Interview met Geert Wilders: “Zwitsers, houd je rug recht!”

Screenshot_10

In een interview met de grootste zondagskrant van Zwitserland, “Schweiz am Sonntag” (SaS), roept Geert Wilders de Zwitsers op om de rug recht te houden. Ook praat hij over het plan om de Europese rechtse partijen tegen de EU te verenigen, zijn afkeer van Europa en het voorbeeld van Zwitserland. De Nederlandse politicus Geert Wilders (50) wil de Europese rechtse partijen tegen de EU verenigen. In een interview sprak hij over oude en nieuwe rechten, zijn afkeer van de EU – en het voorbeeld Zwitserland.

SaS: Meneer Wilders, u wilt dat Nederland uit de EU stapt. Hoe zit dat?

Geert Wilders: Dat heeft een politieke en een financiële kant. De politieke is de herwinning van onze soevereiniteit. Wat betreft de financieel-economische kant hebben wij een “NExit”-onderzoek in opdracht gegeven. Dit laat zien dat Europa ons meer kost dan oplevert. Het is een “One Size Fits None”-korset, slecht voor arme landen zoals Griekenland en voor de donorlanden in het noorden zoals Nederland.

SaS: Wat is er buiten de EU dan beter?

Geert Wilders: Ons onderzoek toont aan: het bruto nationaal inkomen stijgt, de werkloosheid daalt en de handel met snel groeiende economieën in Azië, Latijns-Amerika of Afrika is gemakkelijker wanneer men geen moloch met puur verschillende belangen is. Zo heeft Zwitserland een vrijhandelsakkoord met China ondertekend, terwijl Europa nog ruziet de voorwaarden ervan.

SaS: En de politieke kant? Waar komt uw enorme afkeer van de EU vandaan, die vaak pathologisch overkomt?

Geert Wilders: Het woord “pathologisch” wijs ik af, dat klinkt als een ziekte. Terwijl het ´t gezonde verstand is. Een rationele afweging. Laten we de immigratie als voorbeeld nemen: Mijn partij, de PVV, heeft twee jaar lang een minderheidsregering gedoogd. Een van onze eisen was om weer baas over onze immigratiepolitiek te worden. De Nederlandse regering wilde in europa de regels voor gezinshereniging aanscherpen. Dat ging echter niet, omdat Eurocommissaris Malmström over onze immigratiepolitiek beslist. Terwijl niemand hier haar kent en niemand haar gekozen heeft. U beslist toch ook zelf wie in uw huis mag overnachten!

SaS: Bij de 8e Europese verkiezingen, die dit jaar plaatsvinden, streeft u naar een coalitie van rechtse anti-EU-partijen: Wie zit erbij, wie niet en wie aarzelt nog?

Geert Wilders: Dat wordt pas duidelijk na de verkiezingen. Ik ben vorig jaar door heel Europa gereisd. Ik sprak met het Front National, met de ZwedenDemocraten, met de Lega Nord, met Strache in Oostenrijk. Maar deze lijst is niet definitief. Ik hoop en verwacht dat er na de verkiezingen nog meer partijen te vinden zullen zijn – vooral diegenen, die zullen winnen.

SaS: Hoe moeten we ons deze samenwerking na de verkiezingen voorstellen: Zult u proberen de EU gewoon lam te leggen?

Geert Wilders: Welnu, dat klinkt tamelijk destructief. Laat me het zo zeggen: Wij, de PVV, willen niet deelnemen aan Europese partijvorming, wel echter aan fractievorming. Een fractie heeft meer bevoegdheden: Men komt in belangrijke commissies, krijgt meer spreektijd en het recht veranderingsvoorstellen te doen. Fractie-onafhankelijke parlementariërs in het Europees Parlement kunnen dit niet.

SaS: En hoe denkt u als fractie op te treden?

Geert Wilders: Alle partijen, die ik zojuist noemde, hebben gemeen dat zij minder Europa willen: de soevereiniteit van hun land terugkrijgen, opnieuw zeggenschap hebben over de eigen grenzen en de immigratiepolitiek, het eigen geld, de eigen begroting, de eigen buitenlandse politiek. Christendemocraten, liberalen, sociaaldemocraten en Groenen doen al lang aan blokvorming. Ik denk dat het goed is dat we de ramen in Brussel en Straatsburg openzetten en er een stevige wind doorheen laten waaien.

