Half miljard extra ontwikkelingshulp

Screenshot_3

DEN HAAG – Het kabinet houdt er rekening mee dat het dit jaar 500 miljoen euro meer kwijt zal zijn aan ontwikkelingssamenwerking. Dat is het gevolg van een nieuwe boekhoudkundige rekenmethode, waardoor de omvang van de economie toeneemt.

Dat blijkt uit de voorjaarsnota, waarin minister Dijsselbloem (Financiën) een reservering van 600 miljoen euro heeft getroffen. Van dit bedrag is circa 100 miljoen bedoeld voor wensen van ’gedogers’ D66, ChristenUnie en SGP. Een half miljard staat in de boeken voor ontwikkelingshulp, aldus bronnen.

Lees verder>>>

(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Half miljard extra ontwikkelingshulp

 1. Monalisa zegt:

  Citaat c1
  WIJ zijn ECHT GEK geworden. op 22-5 hebben er WEER vele een grote fout gemaakt.

  Like

 2. Theodoor zegt:

  De overheid handelt al net zo als de banken, de nationale schuld is maar bijna 500 miljard, dus we gaan maar door met het potverteren en belastingen verhogen.

  Of is dit bedrag misschien bestemd voor de pomphouders langs de grenzen.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Ja, geert heeft echt geen gelijk !
  WAT ZOU DE VOLGENDE LASTENVERZWARING ZIJN ?
  NEE, DIE WILDERS DIE DEUGT VAN GEEN KANTEN !
  WIE WIL DIT NOU NIET , GELD WEGGEVEN ?
  HOEVEEL WERKELOZEN ZEI U ??/
  WACHTLIJSTEN VOOR DE VOEDSELBANKEN ?
  JOHHHH ???
  WHAHAHAHAA, EN WE PIKKEN HET NOG STEEDS !!!
  ZO LANGZAMER HAND GA JE JEZELF TOCH AFVRAGEN , WANNEER VALT DE EERSTE DOOIE ??

  GR.BOB

  Like

 4. Cathja zegt:

  Als Brussel niet voldoende zijn zin krijgt met het binnen harken van geld, dan hanteren ze gewoon een ‘andere rekenmethode’. Dat onze echte economie nog amper is gegroeid, daar houden die sukkels totaal geen rekening mee, net zo min als met het feit dat we uit onze voegen barsten van de gelukszoekers, die hier ook allemaal willen blijven en alles gratis willen ontvangen!
  Even tussen haakjes: ook de Belastingdienst heeft er een handje van door uit te gaan van een rentepercentage van 4% op onze spaarrekeningen, terwijl we in werkelijkheid nog geen 1,5% ontvangen.
  Wat hebben we aan al deze onzin? Ik zou zeggen: lak aan Brussel, die verplichte verhoging van de bijdrage voor ontwikkelingshulp wordt niet overgemaakt, maar vanaf dit jaar in Nederland besteed aan mensen die het echt niet meer trekken, zoals onze bejaarden en hulp behoevenden. Dit zijn de mensen die er RECHT op hebben. Die gelukszoekers hebben geen rechten! Dat moeten die klojokers in Brussel maar eens begrijpen. Bovendien zit half Afrika al in Europa, en daarom ook kan de bijdrage van Nederland nog eens met de helft van het totaalbedrag worden verminderd.

  Like

 5. Monalisa zegt:

  BOB WANNEER VALT DE EERSTE DOOIE ?? van welke kant bedoel je, de arbeider gaat vanzelf wel dood maar zij leven als god in Frankrijk.
  WIJ zijn ECHT GEK geworden. op 22-5 hebben er WEER vele een grote fout gemaakt.

  Like

 6. Monalisa zegt:

  WAT ZOU DE VOLGENDE LASTENVERZWARING ZIJN ? BTW naar 23%.
  NEE, DIE WILDERS DIE DEUGT VAN GEEN KANTEN ! dat zal je mij nooit horen zeggen.
  WIE WIL DIT NOU NIET , GELD WEGGEVEN ? ik niet ik hou het lekker voor ons zelf.
  HOEVEEL WERKELOZEN ZEI U ??/ 700,000 duizend MAN EN VOUWEN
  WACHTLIJSTEN VOOR DE VOEDSELBANKEN ? Die zijn heel lang! je zal er maar gebruik van moeten maken anno 2014.SCHANDE.
  WHAHAHAHAA, EN WE PIKKEN HET NOG STEEDS !!! Daarom pikken zij het! WIJ zijn ECHT GEK geworden. op 22-5 hebben er WEER vele een grote fout gemaakt. EN MAAR JANKEN STRAKS DE NIET STEMMERS

