Dit is tot nu toe de meest dodelijke uitbraak van Ebola – en het wordt nog erger

Screenshot_10

(Door: Terrence McCoy – Vertaling: Wans Horst)

Het begint in de ochtend. De slachtoffers worden wakker en voelen zich niet lekker. Zij hebben geen honger. Hun hoofd doet pijn. Droge keel. Koorts. Rillingen. Wat er gebeurt met het lichaam van slachtoffers is niet anders dan bij andere ziekten die het immuunsysteem aanvallen, maar deze is duidelijk agressiever. “Wanneer en waar precies je het virus opdoet, is onduidelijk”, schreef professor Derek Gatherer van de Lancaster University. “Het kan 2 tot 21 dagen duren tussen de infectie en de eerste symptomen. Je bent nu zeker een gevaar voor anderen. Je familie, vrienden en iedereen met wie in aanraking komt, zijn nu in levensgevaar.”

Het gevaar is nog nooit groter geweest in West-Afrika nu de zwaarste uitbraak van Ebola ooit z’n dodelijke weg vervolgt in jungles en steden, landsgrenzen overstekend en tot frustratie van honderden artsen, die vanuit een vliegtuig met een parachute springen om in het gebied de ziekte uit te roeien, maar daarin vooralsnog niet zijn geslaagd. Vanaf donderdag heeft de pandemie met een 90% dodelijkheid aan meer dan 367 mensen het leven gekost en 635 mensen mensen besmet in Liberia, Sierra Leone en Guinea, waar het waarschijnlijk is begonnen.

Screenshot_13

Het Ebola-virus

De tol is groter dan de 280 doden in 1976, toen het virus voor het eerst werd geïdentificeerd dichtbij de rivier Ebola in wat nu bekend staat als de Democratische Republiek Kongo.

Eerder deze week zei Artsen Zonder Grenzen dat deze situatie nog nooit is voorgekomen. “De epidemie is niet in toom te houden”, zei Bart Janssen, operationeel manager. “We hebben onze limieten bereikt. Ondanks het ingezette personeel en materieel[door Artsen Zonder Grenzen] in de drie betroffen landen, zijn we niet meer in staat om mensen in te zetten in nieuwe infectiehaarden.”

Nu dringt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO aan op “drastische maatregelen” om de uitbraak een halt toe te roepen. Ze waarschuwde vrijdag dat landen dicht bij die te maken hebben met de Ebola-epidemie zich moesten opmaken voor de mogelijke aankomst van reizigers die het virus bij zich dragen.

“We willen dat andere landen in West-Afrika — aangrenzende landen, Ivoorkust, Mali, Senegal, Guinea Bissau — voorbereid zijn voor het geval mensen die geïnfecteerd zijn met de ziekte mogelijk gaan reizen.” Dat zei hoofdarts dr. Pierre Formenty van de WHO op een persconferentie in Geneve.

De WHO is “ernstig verontrust [door] de verdergaande verspreiding over de grens in naburige landen evenals over het potentieel van verdere internationale verspreiding”, aldus de regionale arts voor Afrika Luis Sambo tegenover The Guardian. “Dit is niet langer een landgebonden uitbraak, maar een subregionale crisis die een stevige aanpak vereist door regeringen .”

Een gebrek aan informatie en opleiding en een onderschatting van de ernst van de uitbraak hebben allemaal bijgedragen aan wat zich snel ontwikkelt tot een internationale crisis. “Eind april begonnen we een afname in het aantal gevallen te zien en misschien ook een ontspanning bij de teams in de drie landen en deze ontspanning liet ruimte voor een herhaling van gebeurtenissen”, zei Janssen.

Één van de grootste problemen: begrafenissen. Mensen blijven begrafenissen bijwonen, ondanks waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen. Een paar dagen of weken later worden bezoekers zelf onwel wakker, zonder eetlust en met koorts.

