De Nederlandse middenklasse kiest massaal voor Wilders en Le Pen

Erik60

(Door: Erik60)

Dit weekend melde het FD dat de middenklasse het beu is en op muiten staat. Het Financieel Dagblad uit zware kritiek op het kabinet dat de werkende middenklasse heeft laten vallen. En gelijk heeft ze. Dat zouden meer kranten moeten doen.  Daarom vond ik het tijd om hier eens een column over te schrijven De Nederlandse middenklasse is al sinds jaren bij alle kabinetten de kop van jut. Alle politieke partijen hebben de middenklasse steeds meer belast en eigenlijk nooit ontlast. Nu met Rutte II is het hek helemaal van de dam. De middenklasse wordt door dit kabinet uitgemolken. Zij is het vertrouwen kwijt in deze regering en is massaal overgestapt naar de partij van Geert Wilders. Deze mensen beseffen dat de PVV nog de enige partij in Nederland is die aan hun kant staat en voor hun belangen opkomt.

De tijd dat de PvdA voor de werkende middenklasse opkwam is allang voorbij. Deze partij heeft zijn roots verlaten en kan zich een echte communistische partij noemen. Stilaan maar zeker breken zij onze verzorgingsmaatschappij af. Ook de VVD kan zich er niet onderuit praten. Zij zijn ook een linkse koers ingeslagen. We kunnen ze misschien nog net niet extreemlinks noemen, maar dat scheelt niet veel. Samen met de PvdA zien ze de hardwerkende middenklasse als een gevaar. Ze willen deze middenklasse dan ook zo snel mogelijk zien verdwijnen. De toekomst ziet er somber uit voor deze mensen die de ruggengraat zijn van onze economie.

Screenshot_20

Enkele weken geleden spraken de welvarende Zwitsers zich in een referendum uit tegen de komst van migranten. Dit is een uiting van onvrede. Zij zien hun jobs verdwijnen naar mensen die hetzelfde voor minder loon uitvoeren. Maar de Zwitsers hebben zich tenminste kunnen uitspreken in een democratisch referendum. Dat is iets wat wij Nederlanders niet snel meer zullen meemaken. Want onze regering en de Europese Commissie zien geen heil in een referendum, omdat dit niet strookt met hun belangen. Zij willen geen inmenging van de gewone bevolking, die in hun ogen te dom is om te denken. Dit is misschien een zware uitspraak, maar de Nederlandse regering en Europese Commissie gedragen zich er zo naar. Dat komt, omdat zij zich verheven voelen boven ons. Zij aanvaarden geen nee van de gewone burgers. Zij willen voor ons beslissen of dat wij er nu mee akkoord zijn of niet. Dat maakt hen geen donder uit. Het enige wat wij burgers mogen doen, is kiezen tussen de pest en de  pokken. Het zijn bij Europa en de huidige Nederlandse regering allemaal zakkenvullers. Ze zitten er toch alleen maar voor zichzelf.

Screenshot_21

Iedere hardwerkende mens of gepensioneerde is momenteel de klos in Nederland door dit kabinet. Vroeger kon een werkende echtgenoot zijn gezin goed onderhouden. Nu zijn de meeste gezinnen tweeverdieners, omdat bijna alles onbetaalbaar geworden is. Bovendien dragen de tweeverdieners veel belasting af waar ze weinig voor terugkrijgen. Door Rutte II is de middenklasse zwaar getroffen. Zij ziet haar welvaart snel verdwijnen. Haar eigen bijdrage in de zorgverzekering stijgt gevoelig en bovendien krijgen werkenden er steeds minder voor terug. Deze middenklasse ziet ook dat nieuwe asielzoekers meer rechten krijgen dan zij. Deze nieuwelingen krijgen van het kabinet alles in de schoot geworpen.  Voor deze dingen moet de middenklasse hardwerken. Bovendien is er onder deze mensen een verandering gaande die de huidige lakse partijen zuur zal opbreken. De middenklasse is stilaan maar zeker overgestapt van de VVD, D66 en PvdA naar de PVV, omdat Wilders de enige is die nog moeite doet om de belangen van de werkenden te verdedigen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen zal de PVV in de weinige steden waar ze meedoet zeker winnen. En bij de Europese verkiezingen zal Wilders samen met het Front Nationaal in stijgende lijn oprukken. Dit zal een ommekeer zijn waar de oude politieke partijen van achterover zullen vallen.

