Het verweesde parlement

Screenshot_45

(Door: trias politica)

Op 22 mei vinden in ons land de Europese Verkiezingen plaats, dat wil zeggen, de verkiezing van Nederlandse Europarlementariërs.

Zij heten ‘volksvertegenwoordigers’ te zijn, representanten van het Nederlandse volk in ‘Europa’. En ja, het is natuurlijk belangrijk om te gaan stemmen op 22 mei: het is de laatste kans voor de Nederlandse kiezer om het proces van sluipende soevereiniteitsoverdracht aan Brussel te stoppen en waar mogelijk terug te draaien.
Maar een parlement, een volksvertegenwoordiging, veronderstelt een volk. Maar er is geen Europees volk, hoe kan er dan sprake zijn van een Europees parlement? Het is waar dat het EP na ‘Lissabon’ meer invloed heeft gekregen, maar op het wezenlijke terrein van economische- en monetaire zaken heeft het niets in te brengen. Ja, het kan de hele Europese Commissie naar huis sturen, maar dat is meer een theoretische, dan een praktische bevoegdheid. En tot slot is er geen sprake van een Europese regering, een Europese Staat en een echte Europese machtenscheiding. Het EP zit er dus eigenlijk voor spek en bonen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europees Parlement, EUSSR. Bookmark de permalink .

4 reacties op Het verweesde parlement

 1. Jean zegt:

  Daarom dat ik ook TEGEN die geldverkwistende bende klaplopers stem, ik kies voor een onafhankelijke vrije democratische republiek met zo weinig mogelijk mee-eters resp. klaplopers en met zo weinig mogelijk, liefst geen enkele allochtoon.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zeg, Jean, over klaplopers gesproken: Join the club! Jullie hebben op het ogenblik ook een comatueuze klaploper, niet? Net als wij toen met Friso. “Prins Laurent in kunstmatige coma,” kwam ik ergens tegen.
   Nou, zolang-ie daar in gehouden wordt, kan hij tenminste geen schade aanrichten, want daar heeft die hork, geloof ik, een optie op!

   Like

   • Jean zegt:

    Lieve Theresa,
    Dat betreffend zootje interesseert me geen flikker, ik noem die steeds coburgers zonder titel of eender wat, voor mij is dat waardeloze middeleeuwse nutteloze folklore die bakken geld kost maar geen enkele toegevoegde waarde heeft.
    Staan op hetzelfde niveau als moslims, lager kan niet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s