 

Screenshot_14

Dan escaleert Ebola, schrijft Gatherer, met opkomende “chronische buikpijn. De koorts neemt in intensiteit toe en de patiënt begint over te geven en krijgt diarree.” Daarna kan de ziekte twee dingen doen. Verslappen of “verder ontwikkelen tot de schrikbeelden van een cytokinestorm”.

Wat is een cytokinestorm? Het is de “opschudding van jouw ernstig beschadigde immuunsysteem dat je in de terminale fase van de Ebola virusziekte brengt, bekend als bloedingenkoorts”, schreef Gatherer in “The Conversation”. Op dit punt zal het immuunsysteem van het slachtoffer ieder orgaan in het lichaam aanvallen en het slachtoffer bloedt langzaam dood, omdat aders overal openspringen. De ogen worden dieprood. Zijn of haar braaksel zal rode vlekken bevatten. En er ontwikkelen zich grote bloedblaren onder je huid”, schreef Gatherer. “Op dit moment ben je besmettelijker dan je ooit zal worden nu de Ebola-deeltjes, klaar om hun volgende slachtoffer te vinden, samen met je bloed je lichaam verlaten.”

Deze kennis over de ziekte is nog niet doorgedrongen tot sommige gemeenschappen, aldus artsen. De regering van Sierra Leone heeft het geprobeerd met een opsomming van feiten die de mensen aanraadt om zich te onthouden van “wild vlees” en stelt dat een combinatie van gember, honing, knoflook, ui en azijn Ebola niet kunnen genezen. “Is het waar dat het drinken van alcohol Ebola voorkomt? Is het waar dat Ebola een vervloeking is?” stond er. “Nee, het is niet waar.”

Wantrouwen in medische professionals in enkele gemeenschappen heeft het moeilijk gemaakt om te voldoen aan gezondheidsvoorschriften. “Staten worden beter, maar de moeilijkheden in communicatie blijven bestaan”,  vertelde WHO-specialist Pierre Formenty tegen Agence France-Presse. “De medische divisie kan in z’n eentje de epidemie niet tegenhouden. Alleen met hulp van de bevolking kunnen we deze epidemie bestrijden en stoppen.”

De WHO heeft begin juli een vergadering van 11 staten aangekondigd om de uitbraak aan te pakken en over “de beste manier om de crisis gezamenlijk te bestrijden en te bespreken.”

Screenshot_11

Bron:
www.washingtonpost.com
Auteur: Terrence McCoy

Vertaald uit het Engels door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika. Bookmark de permalink .

44 reacties op Dit is tot nu toe de meest dodelijke uitbraak van Ebola – en het wordt nog erger

 1. Edwin Lauxen zegt:

  Verschrikkelijk.

  Like

 2. windwens zegt:

  Nou hoe je het ook op loop daar, ik zou niet het advies geven te stoppen met alcohol gebruik. Als je dan ten onder moet gaan dan maar liever met een flink stuk in je kraag.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Als je ebola krijgt hou je toch de eer aan jezelf en wacht je niet tot die ziekte je van binnenuit verwoest?

   Like

   • Wans Horst zegt:

    Er is een kans dat je het overleeft, maar tegelijkertijd ook een kans dat je (veel) mensen aansteekt die ook weer deaud kunnen gaan.

    Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Hopelijk blijft het daar!Wederom een reden om grenzen hermetisch te sluiten!

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Dat is het enige wat we kunnen en ook moeten doen, niet alleen vanwege de kans op ebola! Socialisme is te vergelijken met ebola in de zin dat het een land van binnenuit verwoest. In die redenatie maakt het dus niet veel uit of we hier Ebola krijgen of niet. Conclusies trekken heet tegenwoordig radicaliseren 🙂

   Like

 4. roger catrysse zegt:

  Hoeveel gevluchte Afrikaanse mensen met deze ziekte zitten er al in Europa en bij ons?

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Terwijl we de AIDS nog niet bezworen hebben, komen die Afrikanen ons nu weer trakteren met het Ebola virus. Alsof we nog niet ziek genoeg geworden zijn van de Islam en de E.U. Met dank aan de importeurs van die massa’s Afrikanen, ja dat linkse tuig daar in Den Haag. Sons of the bitches ! Waar staan de elektrische stoelen waarmee ik die linkse ballen kan electrocuteren !

