Amnesty & VRT: “De islam is slachtoffer!” (+ update)

Screenshot_7

(Door: Martien Pennings)

Ik heb nog even op de Nederlandse Amnesty-site gezocht of de wereldwijde christenvermoordingen door de islam ergens aan de orde komen. De zoekfunctie gebruikt op de woorden “christenen” en “vervolging”. Daar kwam weinig uit. Het is tekenend. Als er al aandacht wordt besteed door Amnesty aan die christenvervolgingen, dan gebeurt dat in elk geval zorgvuldig buiten de publiciteit. Dat is heel anders als moslims door christenen alleen nog maar verjáágd worden, want dan weten het islamofiele en antisemitische Amnesty en de islamofiele Vlaamse Radio en Televisie Omroep  elkaar te vinden. Gisteren, 13 februari 2014, zond de VRT een reportage uit die ging over de Centraal Afrikaanse Republiek.

Een jonge zwarte in felrood hemd die een groot mes suggestief tegen de eigen strot houdt, blijft aan het begin van die reportage 10 seconden lang in beeld. Iconisch voor de moslimterreur wereldwijd, denk je in eerste instantie. Maar nee, want gedurende die 10 seconden zegt de presentatrice:

“In de Centraal Afrikaanse Republiek is een etnische zuivering aan de gang en de internationale vredesmacht heeft te weinig gedaan om dat te verhinderen. Dat staat in een nieuw rapport van Amnesty International. Volgens de organisatie worden moslims massaal vermoord en het land uit gejaagd.”

Op de site van Amnesty staat het item moslimvervolging in de CAR prominent op de voorpagina en daar lees ik:

“In de afgelopen weken hebben onderzoekers van Amnesty International meer dan honderd getuigenissen verzameld van moslims die de aanvallen van Anti-Balaka hebben meegemaakt. De dodelijkste aanval die Amnesty tot nu toe heeft vastgelegd, vond plaats op 18 januari in Bossemptele. Hier werden ten minste honderd moslims vermoord, onder wie vrouwen en oudere mannen. Het resultaat van deze etnische zuiveringen is een exodus van moslims van historische proporties. Dorpen en steden blijven leeg achter. De weg naar veiligheid is moeilijk en gevaarlijk. Konvooien worden vaak aangevallen door Anti-Balaka-milities. Een klein jongetje vertelde Amnesty hoe een vrachtwagen waarin hij reisde werd aangehouden bij een checkpoint van de milities. Zij eisten dat alle moslims uitstapten. Drie vrouwen en drie kleine kinderen van zijn familie werden hierbij gedood.” [mijn schuine vet]

Het rapport is dus in zijn geheel gebaseerd op hear say en wel van moslims, die,  zoals bekend, van hun geloof nooit mogen liegen, vooral niet tegen ongelovigen.

Amnesty kon er blijkbaar niet meer onderuit te vermelden dat de moslims de terreur waren begonnen, zoals altijd en overal in het 1400-jarige bestaan van het geloof van de vrede:

“Het huidige geweld en de instabiliteit van de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn een direct resultaat van de mensenrechtencrisis die in december 2012 begon. Toen begonnen de Seleka, een alliantie van islamitische milities, een gewapend offensief dat leidde tot een staatsgreep in maart 2013. In de tien maanden dat de Seleka aan de macht waren, werden dorpen van christenen verwoest en verbrand en werden christelijke burgers beroofd, verkracht, gemarteld en vermoord. De Seleka-milities trokken zich terug en de internationale vredestroepen lieten toe dat de Anti-Balaka dit machtsvacuüm vulden.”

Laten we verder naar de VRT-reportage kijken. Stijn Vercruysse  is in Bangui, de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek. De moslims zijn “vermoord of gevlucht”, zegt ook de reportagemaker.

