Directe democratie is onze enige kans om de westerse vrijheid en cultuur te behouden

Screenshot_59

(Door: Nicolai Sennels)

…Geconfronteerd met een politieke correctheid, die ons door een egoïstische politieke elite werd opgelegd – die weigert om ons, die hen kozen en betalen om te regeren, te vertegenwoordigen – eisen wij, het volk, de vrijheid om beslissingen te kunnen nemen op die terreinen die het belangrijkst voor onze samenlevingen zijn…

Peilingen laten zien dat de kloof tussen politici evenals een zelfbenoemde Europese Commissie enerzijds, en het volk anderzijds al enorm is en voortdurend groter wordt.

Terwijl de regeringen in veel westerse landen besloten hebben om bijvoorbeeld onnodige immigratie, schulden maken, de politieke macht van de EU en de invloed van de sharia te versterken, wijst een meerderheid van de bevolking zulke politieke maatregelen af.

Het feit dat de oplossing van onze vertegenwoordigers voor de door hen zelf gecreëerde problemen er uit bestaat ons nóg afhankelijker te maken van grote banken, onze stemmen negeren om gezichtsloze EU-technocraten tevreden te stellen en te proberen het gewelddadige islamitische blok rustig te houden door toe te geven aan diens schier eindeloze stroom van bedreigingen, heeft het vertrouwen van ons kiezers in diegenen die ervoor betaald worden om ons in het parlement te vertegenwoordigen er niet op verbetert.

Om de democratie sterker te maken en de politieke correctheid tegen te gaan, moeten wij in staat zijn over aangelegenheden te stemmen die té belangrijk zijn om aan de elite te worden overgelaten die niet met de gevolgen hoeft leven.

In Zwitserland, het gelukkigste en rijkste land ter wereld, worden volksreferenda gehouden over nationale, regionale en gemeentelijke vragen – drie tot vier maal per jaar. Hier worden de burgers uitgenodigd te stemmen over allerlei mogelijke zaken, van openbare schulden tot immigratie, islamisering en EU-verdragen toe.

Screenshot_58Stel je eens voor dat we over zulke onderwerpen direct konden beslissen. Het zou ons, het volk, de mogelijkheid bieden om ons van politici, die alleen van het populisme en supranationale instanties leven, die alleen overleven door het brutale gebruik van brutale zelflegitimering, te bevrijden.

Representatieve democratie is verouderd

Zij werd in een tijd bedacht, waarin de kiezers nauwelijks of zelfs helemaal geen onderwijs of toegang tot informatie hadden en waarin velen op het bestaansminimum leefden. Daarom leek het noodzakelijk erop te vertrouwen dat goed opgeleide vertegenwoordigers beslissingen voor het algemeen welzijn namen.

Tegenwoordig verzuimt het van staatssteun afhankelijke mediasysteem dagelijks ons belangrijke informaties en ontwikkelingen mede te delen; zodoende komt hij zijn plicht niet na om aan ons een voldoende beslissingsbasis door te geven, op basis waarvan wij onze vertegenwoordigers kunnen kiezen.

Het is desondanks geen geheim dat politici ertoe neigen populistische beslissingen te nemen om hun baan te behouden. Zij machtigen buitenlandse juristen en niet gekozen bureaucraten in Brussel – die hun leven doorbrengen in een monoculturele parallelsamenleving – om onze op een verdomd harde manier gewonnen nationale democratieën uit te hollen en oude grenslijnen te ondermijnen om hun eigen carrière te bespoedigen.

In onze geciviliseerde en goed ontwikkelde culturen, die ons alle informatie in onmiddellijke reikwijdte ter beschikking stellen, en met de levenservaring die gewonnen wordt door het meemaken van de volle consequenties van politieke beslissingen, kan een directe beslissing, in de vorm van een volksreferendum, meer vertrouwen scheppen dan welke andere vorm van regering dan ook. Zij is het beste alternatief om onze vrijheid en levenswijze tegen het machtsmisbruik door egoïstische, machtshongerige, gemakkelijk te intimideren, ondemocratische, arrogante en gierige krachten te beschermen, die, wat heel gemakkelijk zichtbaar is, tegenwoordig wijdverbreid zijn.

Screenshot_60

Bron:
http://europenews.dk/de
Vertaald uit het Engels door:
Alfred Omann

Bron oorspronkelijk artikel:
http://islamversuseurope.blogspot.de
Auteur: Nicolai Sennels

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, democratie, dictatuur, EUSSR, Vrijheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Directe democratie is onze enige kans om de westerse vrijheid en cultuur te behouden

 1. Lucie zegt:

  De goed ontwikkelde burger in Europa is vaak nog beter onderricht dan vele politici.
  Kijk eens naar onze premier,een geschiedenis leraartje,totaal geen verstand van economie,en die Greenpeace activist,tien keer opgepakt.We hadden nog een zwemster,een handwerkjuf,een veilingmeester enz.
  Het is totaal geen wonder dat alles in de soep draait,zo zitten er in heel Europa steeds meer kneuzen die er niks van brouwen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Maar ja…..De huidige ‘Volksvertegenwoordiging’ gúnt ons geen referendum.

  Like

 3. Theo Prinse zegt:

  Als de burger met een digi code thuis vanachter de computer mag stemmen zie ik geen bezwaar om de hele bevolking elke maand een 5 tal voorstellen te stemmen.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Maar deze REFERENDA moeten dan wel BINDEND zijn, anders flikt Rutte/ of opvolger, hetzelfde als Balkenende in 2005, waar ons NEEN, gewoon in JA werd omgetoverd! Maar de politieke kaste wenst niet dat wij REFERENDA krijgen!

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Zo nemen ze in Engeland beslisingen !

  Moslimdag Legoland afgelast na doodsbedreigingen

  Door Wessel Wit
  WINDSOR –
  Na een reeks doodsbedreigingen wordt een speciale dag
  voor moslims in het Engelse Legoland geannuleerd.
  Een achtbaan in Legoland.
  Het controversiële moslimevenement werd aangekondigd
  als ‘een dag vol halal entertainmentvoor het hele gezin’.
  Een groep islamieten betaalde meer dan 120.000 euro
  om het pretpark op 9 maart aanstaande helemaal voor zichzelf te hebben.

  Like

 6. Jean zegt:

  Democratie met de EU en religie kan NOOIT niet werken, daar Democratie voor ons prioriteit nr 1 is moet het overige verdwijnen.
  Wij de burgers moeten bepalen wat er moet gebeuren en niet een bende liggend in dat EU gedrocht of simpelen van geest dixe liggen wijn te zuipen of liggen geweld te predikken.
  Op 25 mei starten we met de echte Democratie.

  Like

 7. Andre M zegt:

  Het probleem is hoe we het op gaan lossen, ipv het vast blijven stellen dan de problemen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s