  Like

 6. win zegt:

  stop! met het kappen van het regenwoud

  Like

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  Hoeveel van deze besmette, wandelende tijdbommen zitten er nu op de boot naat Lampedusa?

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @J.C.Th. Köhler: 02.03. uur. Inderdaad meneer Köhler, dat is de prangende vraag. Als deze ernstige Ebola epidemie Europa bereikt, dan vrees ik voor de gevolgen. En helaas de geïnfecteerden zijn “wandelende tijdbommen”.

   Like

 8. M.A.L. Sion zegt:

  Pa Le Pen krijgt – helaas – zijn zin.
  Hopelijk breekt naast deze vreselijke ziekte niet ook reislust uit want dan kan de wereldbevolking wel eens gedecimeerd worden.

  Like

 9. Lucie zegt:

  Dan krijgt de elite toch z’n zin,ze willen immers terug naar een half miljard mensen op deze aarde.
  Hebben ze het soms zelf daar gebracht,over aids gaat immers ook zo’n verhaal rond?
  Zou mij niks verbazen,die lui zijn tot alles instaat.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Lucie: 08.57. uur. Inderdaad, het CRAPUULO van de NWO is daar zeker toe in staat!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Lucie 1 juli 2014 om 08:57

   Als de ‘elite’, de ‘nieuwe wereldordenaars’ nou eens begint/beginnen met de (bejaarde) mensen die zélf aangeven dat ze niet meer willen leven?
   Maar daarvoor zijn ze nog steeds te hypocriet.

   Like

 10. lucky bee zegt:

  Op de eerst blick lijkt het zo te zien op pokken.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Ik hoop dat dat ebola virus eerst de bilderbergers en de íslam-importeurs besmet…
  Maar dat zal wel ijdele hoop zijn omdat die lieden de mogelijkheid hebben om tijdig te vluchten met hun bijeen gegraaide fortuin.
  Dus de uitgebeende bejaarden, de voedselbank-bezoekers en andere weerlozen zullen wel weer zwaar de pineut zijn in het geval van een epidemie.

  In feite is het geen ramp indien de mensheid uitsterft; overal waar mensen zijn, is oorlog en andere ellende. De aardbodem heeft nooit rust…

  Like

 12. Joost Visser zegt:

  Wat zal het WK in Brazikie opleveren?Een besmette kan een heel stadion besmetten.

  Like

 13. exter39 zegt:

  Volgens mij is het gewoon met opzet verspreid de druk van de bevolking word te groot voor de aarde, en ja als het niet op een normale regulatie komt ,en niemand stopt met vermenigvuldigen , dan hebben een paar machtige lieden een sinister plan bedacht ,en zie het resultaat, naïevelingen ontkennen dit ,met ontzetting , maar ik denk dat het een scenario is ,wat met opzet uit gevoerd word.

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Fokken als konijnen doen ze daar,wij doen dat niet ,hier!Dus moeten ze die ziekte ook maar daar houden.En als nu de grenzen in heel de EU nog niet dichtgetimmerd worden,weten we dat de daarvoor verantwoordelijken uit zijn op ons volk rigoreus uit te dunnen.En dus moeten wij daar een stokje voor steken,en wel nu!

   Like

 14. meneertje zegt:

  Ik heb de laatste jaren op verschillende blogs geschreven over de overbevolking van de aarde.
  Dat was niet zo maar een bedenkseltje van mij, het was gebaseerd op cijfers en op uitspraken van geleerden.
  Die laatste overigens relatief beperkt, in verhouding tot de ernst van de zaak. Men wilde, neem ik aan, de mensen geen paniek aanjagen.
  En bovendien is er nu eenmaal toch niets aan te doen. De bevolking van de aarde neemt toe met zo’n zeventig of tachtig miljoen mensen per jaar en geen menselijke maatregelen kunnen die toename stoppen. Er dan ook maar niet te veel over praten, schijnt de stilzwijgende consensus te zijn.