De woordvoerster van Amnesty, Donatella Rovera, is een echte vertegenwoordigster van het feminisme dat de laatste 40 jaar in de mode is gekomen en dat de islam diep en liefdevol in het hart heeft gesloten. Op 60 seconden zegt ze:

“Het is zeker etnische zuivering. Ze willen moslims doden. Alle moslims moeten weg uit dit land. Alle moslims moeten weg of dood. Het is de opzettelijke bedoeling om de hele moslimgemeenschap hier uit te wissen.”

De presentatrice doet ook haar duit in het zakje:

“Amnesty International is scherp: de vredestroepen doen te weinig om te verhinderen dat een hele bevolkingsgroep, de moslimgemeenschap, wordt weggevaagd.”

En dan opnieuw Donatella Rovera:

“Ze [de vredestroepen] gingen niet waar ze nodig waren, zelfs als dat perfect voorspelbaar was.”

Nee, het grote publiek dat naar de VRT-reportage kijkt, krijgt van Amnesty niet te horen dat de terreur door de moslims is begonnen. Dat geven ze alleen toe op hun site, waar slechts de fans komen. Maar gelukkig is reportagemaker Vercruysse eerlijk genoeg om het héél kort even aan te stippen (vanaf 1:10):

“Eerst grepen moslimrebellen uit het noorden de macht. Ze terroriseerden de christenmeerderheid. Nu nemen de christenen wraak, op álle moslims.”

Ja, dat moest er toch echt even bij: “op álle moslims”, want er zijn natuurlijk ook goeie moslims. Je zou wensen dat zo’n suggestief mededelinkje dan óók gepaard zou gaan met de vaststelling dat er nog nooit een goede islam heeft bestaan en niet kan bestaan en dat moslims áltijd degenen zijn die de rotzooi beginnen.

Aan het einde van de reportage van Vercruysse krijgen we de centrale moskee van Bangui te zien, alwaar de laatste moslims wachten op deportatie naar Tsjaad of Kameroen. Ze maakten 15% van de bevolking uit in de CAR, maar het bleek weer eens voldoende om de vrede te breken. Vercruysse laat bedeesde moslims als slachtoffer poseren. Uit wat ze zeggen blijkt opnieuw waarom de islam nooit en nergens ter wereld ooit in vrede kon samenleven met andersgelovigen: want nadat  de terreur en de verovering vanuit het door de moslims is mislukt, willen ze nu Apartheid. Het noorden moet voor de moslims worden en het zuiden voor de christenen, aldus een van de woordvoerders. Ah ja! Een soort “Palestijnse” staat, van waaruit de terreur dan opnieuw georganiseerd kan worden.

Updaterige toevoeging:

Nog een teken van de totale verrotheid van het Vlaamse gesubsidieerde media-systeem: de uitzending van “Reyers Laat” van 13 februari 2014. Daar kregen twee islamofiele antisemieten, Kathleen Cools en Bert Anciaux , zwaar gesubsidieerd de gelegenheid elkaar bijna een kwartier lang op te vrijen. Gevoelsmens Bert Anciaux is door zijn partij SP.A op een moeilijk verkiesbare plaats gezet en nu mag hij door Cools uitgebreid geplugd worden op de publieke zender.

Wordt er nog iets van belang gezegd in dat kwartier Cools-Anciaux? Mwah. Bertje is van zijn verkiesbare plaats verdrongen door een vrouw, maar gelukkig is die vrouw . . . . hou je vast en kijkluister 1:55  “van etnisch-cultureel-diverse afkomst”. Ja, dat zegt-ie letterlijk! De dwaas heeft van de “diversiteit” dus al een soortnaam, zelfs een soort “ras” gemaakt.

Op 11:50:  Bertje is vroeger lid geweest van Vlaams-nationale emancipatiepartijen, maar, zegt hij “toen ging het over eigen rechten en nu gaat het over het onderdrukken van anderen en daar wil ik niet aan meedoen”. Kritiek op de massale immigratie van moslims en op de islam, de oudste vorm van nazisme ter wereld, noemt  de halve zool dus “onderdrukken van anderen”.

