Marokko: Gevechten tussen Afrikaanse immigranten en Marokkanen in Rabat

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

In de wijk Maadeed in Rabat vond een hevig gevecht plaats tussen tientallen bewoners en Afrikaanse immigranten uit de sub-Sahara. Tijdens het gevecht werd gebruik gemaakt van messen, zwaarden, ijzeren staven en knuppels en werd er vanuit vensters en vanaf daken met stenen gegooid.

Volgens “Al Massae daily” begon de confrontatie na een misverstand tussen een Marokkaan en een Afrikaanse immigrant, die eindigde in een vechtpartij en voor terreur in de omgeving zorgde.

De Afrikaanse immigrant verzamelde meer dan 15 illegale immigranten om zich heen, maar was verbaasd door het verzet van de buurtbewoners die kwamen om de Marokkaan te helpen.

Verschillende bronnen meldden dat dit niet het eerste incident was. Buurten zoals Dwar Doom, Maadeed en Dwar Hajja zijn riskant wat veiligheid betreft. Er heerst een gevaarlijke stemming en er is sprake van gewelddadige confrontaties.

Twee dagen geleden werd de buurt getuige van botsingen tussen 15 immigranten van verschillende nationaliteiten. Reden onbekend. Twee weken geleden werd de buurt het toneel voor een bijna dodelijke confrontatie tussen Afrikaanse immigranten en jonge Marokkanen uit de wijk Taqqadum.

De bronnen voegden er aan toe dat deze situatie zorgt voor onrust in de achterbuurten van Rabat, die erom bekend staan de schuilplaats van honderden immigranten te zijn, en dat men verwacht dat de spanningen tussen beide partijen zullen toenemen.

Volgens een buurtbewoner zijn sommige immigranten rustig en niet gevaarlijk en proberen zij iets te verdienen door op parkeerplaatsen te werken. Echter, veel immigranten zijn een bron van zorgen geworden voor de bewoners vanwege gevaarlijke praktijken, inclusief drugs- en alcoholhandel, evenals agressief gedrag dat de Marokkaanse bevolking verder provoceert.

Dezelfde bron waarschuwt dat dit in deze buurten kan resulteren in grote problemen tussen Afrikaanse immigranten en Marokkanen. Volgens Abdelwafi Ftit, een official uit Rabat, is de situatie te vergelijken met een tikkende tijdbom.

Bron:
www.moroccoworldnews.com
Auteur: Sofia Sabi

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Martien Pennings

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Immigratie, Marokko, migrantengeweld. Bookmark de permalink .

18 reacties op Marokko: Gevechten tussen Afrikaanse immigranten en Marokkanen in Rabat

 1. Jan zegt:

  Catherine Ashton riep op tot beheersing om de situatie niet verder te laten escaleren. Ook Ban Ki Moon sprak zijn ernstige bezorgdheid uit.

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Ik denk dat de PvdA in moet grijpen om voor de emigranten volledig ingerichte huizen te laten bouwen en en een maandelijkse uitkering geven en ALLES UIT EIGEN ZAK, ze kunnen steun vragen bij kereltje Peggolt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theodoor: 09.59. uur. Sssst. Breng ze nou niet op dat idee, Theodoor. Dan komen er nog veel meer GELUKZOEKERS en KANSENPARELS naar ons land. De PvdA zou dat geweldig vinden.

   Like

 3. Charles Martel zegt:

  Wie Noord-Afrika (en het Mdden-Oosten) kent, weet wat racisme betekent. Dat is iets heel anders dan de VN-lulkoek over zwarte en andere pieten.

  Like

 4. Harry zegt:

  Middellandse zee hermetisch afsluiten en laat de zwarten en de moslims elkaar maar te lijf gaan .
  ZEKER niet ingrijpen , noch helpen of bemiddelen .
  Misschien kunnen we hier moslims en zwarten ronselen om DAAR mee te gaan vechten ?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Wij? De autochtonen, bedoel je? Nee, ik geloof helaas niet dat dat mogelijk zou zijn.
   Dat zouden andere moslims en zwarten eerder moeten doen; díe zouden er misschien succesvol in zijn.

   Like

   • Harry zegt:

    Ach , Theresa , ik was vroeger goed in het ronselen van vrouwen voor MIJN hobby .
    En sommigen waren makkelijk enthousiast te krijgen en maakten het ook HUN hobby .
    (Tegenwoordig niet of nauwelijks meer , hoor eerlijk gezegd) .
    Zou ik het al helemaal verleerd zijn denk je ?

    Zou me daar best voor in willen spannen om die zwarte en islamitische krengen hier te lozen .
    Ik droom er wel eens van om een hele grote shredder te maken ( zo’n takken versnipperaar , weet je wel ) en al die lui daar in donderen en stroomafwaarts weg laten vloeien .
    Maar ja , wie wil nou de laatste paar jaar van z’n bestaan nog achter de tralies terechtkomen ?
    Lastig !