SaS: Wat moet men zich daarbij voorstellen?

Geert Wilders: Het is muffig geworden in de Europese kamer. Wat mijn partij betreft, sluiten we de tent morgen. Daarvoor hebben we geen meerderheid, ook niet met de partijen waarmee we zullen samenwerken. En ik suggereer niet dat dit morgen anders is. Europa afschaffen duurt langer dan één verkiezing. Maar samenwerken om alle voorstellen tegen te houden die meer bevoegdheden naar Brussel willen overdragen, om macht terug te halen naar de nationale hoofdsteden – daaraan, iets constructiever geformuleerd, willen wij werken. Dat wordt een eerste stap. En daarom worden het historische verkiezingen.

SaS: Waarom gaat u nu met partijen samenwerken waarmee u vroeger niets te maken wilde hebben?

Geert Wilders: De afgelopen jaren is er het een en andere veranderd. Laten we het Front National als voorbeeld nemen: De nieuwe leidster, Marine Le Pen, is een heel andere politicus dan haar vader. Zij wil afscheid nemen van delen van het oude FN. Natuurlijk zit haar vader nog in de partij, maar zijn invloed is afgenomen. Zij is de baas en is een andere richting ingeslagen. Daarnaast vind ik dat wij er in het verleden vaak te bang voor waren wat de media en de kiezers van de samenwerking dachten. Als dat ons ervan af moet houden elkaar te vinden, dan zijn de eurofiele partijen de grote winnaar.

SaS: Maar partijen als het Vlaams Belang en de FPÖ hebben toch nog steeds een extreemrechtse rand.

Geert Wilders: Daarmee heb ik überhaupt niets te maken! Ik vind dat vreselijk. Laten we nogmaals het voorbeeld van mevrouw Le Pen nemen: Zij heeft de interne verkiezingen over de opvolging van haar vader gewonnen. Haar tegenkandidaat wilde de koers van haar vader voortzetten. Desondanks kan men niet verwachten dat binnen een jaar al deze elementen uit zijn partij zijn verdwenen, ook al zou ik dat graag willen. Ik verafschuw alle extreme elementen in partijen, maar ik weet ook dat niet alles van vandaag op morgen verandert.

De vorige herfst riep de PVV op tot een demonstratie tegen de bezuinigingspolitiek van de Nederlandse regering. Daar bevonden zich ook vertegenwoordigers van rechts-extreme organisaties. Dat is een beeld dat daar gecreëerd werd. Zonder twijfel zullen er een paar aanwezig geweest zijn, maar voor zover ik weet, waren het er maar een handjevol. Eerlijk gezegd wist ik niet dat zij er waren. Wat ik vanaf het podium gezien heb, waren veel gezinnen met kinderen, mensen van allerlei rangen en standen, een zeer gemengd publiek. Later werd ik toen aangevallen, omdat daar schijnbaar ook verkeerde mensen tussen stonden. En natuurlijk heb ik daarmee niets te maken. Meer nog: Ik wilde dat ze er niet geweest waren. Ik vind het vreselijk. Maar bij een bijeenkomst, om het even van welke partij, zullen altijd mensen aanwezig zijn die men er misschien liever niet wil hebben.

SaS: Toegegeven: De rechtse partijen in Europa zijn heel divers. Maar daarin zijn nu eenmaal ook racisten vertegenwoordigd. Welke verklaring hebt u daar voor?

Geert Wilders: Ik vind de vraag eenzijdig. Wat mij altijd opvalt, is, dat men nooit aan linkse politici vraagt welke figuren zij aantrekken. Ik kan u voorbeelden geven van Senaatsleden van het Nederlandse GroenLinks die verdacht werden van terrorisme, of socialisten, die bij Mao op de koffie gingen, Cuba verheerlijken of in Oost-Duitsland met Honecker aan tafel zaten. De Nederlandse christendemocraten hebben in Europa met Berlusconi samengewerkt, de man van de bonga-bonga-partys, en daar heeft nog nooit iemand naar gevraagd. In elk deel van het politieke spectrum bevinden zich partijen die veel verschillende mensen aantrekken. Dat betekent niet dat zij daarvoor rekening en verantwoording moeten afleggen.