Screenshot_23En je hoort het overal. De mensen zijn het beu. Zij zijn de onbegrensde immigratie van kanslozen beu.  Ook ziet de Nederlandse burger zijn geld verdwijnen naar corrupte Afrikaanse regimes die er alleen zichzelf mee financieren. En dan durven ze bij de PvdA tegen de mensen zeggen dat nivelleren een feest is. Samson, Spekman en consorten hebben het zo danig bruin gebakken dat de autochtone Nederlander hen het liefst ziet verdwijnen. Laat ze dan Rutte meenemen. Want deze wereldvreemde politicus bakt er zeker niks van. Let op mijn woorden: door de nonchalante houding van Mark Rutte raak ik er steeds meer en meer van overtuigd dat er een dikbetaalde baan voor hem klaarstaat bij Europa. Want je moet echt een harteloze politicus zijn om je eigen volk zo  kaal te plukken. Ook laat hij onze hulpeloze bejaarden in de steek. Deze mensen hebben door  jarenlang veel lasten te betalen onze verzorgingsmaatschappij opgebouwd. Zij worden door dit harteloze kabinet nog slechter behandeld dan een crimineel in de gevangenis.

Europa is zich met Oekraïne aan het bemoeien. Zij doet dit maar op één manier en dat is de manier van het geld. Geld dat ze van de hardwerkende West-Europeanen afneemt die, nadat ze heel hun leven hard hebben gewerkt, het einde van hun leven kunnen afwachten in een of ander kil bejaardenhuis. En dat ziet de middenklasse ook. Ze beseft dat de traditionele partijen haar laat vallen zodra ze met pensioen gaat. Dan wordt ze nog niet door de linkse rakkers met rust gelaten. Want ze knabbelen ook regelmatig wat af van haar zuur verdiende pensioen. Uiteindelijk zal er zo weinig overschieten dat onze ouderen de laatste jaren van hun welverdiende rust in saaiheid moeten slijten. De slogan ‘eigen volk eerst’ van het Vlaams Belang begint steeds luider te klinken in het verenigd Europa. Er is een kentering op komst die het hele politieke landschap zal veranderen. En de gevestigde partijen zullen er niet blij mee zijn.

Screenshot_24

Door:
Erik60
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

37 reacties op De Nederlandse middenklasse kiest massaal voor Wilders en Le Pen

 1. Cathja zegt:

  Van het begin tot het eind 100% waar!
  Ik kan alleen maar blij zijn dat steeds meer mensen inzien dat de PVV wél opkomt voor ons, de autochtone Nederlanders. Dat er oog is voor de ouderen, gehandicapten, en de rechten waarop zij aanspraak zouden moeten kunnen maken.
  Geert, succes in de komende tijd! We hebben jou heel hard nodig! Ik hoop dat het slikken zal worden voor iedereen die vindt dat er nog wel meer handophouders bij zouden mogen komen, maar waar de PVV paal en perk aan wil stellen. Het loopt de spuigaten uit, en we moeten een totaal andere koers gaan varen, voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen.

  Eigenlijk zouden we hier vandaag al mee moeten beginnen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Je zou het allemaal wèl zeggen, Erik60 en ik hoop uiteraard van harte dat je gelijk hebt.
  Aan ons zal het niet liggen. Alleen……Nog té veel mensen krijgen op de drempel van het stemlokaal maar àl te vaak koudwatervrees.
  Ik zeg niet, dat dat nu óók per sé hoeft te gebeuren, maar het is een óverbekend verschijnsel.
  De middenstand…..Het is te hopen natuurlijk. Alleen heeft o.a. Martien Pennings wèl gelijk, dat het tokkie-gehalte van veel PVV-medewerkers de middenstand vooralsnog doet aarzelen.
  Nogmaals: Hopen, dat de drempel massaal genomen wordt, meer kunnen we niet doen.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Theresa Geissler en andere wat dacht je van de oudere generatie die boven ons zitten die stemmen hun hele leven op de zelfde partij stok doof en gehandicapt en demend en ze stemmen nog steeds op het CDA en de PVDA we wachten het af en anders is de mens dom.

   Like

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  Zal verdorie eens TIJD worden!

  Like

 4. theo zegt:

  Als je Nederland vervangt door België gebeurd hier net hetzelfde. Uitgenomen de namen van de politici. Die heten hier anders maar hebben dezelfde manier van doen.

