Politie en het cultureel verantwoord optreden

                                                                 Screenshot_7(Door: D.Day)

Ik was de site ‘nieuwreligieuspeil.net’ aan het doorlezen toen mijn oog viel op onderstaand artikel:

Promovenda Artie Ramsodit-De Graaf aan de Universiteit van Tilburg stelt dat politieagenten in achterstandswijken waar veel allochtonen wonen regelmatig met agressie te maken krijgen: ‘Zij worden regelmatig respectloos benaderd, of krijgen te maken met mensen die gesnoven of gedronken hebben. Ze werken onder grote druk’. Ramsodit stelt dat politieagenten daardoor sneller ‘bevooroordeeld’ raken, over bijvoorbeeld Marokkanen.
De promovenda wil dat politieagenten beter weten dat gedrag soms uit een bepaalde cultuur voortkomt: ‘Neem het voorbeeld van de familie die heetgebakerd reageert op de mislukte reanimatie van een familielid. Als agenten op zo’n moment weten dat dit temperamentvolle gedrag nou eenmaal bij hun cultuur hoort, en dat deze mensen niet boos op hen zijn, dan zullen zij anders optreden’. (Uit Spits d.d. 12 februari 2014)

Toen ik dit gelezen had, dacht ik: dat kan ze toch niet serieus menen? En toen ging ik mij voorstellen wat dit idee in de praktijk zal betekenen.

Er wonen in Nederland meer dan 180 nationaliteiten met elk zijn eigen cultuur. Ik weet ook wel dat er culturen zijn die erg op de onze lijken, maar je hebt ook situaties dat een nationaliteit meerdere culturen in zich draagt (bijv. Marokko kent Berbers en Arabieren, Turkije kent Turken en Koerden). Voor het gemak ga ik er van uit dat er 180 culturen in Nederland zullen zijn.

Alle agenten zullen dus van 180 culturen behoorlijk wat kennis moeten hebben om te voorkomen dat de communicatie met medelanders uit andere culturen niet goed zal verlopen. Het kan niet zo zijn dat je bepaalde culturen minder diepgaand zal gaan behandelen. Je mag immers niet discrimineren en in Nederland wordt ons al jaren door de linkse elite voorgehouden dat alle culturen gelijkwaardig zijn. Dit zal dus resulteren in een verlenging van de opleidingsduur van 1 jaar.

Ik zie het al helemaal voor me.

Een Hindoestaanse  man uit India heeft ruzie met een islamitische man uit Pakistan en een Boeddhist uit Sri Lanka heeft er ook mee te maken. De emoties lopen hoog op en de agent mag de boel proberen te sussen en op te lossen. Maar ja, alle mannen hebben dezelfde huidskleur en gelaatstrekken. De kans is dus levensgroot dat de betreffende agent niet weet wie waar vandaan komt. De kans dat de agent, ondanks zijn jaartje extra opleiding, ‘cultureel’ verkeerd reageert is zeer groot. Gevolg: de man die zich niet begrepen voelt, zal zich gediscrimineerd voelen. Want iedereen in Nederland weet toch dat je tegemoet getreden zult worden op een manier die bij jouw eigen cultuur hoort. Het gevolg zal zijn een klacht wegens discriminatie tegen de betreffende agent!

Dit zal dus niet werken en dit zou je ook helemaal niet moeten willen. Wij zijn in Nederland en in dit land gaan we op een bepaalde manier met elkaar om. En als jouw cultuur dusdanig ver afstaat van wat hier gebruikelijk is, moet je of leren je onze manier van doen eigen te maken of ‘inpakken en wegwezen’. Dit idee is de zoveelste poging om de Nederlandse cultuur (identiteit) weer een stukje af te breken.

In haar stuk heeft Artie Ramsodit-De Graaf het over het reageren van bijv. Marokkanen vanuit hun cultuur op de politie. Wat ik haar als suggestie voor een echt zinnig onderzoek zou willen meegeven is:

In hoeverre is de cultuur (met daaraan verbonden de religie) verantwoordelijk voor de grote hoeveelheid misdrijven en misdragingen die door bepaalde culturele groepen worden gepleegd?

Door:
D.Day
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Justitie, Nederland. Bookmark de permalink .