  Ik heb ongeveer twee jaar geleden op Amsterdampost een reactie geplaatst, waarin ik voorspelde dat aan het eind van deze eeuw de aarde nog ongeveer een miljard inwoners zal hebben (thans rond 7 miljard). Dit op basis van een doorwrocht wetenschappelijk artikel dat ik op het internet had gevonden.
  Dit comment van mij is naar schatting door minstens 4000 mensen gelezen (ook nog regelmatig toen mijn bijdrage al lang in het archief zat).

  Ik kon uiteraard niet voorspellen hoe die uiterst drastische vermindering van het aantal aardbewoners zal worden bewerkstelligd. Gebrek aan voedsel, energie, drinkwater, grondstoffen kunnen (mede-)oorzaken zijn.
  Tengevolge daarvan oorlogen, eventueel kernoorlogen..

  Maar een andere mogelijkheid is uiteraard dat “de aarde zelf zal terugslaan”. Door middel van ziekten, speciaal die van het immuunsysteem Degenen die in een Gaya-theorie geloven (dus de aarde zien als één groot organisme) zullen dit een aanvaardbare hypothese vinden.

  Hoe dan ook, deze ebola-epidemie zou zo’n ziekte kunnen zijn, zeker als het een pandemie wordt.
  Zoiets als de “Zwarte dood” in 1347 en volgende jaren,

  Juist de laatste tijd is de toevloed van mensen uit Noord-Afrika enorm toegenomen. Zoals verschillende reageerders hier al hebben opgemerkt, is het zeer goed mogelijk dat daaronder dragers van het ebola-virus zijn.
  Ik zou zeggen: niet alleen mogelijk, maar zelfs zeer waarschijnlijk.

  Ik merk echter op dat een enorme uitbraak van ebola in Europa toch ook bepaald geen zekerheid is. Misschien valt het weer eens mee, zoals ook AIDS, dat enige tijd ook een mogelijke kandidaat was voor aanrichter van een wereldwijde slachting, “meegevallen” is.
  Al zijn er vele duizenden slachtoffers gevallen, een bedreiging voor de totale wereldbevolking bleek AIDS toch niet te zijn.
  En zo zou het ook met ebola kunnen gaan.

  We zullen het moeten afwachten.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja……Met betrekking tot AIDS moeten we trouwens wel rekening houden met de mogelijkheid, dat daar bij dat soort doemvoorspellingen nog iets anders meespeelde, meneertje:
   Het gegeven,dat dit virus mede kon worden overgedragen door seksuele contacten deed menigeen de risico’s met grààgte aandikken, in een poging, die vermaledijde ‘losbandigheid’ die ze een doorn het oog was, in te dammen.
   Allereerst heette het, ‘de homo-ziekte’ te zijn, die alleen homo ’s trof, vervolgens, toen bleek, dat hetero ’s eveneens besmet konden raken, sloeg de paniek-berichtgeving weer enige tijd door naar díe kant,ook al omdat de homo ’s inmiddels toch wel wat erg gestigmatiseerd dreigden te raken door dit soort prognoses. De realiteit is overigens, dat homo ’s wel iets meer risico lopen omdat het virus in de bloedbaan moet geraken om in werking te treden en dat gaat nu eenmaal veelvuldiger door middel van verwondinkjes, veroorzaakt door anaal verkeer, daar waar men poogt, een opening, die anatomisch uitsluitend bedoeld is als afvoerkanaal. tot ingang te maken. Maar beide groepen lopen een zeker risico, dat,zoals gezegd, door bepaalde moraalridders grétig is overdreven en waarvan het “Gelukkig heeft God AIDS in het leven geroepen om orde op zaken te stellen” wel de meest hypocriete, verachtelijke manier is. Niet alleen bepaalde orthodoxe christenen maakten en maken zich hieraan schuldig, het is ook een wijdverbreide gewoont binnen -U raadt het al- de Islam. Ten tijde van het Khomeini-bewind berichtte de propagandistische nieuwsberichtgeving in Iran al, dat de Amerikanen met duizenden per dag bezweken aan AIDS. En wie weet houden ze dat tot op heden nog wel vol…..