SaS: Wat zijn voor u de grenzen? Bestaan er rechtse partijen waarmee u niet wilt samenwerken?

Geert Wilders: Partijen, die echt de grenzen overschrijden van het extremistische of racistische. Mijn partij zal nooit iets te maken hebben met de British National Party (BNP), die van blanken en zwarten spreekt, of met Jobbik, dat militaristisch en deels antisemitisch gekleurd is.

SaS: Wat vindt u eigenlijk van de SVP? ziet u daar overeenkomsten?

Geert Wilders: Dat kan ik niet zeggen, om de doodeenvoudige reden dat ik tot nu toe slechts informeel met mensen sprak. Dat komt, omdat wij verleden jaar naar partners in het Europees Parlement op zoek zijn geweest. En Zwitserland, ik prijs haar daarvoor, is daar niet vertegenwoordigd. Ik hoop ook nog formeel met de partij in contact te komen, maar het gaat nu vooral om de verkiezingen.

SaS: En hoe ziet u Zwitserland?

Geert Wilders: Zwitserland is mijn voorbeeld. Zij bewijst dat men in het centrum van Europa kan liggen en desondanks geen lid kan zijn van de Europese Unie. Het is een land dat er economisch zeer goed voor staat, een sterke munteenheid heeft en georiënteerd is op concurrentie, en ook een heel democratisch land, waarop ik vreselijk jaloers ben. Directe democratie, referenda over van alles en nog wat, van immigratie via minaretten tot aan belastingen. Geweldig! Dat wil ik hier ook graag.

SaS: Wat zijn volgens u de gevolgen voor Zwitserland van het laatste referendum over immigratie?

Geert Wilders: Zwitserland heeft laten zien dat zij het woord soevereiniteit serieus neemt, en democratischer gaat het niet. Ik zou het fantastisch vinden wanneer de Zwitsers zich niet laten intimideren door de Europese functionarissen, die met van alles dreigen. De EU heeft Zwitserland wellicht zelfs nog meer nodig dan Zwitserland de EU. En de reacties zijn vooral daarom zo heftig, omdat men bang is dat er na het referendum in Zwitserland een anti-EU voedingsbodem ontstaat. Wees daarvan niet onder de indruk! Houd u als Zwitsers uw rug recht!

SaS: Maar wordt Zwitserland niet in een soort pariarol gedrukt?

Geert Wilders: Absoluut niet! Ik denk dat veel mensen een enorm respect hebben voor Zwitserland. Het verschil tussen de politieke elite en dit gewone volk is, als het om Europa gaat, reusachtig groot. De mensen hebben respect voor een land dat zegt dat zij de baas is over eigen regels en wetten. Als er dan een minister, staatssecretaris of Eurocommissaris met dreigingen komt – verwisselt u dat als Zwitser er alsjeblieft niet mee hoe de normale man of vrouw op straat over u denkt.

SaS: Laten we aannemen dat er in Nederland of elders zo´n referendum wordt gehouden. Wat zal het resultaat zijn, denkt u?

Geert Wilders: Welnu, dat kan ik niet voor alle landen zeggen. Maar in Groot-Brittannië stelde Cameron zelf een referendum voor. Kijkt u eens naar de groei van UKIP, van het FN, kijkt u naar Nederland. Ik denk dat in veel Europese landen het resultaat niet veel anders zal zijn en dat maakt de politici, de eurofielen in Brussel en de lidstaten bang.

SaS: Veel mensen in het buitenland verbazen zich erover dat uw partij geen leden heeft. Wat zit daar achter?

Geert Wilders: Weet u, als u dat in Nederland vraagt, dan weten de mensen het niet of het interesseert niemand – op een paar intellectuelen en politici na. Het gaat de mensen om standpunten van de partijen, niet om ledenstructuren. In Nederland is misschien 2% van de  bevolking lid van een politieke partij. En: Ik heb van de LPF geleerd, de partij van Pim Fortuyn. Ik heb gezien tot welke chaos het kan leiden wanneer de verkeerde mensen de partij kapen of er lid van worden. Wij zijn, vind ik, een democratische partij. Alle belangrijke besluiten worden in de parlementsfractie genomen, ook de vraag of we de partij moeten openstellen voor leden. Ik bepaal dat niet zelf.

