Letland, het nieuwe Cyprus

Screenshot_19

(Door: Joost Niemöller)

Vandaag maakt ook Letland deel uit van de Eurozone. In dit land bestaat een grote bankensector die geheel is ingesteld op de doorvoer van zwart Russisch geld. Het Cyprus scenario. Opnieuw kan de Europese belastingbetaler opdraaien  voor de criminele belangen van een kleine groep, mogelijk gemaakt door een land dat er zo zijn eigen regels op nahoudt.
Litouwen, het grootste Baltische land, maakt al sinds 2004 deel uit van de EU. De minister van Financiën heeft aangekondigd nu ook snel over te willen schakelen op de euro. Het naastgelegen Letland gaat vandaag al over op de euro.  Dit gebeurt terwijl 60% van de bevolking daartegen is. Iets waaraan nauwelijks aandacht werd geschonken. (Estland zit overigens al sinds 2011 in de eurozone.)

De Litouwse minister van Financiën liet weten:

,,Het is belangrijk dat ook wij snel bij de euro komen. Daarmee vormen de drie landen een sterkere economische regio met één gezamenlijke munt”, aldus Sadzius. ,,Bovendien kunnen we daardoor net als de buurlanden profiteren van buitenlandse investeerders, die liever in Litouwen als euroland investeren.”

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR. Bookmark de permalink .

4 reacties op Letland, het nieuwe Cyprus

 1. fleckie zegt:

  “Buitenlandse”. investeerders zijn natuurlijk OLIESHEIKS, en MAFIa mee bedoeld., voor als het hier “TE. GORTIG” wordt, HUN MILJOENEN/MILJARDEN? DEPOSITO’S alhier,”ZEKER “te stellen “ALDAAR”!!?

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Het is wie een kappotte EU snelkookpot !
  De gloeiendhete kookplaat zorgt wel
  daarvoor dat in Europa de inflatiedeksel om de
  dove oren vliegt ! Ach ja en blind zijn ze ook nog !
  In Amerika zijn ze eveneens wie in Europa ermee
  bezig het jaar 1929 nieuw in te luiden !
  Daar lopen de Inflatie-geld-drukmaschines op
  hoogtoeren !

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  En weer is de eigen bevolking, in dit geval Letland, geschoffeerd door de ploerten van politici! We worden en zijn verraden door onze eigen politici, alles terwille van hun eer en glorie, en uiteraard de EU, deze satanische instelling te Brussel. De Letlanders zullen nog op de koffie komen, wij zijn al op de koffie gekomen. En deze waanzin gaat maar door, alles om de HEILSSTAAT de EUSSR van nieuw bloed te voorzien, deze draak, deze HOER VAN BABYLON! Van Rampuy, de führer is verder gegaan, waar het Adolf Hitler niet lukte met zijn DRITTE REICH! Van Rompuy, en zijn SS kliek, zijn geen haar beter dan de Nazi’s waren!

  Like

 4. Avidia zegt:

  Zo snel mogelijk eruit, stelletje SSers, ik haat ze! Hebben jullie het interview gezien met die Van Rompo of hoe je het schrijft, een zombie is er niets bij

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s