  Allen spijtig hebben we geen Wilbers. En zulks een partij hebben we helemaal niet.

  Het, in het artikel opgehemelde Vlaams Belang, is voor de verkiezingen van mei 2014. Zich stevig aan het ingraven en zijn de postjes voor België en vooral voor de vetpot Europa, reeds verdeeld.
  Dat het Vlaams Belang echt tegen de EU is. Daar heb ik sterk mijn twijfels over.
  Volgens de huidige analyses zou het Vlaams Belang er sterk op achteruit gaan bij de verkiezingen. Daarom dat zij de postjes voor de huidige topmensen al op voorhand verdeeld hebben.
  Als de topmensen stelselmatig op de eerste plaats van de lijsten komen,zijn zij zelfs bij een klein percentage van de stemmen, zeker van een verkiesbare plaats.

  Wilbers en Mariane Le Pen hebben tenminste een echt programma met betrekking tot EU. Namelijk zo snel mogelijk eruit stappen.
  Vlaams Belang poneert dat ook, maar schapen blaten veel en dat is zo ongeveer alles.

  Spijtig genoeg hebben we in België geen Wilbers of een Le Pen.

  Like

 5. zrast zegt:

  Dat weet ik nog zo net niet Erik, het programma van de PVV is links en dat betekent in de regel weinig goeds voor de middenstand. Voor het islam- en EU standpunt ben ik wel gecharmeerd van de PVV.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Als je sociaal links noemt mag je gelijk hebben. Maar sociaal is niet links. Socialistisch is links en dat is iets heel anders. De PVV is sociaal.. Hou toch eens op deze begrippen door elkaar te gooien en daar geniepige uitspraken mee te doen.

   Like

 6. V.K. zegt:

  -Als je wilt weten hoe slecht het in de Ukraine is, dan moet je in NL eens 2 dagen in een verzorgingstehuis gaan zitten/werken.

  Like

 7. Jade zegt:

  Buitengewoon sterk artikel, Erik…
  Ik hoop dat we nog op tijd zijn met een politieke kentering, en dat
  er niet ordinair geknoeid gaat worden met digitale stemmachines!

  Like

 8. JooJootje zegt:

  Als Rutte echt Nederland verkocht heeft voor een goed betaalde baan in Brussel.
  Dan kijk ik er niet van op dat hij daar maar kort van kan genieten.

  Like

 9. Dr.Kwast zegt:

  Het kudde volk is niet dom. Dat weten ze maar altegoed. De pest is dat het kudde volk te laks te suf te makkelijk aan neemt dat het niet anders kan. Het kudde volk kan nog een aardappel eten, het kudde volk heeft nog gen honger. Het kudde volk zit voor de TV all you is love en meer van dat rot spul. Iets lezen is te moeilijk, maar dom nee. De school hebben ze allemaal af gemaakt, op een paar oudjes na zoals ik. Door deze sites en andere te lezen en internet met wat hulp van het woordenboek kan ik nu wat schrijven zonder te veel fouten. Maar dom zijn we niet en dat weten ze. Laat de bom maar barsten ook het kudde volk zal moeten onder vinden dat het schilderij van de aardappel eters werkelijk is geweest. Kooltjes zoeken tussen een berg sintels om een avond warm te zitten. Het kudde volk is verwent de tijd komt. Zij die hier binnen komen en alles toe geworpen worden leven in het luilekkerland. Het nadeel is dat de rijstebrijberg door ons zelf is op gevreten anders waren ze niet zo makkelijk hier beland.

  Like

 10. Rick zegt:

  Sorry…maar ik blijf er op hameren: wáár gaat Geert ná een eventuele monsterzege de benodigde capabele mensen vandaan halen?? Hij heeft nu al de grootste moeite om de boel bij elkaar te houden. Dissident na dissident. Lieden die vervolgens op een vreselijke manier na gaan trappen.
  Mijn stem zal hij wederom krijgen; maar ik ervaar het meer als een proteststem om mijn ongenoegen te uitten. Helaas…het is niet anders 😦

  Like

 11. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  NU NOG DE REST! WEG MET DE LINKSE GRAAIERS!!!!

  Like

 12. Republikein zegt:

  Middenklasse is een klootzak met eelt.

