Italië: Euroscepticus Beppe Grillo behaalt de tweede plaats

Screenshot_4

Beppe Grillo

In Italië heeft Movimento5Stelle van Beppe Grillo de tweed eplaats gehaald bij de Europese verkiezingen. De sociaaldemocraten hebben gewonnen. Forza Italia werd slechts derde.

Ook in Italië zin de eurosceptici succesvol bij de Europese verkiezingen: Beppe Grillo´s M5S behaalde met 26,5% verrassend de tweede plaats achter de sociaaldemocraten van Enrico Letta (33%). Forza Italia komt op 20%, Lega Nord op 6% en de linksen van Tsipras op een verrassende 4,2%.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Europees Parlement, EUSSR, Italië. Bookmark de permalink .

11 reacties op Italië: Euroscepticus Beppe Grillo behaalt de tweede plaats

  1. Monalisa zegt:

    http://nos.nl/artikel/652748-cda-5-zetels-d66-en-pvv-4.html
    CDA 5 zetels, D66 en PVV 4 oooo wat zal dit zuur zijn voor onze Pechtold en dan al die mensen op 50Plus niet. en de partij van Alexander Sassen geen zetels
    D66-leider Pechtold: Nederland heeft voor Europa gekozen kijk even naar het filmpje de blaas kaak is aan het word.
    http://nos.nl/video/651457-d66leider-pechtoldnederland-heeft-voor-europa-gekozen.html

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Ja, ja, de politiek werkt grilliger dan menigeen denkt…..Dan zèlfs D ’66 dacht, stel ik me zo voor……(Mijn zoon zou hier aan toevoegen: “gna gna”gna…..”)
      Overigens: Sorry, Monalisa, je bedoelingen zijn prima, maar dat filmpje kijk ik maar niet: Ik wil mijn bloeddruk niet laten oplopen door die klootzak….).

      Like

  2. Jan zegt:

    Vervelend, dat de SD het maatschappelijke leven bepaald (of is dat een godwin?)

    Like

  3. Tom Hendrix zegt:

    En zouden de EUROFIELEN daar nu lering uit trekken? Ik denk het niet, ze zullen nog fanatieker doorgaan, om ons naar de verdoemenis te helpen.

    Like

    • peterselie1 zegt:

      Ben het helemaal met je eens Tom, de Eurofielen weten het als geen ander het beter in hun visie en trekken daarom er geen lering uit om dat hun ideologie dat niet toelaat in de trant van wij wisten het vroeger al beter en dat is niet veranderd mijns inziens. Ja Tom het is niet prettig om met onze neuzen op de feiten gedrukt worden dat 80 tot 85% Eurofiel is in het Europarlement. Een ding ben ik al blij om Tom (misschien een dooie mus) maar dar Geert Wilders gewoon zijn 4 zetels behouden heeft ondanks al de negativiteit van de reguliere partijen van de laatste dagen van voor en na de Europarlementsverkiezingen en het gedemoniseer dat maar niet ophoud.

      Grt.

      Like

      • Tom Hendrix zegt:

        @Peterselie1: 10.00. uur. Mee eens Peter. Tevens ben ik enigszins trots, de PVV heeft in mijn woonplaats gewonnen!

        Like

  4. Yvonne van Cleef zegt:

    Geen winst voor de Pvv,maar ook geen verlies!En dat,ondanks alle vuiligheid die over Wilders en zijn Pvv is uitgestort!Is toch een welverdiende tik voor Pechtold,die gelijk zo hoog van de toren moest blazen.Alleen begrijp ik niks van dat gestunt met een restzetel;waarom gaat die naar het Cda?

    Like

  5. paulzwueste zegt:

    De Nederlanders hebben zich in Europa buiten de realiteit geplaatst door niet te willen gaan stemmen. België vormt een uitzondering omdat hier tegelijkertijd de parlementsverkiezingen plaatsvonden. De EU-kritiek werd daardoor door Brussel in de kiem gesmoord.
    (Allemaal afgesproken werk dus. alle beetjes helpen nietwaar!)
    Nederland slaat een modderfiguur t.o.z. van de uitslagen van de andere Europese landen!

    Like

Plaats een reactie