De EU als ‘Vredestichter’

Screenshot 12

(Door: trias politica)

In december 2012 ontving de Europese Unie de Nobelprijs voor de Vrede. Thans is zij een hoofdrolspeler in de bedreiging van de wereldvrede.

Het kan verkeren. De Europese Unie, door de stichters ooit bedoeld als vredesproject, ‘Nie Wieder Krieg‘, is erin geslaagd om, samen met die onvaste president in Washington, de wereldvrede in gevaar te brengen. In plaats van het conflict met Rusland over ‘bufferstaat’ Oekraïne te de-escaleren en een diplomatieke oplossing na te streven, gooit zij olie op het vuur. Begrijp mij goed, het gedrag van Poetin staat me ook niet aan en verdient evenzeer kritiek, want ook Rusland heeft provocerende acties ondernomen. Maar als burger van Nederland, dat deel uitmaakt van de EU, richt ik mijn pijlen eerst op degenen die menen mij te vertegenwoordigen. En dat is in de eerste plaats de Nederlandse regering, dan een hele tijd niks, en in de tweede plaats de ambtenaren in Brussel, die over mijn hoofd besluiten nemen waar ik als burger part noch deel aan heb gehad, maar die mogelijk grote gevolgen zullen hebben voor u en mij en onze kinderen.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

15 reacties op De EU als ‘Vredestichter’

 1. Jean zegt:

  Als er een oorkonde zou bestaan voor oorlogsvoerders dan had die EU bende die al jaren op zak.
  Als ze een premie zouden geven aan diegenen die super zijn in het uitroeien van eigen volk dan stond alweer die bende van dat EU gedrocht met E.T. voorop op de eerste rij en hun rekening, niet de onze, zou oververzadigd zijn wat ze nu ook al is door hun misdadige graaicultuur, ze overtreffen de moslims op alle vlakken.

  Like

 2. DonnaDolce zegt:

  Hahahaah, sorry, EU als vredestichter, de halve wereld staat in brand…… als de EU verstandig is dan ontbindt het zich en gaat ieder land weer voor zijn eigen mensen zorgen.

  Like

 3. koloth zegt:

  Jaap de Hoop (heeft iets met de NAVO) was voor TV, maar was behoorlijk ingebonden.
  Niks geen babbels meer maar een duidelijke boodschap aan Rusland was: Nee de NAVO zal Rusland of de Oekraine echt net aanvallen wat er ook gebeurd.
  Tja ze moeten wel, Putin heeft ze nu al op de kniën.

  Like

 4. rotsus zegt:

  Ik wil toch graag heel even reageren op het stuk hierboven van trias polica.
  U zegt hierin o.a. dat u het niet eens bent met de stappen die Poetin uithaalt maar ik denk dat ik u hierin toch even moet corrigeren.
  Terecht breng u daarna ook welbewust naar voren, de provocaties van de EU en Amerika echter mijn opmerking hierbij is de volgende.
  Wat heeft Poetin nu eigenlijk gedaan wat fout was. In mijn ogen doet deze leider van een heel groot land het westen een groot kunststuk voor namelijk dat hij tot 4x toe een provocatie slikt in een stukje land wat altijd bij Rusland heeft gehoord en er NOG bij hoort in mijn ogen want een merendeel is er Russisch en spreekt nota bene ook Russisch! Dan het feit dat hij 20.000 man zwaarbewapende troepen stuurt is in mijn ogen een hele goede zet want zo voorkom je dat de tegenpartij zich met je aan gaat leggen daar ze eigenlijk van tevoren al weten dat het een verloren zaak is en dat is precies zo uitgekomen. Poetin doet niets anders dan ZIJN EIGEN VOLK beschermen en dat hoort een echte leider te doen. Daar kunnen “onze” (niet de mijne) leiders zich een puntje aan zuigen. Die staan namelijk alleen maar op een stapel rotzooi te schreeuwen dat ze “gewonnen” hebben terwijl ze zelf geen hand hebben uitgestoken, gewoonweg beschamend om te zien. Daarbij zou ik graag eens willen weten wat “onze vrienden” de Yanks hadden gedaan die over de hele wereld bezig zijn met oorlog voeren als Poetin dit bij hun had geflikt!!!???
  Daarbij heeft zowel Amerika als de EU alle, maar dan ook alle verdragen geschonden in verband met uitbreiding van het gebied richting Rusland welke bij de val van de Sovjet Unie en de Berlijnse muur getekend zijn door Gorbatschov en het westen. Ook dit had Poetin eens moeten doen bij het westen. Oh god, ik weet zeker dat dan de rapen gaar geweest zouden zijn. Deze man wordt continue door het westen voor boeman en bad guy uitgemaakt terwijl hij niets anders doet dan zijn land en volk beschermen!!
  Ik heb zeer veel informatieve onafhankelijke docu’s over deze man gezien en ik zeg u nogmaals, was het maar mijn leider!
  En dan nu het punt waar u als laatste mee komt, namelijk het moslimgevaar, welk ik roerend met u eens ben echter het feit blijft dat wij westerlingen hier een probleem mee hebben en Poetin in Rusland geen enkel dus waarom zou hij zich de handen vuil maken om het westen te helpen terwijl het westen hem aan een stuk door blijft provoceren en hem dolkstoten in zijn rug geeft. Daar zou ik ook voor passen.
  ik denk dat u toch nog een en ander moet bijleren over Poetin want hier slaat u de plank volledig mis.
  Poetin wil absoluut geen oorlog met het westen echter als het westen er om blijft vragen moeten we ons niet verwonderen dat we achter 10 jaar Russisch spreken met dank aan de sullen in de EU en het incompetente gedrocht Obama waarbij ik over het restgebeuren in zijn regering (hoezo regering?? wat regeren ze dan??) niet eens meer een woord wil vuilmaken want dit zijn stuk voor stuk multimiljonairs neergezet, net als Obama trouwens door de Big Boys of the Banks and industrie, de de Rothschild family, de Rockefeller enz, enz.!!
  Kan er nog veel meer over zeggen maar dit is voor mij nu even genoeg zo!!
  Fijne avond verder.

