De Europese eurosceptici formeren zich

Screenshot_18

(Vertaling: E.J. Bron)

De Nederlandse politicus Geert Wilders staat erom bekend dat hij nogal veel stof doet opdwarrelen met zijn politieke uitspraken. In het programma van zijn partij, de Partij voor de Vrijheid (PVV), staat dat men de koran wil verbieden en uit de Europese Unie wil stappen. Onlangs had hij opzien gebaard door ertoe op te roepen dat er “minder Marokkanen” in het land moeten zijn.

The Economist” bericht dat hij zichzelf nu heeft aangeboden om tussen de beide eurosceptici Marine Le Pen en Nigel Farage te willen bemiddelen. Het is niet nodig om elkaar wederzijds uit te schelden, zei Wilders, en als hij kan helpen wil hij dat zeker graag doen.

Net zoals Wilders en zijn PVV zullen ook UKIP van Farage en het Front National van Marine Le Pen met grote voorsprong in hun desbetreffende landen in het Europees Parlement komen. Tijdens de verkiezingscampagne heeft er echter ook een verbaal moddergevecht tussen de twee plaatsgevonden. Farage klaagde over het verborgen antisemitisme van het Front National en Le Pen ging in de tegenaanval door te zeggen dat Farage haar op dezelfde wijze zou demoniseren als Cameron met UKIP zou doen.

Afgelopen jaar had Wilders geprobeerd een alliantie te vormen tussen de opkomende, euro-kritische partijen. Zowel de Italiaanse Lega Nord als het Front National van Marine Le Pen sloten zich hier bij aan. In het verleden had Wilders steeds opnieuw benadrukt dat zijn sterke pro-Israëlische houding tegenstrijdig zou zijn met het gedachtegoed van het Front National, nu echter is hij er van overtuigd dat Marine Le Pen de erfenis van haar vader Jean-Marie overwonnen heeft.

Beide werden het er over eens dat men eventuele tegenstrijdige posities, zoals de rechten van homoseksuelen, waar in beide partijen verschillend tegenaan wordt gekeken, buiten beschouwing te laten ten gunste van een gezamenlijk standpunt m.b.t. de EU. De poging van Wilders om UKIP bij de alliantie te krijgen, stuit bij Nigel Farage echter op verzet. UKIP is noch antisemitisch noch anti-islamitisch, aldus Farage. Ook wees hij op de tegenstrijdigheid dat Wilders weliswaar opkomt voor de vrijheid van meningsuiting, maar de koran wil verbieden.

Misschien denkt Farage er na de verkiezingen nog eens over na, zegt Wilders. Want samen met Marine Le Pen kan men een nieuwe eurosceptische groep binnen het Europees Parlement vormen, die het alleen eens is over dit punt van eurokritiek.

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Front National, Geert Wilders, Marine Le Pen, Nigel Farage, PVV, UKIP. Bookmark de permalink .

19 reacties op De Europese eurosceptici formeren zich

 1. Rick zegt:

  Denk dat de verkiezingsuitslag al láng vast staat:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/05/het_kan_ze_echt_geen_flikker_schelen_wat_de_burger_vindt.html#comments
  Als je vlak voor de verkiezingen de burgers dermate durft te schofferen; dán wéét je meer 😉

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Rick: 21.45. uur, op 16/5. Het verbaast mij echt niet, Rick. Zo zijn ze allemaal, de marionetten der EUSSR. Ze hebben ook geleerd, van Lenin, want die zei: ” Het maakt niet uit wat de mensen stemmen, MAAR WIE DE STEMMEN TELT”. Laten we dat goed voor ogen houden, 22 mei a.s.

   Like

 2. Jean zegt:

  Hoe en wat de EU bende sloopt is niet aan de orde, als ze maar gesloopt wordt want met die barbarij die ons opgedrongen wordt kan het alleen maar fataal aflopen voor de Europese burgers.
  De lafaards moeten uitgeschakeld worden en dan wordt explesiet bedoeld de huidige EU bende verraders.

  Like

 3. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van de Telegraaf: Anti-Europese partijen als de PVV zijn gevaarlijk voor de Nederlandse en Europese economie. Dat zei D66-leider Alexander Pechtold vrijdagavond in het radioprogramma WNL Opiniemakers.

