
  In plaats van pamperen en thee drinken zal er keihard opgetreden worden.
  Go, Poetin, go.

  Like

 12. Luchtpint zegt:

  Trouwens, hebben de Russen eigen drones ? Als ze die massaal zouden gebruiken in Dagestan en Tsjetsjenië dan lukt het misschien wel.

  Like

 13. realist zegt:

  mr putin is een echte leider,daar kunnen wij in europa enkel maar van dromen,wij zitten opgezadeld met de grootste laffaards dat het westen ooit gekend heeft met alle gevolgen van dien.morgen is er op tv een film “european vacation”uit 1985,ik kan iedereen aanraden om er naar te kijken om te zien hoe mooi europa ooit geweest,van waar we komen en waar we nu staan na decenia lang linkse regeringen,het contrast is enorm!de beelden liegen er niet om

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Realist: 19.54. uur. Daar ben ik het helemaal mee eens. Voor de tweede keer zal de VERLOSSING uit het Oosten moeten komen. De eerste keer, was het de Poolse Koning Jan sobieski, die de Ottomanen – Turken, versloeg voor de poorten van Wenen, de 2e keer zullen we moeten hopen op het Rusland van Putin. Onze LAFAARDS en VERRADERS van politici, van VVD,CDA,PvdA en Demonen 66, zullen ons blijven verraden aan de HAATBAARDEN en MOSLIMLANDEN!

   Like

 14. Dat kunnen we aan Poetin wel overlaten, hij heeft ’t eerder gedaan, de Tsjetsjenen helemaal in elkaar gebeukt, dan houden ze zich weer even koest. Maar ja, er bestaat zoiets als hudna. Na zich 10 jaar rustig te hebben gehouden, beginnen de moslims gewoon weer opnieuw. Over 10 jaar zal Poetin, of zijn opvolger het weer moeten doen, tot in eeuwigheid…

  Like

 15. Jan zegt:

  Tsjetsjeense koranimal beledigd door Olympische Spelen, belooft daarom te moorden

  Like

 16. Jan zegt:

  Doku Umarov, top Chechen rebel leader who threatened Olympics, reportedly killed by Russian forces

  Chechen leader Ramzan Kadyrov said on his Instagram that Doku Umarov, who urged his fighters to strike the Games, had died — a claim he has made repeatedly in the past. The information about Umarov’s death came from intercepted communications between other rebel leaders who were discussing his replacement, he said, but he didn’t make clear when the conversation took place or how it was heard.

  This time, however, multiple messages on Chechen jihadist web forums – including an audio recording from top Islamic sharia judge Abu Mohammed Ali Daghestani, who is affiliated with Umarov’s movement, confirmed his death.

  http://www.cbsnews.com/news/doku-umarov-chechen-warlord-who-threatened-sochi-olympics-reportedly-killed/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s