SaS: Uw omstreden optreden na de gemeenteraadsverkiezingen, de eis “Minder Marokkanen”: Welke invloed heeft dat eigenlijk op uw positie en die van uw partij?

Geert Wilders: Ik denk dat deze niet is veranderd. In de peilingen, waarin we eerst iets verloren hadden, trekken we nu weer aan. Ik voorspel u dat dit nog verder zal gaan en dat we bij de verkiezingen op 22 mei een glanzende overwinning zullen behalen. In ieder geval horen we bij de twee sterkste partijen.

SaS: Hoe staat u inmiddels tegenover uw eigen uitspraken?

Geert Wilders: Ik heb niets gezegd dat ik betreur. Wil ik minder Marokkanen? Ja. Maar niet, omdat het Marokkanen zijn, maar omdat zij oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitsstatistiek. Dus, waarom moet ik mij daarvoor verontschuldigen? Wil ik alle Marokkanen het land uit hebben? Nee. Ik wil alle criminele Marokkanen het land uit hebben. En verder: Het sluiten van de grenzen voor mensen uit islamitische landen staat al meer dan 10 jaar in ons verkiezingsprogramma.

Screenshot_20Bron:
www.schweizamsonntag.ch
Interview: Tobias Müller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

22 reacties op Interview met Geert Wilders: “Zwitsers, houd je rug recht!”

  1. lucky01 zegt:

    Goh dat wist ik nu niet : De PVV bestaat al meer dan 100 jaar.
    Voor de rest prima interview Geert.

    Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @lucky01: 21.13. uur. Dat van die 100 uren viel mij ook op. Er zal wel bedoelt zijn 10 jaar. Voor de rest prima gedaan van Dhr. Wilders!

      Like

      • E.J. Bron zegt:

        Heb het originele artikel er nog eens op nagelezen: daar staat toch echt 100 jaar in! Zal wel een vergissing van de makers van het artikel zijn. Het kan echter ook ironisch zijn bedoeld door Geert!

        Toch maar even voor de zekerheid veranderd in 10 jaar.

        E.J.

        Like

    • BertG. zegt:

      Stoer man, van jou, dat je 1 plaatsing foutje gevonden heb. Jou dag kan niet meer stuk.

      Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Ja, in interviews doet hij het onveranderlijk prima; dat is iets wat geen collega-politicus hem nadoet.

      Like

      • L'esprit de Lois zegt:

        Vlak hem in een debat ook niet uit. Dat maakt het voor z’n tegenstanders ook zo een hachelijke zaak om met hem in discussie te gaan.
        En dan hebben we nog maar over Geert Wilders.
        Wat denk je van een debat met Martin Bosma, dan roep je blinde terreur over jezelf af.

        Like

  2. Jade zegt:

    Een 10 met een griffel voor dit interview…
    Rutte, Samson, en Pechdrol, mijn stem gaat mooi naar de PVV!!!

    Like

  3. Yvonne van Cleef zegt:

    Alle respect voor Geert;daar kunnen heel veel links-meelopers een voorbeeld aan nemen!Is hij nou de enige,met de forum-leden,die ziet,en benoemt wat er gaande is?En daar dan ook de rug voor recht houdt,om dat te keren?Ik ben echt boos op en teleurgesteld in heel veel mede-Nederlanders!Die zo dom,of hooghartig zijn om o.a. d666 te kiezen:van de regen in de drup!

    Like

  4. jantjeuitnl zegt:

    Goed gebruld, Geert!

    Like

  5. Philippine zegt:

    Prima interview van Wilders.

    Like

  6. Lis zegt:

    Wat me steeds opvalt in interviews met Geert Wilders is dat hij de vragen ook echt beantwoordt. De meeste politici draaien, lullen maar wat in de ruimte, maar geven geen antwoord op de vraag. Wilders doet dat wel en is daarmee duidelijk en eerlijk. Ik hoop op een groot succes in mei voor de PVV.

    Like

  7. Pingback: hij beantwoordt écht de vragen… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

  8. Sjaak zegt:

    GEERT EN DE ECHTE INTIGREERDE
    NEDERLANDERS WILLEN DIT NIET !!

    Like

  9. Ahava2 zegt:

    Ieder zinnig mens stemt op 22 mei op de PVV, er is domweg geen alternatief. Ja, voor de dommen…

    Like

  10. Dirk zegt:

    De PVV is de enigste NL partij, die de WAARHEID durft te spreken en dat is pijnlijk voor die andere Hypocriete politieke partijen in Den Haag ! Zo SIMPEL is het !!