  Like

 7. Wans Horst zegt:

  Mensen die meewerken aan het in stand houden van leugens, terwijl zij in een positie zitten dat ze het minimaal moeten weten, zijn de grootste landverraders! De rijken der aarde worden altijd gebruikt als een soort bliksemafleider, maar het heeft 0,0 met geld te maken! Macht, de kans om de geschiedenis te veranderen en dat soort buiten normale zaken, daar wordt de elite opgewonden van.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Hoelang verspillen die krankzinnigen in Den Haag ons belastinggeld nou al aan ‘ontwikkelingshulp’? Hoelang moeten die ‘onderontwikkelden’ nog geholpen worden voordat ze zich eindelijk zélf leren bedruipen? Het is toch overduidelijk dat die luie (islamitische) varkens liever hun handen ophouden? Trouwens: ons geld komt voornamelijk in het bezit van de ‘opper-apen’ in die ‘arme’ landen; kunnen ze er mooie dure auto’s en paleizen van kopen. En waarom zouden wij die negers e.d. trouwens nog ‘helpen’? Ze komen ondanks de scheepsladingen belastinggeld die Den Haag hun schenkt, tóch nog steeds massaal hierheen om ons lastig te vallen, te bedreigen en verer leeg te roven!

  Laat me raden: er zitten weer enorme lastenverzwaringen voor ons aan te komen?
  Jammer dat er wederom zo veel kiezers zijn die te lui en/of te dom waren om van de bank af te komen om op de PVV te gaan stemmen. Ze hadden het op zijn minst (nog) één keer kunnen proberen!!!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  En dat alles mogelijk gemaakt door het grootste FAALKABINET van na 1945, de ROVERS van RUTTE II. En ondertussen moeten steeds meer mensen vrezen voor hun baan, kunnen velen hun hypotheek niet meer opbrengen, hebben we 700.000 werklozen, worden onze senioren en gehandicapten het kind van de rekening, draaien de voedsel-en kledingbanken overuren. Maar wel geld voor de massa-immigratie van tig moslims en gelukzoekers, en voor de feestvierders der eussr, dat dan weer wel. Verder ben ik het ook eens met voorgaande reacties.

  Like

 10. Yvonne van Cleef zegt:

  Ontwikkelingshulp,terwijl dat al deccenia niets heeft geholpen!En dat,terwijl Afrika leeg loopt richting Europa;hoe durven ze!Tijd voor een keus;of ontwikkelingshulp en geen Afrikaan zijn/haar land meer uit;of ontwikkelingshulp afschaffen.Op deze manier betalen we dubbel,of nog meer,en krijgen als dank alle import-ellende ook nog eens over ons heen!

