Monsterzege in India – met Israëlisch tintje

Screenshot_11

De BJP partij heeft onder partijleider Narendra Modi bij de Indiase parlementsverkiezingen vorig weekend een monsterzege geboekt. De partij behaalde in de grootste democratie ter wereld zelfs de absolute meerderheid met 52% van de zetels. Sinds 1984 heeft geen enkele Indiase politicus een zodanig stevig mandaat gekregen.

De grote concurrent, de socialistisch georiënteerde Congrespartij – die bijna 50 jaar aan de macht is geweest in het 67-jarig bestaan van India – werd verpletterd. Zij werd nog wel de tweede partij van India, maar met slechts iets meer dan 8% van de zetels.

De belangrijkste reden om op Modi te stemmen was de economie. Modi heeft in zijn dertien jaar als premier van de deelstaat Gujarat die in een economisch wonder veranderd, door het creëren van een gunstig klimaat voor industrie en technologie. De economische groei in Gujarat – 50 miljoen inwoners, meer dan Spanje – bedroeg er 13,4% per jaar (tegen 7,8% voor India als geheel).

Lees verder>>>

LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in India, Israël. Bookmark de permalink .

5 reacties op Monsterzege in India – met Israëlisch tintje

 1. Theodoor zegt:

  Arm Europa, met dank aan de EU.

  Stelletje nietsnutten, nou ja wij hebben natuurlijk ook grote instroom van ongeschoolden gehad waar met name links Nederland zo trots op is. Maar de armoede ligt op de loer, duur gas, duur besturings apparaat, torenhoge schulden en een tweedeling in de bevolking.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Dit soort berichten maken me echt blij! Gelukkig is er ergens ter wereld nog een zeer groot en vooral democratisch land wat Israël met respect behandelt en vriendelijk bejegent.
  Geweldig voor Israël. Hierdoor hebben ze Europa minder nodig.

  Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  Goed voor Israël. Daar komt het positieve nieuws vandaan. De vijgenboom staat zo langzamerhand in bloei.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Ik ben benieuwd hoe deze onberoerbaren hun zegen kunnen practiceren. niet vergeten het joodse volk kan je niet met de onberoerbaren vergelijken, ze staat juist erg hoog in koers?Ze waren de uitverkorenen Volk.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad geweldig nieuws voor Israël! India laat zien, dat het vele malen oprechter is dan de rode bandieten, van de eussr!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s