  Like

 13. luckybee zegt:

  Hoogste tijd dat de Marxisten, gestopt werd.Jammer dat wij niet terug keren naar de Systeem van Jezus Christus; dat wij op houden met alles te willen delen maar respect krijg voor de eigendommen van anderen.Exodus 20 De 10 Geboden , vers 17.

  Like

 14. andy zegt:

  Het verbaasd mij helemaal niets. Ik ben zelf alleenverdiener voor vrouw en 2jonge kinderen. Heb eerder pvda gestemd, maar voel me helemaal nietvvertegenwoordigd door deze partij. Heb er nu een beetje genoeg van. Vooral van de eu. Okay als we eruitgaan en de status van zwitersland krijgen hebben we minder in de eu te brengen dan nu. Maar het spaard ons ook stapels miljarden. De eu is nu een oncontroleerbaar instituut geworden. Hebben lak aan hun burgers, strijken daggeld op voor niets, verhuizen maandelijks, subsidies voor onnozele projecten en een grote bemoeial in buitenlandse politiek, wat ons ook geld kost. Daarnaast zijn ze bezigmet vreemde zaakjes als monsato die de hobby boeren weer heel veel beperkingen oplegd.
  het gros van nederland wil geen Roemenen en Bulgaren en wij kunnen ze gewoon niet stoppen. De zakkenrollers lachen u uit in amsterdam. Zij verdienen bakken met geroofd geld en daarstaan kleine sancties tegenover die zij ingecalculeerd hebben. Waarom zouden de roemenen in hun land gaan rollen en inbreken? Er valt hier veel meer te halen.bovendien zijn de straffen in roemenie vele malen hoger.
  tijd om weer werk visa in te voeren. Geen werk of werk wat we ook zelf kunnen doen? Toedeledokie en bye bye. In heel veel landen heel normaal. Alleen wij zijn zo gestoord. Mijn vrouw is overigens niet nederlands, en geeft het zelf aan dat wij gek zijn. Geeft je te denken.
  tijd voor verandering. Kijk met spanning naar de verkiezingen uit.

  Like

 15. Andre M zegt:

  Na de 2e kamer verkiezingen komt de weg voor een referendum vrij als de VVD, de PVDA en D66 zijn gemninmaliceerd tot keutel groeperingen

  Like

 16. Bob Fleumer zegt:

  Beste Erik, ik zou dit artikel wel in het voorhoofd van elke politicus willen branden!

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal met U eens Erik60. In mijn Gemeente, is de PVV er niet bij, derhalve zal ik waarschijnlijk op een lokale partij stemmen bij de verkiezingen op 19 maart, voor de Gemeenteraden. En inderdaad, Rutte is een keiharde leugenaar en socialist. Al zijn beloften aan de kiezers, heeft hij verkocht om een “socialistische regering”, te kunnen vormen, met de rode roverhoofdman Samsom. Ik hoop dat de VVD en de PvdA keihard worden afgestraft, en nu 19 maart al wat mij betreft!

  Like

 18. rinus9 zegt:

  Als aanvulling nog dit. Er wonen veel Nederlanders in de omringende landen. Nederlanders die hun pensioen in Nederland hebben verdiend. De regering heeft wettelijk bepaald dat zij niet zelf hun ziektekostenverzekering mogen regelen. Dat is centraal uitbesteed aan het College van Ziektekostenverzekeringen. Dit ‘ambtelijk’ apparaat regelt een matige verzekering in het WOONLAND en heft daarvoor een gigantische premie bij de betrokkenen.
  Dit is een groep die weinig middelen heeft om zich hiertegen te verzetten. Ondanks hier vragen over te stellen bij de politieke partijen gebeurt er echter niets. Ook de Nederlanders in de vreemde worden uitgemolken.

  Like

 19. baksteen zegt:

  De omslag begint, de mensen durven er steeds meer voor uit te komen dat ze PVV stemmen, tot voor kort zag je het aan de blik, de angst veroordeeld te worden door de groep.
  Draag het zelf uit en benoem andere delen van het programma, bv koopkrachtverbetering, btw, waarschuw gelijk ook voor het desastreuze windmolenprogramma, het referendum, zodat de mensen begrijpen dat het niet alleen om Europa gaat. Gebruik het debat niet om de tegenstander te overtuigen maar om de toehoorders te informeren. Door het politiek correcte geleuter wordt steeds beter heen geprikt. Het internet en een site zoals deze beginnen belangrijke vruchten af te werpen.