Over Bert Anciaux heb ik hier en hier geschreven en over Kathleen Cools hier en hier. Wie een overzicht wil hebben over al mijn artikelen over de idioten, antisemieten en nazislam-collaborateurs op de brug van het narrenschip Vlaanderen, kan hier terecht.

UPDATE:

Het stuk hierboven gaat over een manipulerende reportage over de burgeroorlog in de Centraal Afrikaanse Republiek van de Vlaamse Radio en Televisie Omroep, de VRT. Ik zei hierboven:

“Het is tekenend. Als er al aandacht wordt besteed door Amnesty aan die christenvervolgingen, dan gebeurt dat in elk geval zorgvuldig buiten de publiciteit.”

Robert Spencer beschrijft nu hoeveel manipulerende verzwijging er in die VRT-reportage heeft gezeten:

“As far as the mainstream media is concerned, Christians in the Central African Republic are gratuitously targeting innocent Muslims. This story, however, will get little play. And they never mention how Muslims murdered 1,000 Christians over a two-day period. Or how 450,000 Christians fled their homes in the face of Muslim attacks. All that is fine; it’s only when Christians fight back that it becomes news: “humanitarian catastrophe — Muslims suffering in the CAR.”
___________________________________
Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Afrika, Amnesty International, Appeasement, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Desinformatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, nieuw fascisme, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

31 reacties op Amnesty & VRT: “De islam is slachtoffer!” (+ update)

 1. Republikein zegt:

  Ook hier op het non journaal met de zelfde blijde boodschap.
  Zandstrooiers!

  Like

 2. Ekster zegt:

  Het is overal hetzelfde liedje, we moeten weer eens medelijden hebben met die arme zielige moslims die altijd zo zwaar lijden onder de Christenen. Maar de aanleiding wordt verzwegen of verdoezeld, het is allemaal even misselijkmakend. Op het NOS journaal zag je hetzelfde. Over de genocide op Christenen wordt zo min mogelijk aandacht besteed, maar zodra moslims het slachtoffer van wraak worden, krijgen we het uitgebreid te zien bij de NOS. Wat een walgelijke, smerige omroep is dat. Staatspropaganda is het, niets meer, niets minder. Volkomen onbetrouwbaar en leugenachtig.
  De mensen in de CAR hebben volkomen gelijk; weg met de moslims, laat ze maar opdonderen naar een moslimland. Er valt niet samen te leven met moslims, klaar.

  Like

 3. Jean zegt:

  Ach we weten waar de BRT voor staat en gaat, links en pro islam vandaar dat die zender verbannen is in onze woning.

  Like

 4. topsporter zegt:

  Ik heb de uitzending van terzake gisteren gezien, ik onderschrijf je verhaal volledig, Martien!
  Ik adviseer iedere lezer van dit blog, indien mogelijk, regelmatig naar Terzake op Canvas te kijken en je zult zien dat Martiens analyes volkomen correct zijn.
  De islam wordt ons bewust in de maag gesplitst, in de maag gesplitst door tuig van het meest extreme soort.
  Aan wie zijn zij horig?

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Nou, Martien, al die laatste linkjes zijn weliswaar nooit weg, natuurlijk, maar persoonlijk heb ik ze niet nodig, aangezien ik intussen al je artikelen over deze ‘briljante’ figuren gelezen heb en de inhoud mij zogezegd nog bij staat als de dag van gisteren! Daar zat namelijk heel wat meer vuur in, dan in de zouteloze vertoning in “Reyers laat.”
  Werd er überhaupt wel iets in gezegd, vraag ik me af. Misschien was het geen slecht idee geweest om even een vat van jouw kokende olie te laten aanrukken om zowel Kathleen als Bertje Bléiter even op temperatuur te brengen. Soms kan dat wonderen doen die hier geen overbodige luxe geweest waren.
  Halverwege dit ‘kijkgenot’ schoot de gedachte door me heen dat het allemaal vrij nietszeggend was, om me direct daarop te realiseren dat dit ook aardig klopte, daar juist deze man met zijn resolutie verwoede pogingen doet om de goegemeente ‘niets meer te laten zeggen.’Pas dan zal, naar zijn simpele oordeel, de volmaakte maatschappelijke rust bereikt zijn, schat ik. Welk een eenvoudige van Geest, deze Anciaux!
  Evenals de VRT trouwens: Kunnen er in hun reportage niet omheen, dat de MOSLIMS de strijd begonnen zijn (niets nieuws overigens) en weten vervolgens niets beters te doen dan er even de nadruk op te leggen, dat de christenen op hun beurt ALLE moslims terugpakken -waar het van de kant der moslims ècht alleen maar de rebellen waren geweest, willen ze maar zeggen; alle andere moslims zijn toch héus onschuldige lammetjes, of néé, die zitten er bij……..
  Hou toch op!
  Toch benieuwd, hoe lang die langzamerhand overbekende rotsmoes nog vol te houden is. Weliswaar lijkt het politiek-correcte gedachtengoed tot op heden van elastiek. Maar niettemin…….

