Ook Duitsland dient de boerka te verbieden

Screenshot_17

(Door: Richard Herzinger – Vertaling: E.J. Bron)

Een goed vonnis: Het Europese Gerechtshof voor de Rechten van de Mens keurt het boerkaverbod in Frankrijk goed. De volledige versluiering is een schending van democratische principes en de rechten van vrouwen.

Het Europese Gerechtshof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg heeft de aanklacht tegen het verbod op de volledige versluiering in Frankrijk afgewezen. Dat is een duidelijke bevestiging van het recht van de seculiere democratische staat om de fundamentele regels van het samenleven van zijn burgers tegen de aanmatigingen van het religieuze, met name van het islamitisch fundamentalisme te verdedigen.

Dat de verdedigers van de boerka zich verstouten de volledige versluiering – en daarmee de symbolische vernietiging van de vrouwelijke identiteit en individualiteit – als een mensenrecht op te eisen, is het gevolg van een bedorven interpretatie van de zin van zo´n recht.

Al lange tijd werken islamitische ideologen er aan de mensenrechten om te buigen naar een beschermende mantel voor de gedwongen invoering van de alleen geldende aanspraak van religieuze geboden. De vrije uitoefening van de godsdienst bekleedt in de democratische rechtsstaat inderdaad een hoge positie. Maar zij vindt haar grenzen, daar waar zij de voor alle burgers gelijk gewaarborgde menselijke waardigheid schendt.

Men moet elkaar in het gezicht kunnen kijken

Mensenrechten beschermen het individu niet alleen tegen de willekeur van de staat, maar ook tegen overmachtige religieuze of “culturele” collectieven. Deze principes willen islamitische ideologen systematisch verwarren. Daarom beschouwen zij de volledige versluiering, die ter stigmatisering en buitensluiting van de vrouw uit de publieke ruimte werd verzonnen, als aangelegenheid van de “privésfeer”.

De onderwerping onder religieus bepaalde onderdrukkingspraktijken dient dus over te komen als uitdrukking van een vrije beslissing. Maar westerse democratische samenlevingen mogen zich niet laten beetnemen door deze verdraaiing van voor hen essentiële waarden.

Dat mensen wederzijds elkaars gezicht kunnen zien, is niet alleen om redenen van identificatie absoluut noodzakelijk. Het is ook de eerste voorwaarde voor geciviliseerde communicatie en daarmee voor iedere democratische discussie. Daarom dient Duitsland het voorbeeld van Frankrijk en België te volgen en de volledige versluiering in de openbare ruimte te verbieden.

Bron:
www.welt.de
Auteur: Richard Herzinger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

14 reacties op Ook Duitsland dient de boerka te verbieden

 1. Vederso zegt:

  In Denemarken is de discussie over de boerka opnieuw gaande en in Noorwegen ook.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Eens met het verbod op de boerka. Maar hoe zit dat in Nederland? Is hier ook een verbod op het dragen van een boerka? En als dat zo is, hoe zit dan met de handhaving van dat verbod? Vragen, vragen…

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Zo lang als de Marxisten Daniel Cohn Bendit en Martin Schulz daar de lekens uit deeld dan zie ik alleen donkere wolken boven Duitsland hangen. Dump alle Marxisteten uit de macht, dan kan Duitsland geheild worden.

  Like

 4. Tempelier. zegt:

  Voor zover als ik het weet hebben wij hier ook een boerka verbod, maar handhaven is racistisch snap je.