41 reacties op Politie en het cultureel verantwoord optreden

  1. Tistochwat zegt:

    “In haar stuk heeft Artie Ramsodit-De Graaf het over het reageren van bijv. Marokkanen vanuit hun cultuur op de politie.”

    Kan ook deze rooie muts niet iets lekkers gaan koken voor d’r vent?
    Dat is nuttiger dan dergelijke dwaasheid uitkramen.
    Ik heb zelden zo’n krankzinnige verklaring gelezen voor het agressieve criminele gedrag van “bijv.” marokkanen (met een kleine letter m).

    Like

    • E.J. Bron zegt:

      Dit verklaart een hoop. De schrijfster in beeld:

      Like

      • Theresa Geissler zegt:

        Ach jé, inderdaad. Ik had mijn comment nèt geplaatst toen ik deze afbeelding onder ogen kreeg.
        Verklaart een hoop ja. Zoals in GB Barones Warsi of hier dat “intelligente” studentje, dat van Moskowicz de raad kreeg, liever geschiedenis te gaan studeren. Precies dat type.

        Like

      • Jean zegt:

        Bert,
        Wie dat monster? Of is halloween verschoven?

        Like

      • delamontagne zegt:

        Wel de “Spreuk” waar ze voor staat en de factie die ,t verkondigt. Niet haar afkomst.

        Like

      • E.J. Bron zegt:

        Klopt helemaal. Ik bedoelde de politieke achtergrond, absoluut niet de afkomst. Zou een mooie boel zijn, ben zelf met een Tsjechische getrouwd, van het Slavische ras. Dus ik doe niet aan racisme!

        E.J.

        Like

      • Monalisa zegt:

        E.J. Bron ben zelf met een Tsjechische grouwd, ben toch blij dat ik niet de enige ben met schrijffouten, ,;-D

        Like

      • E.J. Bron zegt:

        LOL! Dank u! Dat is echter geen spelfout, maar een typefout door het snelle typen. 😆

        Like

      • Monalisa zegt:

        jeust ej bron doe ik ook niet nadenken we zijn sneller dat we denken. een prettige avond . 😆

        Like

    • Sjaak zegt:

      Wanneer ik dat bovenstaande kultuurbereiker volkje zie
      kan ik begrijpen hoe een burgeroorlog ontstaat !
      Ze doen ofdat ze thuis zijn ! In werkelijkheit word de
      afstand van dag tot dag groter dat ze een op hun bek
      krijgen ! Die vragen erom ! Kijk die arrogante arabische
      smoelwerken maar eens aan en je krijgt automatisch de
      drang erop te timmeren ! Wat betreur ik die tijd na als
      Nederland nog Nederland was !

      Like

      • Rien zegt:

        Sjaak!!!!!!! ja dat zeg ik 1000ende keren , Wat betreur ik die tijd na als NEDERLAND NOG NEDERLAND WAS ! , IK zeg je ik heb met 62 jaar heimwee naar mijn NEDERLAND mijn vaderland wat helemaal naar de kloten is , Maar ik stem op de PVV, Heel zeker weten dan hebben wij nog een kans kijk naar de vooruit zichten van 2014 staat het in, Uit de eu een heel verandering ik verlang er naar,

        Like

  2. Sjaak zegt:

    SODEMIETER HET MAAR IN DE PRULLEBAK !
    JULLIE HEBBEN TIJD GENOEG GEHAD OM JE
    AAN TE PASSEN ! EN NU NOG OPSODEMIETEREN !
    WE ZIJN HELEMAAL KLAAR MET JULLIE !

    Like

  3. BertG. zegt:

    En wanneer wordt er eens rekening gehouden met ons? Wij de enige echte NL’ers.

    Like

  4. Henk der Niederländer zegt:

    Artie Ramsodit-De Graaf studeerde dus op de UVA en doet haar promotie op de KUT Katholieke universiteit Tilburg.
    Twee linkse bolwerken met het gevolg dat ze met zo veel onzin dus inderdaad promoveert.
    Het gaat er bij dit soort Universiteiten namelijk niet om of je met een goed onderbouwd onderzoek komt.
    Het is al genoeg als er Intrigatie, Multicultureel, Of anders soort kwats in de titel staat.
    Er is hier al meer gezegd dat het Nederlandse onderwijs e.d. totaal naar de kloten is geholpen om minder inteligenten toch aan een diploma te helpen en zoals blijkt heeft zich dat tot op het uiterste ook door gezet tot op universitair niveau toe.
    Arm Nederland.

