Middellandse Zee: 3000 vluchtelingen bereiken Italië – in slechts 24 uur

Screenshot_18

(Vertaling: E.J. Bron)

Dit jaar hebben al bijna 40.000 vluchtelingen de Italiaanse kust bereikt – maar zoveel als gisteren waren het in één dag nog nooit. Alleen al in de afgelopen 24 uur kwamen er 3000 mensen aan, velen van hen uit Syrië.

Zaterdag hebben ongeveer 3000 vluchtelingen uit Noord-Afrika hebben zaterdag Italië bereikt. De mensen gingen bij Italiaanse schepen aan boord of werden in hun boten naar Sicilië gesleept.

Volgens de autoriteiten had het marineschip “Libra” 450 mensen aan boord genomen. Het begeleidde daarbij een mensensmokkelaar, die ongeveer 1300 vluchtelingen naar de haven van Ragusa moest brengen. Een vissersboot met 250 migranten was daar al naartoe gesleept. Alle migranten kwamen zaterdag op Sicilië aan.

Ook de Siciliaanse haven Empedocle was aanlegplaats voor vluchtelingen. Daar was de patrouilleboot “Peluso”met meer dan 307Syriërs aan boord aangekomen, evenals het marineschip “Euro”, dat 531 vluchtelingen had gered. Vanwege de voortdurende burgeroorlog komen er steeds meer mensen uit Syrië in Italië aan.

De marine van Italië biedt meer hulp aan vluchtelingen

Hoewel het opvangkamp op Lampedusa gesloten is, moesten daar ook meerdere schepen met vluchtelingen aanleggen, aldus het persbureau Ansa. Zaterdag waren daar al 266 migranten aangekomen en ongeveer 200 moesten nog door een marineschip naar Lampedusa gebracht worden.

In het kader van haar hulpprogramma “Mare Nostrum” biedt de Utaliaanse marine sinds de herfst van 2013 meer hulp aan de vluchtelingenboten uit Noord-Afrika. Dat heeft de migrantenstroom al maandenlang enorm verhoogd. Ook in periodes van mooi weer proberen meer migranten uit Afrika of het Nabije Oosten in vaak weinig zeewaardige boten Italië te bereiken.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Angelino Alfano had verklaard dat er nog honderdduizenden aan de Noord-Afrikaanse kusten op het moment wachten om Europa binnen te komen en hij verlangde meer ondersteuning van de Europese partners. Want alleen kan Rome de bestorming nauwelijks nog aan.

Volgens informatie van de Italiaanse regering strandden er in de loop van het jaar al 39.000 vluchtelingen op de kusten van Italië of werden uit zee geplukt. Het in 2013 geregistreerde totale aantal van 43.000 aankomsten zal daarom dit jaar vermoedelijk ruimschoots worden overtroffen.

Bron:
www.spiegel.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Europa, Immigratie, Italië, Midden-Oosten, Syrië. Bookmark de permalink .

21 reacties op Middellandse Zee: 3000 vluchtelingen bereiken Italië – in slechts 24 uur

  1. Monalisa zegt:

    Er komt vanzelf oorlog dit kan zo niet door gaan

    Like

  2. BertG. zegt:

    Hoort de foto bij het artikel?
    Ik zie ineens vrouwen en kinderen erbij. Of zijn er inmiddels genoeg stoottroepen gearriveerd zodat nu de rest aan de beurt is. Meestal zijn het alleen maar boze en agressief kijkende kerels.
    Maar voorlopig gaat het nog wel even door.

    Like

  3. aquarius4422 zegt:

    Zo helpt de Italiaanse marine mee aan de invasie van Europa door de Islam.
    Als al dat tuig niet terug gebracht wordt naar waar ze vandaan komen betekent dit de ondergang van de beschaving in Europa.

    Like

  4. Willie zegt:

    Salvo onder de waterlijn zou meer afdoende zijn

    Like

  5. Yvonne van Cleef zegt:

    Aangezien ze ze daar maar binnen blijven halen,moeten ze ze ook maar zelf levenslang verzorgen en niet deze kant op laten gaan.Het is tenslotte hun keus;laten verzuipen of binnen halen.Fuck de Eu!De ene helft van de wereld proppen ze in de andere helft!Alsof landen van elastiek zijn.Nou,bij mij is de rek er al lang uit!

