Minister-president: “Geen verrassing” dat asielzoekers nu Nieuw- Zeeland uitkiezen als doelwit

Screenshot_18

Asielzoekers komen aan op Christmas Island

(Vertaling: E.J. Bron)

Minister-president John Key van Nieuw-Zeeland zei dat pogingen van mensensmokkelaars om 50 asielzoekers per boot naar Nieuw-Zeeland te brengen niet onverwacht komen en de bevestiging was van informatie van de geheime dienst. Hij antwoordde op een Fairfax onderzoek naar 50 asielzoekers uit Afghanistan, Pakistan, India en Bangladesh, die per boor vanuit Indonesië Nieuw-Zeeland probeerden te bereiken.

“We zijn verontrust, maar het komt voor de regering niet als een verrassing. We hebben nu al een tijdje gemeld aan de Nieuw-Zeelanders dat het risico groot is dat wij te maken krijgen met een massamigratie van bootvluchtelingen.”

Meneer Key zei dat Nieuw-Zeeland in het vizier ligt bij mensensmokkelaars.

“Er zijn geplande missies geweest om naar Nieuw-Zeeland te komen. Veel van deze missies konden we verhinderen en het is zeer wel mogelijk dat Nieuw-Zeeland op de lijst van meest gewilde locaties komt te staan.”

Hij zei dat, nu Australië gezien wordt als “gesloten”, Nieuw-Zeeland een mogelijke nieuwe bestemming kan worden. “Ik denk dat ze nu geïnteresseerd zijn in andere locaties, waarvan Nieuw-Zeeland er eentje is.”

Asielzoekers die in grote groepen arriveren, kunnen volgens de vorig jaar door de regering veranderde immigratiewetten tot zes maanden worden vastgezet.

Meneer Key zei dat hij er van uitgaat dat de mensensmokkelaars hebben begrepen dat de regels zijn aangetrokken, maar “dat zij een heel ander vertellen aan diegenen die asiel willen zoeken.”

“In werkelijkheid zijn dit wanhopige mensen die op zoek zijn naar een beter leven en daarom willen ze in de droom geloven dat het op de een of andere manier eenvoudig is om Nieuw-Zeeland binnen te komen.”

“We weten, afgezien van het feit of ze nu naar Australië, Nieuw-Zeeland of elders gaan, dat het een extreem gevaarlijke reis is. Veel mensen hebben hun leven verloren, maar dat wordt allemaal gebagatelliseerd.”

Inmiddels werd een vluchtelingenkamp voor asielzoekers in Mangere in South Auckland opgeknapt, zei meneer Key.

Bron:
http://www.nzherald.co.nz

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(h/t Michael Laudahn)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie. Bookmark de permalink .

13 reacties op Minister-president: “Geen verrassing” dat asielzoekers nu Nieuw- Zeeland uitkiezen als doelwit

  1. BertG. zegt:

    In werkelijkheid zijn dit de nieuwe lading stoot troepen met een opdracht.
    Niks geen asiel zoekers die de ellende van hun eigen land ontvluchten.
    Zodra ze aangekomen zijn zullen ze proberen er net zo’n ellende van te maken.

    Like

    • Driek zegt:

      Daar ben ik van overtuigd meneer Bert, het zijn de nieuwe stoottroepen, met de opdracht Nederland te islamiseren, en onze domme bewindsvoerders schijnen dat maar niet te willen zien, of zijn wij nou zo achterlijk?

      Like

  2. Monalisa zegt:

    Europa VOL dus nu die landen vullen.

    Like

  3. Antivenin zegt:

    Gwoon het voorbeeld van Australië volgen en de “vluchtelingen” niet binnenlaten. Einde probleem.

    Like

    • Sylvia Groot zegt:

      Precies. Bootjes aanlijnen aan een schip en linea recta terugvaren waar ze vandaan komen. Dat zouden de Italianen ook moeten gaan doen.

      Like

  4. Yvonne van Cleef zegt:

    Ik geloof al lang niet meer in de loze term:vluchteling!Dan zouden ze wel in de eigen regio blijven;het zijn gewoon luie uitvreters,te beroerd om te werken en vaak uit,in geval van moslims,om hun eisen gerealiseerd te krijgen!Wilders had wel degelijk gelijk toen hij sprak over “een tsunami”!Waar iedere linkse toen over heen viel,alsof hij zou hebben opgeroepen tot totale vernietiging!

    Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @Yvonne van Cleef: 13.44. uur, op 25/5. Zo zie ik dat ook, Yvonne. Waarom gaan de ISLAMISTEN niet naar hun SUPERRIJKE VRINDJES van Saoedie-Arabië? Daar STIKKEN ze van de POEN, en het zijn ook HAATJURKEN.

      Like

  5. Kraftavilqa zegt:

    NZ zou moeten doen wat ook Europa zou moeten doen op de middellandse zee de invasieboten tot zinken brengen zo doe je dat in een oorlog.

    Like

  6. Wanneer breekt de Derde Wereldoorlog uit tussen de moslims en niet-moslims?

    Like

  7. Gert Zantman zegt:

    De propaganda machine draait weer op volle toeren zie ik.
    Niet-moslims zijn gelukkig allemaal hele leuke mensen.
    Niet-Gutmenschen inderdaad .

    Like

  8. Jade zegt:

    Goed te lezen dat Ausstralie inmiddels “gesloten” is.
    Maar dat kan natuurlijk ook, want zij hebben zelf olie…

    Like

Plaats een reactie