    Like

  5. Theresa Geissler zegt:

    Goed, dat U met dit prima geformuleerde artikel deze kwestie weer eens heeft aangekaart, D-Day. Die Artie Ramsonit – de Graaf lijkt mij het zoveelste prototype van een D ’66 of GL -intellectueel, die prat gaat op haar inzicht in al die verschillende culturen en zich de hoeder der mensheid voelt door vooral in deze kwestie bijtijds het waarschuwende vingertje op te steken: Er mocht anders temidden van de culturele verwarring eens een arme allochtoon onrechtvaardig behandeld worden en ze hèbben het al zo moeilijk hier……
    Je zou er toch móedeloos van worden!
    Het was te wensen, dat zulke zogeheten intellectuelen voor hun eigen landgenoten dezelfde voorzichtigheid aan de dag legden, maar nee, dat hoeft niet,want daar is geen sprake van een taal- en/of cultuurbarriëre.
    Leuk hoor, maar er is ook nog zoiets als de praktijk -een begrip waarvan ik me soms afvraag of dat soort academici zich er wel een voorstelling van kan maken- die exact neerkomt op wat U hier beschrijft.
    Dus: Niks verschillende culturen; de politie heeft hier in principe maar met één cultuur te maken en dat is de NEDERLANDSE.
    Soms bekruipt je het gevoel, dat dergelijke theoretici bewust WILLEN, dat de chaos hier de overhand krijgt. Zo niet -tenminste niet bewust- dan zijn ze aanmerkelijk minder slim dan ze zelf denken.

    Like

  6. Henk der Niederländer zegt:

    Bijna vergeten Koeltoer hoort er ook nog bij

    Like

  7. meneertje zegt:

    Nou ja, dit soort (on-)redeneringen kennen we nu al jaren.
    Laat ik nu eens een ander tegengeluid laten horen.
    Het is helemaal niet noodzakelijk dat wij aan immigranten dezelfde rechten geven als aan de autochtone bevolking. Men zou die laatste best in bepaalde opzichten wat mogen voortrekken.

    Wij woonden hier en dit land is dus van ons.
    Zoals Marokko van de Marokkanen is.
    En Turkije van de Turken.
    Enzovoorts.
    Ik ben er van overtuigd (de bewijzen zijn legio) dat westerlingen in Marokko en Turkije niet dezelfde rechten hebben als de inheemse bevolking (behalve misschien als die westerlingen een grote zak geld meebrengen).

    Like

    • meneertje zegt:

      Nog een aanvulling:
      Vreemde origine van de dader zou bij misdrijven niet een verzachtende omstandigheid moeten zijn, doch een verzwarende. Misbruik van onze gastvrijheid komt als extra misdrijf bovenop het gepleegde misdrijf en maakt dat dus ernstiger.ernstiger.

      Vergelijk het met dronkenschap. Als ik me niet vergis was dat ooit een verzachtende omstandigheid bij ongelukken en misdrijven.
      Dat is veranderd. Nu is het een verzwarende omstandigheid.
      (Als ik me hier vergis, corrigeert u me wel.)

      Like

    • delamontagne zegt:

      Helemaal met U eens wat die rechten betreft. Dat heb je in de “ECHTE” immigratie-landen ook niet.
      Wat die Janmaat in de jaren ,80 verkondigde;”eigen volk eerst”, WAS/ben ik ,t helemaal mee eens.
      Maar in NL geldt: “Door Schade en Schande [ NIET ] Wijs
      geworden.

      Like

  8. koddebeier zegt:

    Promovenda Artie Ramsodit-De Graaf ??????? Van de pot gerukt ofzo ????
    Promovenda ???? in wat ?? culturele achterlijkheid, misschien ??

    Wederom blijkt dat vreemdelingen het best gedijen in eigen land, dus zo snel mogelijk terug naar woestijn, steppen en oerwoud………………………DAG !!!!