  Rotsus

  Like

  • cat zegt:

   Mooi stukje, ook mijn woorden:Poetin is echt een Leider, blijf ik zeggen. Was hij maar onze leider, dan hadden we de multidificulti, moslim invasie hier niet gehad. Hij is heel duidelijk in zijn beleid. Nu zitten we dus met overschot aan Hollandse groente & fruit. Zucht…wat een grap

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @rotsus: 20.44. uur, op 8/8. Prima gereageerd, rotsus. U noemt terecht Gorbatsjow, deze heldere man, heeft begin jaren ’90, gewaarschuwd om de EU NIET in te voeren. Hij zei letterlijk: ” Wij zijn gestopt met het heilloze experiment- communisme- en jullie gaan het invoeren met de EU”. Zo ziet men dat hier; “een wijze”, uit het oosten sprak. Ook diverse economen, waaronder Pim Fortuyn en Klamer, hebben hun stem laten horen, tegen de invoering van de EU. Maar luisteren, deed de politieke elite niet, ze waren uiteraard bevolen ervoor te stemmen, door krachten op de achtergrond zoals de BILDERBERGBENDE, en de NWO, en terecht zoals U zegt het bankwezen!

   Like

 5. Sjaak zegt:

  De vuilste en smerigste naast elkaar
  op EU de stoel met hun gore smoel !
  Braakneigingen krijg ik wanneer deze
  teringleiers en Europa verraders zie !

  Like

 6. Jules Vismale zegt:

  Die afschuwelijke EU zal er nooit en te nimmer in slagen om vrede te stichten met de enorme verdeeldheid tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Europa daar ze zo oerstom waren om buitenstaanders voor te trekken boven de autochtoonse Europeanen. Je kunt Nederlanders niet in Duitsers veranderen, Belgen niet in Fransen, Britten niet in Italianen, Oostenrijkers niet in Polen etc. dus vrede heb je meer als iedereen weer zichzelf is en zijn eigen identiteit terug heeft. Maar hoe een oorlog soms kan ontstaan door toedoen van iets onbenulligs zal ik nou gaan vertellen naar aanleiding van een tekenfilm van Casper, het vriendelijke spookje uit 1963, met als titel: ‘A Visit from Mars.’
  Casper en het boze spokentrio kregen op een dag in hun spookhuis (waar zij deze keer zonder ruzie met elkaar in woonden) een bezoek van een vliegende schotel die letterlijk bij hen de deur in hun huis vloog. De piloot van deze schotel was een klein marsmannetje met blond haar en een rood ruimtepak met een zender op zijn hoofd. Hij heette Marty, was vreselijk brutaal en arrogant en hij verjoeg onbedoeld de spoken, op Casper na. Deze won het vertrouwen van Marty die vertelde dat hij de Aarde wilde leren kennen waarna Casper hem als gids rondleidde. Marty had geen enkel verstand van de aardbewoners en hij bleek later een gewoon en dom marsjongetje te zijn, van school te spijbelen en de vliegende schotel te hebben “geleend” voor zijn uitstapje.
  Op Mars werd de diefstal van de schotel ontdekt en op de aarde gelokaliseerd waarna de leider van de marsmannen met een oorlog dreigden als de schotel niet werd teruggegeven! Casper besloot om samen met Marty naar Mars te vliegen om de schotel terug te geven maar zij konden niet voorkomen dat de marsvloot aanviel en zij moesten nog twee raketten, die van een militaire basis hierop werden afgevuurd, weglokken van de marsvloot. Marty vloog daarna met de schotel op de grootste vliegende schotel af waar hij op landde en deze abrupt stilhield. Er dook toen een lange marsman uit op die verbaasd naar de gestolen schotel keek.
  Deze marsman was de leider van de vloot en tevens de vader van Marty die dolblij in diens armen sprong en de blijdschap was aanvankelijk wederzijds. Toen Marty echter tegen zijn vader vertelde dat Casper hem had geholpen de oorlog te stoppen en deze een spook was schrok de vader zo erg dat hij met zijn stoute zoontje (die nog steeds erg blij was) in de schotel verdween en naar Mars terug vloog al verloor Marty hierbij ongemerkt zijn zendantenne.
  Casper bleef als spook in de lucht zweven en hij vond de marsmannetjes maar vreemd totdat hij opeens de antenne van Marty in handen kreeg. Hij hoorde hierdoor de stemmen van Marty en zijn vader en het was nou overduidelijk dat de laatstgenoemde eindelijk had ontdekt dat zijn kleine bengel de marsoorlog had veroorzaakt met zijn gespijbel en het stelen van de vliegende schotel. En dit was wat Casper verder nog te horen kreeg:
  Marty: “Ik meende het helemaal niet zo, papa.”
  Vader: “Deze streken zul je nooit meer uithalen waar ik nou meteen voor ga zorgen!”
  Marty: “Au! Ooh! Klets! Klets! Klets! Klets! Klets! Klets! Klets! Wa! Wa! Wa! Wa! Wa! Wa! Klets! Klets! Klets! Klets! Klets! Wa! Wa! Wa! Wa! Wa! Klets! Klets! Klets! Klets! Klets!”
  Het was voor Casper niet moeilijk te raden dat de vader van Marty (schijnbaar was hij in het begin altijd te lief geweest voor zijn snotneus) nou een nieuwe oorlog ontketende maar deze keer op het achterwerk van Marty! De vader had Marty dus over zijn knie genomen en gaf deze een geweldig pak voor zijn broek dat zeer lang duurde! En ik vermoed dat de stoute billen van Marty hierna net zo rood werden als zijn rode broek door de grote hoeveelheden billenkoek die zijn vader (die eindelijk het licht had gezien wat zijn softe opvoedkunde betrof) hierop gaf! Marty kreeg zijn verdiende loon voor zijn dwaasheid, tot grote vreugde van Casper overigens daar deze hier echt hartelijk om moest lachen!

