Helmut Schmidt valt de Europese Commissie aan wegens haar Oekraïne-politiek

Screenshot_30

Helmut Schmidt ziet de Oost-Europa-politiek van de EU als “grootheidswaan”. Bondskanselier Merkel wijst iedere kritiek van de hand.

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Duitse bondskanselier Helmut Schmidt bekritiseert de Europese Commissie wat betreft haar Oost-Europa-politiek. De poging om de Oekraïne en Georgië in te binden in de EU getuigt van “grootheidswaan”. Schmidt kan op dit moment geen enkele politicus bedenken die “constructieve voorstellen m.b.t. de toekomst van de Oekraïne naar voren brengt.”

Na Gerhard Schröder heeft in de persoon van Helmut Schmidt nog een voormalige SPD-bondskanselier de Oekraïne-politiek van het Westen bekritiseert. In een interview met de “Bild-Zeitung” beschuldigde hij de Europese Commissie ervan zich in de “wereldpolitiek” te mengen.

“Het jongste voorbeeld is de poging van de Europese Commissie om de Oekraïne in te binden”, zei hij. Ook is het verkeerd Georgië naar zich toe te trekken. “Dat is grootheidswaan, wij hebben daar niets te zoeken.

De afgelopen dagen hadden ettelijke actieve en voormalige SPD-politici kritiek geuit dat de Europese commissie de spanningen in de Oekraïne-crisis mede veroorzaakt heeft. Vrijdag uitte ook Niels Annen, die gaat over buitenlandse politiek binnen de SPD, deze kritiek op de Deutschlandfunk. Bondskanselier Angela Merkel (CDU) wees deze kritiek beslist af en benadrukt dat het de voormalige Oekraïense president Viktor Janoekovitsj zelf is geweest die de Oekraïne op een westerse koers heeft gebracht.

Voormalig bondskanselier Schmidt bekritiseerde ook de Duitse regering. De door de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier (SPD) geplande Conferentie van Genève in midden april was zeker dringend nodig geweest. “Maar op dit moment is er helaas niemand die constructieve voorstellen m.b.t. de toekomst van de Oekraïne naar voren brengt.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europese Commissie, EUSSR, Oekraïne. Bookmark de permalink .

10 reacties op Helmut Schmidt valt de Europese Commissie aan wegens haar Oekraïne-politiek

 1. bobzelf zegt:

  jA, JA, JA, dus Janokovic weigert 1500 miljoen , dus 1,5 miljard Euro aan steekpenningen aan te nemen , van Baroso en mongool von Rompuy ,
  en dat heet dan Ukraine op westerse koers brengen !!!
  WHAHAHAHAHAHAHHA, DIE ADOLFA TOCH , FIJNE LEUKE MEID !!

  dan “”zelf “, de door ADOLFA betaalde ” de Svoboda “” hitler ss=elite, een pistool op het hoofd van “”DE DEMOCRATISCH” gekozen Janokovic laten zetten !!
  En dan heet het ,dat Janokovic is weggevlucht !!!!!! zegt ADOLFA !!!!!!!!!!

  EN DAN ROEPT ISLAMBAMA : dat de nieuwe zittende regering op “NORMALE ” wijze gekozen is !!!

  WAAR KAN IK BRAKEN ??

  gr. bob

  Like

  • Theodoor zegt:

   Wat ook opvalt Bob is dat de al de 3 beoogde voorzitters van de commissie ook Adolf nijgingen hebben, dus toch op naar het derde Reich?

   Like

   • Igor zegt:

    Dat is de bedoeling ook, Theodoor. Kijk alleen maar naar het optreden van de met een Stasi opvoeding behepte Merkel.
    En maar vol blijven houden dat Putin de schuldige ophitser is. En het ongelooflijke is nog dat de hele Westerse pers met geen woord rept over de Kiev Nazi’s van Svoboda en Praviisektor.
    En maar doorgaan met hersenspoelen.
    Ik zeg: ze zijn een paar maatjes erger dan toen der tijd de USSR.

    Like

   • bobzelf zegt:

    Helaas , maar waarschijnlijk heeft U helemaal gelijk !!

    51 miljoen mensen hebben hun leven gegeven om dit niet te laten gebeuren !!!

    Dus we hebben nog wat te doen !!

    Kijk alles is weggewuifd , vanaf het rondrijden in een SS=elite trouwauto !!

    MET BENNO !!!

    MAAR DAT WAS EEN ONGELUKKIE !!!! WHAHAHAHA

    EN Bea Bilderberg , is ook een ongelukkie zeker ????

    Jezus christus wat een gajus , dan wel triefel !!!!

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theodoor: 11.48. uur, op 17/5. Het zijn inderdaad nazi’s Theodoor. Deze hele eu, is het geesteskind van Adolf Hitler, leider van de socialisten der NSDAP! Logisch komt hieruit voort dat de eu, het “vierte reich”, is, dat vuile gedrocht, deze HOER VAN BABYLON!

    Like

 2. Cathja zegt:

  Helmut Schmidt heeft gelijk. Europa bemoeit zich met zaken waar ze niets mee te maken heeft. Inderdaad, wij hebben daar niets te zoeken. Oekraïne is geen EU-lidstaat, dus laten ze hun eigen troep daar maar opruimen.

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Ach ja…. Hij is zoals ik op de foto zie al enkele jaren geleden overleden dus hij mag zeggen wat hij wil. En Merkel maar lachen, maar haar tijd komt ook nog.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Igor: 15.48. uur. Beste Igor, geheel gelijk met wat U daar zegt. Nog sterker, de NAZI’S zijn NOOIT weg geweest, ze hebben zich tientallen jaren, schuil gehouden binnen de zgn. democratische partijen, van links tot rechts. Nu komt de aap uit de mouw!

  Like

 5. Cegen zegt:

  Dit is ook vooral waarom ik de EU zo gevaarlijk vindt. De bewindslieden voelen al hoeveel macht iemand zou hebben, indien die echt over heel Europa zou regeren. Het stijgt ze naar de hoofd en dit alles is een erg duidelijk symptoom van machtszucht.

  Een gecentraliseerde regering met erg veel macht heeft in de geschiedenis nog nooit voor iets goeds gezorgd. Deze staat veels te ver van de bevolking af en kan hierdoor geen juiste beslissingen maken. Hierdoor zal er veel onrust ontstaan en dat is logisch, want iedereen voelt zich ongehoord en wordt ongelukkiger door de vaak idiote beslissingen.

  De EU roept wel steeds vrede, maar ik denk dat we nu juist afstevenen op een oorlog tussen eurofielen en eurofoben. Daarnaast kan er ook nog oorlog ontstaan tussen landen onderling vanwege de onvrede over het beleid en het touwtjetrekken tussen verschillende landen.

  Dat hele EU gebeuren bedreigd onze vrede en moet zo snel mogelijk worden afgebouwd. Nog een dikke week en dan zal er hopelijk iets veranderen.

  Like

 6. Monalisa zegt:

  Cegen Dat hele EU gebeuren bedreigd onze vrede en moet zo snel mogelijk worden afgebouwd. Nog een dikke week en dan zal er hopelijk iets veranderen. Ik hoop het voor ons maar de mens is niet te vertrouwen met wat stemen aan gaat in het hokje stemmen ze anders..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s