  Like

 11. Monalisa zegt:

  Ons land, onze regels
  10 dingen die wij zouden veranderen in Nederland:
  1: Het strafbaar stellen van illegaal verblijf in Nederland.
  Op dit moment is het niet strafbaar om illegaal in Nederland te zijn, tenzij een illegaal een “ongewenstverklaring” of “inreisverbod” heeft. Wij zouden graag willen dat illegaal zijn wel degelijk strafbaar wordt. Het uitzetten naar land van herkomst zal dan betaald worden door de illegaal zelf. Heeft deze geen geld, zal hij er gedurende een jaar, als gedetineerde in de vreemdelingendetentie, voor moeten werken. Het werk zal in het belang van de samenleving moeten zijn.
  2: Criminelen met een dubbel paspoort lopen kans hun Nederlandse paspoort kwijt te raken.
  Bij herhaaldelijke vergrijpen (draaideurcriminelen) moet er een mogelijkheid komen om het Nederlandse paspoort in te nemen van allochtone criminelen. De crimineel wordt dan per direct illegaal, en zal gedurende 1 jaar zijn terugreis naar land van herkomst moeten verdienen in detentie. Dit jaar staat los van de straf die de crimineel door de rechtbank heeft gekregen en de crimineel zal zijn straf dan ook (na het eerste jaar) moeten uitzitten in het land van herkomst. Op deze manier wordt een crimineel leven een stuk minder aantrekkelijk en zal dit op termijn het cellentekort oplossen.
  Indien de allochtoon geen Nederlands paspoort heeft, dient hij/zij per direct een ongewenstverklaring te ontvangen en wordt ook zijn uitzetprocedure gestart.
  3: Hogere straffen Nederlandse criminelen
  Omdat Nederlandse criminelen niet uitgezet kunnen worden, dienen de straffen in Nederland verhoogd te worden. Zo wordt het ook voor Nederlandse criminelen een stuk minder aantrekkelijk om een crimineel leven aan te gaan.
  4: Pedofielen en verkrachters behoren geen bescherming te krijgen tijdens het uitzitten van hun straf.
  In gevangenissen zitten pedofielen en/of verkrachters vaak in aparte, beschermde afdelingen. Wij zouden graag willen dat deze mensen tussen de overige gedetineerden worden geplaatst, zodat zij de belastingbetaler geen extra geld meer kosten.
  5: Criminelen behoren niet beschermd te worden door de wet.
  Indien bijvoorbeeld een inbreker wordt betrapt door de bewoner, mag de bewoner geweld gebruiken om de crimineel te overmeesteren. Op het moment dat een crimineel zonder toestemming, al dan niet door middel van braak, een woning of bedrijf betreedt, geeft hij al zijn rechten op en zal de eigenaar niet vervolgd worden als hij de crimineel met geweld in bedwang houdt of naar buiten werkt. Ook op deze manier wordt een crimineel leven een stuk minder aantrekkelijk.
  6: Mensen met een uitkering dienen zich zeer regelmatig te moeten melden op het gemeentehuis.
  Frauderen met uitkeringen gaat relatief makkelijk. Mensen uit andere landen komen naar Nederland, werken hier een korte periode en vragen een uitkering aan. Vervolgens gaan zij terug naar het land van herkomst om daar te leven van het uitkeringsgeld dat zij uit Nederland krijgen. Door een wekelijkse meldingsplicht in te stellen wordt dit veel moeilijker gemaakt. Na het missen van 1 afspraak, zonder geldige reden, wordt men voor die maand gekort op zijn of haar uitkering. Indien men voor een tweede keer niet verschijnt, wordt die maand geheel ingehouden. Na 3 gemiste afspraken wordt de uitkering volledig stopgezet en zal de persoon alles opnieuw moeten aanvragen.
  Bijkomende voordelen:
  – werkgelegenheid (controleurs).
  – de staat is minder geld kwijt en kan dit gebruiken voor lastenverlichting van de burgers.
  7: Kinderbijslag alleen voor kinderen die in Nederland wonen (met meldingsplicht).
  Recent onderzoek heeft uitgewezen dat relatief veel kinderen waarvoor kinderbijslag wordt betaald, niet in Nederland wonen maar in het land van herkomst (ofwel van hunzelf, of van hun ouders). Een meldingsplicht op afroep kan deze vorm van fraude makkelijk tegengaan. Men ontvangt begin van de week een oproep en dient een aantal dagen later met alle kinderen op het gemeentehuis te verschijnen. Ook hier geldt: Na het missen van 3 van dergelijke afspraken wordt het volledig stopgezet.
  Bijkomende voordelen:
  – werkgelegenheid (controleurs).
  – de staat is minder geld kwijt en kan dit gebruiken voor lastenverlichting van de burgers.
  8: Het legaliseren van softdrugs.
  Momenteel is het bezit of de verkoop van softdrugs officieel verboden. Het wordt echter gedoogd maar het kan altijd afgepakt worden en er is veel politie op de been om kwekers op te rollen. Het legaliseren van softdrugs zal niets veranderen wat betreft verkoop in coffeeshops of waar je het wel of niet mag gebruiken, maar heeft wel veel voordelen:
  – De kweek kan door de regering gecontroleerd worden en er kan belasting over geheven worden, wat zorgt voor extra inkomsten. Ook is het voor criminelen minder winstgevend als coffeeshops alleen legaal gekweekte wiet mogen verkopen.
  – De politiemacht die zich nu niet langer bezig hoeft te houden met het oprollen van kwekers kan zich nu focussen op andere criminaliteit, en mogelijk ingezet worden om illegalen op te sporen.
  – Boeren die hun hoofd momenteel nauwelijks boven water kunnen houden kunnen met de kweek een nieuwe vorm van inkomsten krijgen.
  Bijkomend voordeel:
  – de staat verdient extra geld en kan dit gebruiken voor lastenverlichting van de burgers.
  9: Minder EU.
  De EU is een mooie manier om makkelijker zaken te kunnen doen met het buitenland, echter wordt het voor de Nederlanders moeilijk om hun hoofd boven water te houden met alle regeltjes die worden opgelegd. Wij zouden graag willen dat de EU zich minder bemoeit met Nederland, en Nederlandse regels zwaarder gaan wegen dan Europese. Wij willen echter wel in de eurozone blijven, omdat Nederland effectief failliet zal gaan als er opeens uit eigen zak nieuwe munten moeten worden geperst. De handel zal op zijn gat komen te liggen.
  Bijkomend voordeel:
  – de staat is minder geld kwijt en kan dit gebruiken voor lastenverlichting van de burgers.
  10: Meer controle aan de grens.
  Zodat minder schorem het land in komt.
  Bijkomend voordeel:
  – werkgelegenheid (controleurs).