  Like

 7. Die prijs hadden ze nooit mogen krijgen;ze zijn niet voor vrede;integendeel!Dat zie je nu wel weer;zij hebben de lont in de Oekraine aangestoken!En ze blijven maar hitsen en provoceren.Tegen Israel.Tegen Poetin.En dat Poetin terug slaat,daar heeft hij groot gelijk in!

  Like

  • felix zegt:

   De tuinders en boeren ervaren nu al de boycot van de Russen, oftewel hoe snijdt je jezelf diep in de vingers. Er wirdt een schadeloosstelling geeist (natuurlijk….) uit de schatkist van de overheid, dus van de belastingbetaler We bloeden allemaal voor het wanbeleid van de EU.

   Like

 8. Avidia zegt:

  cat zegt:
  8 augustus 2014 om 21:56
  Je hebt helemaal gelijk Cat, Poetin is een echte leider, hij mag voor mij per direct hier komen om het zooitje wat wij hier hebben als leiders te corrigeren. Een strenge hand hebben we hier nodig, niet die slappies die er nu zitten, stelletje onbenullen. Ons land wordt overlopen door handophouders die ook nog eens eisen stellen, het is toch geen leven meer? Je kunt s’nachts de deur niet meer uit, je moet allerlei toeren uithalen om je te beveiligen omdat er een zooitje onrendabelen in ons land vertoeven en uit zijn op onze goederen. Zie Opsporing verzocht. En zie waar het overgrote deel vandaan komt.

  Like

 9. breget zegt:

  Denk ook niet dat de EU is neergezet voor vrede maar als orgaan die heel Europa naar de armoede brengt .Kijk naar de rijkdom van de Palesteinse Leiders die hun inkomen uit onze Nederlandse staatskas krijgen Als we ook zien hoe en naar waar ons kapitaal verder naar de Africaanse moslim bendes toe gaat hoeft men als kijkende burger(die heeft NL niet zo veel)niet meer te twijfelen waar onze regeringsleiders onder aanvoering van Amerikaanse Moslim de macht wil leggen nm het Midden Oosten .Daar is Rusland niet tegen bestand.

  Like

 10. lucky bee zegt:

  Een ruzie tussen Rusland en de EU, dan klappen de millioenen islamisten in het zuiden van Rusland van blijdschap, hun handen blauw. wedden?Mischien willen ze ook een deel worden van de nieuwe Kalifaat? wie weet.Het zijn moslims.

  Like

 11. Jaantje zegt:

  Sluit me aan bij het betoog van rotsus om 20.44.
  Trias jammer dat u net als de rest van de schrijvers behept bent met het kleutervirus.
  Het is namelijk lachwekkend aan het worden.
  Kan me herinneren dat zowel Wilders als Assad met eenzelfde inleiding worden gepresenteerd.
  Hoeft niet hoor u kunt gewoon iets benoemen zonder daarbij de bekende Assad is geen lieverdje en deze reis is het Poetin zijn gedrag dat u niet aanstaat?
  U gedrag en dat van u schrijvers is beneden peil.
  Blij dat er nog andere zoals deze site van de heer Bron zijn.

  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s