    Like

  6. Jelle R zegt:

    Deze situatie heeft opmerkelijk veel gelijkenissen met de val van het (West) Romeinse Rijk. Langs de hele noordelijke grens, vanaf Schotland helemaal tot aan de Balkan, was er een niet aflatende druk van allerlei Germaanse stammen. De druk werd te groot en er moest iets op gevonden worden, maar wat de Romeinen beslisten werd uiteindelijk hun ondergang. De Germaanse stammen mochten zich binnen de grenzen vestigen in ruil voor geld of legerdienst. In het begin werkte dit nog wel maar snel begonnen er zich parallelle maatschappijen te ontwikkelen met hun eigen regels en wetten. Wat volgde was een razend snelle desintegratie van het Romeinse Rijk en uiteindelijk de totale ondergang, in het Oost-Romeinse Rijk/ Byzantium was dit niet het geval waardoor zij het nog tot 1450 konden rekken. Na de val begon de periode van de al om bekende donkere middeleeuwen met veel rampspoed, hongersnoden en oorlogen. Wat we vandaag meemaken is eigenlijk net hetzelfde. De barbaren uit de woestijn komen met massa’s tegelijk op onze grenzen afgestormd en als we ze binnenlaten vormen ze parallelle maatschappijen die we vandaag in elke grootstad vinden. Alleen moeten we hopen dat ze niet de totale overmacht grijpen anders zijn we voor een zeer lange tijd vertrokken waarin barbarij en rampspoed hoogtij vieren…

    Like

  7. Benesha zegt:

    Als je die kopvodden bekijkt zijn het niet de mensen van wie je zou kunnen verwachten dat ze Syrië noodgedwongen ontvluchten, de christenen. Ze hebben weer hun islam vlag en wimpel op de kop. Eigenlijk is het surrealistisch dat de EU politici dit zomaar toelaten. Frontex lijkt wel een reisorganisatie te zijn.

    Like

  8. bigljohn zegt:

    Zoals (alleen bij forumlezers) bekend, is bejaardentehuis de Orangerie in Eindhoven al ontruimd om plaats te maken voor asielzoekers. Als je die alsmaar toenemende stroom van gelukszoekers uit Afrika ziet, kan het geen lange tijd meer duren eer ook wij onze huizen uitgejaagd worden om plaats te maken voor die gelukszoekers. Zolang de E.U. regeringen en Malmstrom ons aangelijnd hebben als een hond, compleet met een prikband om onze nek, zolang zal dit probleem alleen maar erger en erger gaan worden. De E.U. bevolkingen zullen eerst massaal anti E.U. moeten worden, anders is echt alle hoop verloren ! En daarmee bedoel ik dat het rechtse geluid in Europa het absolute overwicht moet krijgen, anders zal het NIET gaan lukken !

    Like

  9. Cathja zegt:

    Ik walg van deze foto’s! Het houdt maar niet op, en velen zullen er nog volgen. Eenmaal voet op Europese bodem gezet begint dit volk snel aan gezinsuitbreiding, want als er hier kindjes worden geboren mag je ze niet zomaar terug sturen naar een oorlogsgebied. We raken ze dus nooit meer kwijt.
    Wat een rampspoed is dit!
    Hier komt een enorme burgeroorlog van, let op mijn woorden.

    Like

  10. Sjaak zegt:

    In Duitsland gaf het de RAF die geen handy of laptop hadden
    en hebben de eerste aanstoot gegeven dat de politiek een
    strontput is ! Ook de aanslag in München door de pallestina-pissers
    is op primitive aard humaan afgelopen ! De aard hoe het verder gaat
    hebben we in de Ukraine gezien ! Het is een kwestie van tijd waar
    ook hier in Europa de eerste schietpartijen komen en de weekgekookte
    politie geen schijn van kans heeft daartegen wat te doen !
    Want bonnetjes schrijvende en wanneer het er op aan komt
    verstoppenspelende politie deugt voor geen moer wanneer de
    volksziel overkookt ! Het internet zij dank laat ook zien dat
    niks verborgen blijft en dit zorgt automatisch voor een zware
    storm die Europa overtrekt ! Wedden dat !

    Like

  11. Jean zegt:

    Wanneer worden die 40.000 teruggestuurd?
    Als het effe kan maak er dan ineens 4.000.000 van dat zou veel angstgevoelens wegnemen, veiligheid en leefbaarheid brengen want wij zullen nooit en nergens vreemdelingen aanvaarden, niet achter loketten niet bij politie of eender waar, nergens.

    Like

  12. Jean zegt:

    Laten we vooral stilstaan bij de verantwoordelijken van deze misdaad met voorop vnRAMPy, maalstroom, aston, reling, barbarosso, de huichelaar van Gent en de Duitse kapo, die moeten hangen want dat zijn misdadigers tegen eigen volk door de import van die massa gewelddadige barbaren resp. klaplopers.

    Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @Jean: 16.51. uur. Precies Jean! Deze vuile gore rode ploerten, en hun meelopers van christen-democraten en liberalen, wensen ons kapot te maken, ten gunste van de moslims! Inderdaad, aan de hoogste bomen met deze smerige RODEN en de meeheulende politiek correcte vuilakken!

      Like

      • Yvonne van Cleef zegt:

        En niet te vergeten al die meeheulers,met hun:meer,meer,meer,en,ik ben een marokkaan!Gore nsb,ers!

        Like

  13. roger catrysse zegt:

    Als het zo doorgaat loopt Afrika nog leeg en dit allemaal dank zij Europa De linkse kerk is fier op zijn realisaties

    Like

  14. lars zegt:

    Hebben ze wel in de gaten dat tussen al die vluchtelingen ook IS strijders zitten die zich zo binnensmokkelen! NEE! laat maar binnen die rotzooi!

    Like

Plaats een reactie