  Like

 20. Tistochwat zegt:

  “door de nonchalante houding van Mark Rutte raak ik er steeds meer en meer van overtuigd dat er een dikbetaalde baan voor hem klaarstaat bij Europa.”

  Daar is elke ‘politicus’ op uit!

  Like

 21. Bert Mulder zegt:

  Erik60,

  Uitstekend verwoord. Meer van zulke redeneringen zullen mensen mogelijk doen inzien dat het afgelopen moet zijn in Den Haag EN in Brussel.

  Like

 22. Theodoor zegt:

  Waar het op aan komt is hoe bereik je de massa, de massa laat zich nog steeds voorlichten door de gevestigde omroepen en de NOS.
  De actie van de op waarheid aangepaste verkiezingsplakkaten is een gouden greep, lijkt mij.

  Like

 23. Yvonne zegt:

  Flyeren voor de Pvv in mei doe ik uiteraard,en dat al vanaf het begin.Maar ik hoop dat we nog een keer extra moeten flyeren voor nieuwe verkiezingen!Zou het dan toch gebeuren?Slob houdt zijn hypocriete poot stijf;hopelijk Teeven ook!

  Like

 24. Tienus Plotseling zegt:

  En dan is het nog maar te hopen, dat het tellen van de stemmen eerlijk gebeurd, want daar had ik, en velen met mij, bij de laatste verkiezingen ook al genoeg twijfels over.

  Like

 25. Q zegt:

  Zo is het Tienus & Yvonne. Het is je recht om bij het tellen van de stemmen aanwezig te mogen zijn. Gewoon in het stembureau waar je zelf stemt met je stempas en paspoort in de hand een mondeling verzoek indienen bij de voorzitter moet voldoende zijn.

  …Zij willen geen inmenging van de gewone bevolking, die in hun ogen te dom is om te denken…

  Ik heb de laatste maanden toch heel wat indringend op de mensen om me heen ingepraat maar begin te geloven dat de politici hier wel gelijk in hebben. Dat demensen om me heen niet geïnteresseerd zijn in politiek is nog tot daar aan toe. Maar je kunt mensen met feiten en bewijzen confronteren, bepaalde denkbeelden krijg je er niet uit gepraat. Of het nou over de CO2 uitstoot en de broeikashype gaat, de verrijking van immigratie en de problemen die we nu ineens hebben met ‘de vergrijzing’, of wetenschappelijke en politieke corruptie en nepotisme, men blijft in de vertrouwde dogma’s hangen.

  Misschien ben ik niet overtuigend genoeg.

  Like

  • Yvonne zegt:

   Q:U kunt niet meer doen dan uw best en de moed niet opgeven.Men zal later in ieder geval van ons niet kunnen zeggen dat we landverraders zijn.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Q 27 februari 2014 om 00:05

   U zegt: “Maar je kunt mensen met feiten en bewijzen confronteren, bepaalde denkbeelden krijg je er niet uit gepraat.”

   Hetzelfde ervaar ik dagelijks; ik heb nog NOOIT iemand kunnen ‘bekeren’, al praat ik als Brugman.
   De leugens zijn zó diep ingeplant door de rode media:
   – CO² veroorzaakt ‘global warming’
   -windmolens zijn geweldig
   – we kunnen niet zonder de eu
   -Geert Wilders loopt weg voor zijn verantwoordelijkheden
   – we kunnen die arme mensen in Afrika toch niet laten barsten?
   – het staatshoofd doet zó veel voor ons land
   enz., enz., enz……….

   Like

 26. Wer zegt:

  Hopen dat de Nederlandse bevolking nu eens op de PVV gaat stemmen. Het is maar al te vaak voorgekomen dat men, onder druk van de linkse media, toch gaat kiezen voor een confessionele partij. Je hoort het nu al in de media, er wordt al weer hard afgegeven op de PVV. Het is het bekende recept. Zo lang mogelijk leugens de wereld in helpen over de PVV en hopen dat de kiezer het gaat geloven. Als de kiezer achter de waarheid komt is het te laat. Dan zit er weer 4 jaar een regering die er alles aan zal doen om te blijven zitten. Koste wat het kost. En uiteraard na die 4 jaar begint dezelfde strategie weer. Let maar goed op al die praat programma’s. En met name Pauw en Witteman de komende tijd. Die zullen geen moment verloren laten gaan om hun linkse voorkeur ten koste van de rest te propageren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s