Hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de EU, Catherine Ashton, voorgedragen voor Nobelprijs voor de Vrede

Screenshot_16

De winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, Herman Van Rompuy, omarmt Catherine Ashton, die nu eveneens voor de prijs werd voorgedragen

De socialisten in het Europees Parlement dragen Catherine Ashton voor de Nobelprijs voor de Vrede voor. Ashton zou beslissend hebben bijgedragen aan de oplossing van het Kosovo-conflict. Bovendien zou de prijs een motivatie in de strijd voor een duurzame vrede tussen Servië en Kosovo zijn, aldus de socialisten.

De socialisten in het Europees Parlement hebben de Hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de EU, Catherine Ashton, voor de Nobelprijs voor de Vrede voorgedragen. Zij zou wezenlijk hebben bijgedragen aan de oplossing van het Kosovo-conflict.

Behalve Ashton willen de socialisten ook de ministers-presidenten van Servië en Kosovo, Ivica Dačić en Hashim Thaçi, voordragen. Hannes Swoboda, de fractiechef van de socialisten in het Europees Parlement, zei tegen de krant “Die Welt”:

“Alle drie hebben d.m.v. een verdrag in april 2013 de oplossing van het conflict rondom Kosovo een wezenlijke stap dichterbij gebracht. Velen hadden dat lange tijd voor onmogelijk gehouden. We hebben Ashton, Dačić en Thaçi voor de Nobelprijs voor de Vrede voorgedragen, omdat dit niet alleen een waardering voor hun verdiensten m.b.t. een normalisering van de betrekkingen is, maar ook een extra motivatie om een duurzame vrede tussen Servië en Kosovo te bereiken.”

In de Joegoslavië-oorlog werden ongeveer 140.000 mensen gedood. Nu zouden de betrekkingen tussen Servië en Kosovo weliswaar nog “kwetsbaar zijn, maar ze bestaan”, schrijft Swoboda aan het Nobelprijs-comité.

Het door een meerderheid van Albanezen bewoonde Kosovo had zichzelf in februari 2008 onafhankelijk verklaard. 106 van de 193 VN-lidstaten erkennen de Republiek Kosovo als staat. Servië beschouwt Kosovo echter nog steeds als een autonome provincie. Van de 1,8 miljoen inwoners van Kosovo zijn ongeveer 88% Albanezen en 7% Serviërs.

Belangrijke onderdelen van het akkoord dat Ashton had uitonderhandeld met Servië en Kosovo waren gemeenteraadsverkiezingen voor de Servische minderheid en speciale regelingen bij politie en justitie. Deze moesten voor de Serviërs een veel ruimer zelfbestuur mogelijk maken.

Hoewel de EU-landen Spanje, Cyprus, Griekenland, Slowakije en Roemenië Kosovo niet als zelfstandige staat erkennen, is de EU in oktober vorig jaar onderhandelingen met Kosovo begonnen over een zogenaamd stabilisering- en associatieverdrag.

Meerdere leden van het Amerikaanse Congres hebben eveneens Ashton, Dačić en Thaçi voor de Nobelprijs voor de Vrede voorgedragen. De Nobelprijs wordt ieder jaar op 10 december, de sterfdag van Alfred Nobel, uitgereikt. De prijs is gedoteerd met € 910.000,-

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europees Parlement, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Socialisten. Bookmark de permalink .

17 reacties op Hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de EU, Catherine Ashton, voorgedragen voor Nobelprijs voor de Vrede

 1. E.J. Bron zegt:

  In één woord: KRANKZINNIG!!!

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Dat klopt inderdaad Bert gewoon krankzinnig maar voorlopig is ze alleen voorgedragen.
   Van de andere kant kregen zi het indertijd bij de wittehuismoslim wel voor elkaar dus Ik laat me verrassen.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Niet in hún optiek: Alles en iedereen onder de vlag van de Enge Unie + grenzen open + lief zijn voor moslims + maatschappelijke eenheidsworst = Nooit Meer Oorlog. Denken ze.
   En ja, wie dààr maar hard genoeg voor ijvert -al komt het in feite neer op het creëren van een riante positie voor zichzelf- wordt voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede. Of WINT die zelfs.
   Al rekenen ze buiten de waard, want nooit meer oorlog is één ding, maar what about BURGEROORLOG?
   En daar stevenen we op af, als het zo doorgaat!
   Dàn kunnen ze zich daar in Brussel voor hun kop slaan en kreunen: “Nobelprijs voor de Vrede…..Krankzinnig……!!!
   Net als jij nu, e. J.

   Like

  • Jan zegt:

   Iedere socialist meent dat hij God is en daarom krijg je deze idiotie. Liegen, bedriegen tot je uiteindelijk in je eigen leugens gelooft en deze ziet bevestigd in geschiedenisboeken zodat de andere socialist uit hetzelfde nest vindt dat je een onderscheiding verdient.

   Hoe grenzeloos dom dit element is laat dit filmpje zien. Zij weet niet hoe de Servische president Tomislav Nikolic er uit ziet:

   (Ik wil dat de guillotine alvast overuren gaat maken)

   Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Ziek.