  Like

 5. Frans Brassens zegt:

  Alsjeblieft Tom:

  Boerkaverbod Nederland is een feit (AD 27-1-12)
  “Het kabinet heeft zojuist ingestemd met een verbod op gezichtsbedekkende kleding. Na Frankrijk en België is Nederland het derde Europese land waar een boerkaverbod van kracht is.
  Mensen die op straat een boerka, een bivakmuts of een integraalhelm dragen, kunnen straks een boete tegemoet zien”

  Geen boerkaverbod op straat (ND 29-10-2012)
  Het boerkaverbod wordt danig afgezwakt. Dat hebben VVD en PvdA afgesproken. Het vorige kabinet wilde een algeheel verbod op het dragen van ‘gezichtsbedekkende kleding’. In het regeerakkoord staat dat dit verbod slechts geldt in het onderwijs, de zorg, het openbaar vervoer en in overheidsgebouwen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Frans Brassens: 10.23. uur. Bedankt Frans. En dat van dat afzwakken, dat had ik al gedacht, de “LINKSE KERK”, zal daar wel voor gepleit hebben. Dus, er komt geen sodemieter van HANDHAVING van het BOERKAVERBOD TERECHT!

   Like

 6. Joost Visser zegt:

  Daar gaan we dan.

  Mensenrechten beschermen het individu niet alleen tegen de willekeur van de staat, maar ook tegen overmachtige religieuze of “culturele” collectieven. Deze principes willen anti-zwarte Piet ideologen systematisch verwarren. Daarom beschouwen zij de de zwarte knecht van Sinterklaas, die ter stigmatisering van het zwarte deel van de bevolking in het kader van een slavernijverleden in de publieke ruimte werd verzonnen, als aangelegenheid van de “privésfeer”.

  Het schminken onder cultureel bepaalde uitdrukkingspraktijken dient dus over te komen als uitdrukking van een vrije beslissing. Maar westerse democratische samenlevingen mogen zich niet laten beetnemen door deze verdraaiing van voor hen essentiële waarden.

  Dat mensen een cultureel feest wensen te vieren, is niet alleen om redenen van identificatie absoluut noodzakelijk. Het is ook de eerste voorwaarde voor geciviliseerde communicatie en daarmee voor iedere democratische discussie. Daarom dient Nederland zijn Zwarte Piet te behouden als essentieel onderdeel van een culturele manifestatie..

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  ‘Men moet elkaar in het gezicht kunnen kijken.’ Heel goed: Dat is een bruikbaar criterium teneinde het boerkaverbod te handhaven.
  Zou het niet mogelijk zijn, dat criterium nog wat uit te breiden, bivoorbeeld in het kader van de gelijkwaardigheid van man en vrouw?
  Bijvoorbeeld, dat, als het kennelijk de islamitische màn vergund is om zich gewoon onopvallend, westers uitgedost op straat te begeven, dit de islamitische vróuw eveneens vergund moet zijn?
  Dat zal wel weer te ver gaan. Jammer, want met behulp daarvan konden we althans meteen de strijd aanbinden tegen de niqaab….-En dan via via door naar de hijab enzovoort; stukje bij beetje……

  Like

 8. Jean zegt:

  Eenmaal in de week staan die zakken op straat want dan komt de vuilkar langs, ze moeten wel toegebonden zijn, waarom die bewegende zwarte zakken niet?

  Like

 9. roger catrysse zegt:

  Hoe is het toch mogelijk zo een moderne kledij te verbieden Al die zwarte vuilnis zakken geven toch de schoonheid van de godsdienst weer Hoe kan er nu vrede komen als wij tegen die mooie kledij zijn

  Like

 10. Yvonne van Cleef zegt:

  Er is hier geen verbod op de boerka;ze zouden ook eens een moslim dwars zitten:ondenkbaar!

  Like

 11. helletocht zegt:

  Ik heb aan mijn kennis de poltieinspecteur enigszins treiterend gevraagd: “Wat gebeurt er nu als ik verkleed op het Vrijthof ga rondlopen, met gezichtsbedekking en al”? Ja, dan wordt je opgepakt was het antwoord. En die boerkavrouwen dan, was mijn vraag. Tja,…. was zijn reactie. Tja!
  Ik wist genoeg, men heeft er geen antwoord op.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @helletocht: 15.24. uur. Ik had niet anders verwacht, van onze moslimpolitie! WEG MET ONS, dankzij de RODEN en de POLITIEK CORRECTE KLIEK!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s