  Like

 12. lucky bee zegt:

  Ze zeggen dat kikkers geen veren hebben; maar Nederlandse zo te zien wel degelijk.

  Like

 13. paulzwueste zegt:

  ‘Whats in a name?’ zei Shakespeare al. Tegenwoordig heet omkoping: “Ontwikkelingshulp”!

  Like

 14. peter schult zegt:

  Welja ………laten we alles maar weg geven …..zijn we straks ook een ontwikkelingsland dat hulp nodig heeft ….waar moet het geld dan vandaan komen …….ben benieuwt hoelang we dit nog gaan slikken ……maar de bom gaat echt barsten ……als het te laat is want nederlands zijn reeds slaven van de overheid ….

  Like

  • BertG. zegt:

   Hoelang gaan we dit nog slikken, lees en hoor ik al ruim 25 jaar overal.
   Net zo als dat eerdaags toch de bom moet barsten. En we pikken dit niet meer.
   Vervelende mededeling dan bij deze, JE WOONT IN NL.

   Like

   • BertG. zegt:

    Nederlanders hebben alleen een grote bek achter de PC of in een krant.
    Spreek ze rechtsstreek aan en ze bedoelde het niet zo of het was niet goed over gekomen.
    Ze nemen niet eens de moeite om te stemmen hier om daarna vervolgens opnieuw te zeiken dat het allemaal weer zwaar tegen valt.
    En de volgende keer, precies hetzelfde verhaal.
    Inmiddels ken ik me medelanders wel. Hier kan je van NIEMAND op aan.

    Like

   • Monalisa zegt:

    BertG. je moppert dat is je goed recht maar wij hebben wel op hem gestemd, maar nu maak ik mij zorgen, hij wil naar Brussel daar is hij niet nodig laat de mensen gaan die er voor gekozen zijn, maak 1 vuist en wilders in de tweede kamer .Maar je schrijft nog iets Hoelang gaan we dit nog slikken, lees en hoor ik al ruim 25 jaar overal. in 2013 staakt heel europa tegen de EU 1 dag, behalve nederland wij hebben met die duitser meegelopen helaas daar hoor je in jou land (Nederland) niks over zelf die media houd het stil het was november 2013.

    Like

   • BertG. zegt:

    We kunnen honderd keer ergens de boodschap achterlaten zo als,
    oprotten dat tuig, schop ze er dan toch uit, wat doen ze hier, ophangen degene die dit veroorzaakt hebben, enz………
    Al ruim 25 jaar wordt er hier in NL niets anders herhaalt. Soms nog even het idee van pek en veren erbij eventueel met begeleidende hooivorken verhalen, en dat was het dan weer. En morgen weer precies hetzelfde wat ik overal lees.
    Ja, daar wordt je humeurig van en mopperig van.

    Like

 15. Jan zegt:

  Roelof van Laar, PvdA:

  Deze week presenteerde ONE een rapport over wat ontwikkelingshulp Nederland oplevert. De onderzoekers komen tot de conclusie dat ontwikkelingshulp goed is voor de Nederlandse economie. Dat is natuurlijk een mooi bijeffect van de echte waarde van ontwikkelingshulp.

  Basisvoorzieningen in ontwikkelingslanden worden beter, de overheid wordt versterkt en economische groei gestimuleerd. …Waar geld niet goed besteedt wordt, leren we lessen. Maar dat hulp helpt, staat voor mij als een paal boven water.
  http://www.pvda.nl/berichten/2014/07/Ontwikkelingshulp+helpt

  (One werkt samen met ICCO, Israëlhaters en Hamasvriendjes)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s