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  “De socialisten in het Europees Parlement dragen Catherine Ashton voor de Nobelprijs voor de Vrede voor.” Het zijn allemaal volbloed opportunisten elke kans wordt waargenomen om zich te excelleren om voor het voetlicht te komen staan. Catherine Ashton doet mij denken aan een onderhoud-monteur bij een grote bierbrouwer, op een gegeven moment moest de onderhoud-monteur iets repareren aan de grote bierketel, hij was al een poosje bezig en door een onvoorzichtigheid viel hij in de bierketel en verdronk. Toen de directeur en hoofd van personeelszaken naar de kersverse weduwe gingen om het treurige nieuws te vertellen, belden zij aan en de vrouw van de monteur deed open en zag gelijk aan de gezichten van de directeur en de personeelschef dat er iets ernstig mis was, “is er wat met Herman gebeurt op de zaak?” Ja mevrouw Herman is tijdens zijn werk in de grote bierketel gevallen en verdronken, waarop de vrouw van Herman antwoordde “heeft hij erg geleden?” nee dat niet antwoordde de directeur Herman is er drie maal in geslaagd om er uit te klimmen om te pissen.

  Like

  • Jan zegt:

   Aangezien je voor het verkrijgen van de Nobelprijs moet vechten en het een grap is geworden zou ik hem aan Assad verlenen

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ben het eens met jou Jan, de Nobelprijs voor de vrede is een verwaterd begrip verworden, sinds de terrorist Yasser Arafat de prijs in ontvangst mocht nemen. Dat was voor mij persoonlijk de druppel die de emmer deed overlopen. Assad is bij uitstek de geschikte kandidaat hier voor.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Arafats misdaden in Libanon.
    Door: Franklin ter Horst. (aangemaakt november 2004) (Laatste bewerking: 16 januari 2014)
    Tijdens de Arabisch-Israëlische oorlog in 1948, vonden duizenden Arabieren een toevluchtsoord in Libanon waar zij door de christelijke gemeenschap met open armen werden ontvangen. Zij werden door de verschillende bevolkingsgroepen broederlijk opgenomen en leefden tot 1965 in een goede verstandhouding met elkaar. Het was over met de rust toen ze met hulp van islamitische milities de eerste botsingen uitlokten met het Libanese leger en in Zuid Libanon kampen begonnen in te richten om van daaruit doelen in Israël te bestoken. De terreurbendes zaten al vast in het zadel voordat de Libanese regering de omvang van het gevaar onderkende en lijdzaam moest toezien hoe Beiroet door talloze bomaanslagen en sluipschutters veranderde in een hel op aarde. Een bloedig treffen in Beiroet tussen terroristen van Yasser Arafat en christelijke milities luidde in het voorjaar van 1975 het begin van de Libanese burgeroorlog in. Henry Kissinger waarschuwde alle buurlanden (in het bijzonder Israël) afzijdig te blijven. Arafats moordmachine telde indertijd zo’n 20.000 door Rusland opgeleide en bewapende terroristen. Zijn bedoeling was met dit leger, de macht in Libanon over te nemen. Ook Syrië begon zich met de situatie te bemoeien en trok op 1 juni 1976 met twee divisies het land binnen,om zogenaamd de christelijke Falangisten bij te staan. Maar in werkelijkheid was het de bedoeling het land te bezetten. De Amerikaanse geheime dienst meldde: “Er is niets wat op een invasie van Libanon wijst.”

    De Syriërs vernietigden, de democratie en de bloeiende economie. Zij mengden zich in de binnenlandse aangelegenheden onder het mom van “broederhulp” en bombardeerden meedogenloos de dorpen en steden. Het was pure volkerenmoord wat ze in Libanon aanrichten. Yasser Arafat droomde ervan eerst alle christenen uit het zuiden van Libanon te verdrijven cq te vermoorden, om daarna de leiding in het hele land over te nemen. Hij was van plan op 2 augustus 1982 in Libanon de staat ‘Palestina’ uit te roepen, net als hij dat enkele jaren daarvoor in Jordanië van plan was geweest. Alles was daartoe voorbereid tot aan de nummerplaten op de auto’s toe.(Lees verder)—>

    http://www.franklinterhorst.nl/Arafats%20misdaden%20in%20Libanon.htm

    Like

 4. luckybee zegt:

  Van mij mogen de Jihadisten ze alle beide hun Koppen afnijden.Liefs met een botte mes.

  Like

 5. JGerber zegt:

  indien het niet zo tragisch zou zijn….. zou ik het “komische ” van die incestueuze beknuffelingen, en happenings nog kunnen waarderen…
  We benaderen stilaan een punt van totale of totalitaire verdwazing…
  Wat ECHT zorgwekkend is… 99,9 % van de bevolking is zich hiervan niet bewust, ze zijn begaan met hun dagelijkse beslommeringen…. kennen die… hoe noemt ze ook alweer ???Ashton, niet eens.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  🙂 , Waarschijnlijk was die directeur geen socialist, anders had de weduwe een rekening gekregen voor het opgedronken bier.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Deze roden van Brussel, zijn volkomen losgezongen van de werkelijkheid. En over de zgn. Democraten uit Amerika, deze zijn net zo rood als het hele apentheater van de eussr!

  Like

 8. Wachteres zegt:

  De nobelprijs is een waardeloos vod geworden!

  OPHEFFEN DAT DING!

  Like

 9. Sinds Obama de nobelprijs kreeg nog voordat hij iets gepresteerd had, werd duidelijk dat vriendjes van vriendjes elkaar altijd prijs bieden. Nobel zal zich in zijn graf omkeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s