TWEELINGEN

Screenshot_18

(Door: Frans Brassens)

Arie en Alexander, het zijn toch heus tweelingbroertjes, al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen. Maar dat laatste betreft natuurlijk slechts het uiterlijk. Na hun geboorte werd al snel geconstateerd dat er iets niet geheel in orde was bij hun ouders, Moeder Minkukel en Vader Verraad. Daarom werden ze aan de ouderlijke macht onttrokken en in pleeggezinnen geplaatst, de een in een christelijk, de ander in een min of meer neutraal gezin.

Helaas bleek in de loop der tijd dat de gezinnen waarin ze geplaatst waren in een proces van hevige verloedering terecht kwamen, wat veroorzaakte dat hun ware, overgeërfde karaktereigenschappen en vermogens allengs kwamen bovendrijven. Eigenschappen dus die ongetwijfeld, via de wetten van het D.N.A., aan hun voornoemde ouders te danken zijn.

Een bekend verschijnsel bij tweelingen valt daarbij in deze dagen op: Ze deden precies hetzelfde. Wat ze dan wel deden? Wel, de broertjes waren de politiek ingegaan en er staan verkiezingen voor de deur. Wat doe je dan als je karakter niet meezit? Dan ga je je voormalige kornuiten afvallen en beschuldigen, dan ga je zelfs dreigen. Dat is precies wat Arie en Alexander deden.

Eerst impliciet ‘gedoogsteun’ verlenen aan een vaststaand ‘programma’ (ik laat hier in het midden over hoe ik daarover oordeel) en dan gaan hakken op onderdelen die zij al veel eerder kenden. In ieder geval behóórden te kennen. En wat ze dus ook accepteerden, anders hadden we ze wel gehoord. Of is hier een eigenschap van Moeder Minkukel aan het werk en ontbrak het hen aan kennis?

En dan: Dreigen! Dreigen om hun gelegenheidskameraden pootje te lichten. Dreigen om de kuierlatten te nemen, latten waar het uiterst wankele stoeltje van het kabinet – noodgedwongen – op leunen moest en moet. Allebei hanteerden ze hetzelfde onuitgesproken dreigement: Als wij onze zin niet krijgen, konden jullie wel eens gaan vállen zonder onze steun! Hier klinkt Vader Verraad in door.

-Onwettigheid (illegaliteit) mag niet worden bestraft van Arie. Want ‘christenen’ van een bepaald slag houden van wat zwak ziek en akelig is of lijkt, en of dat nou door iemand zélf komt maakt niet uit.
-Belastingen moeten omlaag van Alexander. Waarmee hij zijn inhoudloosheid nogmaals accentueert, omdat hij dat belastingverhaal van ene Geert heeft moeten jatten die dat verhaal al héél lang vertelt.

Slob, Pechtold…..merkwaardige namen toch. Tsja, “What’s in a name…?”, schreef Shakespeare al. Nu had die man het toen over een roos die lekker zou blijven ruiken ook al had deze een andere naam. In het geval van ónze hier aanwezige namen geldt hetzelfde, zij het dat het in dit geval gaat om een vreselijk stínkend iets.

Door:
Frans Brassens
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Linkse Kerk, Nederland, politici. Bookmark de permalink .

7 reacties op TWEELINGEN

 1. koddebeier zegt:

  Met andere worden………….. huichelaars !!

  Like

 2. luckybee zegt:

  Arie Slob kent de bijbel niet eens echt goed.Hij moet maar naar bijbel cursus gaan als hij nog steeds de C in zijn partij wil houden.

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Ze hebben echt sterke overeenkomsten.
  Een daarvan is gluiperigheid dat dominant aanwezig is.

  Like

 4. Mosje zegt:

  Frans…geweldige kerel met een hoog geschiedkundig- en intellectueel niveau.
  trots om hem al meerdere jaren tot mijn kennissenkring te rekenen.

  Frans….je zag het weer scherp, net als altijd.

  Mosje.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Shakespeare shreef ook Hamlett. Een van de citaten daaruit was het wereldberoemde; To be, or not to be. Zijn of het niet meer zijn. En dat wens ik die louche figuren Pechtold en Slob toe, alsmede de landverrader en geboren leugenaar Rutte en zijn obscure vriendje Samson. Zijn of niet meer zijn. In dit geval het NIET meer zijn. Onze dag zal goed zijn als ik binnenkort hun dodelijk ongeluk in de krant mag waarnemen. Voor mijn part worden ze overreden door een trein, of vallen ze zich te pletter vanaf een flatgebouw naar beneden. Ze mogen ook kiezen voor een verblijf tussen de wilde dieren in een dierentuin of safaripark, ja desnoods kiezen ze voor vrijwillige euthanasie. Als ze maar voorgoed verdwijnen. Een utopie, een illusie….. Maar bij iedere verkiezingen en daarna moet ik weer tegen hun rotkoppen aankijken ! Die notoire rotzakken die je dood wenst gaan natuurlijk weer niet dood.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s