   Like

   • meneertje zegt:

    Er is veel verschil tussen ebola en AIDS, daarin hebt u helemaal gelijk.
    Als je je gedrag aanpast, kun je AIDS vrijwel gegarandeerd ontlopen.
    Dat kan bij ebola niet.
    Die ziekte is veel besmettelijker dan AIDS.
    En daarmee ook veel gevaarlijker.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @meneertje: 11.22. uur. Beste meneertje, terzake de overbevolking op onze aarde, heb ik recent een artikel geplaatst over Thomas Malthus. Deze econoom en geleerde wees al op de gevaren van de overbevolking, ten opzichte van de beschikbare landbouwgrond voor de voedselproductie.

   Like

   • meneertje zegt:

    Ja, uiteraard ken ik de theorieën van Malthus.
    Weliswaar waren die op verkeerde premissen gebaseerd, maar de man krijgt toch nog heel aardig gelijk.
    Ik ben benieuwd naar uw artikel en zal het zeker lezen.

    Like

 15. Republikein zegt:

  Zou Osterhaus ons uit de brand helpen?
  Goed voor de handel.

  Like

 16. Tempelier. zegt:

  Het zou zomaar kunnen dat het virus ontwikkeld is in een laboratorium in Amerika even dumpen in de Ebola rivier en wachten op de resultaten. Zo heeft het aidsvirus ook altijd al bestaan maar nooit in een agressieve vorm. Biologische oorlogvoering, maar je moet die rotzooi wel eerst testen .

  Like

 17. Wans Horst zegt:

  Hopelijk vind de zoveelste Jood een vaccin uit voor deze ellende. Dan kan de wereld weer rustig gaan kankeren op Joden, maar net als van computers zijn de kankeraars maar wat blij dat ze de Joodse uitvindingen kunnen gebruiken om hun leven te verrijken. Misschien dat de NWO Joden daarom niet zo moet…

  Like

 18. peterselie1 zegt:

  Voor het eerst mens ingeënt met ebolavaccin.

  Een Amerikaanse verpleger heeft medische geschiedenis geschreven door zich als eerste mens te laten inenten met een experimenteel ebolavaccin.

  In plaats van zoals elke dinsdag zijn lunchpauze in de cafetaria door te brengen, verkoos Steve Rucker, een gediplomeerde verpleger van de National Institutes of Health (NIH), deze keer zijn mouw op te rollen voor een inspuiting met de biologische ingrediënten van Ebola, één van de dodelijkste en vreselijkste ziektes ter wereld.

  Omgeven door een troep dokters en wetenschappers schreef Rucker die middag om tien over twaalf medische geschiedenis, toen hij de ‘eerste persoon werd die ooit ingespoten is met een experimenteel vaccin dat ontworpen werd om bescherming te bieden tegen Ebola, de ziekte die de hoofdrol speelt in de op de werkelijkheid gebaseerde thriller The Hot Zone en die momenteel weer woedt in Congo.
  “Ik heb al betere lunches gehad,” grapte Rucker, terwijl de 100 biljoen synthetische DNA-strengen van de injectie zich geluidloos een weg begonnen te banen in de cellen van zijn arm.
  Rucker is een baanbreker in deze spitstechnologische onderneming om Ebola te verslaan. Als het vaccin bij mensen op dezelfde manier werkt als bij apen, zou het één van de meest gevreesde besmettelijke plagen ter wereld aan banden kunnen leggen.

