Jihad in Afrika (1): Nigeria

Screenshot_23

(Door: Katrien Spruyt)

Een korte greep uit de maand april in Nigeria: Honderd meisjes gekidnapt in school door islamistische groepering. 71 doden door islamistische bomaanslag op bus tijdens spitsuur. Twee kerken platgebrand door moslimmeute in Katsina. 68 dorpelingen afgeslacht door raid van moslims op christelijk dorp. Dit is de jihad in Afrika. Frontlijn Nigeria.

De Shehu

Deze aanvallen van zwarte moslims zijn enkel te begrijpen in het licht van de islamitische geschiedenis van Noord-Nigeria die er altijd één is geweest van jihad. De islamisering van Noord-Nigeria dateert immers nog maar van de laatste tweehonderd jaar. Daarvoor was de islam in die regio, net zoals in quasi heel West-Afrika, niet voor het gewone volk maar wel de klassenreligie van lokale adel of chefs die de islam zagen als het sociaal attribuut van rijkere groepen. Het islamgeloof was ook traditioneel Afrikaans en nauwelijks islamitisch, behalve dan in naam. Sommige islamheersers verboden zelfs bekering voor aanhangers van traditionele religies en Arabisch-nomadische kledij als sluier of tulband.

Screenshot_22

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Barbarisme, Islam, Islamisering, Jihad, Nigeria. Bookmark de permalink .

4 reacties op Jihad in Afrika (1): Nigeria

 1. Aegolius cs zegt:

  Afrika, het verloren continet alwaar we tig miljarden aan goedbedoelde hulp in de afgelopen 50 jaar hebben ingestoken, blijkt een zeer vruchtbare bodem te bieden voor de islam als uitbreidend onderdeel van het wereldkalifaat.
  Jammer van de miljarden ontwikkelingshulp, waarvan een andere “partij” handig gebruik maakt.

  Like

 2. Jan zegt:

  Zijn Christenen, dus, doorlopen graag.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  En de zgn. christelijke partJihad ijen, als het CDA, en de CU, hoor je geen WOORD VAN PROTEST uiten, geen woord. Ook de INSTITUTEN KERK in Nederland, laten het afweten! Wat nu in Nigeria gebeurt, kunnen we hier ook verwachten, als de moslimbevolking 15% uit maken van de bevolking van Nederland. Maar ja, buiten de PVV en de SGP vinden alle politici het prima hoor, de ISLAMISERING!

  Like

 4. Syrier zegt:

  De sponsoren zijn de saoudies en de turken(erdogan) die miljarden dollars sturen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s