    Like

  11. eg regs zegt:

    Enkele citaten van Wilders:
    -“Wil ik minder Marokkanen? Ja. Maar niet, omdat het Marokkanen zijn, maar omdat zij oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitsstatistiek.”
    -“Wil ik alle Marokkanen het land uit hebben? Nee. Ik wil alle criminele Marokkanen het land uit hebben.”
    En dan zegt hij ook nog dat hij samenwerking met de BNP afwijst omdat zij “van blanken en zwarten spreekt”.

    Geert Wilders heeft er duidelijk nóg minder van begrepen dan al te vrezen viel.In zijn redenering is het enige probleem:de misdaad dimensie.Maw als we van doen hadden gehad met wetsgetrouwe,hardwerkende,brave burgers was er niets aan de hand geweest.

    Japanners zijn over het algemeen vlijtig en begiftigd met een goede burgerzin.Maar zouden wij het werkelijk een acceptabel idee vinden wanneer 10 miljoen Japanners zich hier zouden vestigen?Wanneer de Japanse cultuur dominant zou worden in Nederland (want cultuur is onlosmakelijk verbonden aan mensen)?Wanneer deze Japanners de samenstelling van de Nederlandse regering zouden bepalen?Want daar hebben we het natuurlijk over;over de overwoekering van de oorspronkelijke bevolking door volksvreemde inwijkelingen -binnen een paar decennia zullen we een minderheid in ons eigen land zijn.

    Dat het voor Wilders kennelijk ook geldt als een onoverkomelijk taboe om over ‘blanken’ te praten,is werkelijk onthutsend.Een ieder met een beetje gezond verstand had al ernstige vraagtekens -om het vriendelijk te zeggen- bij de Wilders-benadering kunnen plaatsen (een meer onomfloerste critique zou luiden dat een door de AIVD opgezette fopspeen-operatie,onmogelijk professioneler uitgevoerd had kunnen worden).Maar deze laatste ontboezeming is echt ongelofelijk.In zijn ogen zijn wij dus -zijn aanhangers,zijn ondersteuners,zijn stemmers;zijn doelgroep- niet meer dan een amorf samenraapsel van toevallige variabelen -geen bloedbanden,geen volk.Als onze etnische overleving afhangt van deze persoon met deze opvattingen,is er dus geen hoop meer.

    Misschien is er sowieso al geen reden meer om een democratische uitweg te verwachten.Want vergeet niet dat zich onder de miljoenen volksvreemden die we nu al reeds binnen de grenzen hebben,een aanzienlijk aantal stemgerechtigden bevinden.En dat deze mensen trouw gebruik maken van hun ‘recht’.Het hele proces is dus al besmet en fataal gecorrumpeerd.Als we ooit nog onze vrijheid terugkrijgen is de kans dat dit bloedeloos gebeurt bijzonder klein.

    Raciale spanningen hebben reeds in het verleden tot onlusten geleid.Misschien dat het moment nabij is dat onze veiligheidsmachten gedwongen zullen worden ‘kleur’ te bekennen.Maar dan ziet het er in eerste instantie niet zo goed uit voor ons.Want dit machtsinstrument van de overheid is ten eerste geinfiltreerd door volksvreemden,en wordt ten tweede bemand door mensen die de politiek-correcte selectie-filtering hebben weten te doorstaan -niettegenstaande de (enkele?) nonconformisten die ongetwijfeld doorglippen.

    In ieder normaal land zouden politie en leger dus niet graag willen schieten op de eigen mensen maar hier in Nederland mogen we inmiddels betwijfelen of onze wetshandhavers ook zouden aarzelen.Er is één positieve noot nog:het moment dat de regering het vuur opent op de eigen mensen,was in andere landen nogal eens het begin van het einde van die regering.

    Like

  12. P.A.Schatteleijn zegt:

    Wij zijn het eens met de doelstellingen van de PVV en zullen dit blijven ondersteunen!

    Like

  13. Wans Horst zegt:

    De Zwitsers zijn NIET van plan hun positie op te geven omdat EU-klootzakjes afgunstig zijn.

    Like

Plaats een reactie