Israël heeft een goeie vriend verloren: Barry Rubin overleden op 64-jarige leeftijd

Screenshot_9

Maandag 3 februari 2014 is Barry Rubin overleden, nauwelijks 64 jaar oud. Amerikaan van geboorte werd hij dinsdag begraven in Tel Aviv. Rubin was een erg bekende figuur onder pro-Israëlactivisten op het internet en een voorbeeldfiguur voor ons allen. Anderhalf jaar geleden maakte hij bekend dat hij ongeneeslijk ziek was en die strijd (tegen longkanker) heeft hij dus verloren, nadat hij enkele dagen voordien in coma was gevallen.

Professor Rubin was een ongelooflijke veelschrijver en actief als geen ander en hij schreef haast letterlijk tot aan zijn laatste snik. Zijn laatste artikel op zijn blog “Why the Arab/Muslim World Is Trapped” dateert van 21 januari 2014. Zo was hij de directeur van het Global Research in International Affairs (GLORIA) Center en lange tijd columnist for The Jerusalem Post.

Hij was ook een briljante Midden-Oosten analyst en columnist voor onder meer PJ Media, schreef voor het Middle East Review of International Affairs (MERIA) journaal en voor het Turkish Studies Journal en uiteraard ook op zijn eigen gekende blog “The Rubin Report“.

Ook publiceerde hij een indrukwekkende reeks boeken. Zijn laatste boek, dat nog moet verschijnen en dat hij samen schreef met G. Schwanitz, ‘Nazis, Islamists, and the Making of the Modern Middle East‘, komt uit op 25 februari 2014.

Vorig jaar kreeg Barry Rubin nog de Hasby Award uitgereikt als “Beste pro-Israël commentator” van 2013. De Hasby Awards worden elk jaar uitgereikt aan (Engelstalige) personen en organisaties die zich “op het internet actief inzetten voor de zaak van Israël,” ook wel hasbara, geheten vandaar “Hasby Awards”.

Bedankt Barry, voor alles wat je hebt gedaan. Israël is een goeie loyale vriend kwijt.


Bronnen:

  1. The Jerusalem Post:
    ♦ ‘Jerusalem Post’ columnist Barry Rubin dies – Longtime “Post” columnist, Middle East scholar, and author passes away at the age of 64 [lezen]
  2. PJ Media:
    ♦ R.I.P.: Remembrances of My Friend Barry Rubin; Ron Radosh [lezen]
  3. The Times of Israel:
    ♦ Barry Rubin, Middle East scholar, dies at 64 – Author and commentator on regional issues, often consulted by international media, passes away after long bout with cancer; door Stuart Winer [lezen]

Enkele artikelen van Barry Rubin op Brabosh.com:

  • Barry Rubin: Waarom er geen vrede is? Omwille van Israël natuurlijk, uiteraard! [lezen]
  • Antisemitisme en Jodenhaat nemen onrustbarend toe in Nederland en België; door Barry Rubin [lezen]
  • Waarom het gros van de massamedia niet eerlijk kunnen berichten over Israël; door Barry Rubin [lezen]
  • Minister John Kerry ‘s vredesmissie in het Midden-Oosten dreigt op de klippen te lopen; door Barry Rubin [lezen]

Bron:
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Israël heeft een goeie vriend verloren: Barry Rubin overleden op 64-jarige leeftijd

  1. Sjaak8.1.2014U zegt:

    R.I.P

    Like

  2. Wachteres zegt:

    Barry, dank voor alles wat je voor Israël en daarom ook voor ons hebt gedaan.

    Je bent een held van de vrije wereld!

    Like

  3. Cathja zegt:

    Dat hij zijn welverdiende rust moge krijgen!

    Like

  4. Een geweldige vent.
    Ik heb ooit met hem gecorrespondeerd over “een voetnoot”, over de historische bewijsbaarheid van een bepaalde gebeurtenis die op zijn beurt weer aannemelijk maakte dat de Moefti van Jeruzalem, Amin al-Husseini, grote invloed heeft uitgeoefend op Hitler om tot de “Endlösung” te beslissen.
    Zijn nieuwste boek, precies over die islam-nazi-connectie, ‘Nazis, Islamists, and the Making of the Modern Middle East‘, dat volgens Hugo uitkomt uit op 25 februari 2014 heb ik overigens al in huis.

    Like

Plaats een reactie