Geplande rechtse fractie in het Europees Parlement: De Slowaakse SNS is er nu definitief bij

Screenshot_7

Na lang aarzelen heeft de rechts-populistische Slowaakse Nationale Partij (SNS) nu blijkbaar definitief besloten om zich na de verkiezingen voor het Europees Parlement aan te sluiten bij de geplande nieuwe rechtse fractie.

Na de verkiezingen “willen we een fractie vormen die heel duidelijk ´Nee´ zegt tegen het socialisme in het Europees Parlement”, verklaarde partijvoorzitter Andrej Danko tijdens een gezamenlijke persconferentie met de voorzitter van de Oostenrijkse FPÖ, Hans Christian Strache, in de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Individuele Europarlementariërs kunnen in Brussel niet veel voor elkaar krijgen, zodat een aaneensluiting onvermijdelijk is, aldus Danko volgens informatie van het persbureau APA.

Behalve de SNS en de FPÖ staan het Franse Front National, de Nederlandse PVV, het Belgische Vlaams Belang en het Italiaanse Lega Nord als partners in een mogelijke fractie vast. Voor de vorming van zo´n fractie zijn 25 afgevaardigden uit zeven landen nodig. Of aan die laatste voorwaarde kan worden voldaan, is op dit moment nog de vraag: van de ZwedenDemocraten waren de laatste tijd tegenstrijdige signalen te horen en van de Bulgaarse Ataka moet worden afgewacht of deze partij sowieso terugkeert in het Europees Parlement.

Bron:
www.zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Geplande rechtse fractie in het Europees Parlement: De Slowaakse SNS is er nu definitief bij

  1. Cathja zegt:

    Hoe meer rechtse geluiden, hoe beter. Hopelijk komen er velen op het allerlaatste moment nog tot bezinning, en stemmen ze tegen de EU.
    Het is nog niet te laat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s