  Like

 6. Willem zegt:

  De christenen waren het geweld in de Centraal Afrikaanse Republiek, van jaren lange Islam terreur spuug zat. Je kunt je niet eeuwen in bedwang houden, uiteindelijk komt er de uitbarsting.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Heel goed gedaan Martien. Ik ga mijn lidmaatschap van Amnesty International heroverwegen.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Nu pas ???

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Joop Klepzeiker: 16.12. uur. Joop, ik was al langer aan het twijfelen, maar nu ben ik het zat! Ik heb A.I. al eerder verweten partijdig te zijn, maar dit slaat alles! Potverdorie, de HAATJURKEN hebben in 1400 jaar tijd ca. 278 miljoen mensen vermoord! Hulde voor deze christenen, dat ze terugslaan! Ik ben het HELEMAAL met deze mensen eens! STERF ISLAM,STERF!

    Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Soros has built a global empire of networked nongovernmental organizations (NGOs) allegedly promoting “human rights,” “freedom,” “democracy,” and “transparency.” His Open Society Institute funds amongst many others, Amnesty International (page 10), Global Voices, and Human Rights Watch

   http://landdestroyer.blogspot.mx/2012/03/surpise-soros-is-convicted-criminal.html

   Organizations Funded Directly by George Soros and his Open Society Institute

   Amnesty International: This organization directs a grossly disproportionate share of its criticism for human rights violations at the United States and Israel.

   http://www.discoverthenetworks.org/viewSubCategory.asp?id=1237

   Dit is toch echt niet de eerste maal dat ik dit aanhaal.

   Like

 8. Luchtpint zegt:

  Links wil graag de mythe in stand houden dat moslims collectief slachtoffer zijn van externe invloeden, zoals de Westerse cultuur, nationalisme, de Joden of zelfs het Christendom. En dat, beste mensen, is de kernboodschap van de Islam zelf. Indien links de waarheid expliciet of impliciet zou toegeven door de vervolging van anderen door moslims aan het licht te brengen, dan kan die mythe niet lang standhouden op lange termijn, want dan geven ze op die manier toe dat:

  1) Moslims veel minder (ingebeeld) slachtoffer zijn van externe factoren, dan wel eerder het slachtoffer zijn van hun eigen kortzichtige doctrine, waardoor al het geweld in eerste instantie van hun kant uitgaat.
  2) Moslims, ondanks het slachtoffer-zeikverhaal van links, ook pro-actief DADERS zijn van extreem geweld en dat dit weinig of geen verband houdt met externe factoren, zoals de “discriminatie” door anderen.