    Like

  9. Joop Klepzeiker zegt:

    ranzige randdebielen

    Like

  10. Driek zegt:

    Promovenda Artie Ramsodit-De Graaf aan de Universiteit van Tilburg.

    Er zijn dagen dat ik zeker weet dat het in Nederland nooit meer goed komt. En deze Zondag is er een van.

    Like

  11. delamontagne zegt:

    Niet de knuppel in het hoenderhok, maar de knuppel er over heen. Over dat tuig dan, zijn ze ECHT gewend in de zuidelijker landen. Die foto,s van een hoofd van politie op z,n knieen in de mosqee. Of een politie-agent die zo,n marocje een vuurtje geeft voor z,n peuk. Zou hier toch echt de lachlust opwekken.
    Ze had beter wat -Europeanen kunnen volgen, die in moslim-landen gaan werken EN de instructies die ze meekrijgen, HOE zich daar te gedragen……..

    Like

  12. Jan zegt:

    Ik ben wel voor cultuurverantwoord-optreden. Vooruit, sabels slijpen!

    Like

  13. Jan zegt:

    Conclusie: een universitaire studie en promotie wil niet zeggen dat men zijn verstand heeft gebruikt

    Like

  14. Charles Martel zegt:

    En ik die dacht dat wetsdienaars geen onderscheid mogen maken op basis van ras en heel de andere reutemeteut. Wat deze dame doet is aanzetten tot racisme.
    Overigens hoeven inwijkelingen zich maar aan één cultuur aan te passen, namelijk de Nederlandse; en dan durft men van agenten eisen (want dat is het) dat zij zich aan 180 culturen (of wat daar voor doorgaat) aanpassen.

    Like

  15. Jean zegt:

    T.o. dergelijk gespuis is er maar een reactie, de matrac goed en efficiënt gebruiken, bij het minste commentaar regelrecht op die eetkamer timmeren tot er geen tand mee rechtstaat.
    Iedereen weet dat ik een walging heb voor geweld maar dergelijk tuig smeekt er om.

    Like

  16. Wachteres zegt:

    De bedoeling is niet dat we alle culturen gaan begrijpen …. wel nee …..

    Zij is een PVDA-ster en dat betekent dat zij ons begrip voor de islam bij wil brengen.

    Mijn voorstel is dat we ons erin gaan verdiepen hoe de politie in Turkije of in Marokko zou gaan reageren op ‘boos gedrag’ van de Turken of de Marokkaantjes; ook een manier om aandacht voor hun cultuur te krijgen.

    Ik ben bang dat de ‘bozerikken’ geen poot aan de grond kregen; een flink pak rammel, oppakken en in het cachot gooien of erger.

    Als we ons moeten aanpassen aan hun cultuur, dan zal de politie in eerste instantie moeten leren om niet een eindeloos begrip op te brengen, maar ‘de zweep erover’.

    Like

  17. Cathja zegt:

    Wanneer je in Nederland wilt wonen, studeren of van mijn part vakantie houden, dan PAS JE JE AAN AAN DE REGELS DIE HIER GELDEN!! Niks te maken met al die gewoonten en gebruiken van al die nationaliteiten. Kom op zeg, dat is toch onmogelijk? Turkije past zich ook niet aan de Nederlandse cultuur aan, om maar een voorbeeld te geven.
    En dan nog eens iets: waarom kruipen die Marokkaanse jongeren in Marokko wél voor de politie en hier niet? In Marokko worden misdragingen met keiharde hand neergeslagen hoor! Eigenlijk geen wonder dat ze graag hier willen leven, want dan kunnen ze zonder al teveel narigheid lekker lopen gallen en hun grieven tegen het westen laten horen.
    Tuig uit het Rif-gebergte is het ergst, en zou per direct uitgezet moeten worden.
    Ik hoop dat ik dat nog eens mag beleven.