    Like

  • meneertje zegt:

   Ik ben het weer eens helemaal met u eens!

   Like

 5. Jan zegt:

  De boemerang: Marokko voert veiligheidsmaatregelen op wegens dreiging van Marokkaanse djihadisten uit Syrië en Irak

  Morocco announced on Thursday that it is tightening security measures in response to a “serious terrorist threat” linked to the growing number of its citizens joining jihadist groups in Syria and Iraq.

  Interior Minister Mohamed Hassad said there was “a serious threat of a terrorist attack against the kingdom because of the growing number of Moroccans belonging to extremist organizations in Syria and Iraq.”
  http://english.alarabiya.net/en/News/2014/07/11/Morocco-ramps-up-security-face-with-serious-terror-threat-.html

  Like

 6. Trucker zegt:

  “…de buurt getuige van botsingen …/…Reden onbekend…”
  Niet zo moeilijk één reden : ISLAM(IET) hoeft geen verdere duiding.
  Voortbordurend op mijn dagdromerij van gisteren (Trucker zegt: 10 juli 2014 om 20:15 …Was ik Bibi’s militair adviseur…) kernkoppen ipv conventionel bewapening én over islamietengebied droppen.
  Dan is het voor eens en altijd opgelost.
  Boss Bron heeft het mij gemakkelijk gemaakt door de piepeltje s die denken hoe meer strijd daar hoe beter, te duiden dat ze fout zijn, ik heb niet de fijngevoelligheid om zo’n IDIOTRIE vriendelijk te beantwoorden, maar ja er kan maar éne the boss zijn 🙂

  Like

 7. Lucie zegt:

  En die Afrikanen en Marokkanen gaan hier in Europa samen de Europeanen te lijf,wacht maar af,gebeurt al in de grote steden.

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Erg lief en aardig, maar ik heb geruime tijd geleden een Engelse documentaire gezien. En daarin werd duidelijk dat Marokkanen hoe dan ook niet veel sympathie voor echte Afrikanen heeft. Hij tracht zelfs nog een slaatje te slaan uit het ongeluk van de zwarte Afrikaan. Ik weet niet meer of het BBC of Chanel 4 was, daarin ging een zwarte Engelse journalist de reis maken die talloze jonge Afrikanen ook maken, namelijk de reis vanuit hun geboorteland in Afrika naar Engeland. Overal op hun illegale reis moest voor betaald worden. Een ritje met de auto door de Westelijke Sahara (bezet door Marokko), samen met meer dan twintig anderen €150,- per persoon! Een fles water tijdens de reis €25,- per persoon. Des te dichter men bij Europa kwam des te absurder werden bedragen die men aan de Marokkaanse mensensmokkelaar moest betalen. uiteindelijk werd men dan aan zijn lot overgelaten vlak bij de hoge hekken rond de Spaanse enclave. De harteloosheid was stuitend. In de brandende zon in het bakkie van een pickup-truc zitten, ’s nachts zonder enige bescherming tegen de kou worden achtergelaten. Nee, ik denk echt dat de Marokkaan niet veel menselijke gevoelens heeft voor negertjes. Er wordt ernstig neer gekeken op die jongens die een paar tintjes donkerder zijn.

  Ik ben van mening dat al deze rotzooi voorkomen kan worden, door de Spaanse enclave niet meer toegangspoort tot Europa te laten zijn, welke onbenul heeft dat ooit bedacht? Er komt gewoon niemand meer binnen zonder geldige papieren, klaar! En ik vermoed dat die jongens voornamelijk komen om geld te verdienen, geef dan iedere Afrikaan die dat wil een tijdelijke verblijfsvergunning, en dat het dan na zes maanden weer terug moet, dan heeft hij wat geld verdient, dan weet hij hoe Europa is, dan gaat hij gelukkig en een stuk wijzer weer terug, samen met zijn spaarcentjes die hij zelf heeft verdient. Op deze manier is er geen illegaliteit en zijn er ook geen oncontroleerbare situaties. De grenzen DICHT èn gelijk de grenzen OPEN, voorkomt veel problemen.

  Like

  • Claudia M. zegt:

   Tja, op zich niet eens zo’n verkeerde gedachte; ware het niet dat ik, ook alweer geruime tijd geleden, ergens gelezen heb dat dat teruggaan er dus niet inzit. Dat schijnt een dermate gezichtsverlies te zijn, een schaamte dus, dat het niet gaat gebeuren. Trouwens zie maar hoe moeilijk het is illegalen het land uit te krijgen. Die zijn er ook niet uit te ‘trammen’.

   Like

 9. Drugshandel,agressie,enz.;hebben we hier toch ook last van?Alleen wordt hier niet terug gevochten;te slap!Zouden wij aan overbeschaving lijden:te beschaafd????Je zou het haast denken!

  Like

 10. En wij zitten met beide groepen opgezadeld! Lekker dan….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s