  Daarom dus dat moslim geweld door de media zoveel mogelijk uit het zicht wordt gehouden. De mensen moeten in het Westen in die mythe blijven geloven, en dat kan alleen maar als de werkelijkheid doelbewust daarvoor moet worden genegeerd in de media ! Het geweld dat de Christenen in de CAR aan de lijve ondervonden hebben, is dus noodzakelijk uit de media gehouden, zodanig dat het nu kan worden voorgesteld alsof Christenen geen geldige reden zouden hebben om zich daartegen te verzetten of te verdedigen: maw er treedt een inversie van slachtoffer en daderrol op: het wordt op die manier gemakkelijker om de echte schuld bij christenen te leggen in de hoofden van links: zij zijn degenen die pro-actief geweld plegen op anderen en het via hun doctrine rechtvaardigen zo wordt geredeneerd, en niet omgekeerd. En dat allemaal om moslims zelf te exalteren als ultieme slachtoffers van ingebeeld wereldwijd “onrecht” om ze van elke verdenking van daderschap wit te wassen in de publieke opinie. Op die manier zien we dat zowat elke culturele entiteit buiten moslims van dezelfde smeerlapperij kan worden beschuldigd: Joden, Filippijnse Christenen, Boeddhisten in Myanmar of Thailand, Hindoes in India,…enz. Iedereen is dus fout, behalve moslims ! Behalve de Islam ! Een prachtig stukje propaganda alweer van Links bobo-Vlaanderen dat de media in een ijzeren greep van hypocrisie, een netwerk van leugens en zijn imaginaire morele suprematie probeert gevangen te houden en waarmee die culturo’s hun multiculturele godsdienst proberen op te dringen aan iedereen, het zgn. “klootjesvolk dat het maar niet begrepen heeft” volgens hen.

  Om toch maar NIET te moeten toegeven dat het probleem bij de Islam ZELF ligt. Om toch maar iedereen te beschuldigen van discriminatie, geweldpleging en kortzichtigheid, behalve diegenen die dat het meest verdienen op deze planeet, moslims zelf en de Islamitische doctrine waar ze aan vastkleven.

  Like

 9. Jan zegt:

  Bijzonder, niet dus, om moslims als etnische groep te betitelen

  Like

  • Benesha zegt:

   Ja… weeral een soort volksverlakkerij om het verjagen van de niet tolerante moslims etnische zuivering te noemen, terwijl Christenen en moslims waarschijnlijk allemaal van dezelfde stammen deel uitmaken. Kijk, dat is iets wat in europa met kleine e ook gaat gebeuren, al zal het minder makkelijk zijn want ze zijn al met zovelen.

   Like

 10. lucky9 zegt:

  Het was inderdaad opvallend en ‘merk’-waardig hoe de indoctrinatie op deze staatszender (0000) evolueerde.

  Nu kijk ik als “Vlaamse nar” nog zelden naar de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep, maar het moet erkend: vanaf het allereerste moment begon de 0000 (VRT, BRT, Canvas, Ketnet, twéé en tutti quanti) te bazelen over “strijdende milities” die elkaar “bekampten” in Afrika.

  Dat het overduidelijk een gewelddadige islamitische agressie en een daarop volgend logisch reflex van legale én gerechtvaardigde zelfverdediging door onze zwarte medemensen betrof, kon de Xtreem linxe belgicistische staatszender niet over de lippen van haar nieuwslezeressen krijgen. Van haar nieuwslezers ook niet. Dat de agressie uitsluitend christenen afslachtte ook niet. (Ik ben zelf overigens atheïst!) Je bent links of je bent links! Dat gespuis moet vernietigd worden.
  Eens links altijd een liegebeest, maar dan wel in de fabeltjeskrant van de nazislam en pallywood

  Daar ligt het verschil, Tjenne. Schaam U, en schaam U diep! Bertje hoort eigenlijk opgeknoopt te worden. Maar hij is de slijtage aan dat hennep-touw niet eens waard. Zulk nepotisten-zoontje zou gewurgd moeten worden met een nylon-koord. Helaas mag dat niet in onze (onbestaande) rechtsstaat.

  Like

 11. Tempelier. zegt:

  De christenen zijn in de meerderheid en daar moet je gebruik van maken. hopelijk het 2de Afrikaanse land dat heel goed zonder de moslims kan, net als Angola.