    Like

  18. bigljohn zegt:

    In plaats van dat nieuwkomers zich aan onze cultuur moeten aanpassen, gebeurt dat ten helemaal niet, en moeten net als ons ook onze politie agenten zich aanpassen aan maar liefst 180
    verschillende nationaliteiten en de daarbij behorende culturen. Als er in een varkenskooi er EEN vreemd varken bijgezet wordt die zich niet wil aanpassen aan de rest, wordt hij door de rest doodgebeten. De Nederlander is echter nog veel achtelijker dan het meest stomme varken. Hij gaat kruipen voor iedere nieuwkomer die bij hem in zijn leefgebied komt, en volgt de bevelen van de nieuwkomer op slaafse wijze op. Hij laat zijn eigen nest bevuilen door agressieve nieuwkomers en geeft zijn eigen territorium geheel achteloos kado. Dan resten er nog slechts twee opties; De totale teloorgang van Nederland, of een burgeroorlog. Maar dan moet die achterlijke slapjanes van een Nederlander wel bereid zijn om ervoor te vechten. En tot nog toe is daar niets van gebleken !

    Like

  19. Nemesis zegt:

    Hoe de politie in bijvoorbeeld Marokko reageert op zulk gedrag? Heel simpel, daar gaat direct de wapenstok overheen zodat hun nieren de neusgaten uitvliegen. Verder heeft de politie aldaar nog wel wat andere kunstgrepen in petto voor de echt hardleerse relschoppers. Vanwege cultuur en grote bek. Ik heb het idee dat als onze Nederlandse tere zieltjes dit zouden meemaken dat ze er een hartverzakking van zouden krijgen. Maar waag het onder geen voorwaarde je daar ook maar mee te bemoeien of zelfs een opmerking er over te maken, het wacht je het zelfde lot, plus in handboeien afgevoerd en dat wat ze gevangenis noemen in. En zie daar maar eens uit te komen.

    Like

    • Nemesis zegt:

      Aanvullung: Van Turkije weet ik het niet, maar in veel andere Afrikaanse landen gaat het er net zo aan toe en dikwijls nog veel erger en ook bloediger.

      Like

  20. Tempelier. zegt:

    Ze werken onder grote druk’. Ramsodit stelt dat politieagenten daardoor sneller ‘bevooroordeeld’ raken, over bijvoorbeeld Marokkanen. Kijk mevr de intelligentsia Hier gaat u stelling al in de fout. omdat: bevooroordeeld betekend,een vaste mening over iets of iemand koesterend zonder naar de feiten te willen kijken. De FEITEN liegen er niet om ! Dus u knutselwerkje mag in de papierbak.

    Like

  21. iznogoudh zegt:

    Alleen een linksmens kan zoveel achterlijkheid produceren.

    Like

  22. delamontagne zegt:

    E.J. Bron zegt:

    2 maart 2014 om 18:07 ………………

    Uiteraard, en dat wist/weet ik ook van U.

    Like

  23. treintrien zegt:

    Nou kreeg ik tien jaar geleden al een cursusdag omgaan met andere culturen.
    Dus dat is op zich niks nieuws.
    (Toen ging het eigenlijk alleen maar om één cultuur, waar we mee moesten kunnen omgaan.
    U weet wel, die vredelievende, zich aanpassende 😉 Die.
    Die mensen die zó weinig problemen opleveren, dat we bakken vol met geld naar ze toe gooien.
    Ach, kom, ik kom er niet op. Ze zijn ook nooit in het nieuws he 😉 )

    Ik ben wel blij dat ik die andere 178 culturen mocht laten zitten 😉 Achteraf.

    Like

  24. delamontagne zegt:

    Nemesis zegt:
    2 maart 2014 om 15:53 etc……….
    U bedoelde waarschijnlijk zoals o.a in Egypt:
    ././././././

    Niet dat ik ,t goedkeur, maar toch weer HEEL anders dan in NL.! ! !

    Like

  25. Yvonne zegt:

    Dan schijn ik het toch goed te doen door ze te behandelen zoals ze in hun eigen cultuur gewend zijn!Ik ga niet achteruit als ik uitgescholden of bedreigd wordt,maar doe een paar stappen naar voren;en als het moet sloeg ik er nog een voor zijn harses ook.Dan renden ze weg en scholden door;vanuit de verte,dat dan weer wel!En ik ben geen sterke beer van een vant,maar een klein fragiel vrouwtje van 62:ze kunnen me de pot op!

    Like

  26. Yvonne zegt:

    En:vant,moet natuurlijk zijn:vent!Slip of mij finger.

    Like

Plaats een reactie