  Helaas, zeggen gezondheidsmedewerkers, hebben ondanks een wekenlange advertentiecampagne en andere oproepen slechts twee mensen zich vrijwillig aangeboden om deel uit te maken van deze onderneming van de NIH, de Amerikaanse dienst voor Volksgezondheid die gevestigd is in het residentiële Bethesda in de Amerikaanse staat Maryland.
  “Mensen zijn doodsbenauwd voor Ebola,” zegt Margaret McCluskey, hoofdverpleegkundige in het vaccinonderzoekscentrum van de NIH, waar voor het nieuwe vaccin – het allereerste tegen Ebola – 27 mensen gezocht worden om deel te nemen aan de eerste veiligheidstests.
  Toen de NIH een experimenteel vaccin tegen aids begon uit te testen, voelden meerdere mensen met vrienden of geliefden die met de ziekte besmet waren zich geroepen.
  Toen het om de pokken ging, een ziekte die momenteel gevreesd wordt als een biologisch terreurwapen, kwamen daar zelfs nog meer vrijwilligers op af, gedreven door een combinatie van patriottisme en eigenbelang. Deze keer blijft het echter akelig stil in de telefooncentrale. Zo goed als niemand wil ingespoten worden met Ebola, zo lijkt het wel.
  De enige andere vrijwilliger naast Rucker tot nu toe is een tuinarchitect die in de buurt van McCluskey werkt. “Ik heb hem eigenlijk min of meer over de streep getrokken,” geeft ze toe.

  Het is geen verrassing dat mensen aarzelend staan tegenover een injectie met iets wat onder de noemer “Ebola” valt. De ziekte is berucht om haar dodelijkheid, 50 tot 90 procent van de Ebolapatiënten sterven er op heel korte tijd aan.
  De gedachte alleen al doet mensen op hol slaan. Sommige klanten van de tuinarchitect hebben hem al gevraagd of hij de ziekte in hun buurt zal verspreiden. >>>

  http://users.telenet.be/johanenleen-six/tropisch/ebolaartikel.htm

  Like

 19. toetssteen zegt:

  Men hoort zoveel domme zaken momenteel: als je je handen maar goed wast…. huh? Ze zijn eerder dood voor ze iemand aan kunnen steken….. huh? Komt echt niet hier want wij kennen meer hygiëne….. Verspreiden over grote gebieden gebeurt door vleermuizen…., ja en?

  Men heeft overduidelijk geen stom besef.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   “Men” verkiest te leven in een andere realiteit. Als dat het uitsterven van de Europese cultuur inhoudt, dan is dat vrije wil, een soort zelfmoord waarbij men er voor kiest anderen ongevraagt mee te sleuren.

   Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Dat zijn gewoon uitvluchten om toch maar vooral die bootladingen ziektes en criminaliteit binnen te kunnen blijven halen!

   Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  @meneertje: 22.06. uur, op 1/7. Het artikel over Thomas Malthus, dat ik geplaatst heb, zal ca. 6 weken geleden zijn, meneertje. Ik zal het nog even nakijken voor U.

  Like

 21. Tom Hendrix zegt:

  Meneertje, het artikel van Thomas Malthus is geplaatst hier op 2 juni. Groet: Tom Hendrix.

  Like

 22. toetssteen zegt:

  Ebola is nogal nukkig. Paar dagen tot een week, maar secondair is twee tot drie weken mogelijk. Nou ehhh, daar werkt handen wassen niet meer bij dunkt me.

  @Wans Horst
  Laat daar een referendum voor uitschrijven en dan kunnen we daarna bepalen wat ‘men’wil.

  Like

 23. jochen zegt:

  De mensen spetsen open door die ziekte ma ze beseffen het gewoon nog niet.

  Like

 24. Jan zegt:

  Ebola in 17 staten in de VS en is op weg naar Canada. Alles verloopt dus volgens schema en Amerika zit nog 2 jaar opgescheept met de gekken in Washington

  Enterovirus D68 in 17 states, Canada
  CDC has confirmed more than 100 cases in US

  Since mid-August, the Centers for Disease Control and Prevention had confirmed 140 cases of respiratory illness caused by Enterovirus D68 in 16 states: Alabama, Colorado, Connecticut, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Missouri, Montana, Nebraska, New York, Oklahoma, Pennsylvania and Virginia.

  New Jersey also has confirmed a case of EV-D68, according to Donna Leusner, director of communications for the New Jersey Department of Health.
  http://www.ktuu.com/news/health/enterovirus-d68-spreads-to-canada/28100650

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s