  Like

 12. Wat in de Centrale Afrikaanse Republiek is gebeurd moet en zal hier in Nederland ook wel gaan gebeuren. Eerst worden de moslims (gasten) moordlustig tegen niet-moslims (hun Gastheer). Dat gaat een tijdje lang door. En dan beginnen de niet-moslims moslims te vermoorden en verdrijven. Oog om oog, tand om tand!

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Amnesty International zijn een stel hersenloze randdebielen !!
  Die proberen van moslims de slachtoffers te maken terwijl wereldwijd de christenen en ongelovige door hen wordt uitgeroeid.

  Like

 14. Marijke zegt:

  Natuurlijk is de islam slachtoffer; ook in Nederland. Ik las net een reactie van iemand die vindt dat wij geen respect voor hen hebben, omdat zij geen niqab mogen dragen. Dat niemand gelaatsbedekkende kleding mag dragen in Nederland dat vergeet hij maar voor het gemak. Altijd wordt het gedraaid naar discriminatie. Even verderop komt iemand overigens met de reactie dat er over een aantal jaren toch wel de sharia ingevoerd wordt in Nederland. Persoonlijk ben ik er inmiddels helemaal klaar mee. En ik maak me zorgen om Tom Hendrix; ik begrijp uw boosheid helemaal, maar denk een beetje aan uw hart a.u.b.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Maak je niet al te ongerust: Tom heeft twee ;persoonlijkheden:
   Eén achter het toetsenbord en één in de realiteit.
   Ik kan het (een beetje) weten, want ik heb hem persoonlijk mogen ontmoeten op de Koekamp, 21 September jl. en ik stond verbaasd over de Limburgse rust, die deze lieve man in werkelijkheid uitstraalt.
   Laat hem op het toetsenbord maar met hoofdletters en scheldwoorden strooien, dat heeft verder echt niet te veel te betekenen. Uitlaatklep, denk ik, niet meer.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Marijke: 19.52. uur. Bedankt voor uw reactie Marijke. O ja, ik kan best laaiend zijn, maar kan gelukkig nog relativeren!

   Like

   • Marijke zegt:

    O gelukkig Theresa en Tom 🙂 Soms denk ik “hij maakt zich zo kwaad; hij blijft er nog in”. Maar ik kan het me wel helemaal voorstellen; sommige dingen zijn ook om razend van te worden.

    Like

 15. Azraël zegt:

  Als de heer Pennings er geen bezwaar tegen maakt worden dit soort artikelen meteen doorgestuurd naar Nujij.nl.
  ‘Santa Muerte’ vindt dat sommige verwoordingen bekend moeten worden bij een nog bredere groep.

  -Bedankt Martien-

  Like

 16. Jelle R zegt:

  Dat was me wat gisterenavond! Ik zat toen rustig in de zetel met een half oor te luisteren naar het journaal toen plots de CAR ter sprake kwam, mijn aandacht werd onmiddellijk gevestigd en zette de tv luider en ja hoor het was weer prijs! Christenen werden geïnterviewd en afgebeeld als wildemannen en bij een moskee werden de laatste moslims die de stad verlieten in een mooi daglicht gesteld. Ze stonden daar zo beteuterd te kijken en lekker slachtoffertje te spelen om zo ons medelijden op te wekken zodat ze direct naar hier konden vluchten. Achja ik stond weer met men mond open te kijken en dacht dat dit nu wel het toppunt moet zijn geweest bij de vrt in een lange tijd.

  Tot deze avond!!!!! Nu ging het helemaal los!! Het was vandaag precies 50 jaar geleden dat België met Marokko een migratieverdrag tekende zodat ze makkelijker naar hier konden. Nu ja dat moet gevierd worden dachten ze op de redactie en hoe!! Hier is een fragmentje van Terzake, het ronduit walgelijk, met fonkelende oogjes zat de presentatrice in de studio met een vader en zoon. De vader een moslim uit het boekje, amper Vlaams sprekend en de presentatrice extreem neerbuigend tot nooit gezien niveau!!! Kijk en huiver: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/terzake

  Like

 17. Ik heb een UPDATE onder mijn bovenstaande stuk geplaatst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s