  De burger die niet meer leest dan de Telegraaf en alleen naar het Journaal kijkt gaat gegarandeerd stemmen op D66. Daar kun je vergif op innemen. Maar de economie kan volgens mij bijna niet slechter worden, want ik zie alleen maar lege winkels, nergens een klant meer te bekennen. Reuze jammer dat die Nigel Farage tegen het verbieden van de koran is. En ik begrijp dat werkelijk niet, dat die man dat nou niet wil inzien, dat die hele koran gewoon een verderfelijk boek is. Wat is dat toch met die lui, want met de koran in de hand kun je die hele vrijheid van meningsuiting wel aan de wilgen hangen. Die mensen blijven maar volhouden, tot hun laatste snik, dat de islam niet bedreigend is voor Europa. En daar valt niet tegenop te lullen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja,Driek…..Waarom denk je, dat ik voortdurend zit te zeiken dat (EU)kritische Britten beter op Paul Weston kunnen stemmen?
   Ik besef heus wel dat ik in herhaling verval,, zo langzamerhand, maar het is sterker dan ikzelf.
   Originele excentriekelingen met Eu-kritiek hebben hun nut, zeker, maar waar blijft die stand up-comedian als het om de Islam gaat, om Choudary, die met zijn haatmarsen het Britse volk schoffeert?
   (Kijk, nou begin ik alweer….Enfin, je begrijpt de bedoeling wel…..)

   Like

   • Harry zegt:

    @ Theresa ,
    Jij zegt : ” het is sterker dan ikzelf ” ,
    DAAROM noemen ze jullie nou het zwakke geslacht .
    Jammer hoor ,……………… en dat van zo’n pittige tante .

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou ja, Harry, Klein beetje huichelachtigheid van mijn kant, moet ik toegeven.
    Want deep down doe ik niets liever dan Paul Weston promoten als ik de kans krijg.
    Ik gelóóf in die man! Terwijl ik bij Farage vanaf het begin al iets heb van: Ik weet het niet……

    Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Ga zo door !!!

    Like

 4. Zet hem op, Geert!!!

  Like

 5. Jade zegt:

  Engeland is inmiddels zo verziekt door de islam,
  dat het bijdraaien van Farage nooit lang kan duren…

  Like

 6. lucky9 zegt:

  Als UKIP noch antisemitisch noch anti-islamitisch is, ontmaskert deze partij zich als partij van opportunistische machtsgeile wieltjeszuigers. Net zoals parasieten in de wielersport met andere woorden.
  Waarom zou ik Britse arrogantie of Britse dictatuur moeten ondergaan? Is de EU-dictatuur dan niet voldoende? Vanaf nu gaat mijn steun uitsluitend naar Paul Weston. FU Nigel!

  Like

  • Volgens mij doet Farage zulke domme pro-islam uitspraken om geen kiezers kwijt te raken. Dat weet ik wel zeker. Het lijkt wel een of andere domme linkse Nederlandse politicus die tegen de Europese Unie is maar voor de islam!!! Namen schieten me niet te binnen maar ze bestaan wel!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Even nadenken, Jack: Een LINKSE Nederlandse politicus die TEGEN de Europese Unie is…..
    Die moet dan toch wel uit SP- gelederen voortkomen, zou je zeggen.
    Maar zo verschrikkelijk voor de Islam zijn ze daar nou ook weer niet. Meer afwachtend, eerder……
    Nee, ik zou het zo niet weten…..

    Like

   • Beste Theresa; Ja, ik heb een naam van een linkse politicus die tegen de Europese Unie is gevonden. Jan Marijnissen, Coryfee van de Socialistische Partij. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/05/jan_marijnissen_zeg_nee_tegen.html

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Jeck Terrible, 17.30. Ja, zie je wel: De SP. Dat kon ook al slecht anders.
    Aparte jongens, die SP, Marijnissen voorop.
    Bij sommigen slaat hun presentatie aan. Maar ik vind het op de eerste plaats autoritaire dwingelanden!

    Like

 7. lucky bee zegt:

  Leve de vrijheid Leve Nederland leve de PVV.!!

  Like

 8. Jan zegt:

  Henryk Broder over de EU: Ik hoef geen alternatief te bedenken, maar ik weet wanneer het rot is
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article128099864/Wie-sinnlos-ist-das-EU-Parlament-wirklich.html

  Like

 9. Theodoor zegt:

  Saudie Arabië niet bepaald een democratisch land, eeuwenlange slavernij en zo en wellicht de financier van de bootvluchtelingen, wil onder dwang van geen handel meer met Nederland om zo de Islam door onze strot persen.
  Het is eten of gegeten worden, ik kies liever voor nu de strijd aangaan dan later als je in de minderheid bent. De gladde politieke “jongens” zijn dan allang vertrokken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s